Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1528. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.788.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15261527152815291530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurkiray

    Arkadaşlar bakım periyotu 15000 km mi ?


    2006 sonrası yeni kasalar için serviste bakım periyodu 15bin ya da 1 yıl.

    Ama aracınıza 10w 40gibi yarı sentetik yağ koydurup da 15bin de bakıma girmeyin bence.

    5w30 5w40gibi yağlarla 10binde bir bakıma girmek araç için en ideali bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurkiray

    Arkadaşlar bakım periyotu 15000 km mi ?


    2006 sonrası yeni kasalar için serviste bakım periyodu 15bin ya da 1 yıl.

    Ama aracınıza 10w 40gibi yarı sentetik yağ koydurup da 15bin de bakıma girmeyin bence.

    5w30 5w40gibi yağlarla 10binde bir bakıma girmek araç için en ideali bence.

    Aracım 2008 180.000 km de yağ bakımı filtreler toplamı ortalama kaça çıkar hangi marka yağ önerilir mobil mi castrol mü ?
  • Selamlar.

    25bin civarına temiz otomatik getz bulunabilir mi ? Bir de otomatikle ilgili olarak kullanıcılar varsa görüş alabilir miyim
  • Piyasada usta çok ama sağlam güvenilir ve tecrübeli usta bulmak zor. Jack hocam derin yarama barmah bastın :))
    Daha önce de anlatmıştım, arabayı aldıktan iki ay sonra hem durumunu öğrenmek hem de bi bakımdan geçsin diye tavsiye üzerine bi ustaya götürmüştüm kartal oto sanayiide. Akşama kadar yaptılar ettiler ama başında duramadığım için ne yapıldığını göremedim. Arabayı alırken neler yapıldı diye sorunca "yapılması gereken herşeyi yaptı arkadaşlar" diye bi cevap almıştım :P daha da üstelemedim ama içime oturdu. Bayramses hocam şanslıymışsın senin ustan bu konuda iyiymiş. Bi daha bi sıkıntı olursa ona gitcem. Haberleşiriz ;)

    Bu arada bakımlarınız da hayırlı olsun..

    vav1en kendi bakımını kendin yapmakla çok ediyorsun bence ;) anladığım kadarıyla yağ filtre değişimleri çok da zor şeyler değil. Biraz merak istek biraz da el becerisi ve tecrübe ile kolayca halledilebilir. Ama biz daha acemiyiz, bunlar ilk araçlarımız, ne nasıl yapılıyor bilmiyoruz o yüzden riske girmek istemiyoruz :)

    Bir de araç bakımı sadece hava yağ filtre değişimleri ile bitiyormu arkadaşlar? bence bakım dediğin zaman frenlerinden aküsüne, motorun performansından lastiklerin durumuna ne bileyim elektrik aksamından piston ve bujilerine kadar herşeyin elden geçirilmesi lazım. Bakımlarda bunlar yapılıyormu çok merak ediyorum..
  • Settar hocam yardımcı olurum,
    Bizim arkadaşlar polo, audi a3, suzuki grand vitara, kango benim getz hepsini oraya götürdük,
    Usta baya iyi bu saydıklarının hepsine baktırırız,
    Ben arabayı satmayı bile düşünüyorken baktı etti test etti, ohooo sen buna daha çok binersin güzel araba hiçbir sorunu yok şu anda dedi,
    Aklımda 1 sene daha binmek varken şimdi en az 3 sene daha binerim diyorum.
    İstediğin zaman haberleşiriz özelden mesaj atarsın.
  • İyi olur. bi problem olunca veya bakım zamanı gelince yazarım haberleşiriz ;)

    Bir de su fıskiyesi dedin de aklıma geldi, benimkiler de bozuk. İlk aldığım zamanlarda tıkanıyordu bazen su atıyor bazen atmıyordu. Bu benim meşhur bakımda ustaya söylemiştim ona da bi bakın diye. Akşam aracı alırken sorduğum zaman da arkadaşlar motorunu açıp temizlediler şuanda bi problem yok dedi usta. Baktım hakkaten çalışıyordu bol su attı ama iki gün sonra yine atmamaya başladı ve artık hiç su fışkırtmıyor. Başka aracı olan bi arkadaşa sordum belki sigortası falan atmıştır oto elektrikçiye baktır dedi. Öyle de kaldı. Bi de ben bilmiyordum arkadaki camda da fıskiye varmış. Camın üst tarafında. İlk defa gördüm. Onun su fışkırttığını zaten hiç görmedim :))
  • vav1en V kullanıcısına yanıt
    İsinize karışmak gibi olmasin ama bence bijonu degistirim , yolda lastik patlar veya yarılır ise kendiniz yapamazsiniz eziyet olabilir . bu arada bende aracimin butun bakimlarini kendim yapiyorum , gercekten cok zevkli is .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Trabzon da, ilçeleri de olabilir tanıdığınız iyi bir usta var mı?
  • Arkadaşlar Trabzon da, ilçeleri de olabilir tanıdığınız iyi bir usta var mı?
  • Hocam istediğin zaman aracını götürürüz komple bir baktırırız,
    Neyi var neyi yoksa fiyatta alırız sizde istediğiniz zaman yaptırırsınız yada istemezseniz yaptırmazsınız.
    Adam öyle şu değişicek bu değişicek diye sallamaıyor, neredeyse zamanım yok keşke gelmesen diyecek
    Acayip kalabalık arabaların biri geliyor biri gidiyor, ondan ona ondan ona arı gibi
    Dükkan onun + yan dükkanla üstleride onun, yan dükkanla üstlerinide malzemeyle doldurmuş bir çok malzeme elinin altında,
    Demem o ki adam tok adam ne lazımsa gerekeni yapıyor. Yaptırmasanda müsait bir zamanda gel gösterelim tanış fiyat al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayramses -- 1 Eylül 2015; 15:30:11 >
  • Ehhehh tamam müsait bi zaman gelip görcem hem seninle hem ustayla tanışmış oluruz :))
    Yalnız şöyle birşey var, bu haftasonu ben bayram iznine çıkıyorum nasipse. Arabayı İstanbul'da bi arkadaşa bırakıyorum. Eskiden getz'i olan ve bana öneren arkadaş. Biraz kaporta işleri falan da var benim aracın. O arkadaş ilgilenip bişeyler yapacak. Bayramdan sonra bi bakalım ne yapılmış ne edilmiş. Duruma göre müsait bir zamanda gideriz o ustaya. Teşekkür ederim ilgin için ;)

    vav1en'in gönderdiği metro market broşüründe gördüm de söyleyeyim, oto paspası alırken dikkatli olun iyisini alın arkadaşlar. Bende şu anda bu ürün var hiç memnun değilim.
    Pedalların arkasına doğru kayıyor ve pedalları kullanırken zorluk çıkartıyor. Trafikte kaç defa sıkıntı etti bana. Altına halı kaydırmazlarından koydum çok işe yaramadı. Bence alırken tam getzlere uygun olan paspasları alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Settar_Han -- 1 Eylül 2015; 16:42:15 >
  • poman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tavsiyeniz için tşk.Bijonda problem yok sanırım saplama dediğimiz bijonun geçtiği vida yamulmuş bi kaç orta sertlikte zorladım ama hiç oynamadı şimdi açarsam saplama kesebilir diğer üç bijonda sıkıntı olmadığından bu şekilde idare eder diye düşünüyorum.Ara sıra kontrol edicem bijonu gevşeme belirtisi hissedersem saplamayı alır kendim takarım
  • Settar_Han kullanıcısına yanıt
    Paspas hiçte ucuz değil zaten daha bugün kipada 16 tl ye paspas seti vardı Ama akü veya lastik alcak arkadaşlar için ücretsiz montaj olması metroyu cazip kılıyor.Aküyü ben aldım depozitosuz 120 tl ye eskiyi verseydim 103 tl ye gelcekti uğraşmadım onla.Aracında atiker sıralı sistem olanlar için bi bilgi akü kutupbaşını sökünce ayarlar gitmiyor kendiniz takabilirsiniz :)
  • Settar_Han kullanıcısına yanıt
    arka sileceğin su fıskiyesi, arka silecek düğmesini biraz daha büktüğünüzde çalışıyor ve arka cama su akıtıyor.
  • Arkadaşlar merhaba, Hyundai getz dohc start model arabam var. Bu 4 gündür bir problem var yardımcı olabilir misiniz. Otomatik vites P den D ye, R ye alırken araba zıplıyor. ( Normal vitesli arabada debriyajdan hızlı cekersiniz zıplatır ya aynı o şekilde). Sonra P ye alıyorum gaza köklüyorum sorun geçiyor. Genelde sabah ilk çalıştırırken oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim acil..
  • Merhabalar bende yarın inşallah getz kullanıcısı olacağım ama kafama takılan bir kaç dost sözü var.Yarın kaporasını verdiğim aracı ekspertize götüreceğiz.Fakat 1.6 110 bg motoru olan aracın 152 bin km'si var.Sizce bu km 2006 modele göre çokmu.Yakın dostlarımın sözleri hyundai motorunun çok sağlam olmadığı 200 250 binde yeni motor istediği yönündeymiş.Alacağım aracında temiz oldugunu bılıyorum.Ama yarın ekspertiz de çıkacak gene.Sizce almalımı almamalımıyım.Bu arada aracın fiyatı 21.000 piyasasına göre durumu nedir.Geçmişte kazası yok.
  • ErenCBKCN kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptınız?
    fıyatı ıyı
    araç bakımlıysa problem yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErenCBKCN kullanıcısına yanıt
    aman hocam 2006 model araç için ne 21bin lirası? iyi kazıklıyorlar dikkat edin. 2010 model aracı 22-23e alabilirsiniz. 2006 modele o kadar para verilir mi? 152bin km yapmış bir de? nasıl güvenip alabiliyorsunuz hayret ediyorum.
  • Arkadaslar arkadas 2006 model aractan bahsediyor.o yasta daha 100 bin alti aracmi kalmistir? Km resi bence gayet normal yasina gore.fiyatda normal.piyasada 20 bin alti dogru duzgun saglam getz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi arabamdan örnek vereyim 2006 model 75 binde kazası değişeni yok ufak tefek kaporta sorunları var ama 23 binden aşağıda satmam.Aracın performansını ve sağlamlığını model yılına endekslemek yanlış bi görüş olur kanaatindeyim.Benim gözümde en iyi araç bakımları en iyi yapılan araçtır
  • 
Sayfa: önceki 15261527152815291530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.