Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir sorum olacak, yolcu koltuğuna bakmadım ama şöför koltuğunun altında tabandan gelen bir kablo var koltuğun içine giriyor, bunun ne işe yaradığını bilen varmı?????
  • roy o kablo sanırım koltukta bulunan yan hava yastığının kablosudur.
    tasarruf için manyetik aparatlariın faydası olsaydı bir arkadaşın dediği gibi üreticiler zaten kullanırdı kül tablası maliyetindeki o parçayı..
  • tekrar söylemekte yarar var şehir içi tüketim değerleri trafiğin yoğunluğuna ve kullanıcın sürüş tarzına bağlı olarak cok farklılık gösterebilir. benim beytepe ümitköy eryaman batikent semtlerinde 6 - 7 / 100km arasında olan tüketimim ulus kızılay trafiğinde 7.5 - 8.5 lt / 100 km ye çıkabiliyor.
    Ayrıca hatırladığım kadarıyla bütün arabalarda yedek benzin le araç 50 km gidecek şekilde lamba yanar buda bizim tür araçlarda yaklaşık 5 litre kadardır. bu 5 lt benzinle şehir içinde ve dışında kullanıma bağlı olarak gidilecek yolu yol bilgisayarı gostermektedir. ancak ilk baktığınızda daha kısa daha sonra daha uzun bir mesafe gideceğinizi göstermesi yol bilgisayarının bozuk olduğunu düşündürmesin. çünkü alet o andaki sizin tüketim durumunuza göre gideceğiniz yolu yeniden hesaplamakta..
  • Arkadaşların sözünü ettiği Getz in müzik sistemine direksiyondan kumanda resmi. hyundainin irlanda sitesinde vardıhttp://ireland.hyundai-motor.com/images/showroom/GETZ_FL/getz_interior_img05.gif
  • Su sızıntısı ve klimanın kontrolü için aracımı ilk kez servise götürmek istiyorum.
    Ancak bunun için aracı aldığım acentanın servisine mi, ya da övgüyle anlatılan (Roy) Maslak Servis gibi başka bir yere mi gitmem doğru olur?
  • eğer kendi servisinden memnun değilsen, maslağı tavsiye ederim.. Harun bey var orda, servis müdürü.. onunla da bi konuşursan yardımcı olacaktır. Ben en dolu anında bile gayet iyi bir hizmet gördüm, o yüzden tavsiye ederim..
  • yeni araç alan arkadaşların teybi nasıl? benimki sadece radyo mp3 çalarlı, kasetçalarlı olanları varmı?
  • eski kasa makyajlandıktan itibaren bütün araçlar cd mp3 player, kaset olan yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: royartar

    eski kasa makyajlandıktan itibaren bütün araçlar cd mp3 player, kaset olan yok



    belki bahsettiği avrupada satılan getzlerde hem kasetçalar hem mp3 çalar var

    yani doubledin onlar

    o yüzden getzlerin o
    teyp yerinin altında boşluk var

    normalde 2 yuvada dolu oluyo

    üstteki irlanda hyundaideki resimde görebilirsiniz o teypleri
  • haa ben türkiye dekiler için söylemiştim, yoksa onlarda direksiyondan kumanda da var, yanlış anlamışım.. ama zaten araçta herşey el altında deymez sanırım direksiyondan kumanda için. Hem cep olarak orası benim daha çok işime yarıyor
  • MERHABA ARKADAŞLAR
    En son yakıt tüketimi ile ilgili yazmıştım.
    Şöyle söyleyeyim.Az yaksın diye düşük devirlerde ve vitesi boşa almak ile yüksek devirde hep viteste gitmek arasında pek fark göremedim.
    İlkinde 313 Km'de tam yarım depo ibresine gelmişti.En son doldurduğumda ise 305 Km'de tam yarım depoya geldi.
    Bu işi ben de anlayamıyorum

    Araç şuan 2300 Km'de...Nazar değmesin çok memnunum maaşallah...
  • Toyota yarisin 10 bin bakımı bunun tam yarı fiyatı bu işde bi yanlışlık olmasın.Fiat Bravonun geçen ay ki 100 bin bakımı bile 190 milyon tuttu.
    quote:

    Orjinalden alıntı: erginbay

    bende de 1.5 crdi 2005 model var
    10000 km bakıma gittik
    226 ytl aldılar neziroğlu plaza da
    bişi sorcam şimdi bu hiç birşey sormadan silecek suyunu değiştirmek ne kadar mantıklı, ve üstüne üstlük ben daha yeni koymuştum silecek suyumu, ve hiç değiştirdiklerini sanmıyorum
    gelelim asıl soruna
    bu getz dizellerde herkeste aynı sorun varmı diyecektim
    bu bagaj kapağından çok fazla titreme oluyor ve aşırı bi ses yapıyor aldığımdan beri böyle
    bide direksiyon kutusundan tokurtu şeklinde ses geliyor...
    acaba bu bana özel mi yoksa hepsinde varmı...
    bu sorun için adanada servise götürdüm hallettik demelerine rağmen hiç bir değişiklik yok
    gerisi haricinde arabamdan çok memnunum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 11 Mart 2006; 20:09:18 >




  • Arkadaşlar merhaba,
    bugün ziebarta gittim,benim koltuk koruma vardıya onu yaptırmaya bostancı oto sanayideki ziebarta gittim serviste Ergin bey var servis md. arabayı aldığım yerin referansıyla gitmiştim inanılmaz yardımcı oldu benim koltuk karoruma+yeni araçlar için ultra boya korumayı 125 ytlye p.tesi yaptırıyorum ayrıca babamın crv'sinide 500 ytlye altın zırh yapacaklar bana yaptığı indirimler uygun gibi geldi fiyat bilen varsa paylaşalım eğer ucuz diyorsanız bence bi gidin çok yardımcı oluyorlar ayrıca rötuş boyasıda verecekler ücretsiz,servis çok rahat çaqy kahve internet
    +istediğin zaman gel arabanı yıkat yalnızca yıkayan çocuğa 2-3 milyon atarsın dedi oda ii oldu baya




  • amma pahalıymış..

    ben maslak oto nun web sitesinden maslakoto.com.tr periyodik bakım tablosuna baktım, 1.3 getz 10.000 bakımı 114 milyon. Bana uygun geldi, araç 7200 oldu 5 ayda, yakındır 2 aydan yaptırmak zorunda kalcam
  • SELAM ARKADAŞLAR.BENİM 2005 AĞUSTOS ÇIKIŞLI GETZ CRDİ 82 BG.ARACIM VAR.2000 KM.DE.BUGÜN LASTİKLERİMİ DEĞİŞTİRDİM.OLDUM OLASI ŞU KORE LASTİKLERİNE ISINAMDIM.KUMHO HANKOOK HEPSİ AYNI.MİCHELİN GARANTİLİ VE AYNI FABRİKA ÜRÜNÜ BF GOODRİCH ALDIM.HARİKA BİR LASTİK.ZATEN DAHA ÖNCE KULLANAN ARKDAŞIM VARDI.TEK DEĞİŞİKLİK TABANI 185 YAPIP YANAĞIDA 60 YAPTIM.JANT AYNI 14.YOL TUTUŞ FRENLEME KONFOR ÇOK FARK ETTİ.4 LASTİK BANA 338 YTL.YE MAL OLDU.ARAC ŞİMDİ YOLA DAHA İYİ BASIYOR.LASTİK DEĞİŞTİRECEKLERE TAVSİYE EDERİM.BU ARADA GEÇENLERDE DEPOMU FULLEDİM.PETROL OFİSİ EURODİESEL İLE.KM.SIFIRLADIM ÇEYREK DEPO ŞEHİR İÇİ 215 KM.SİZCE NASIL?BEN DEVİRLİ KULLANMAYI SEVİYORUM.3000 DEVİRDEN AŞAĞIDA VİTES ATMAM.HERKESE KAZASIZ GÜNLER.GETZİNİZE İYİ BAKIN.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tweety arda

    SELAM ARKADAŞLAR.BENİM 2005 AĞUSTOS ÇIKIŞLI GETZ CRDİ 82 BG.ARACIM VAR.2000 KM.DE.BUGÜN LASTİKLERİMİ DEĞİŞTİRDİM.OLDUM OLASI ŞU KORE LASTİKLERİNE ISINAMDIM.KUMHO HANKOOK HEPSİ AYNI.MİCHELİN GARANTİLİ VE AYNI FABRİKA ÜRÜNÜ BF GOODRİCH ALDIM.HARİKA BİR LASTİK.ZATEN DAHA ÖNCE KULLANAN ARKDAŞIM VARDI.TEK DEĞİŞİKLİK TABANI 185 YAPIP YANAĞIDA 60 YAPTIM.JANT AYNI 14.YOL TUTUŞ FRENLEME KONFOR ÇOK FARK ETTİ.4 LASTİK BANA 338 YTL.YE MAL OLDU.ARAC ŞİMDİ YOLA DAHA İYİ BASIYOR.LASTİK DEĞİŞTİRECEKLERE TAVSİYE EDERİM.BU ARADA GEÇENLERDE DEPOMU FULLEDİM.PETROL OFİSİ EURODİESEL İLE.KM.SIFIRLADIM ÇEYREK DEPO ŞEHİR İÇİ 215 KM.SİZCE NASIL?BEN DEVİRLİ KULLANMAYI SEVİYORUM.3000 DEVİRDEN AŞAĞIDA VİTES ATMAM.HERKESE KAZASIZ GÜNLER.GETZİNİZE İYİ BAKIN.



    yaw lastik için dediğin doğruda ben lastikten önce jant alıcam

    alırsamda goodyear ın yeni excellent lastiklerinden düşünüyom

    ayrıca zaten getzlerde ilk 200kmde zaten çeyrek depo gösteriyo sonra birden yarım depoya düşüyo bide en son çizgi biraz direniyo inmemeye




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tweety arda

    SELAM ARKADAŞLAR.BENİM 2005 AĞUSTOS ÇIKIŞLI GETZ CRDİ 82 BG.ARACIM VAR.2000 KM.DE.BUGÜN LASTİKLERİMİ DEĞİŞTİRDİM.OLDUM OLASI ŞU KORE LASTİKLERİNE ISINAMDIM.KUMHO HANKOOK HEPSİ AYNI.MİCHELİN GARANTİLİ VE AYNI FABRİKA ÜRÜNÜ BF GOODRİCH ALDIM.HARİKA BİR LASTİK.ZATEN DAHA ÖNCE KULLANAN ARKDAŞIM VARDI.TEK DEĞİŞİKLİK TABANI 185 YAPIP YANAĞIDA 60 YAPTIM.JANT AYNI 14.YOL TUTUŞ FRENLEME KONFOR ÇOK FARK ETTİ.4 LASTİK BANA 338 YTL.YE MAL OLDU.ARAC ŞİMDİ YOLA DAHA İYİ BASIYOR.LASTİK DEĞİŞTİRECEKLERE TAVSİYE EDERİM.BU ARADA GEÇENLERDE DEPOMU FULLEDİM.PETROL OFİSİ EURODİESEL İLE.KM.SIFIRLADIM ÇEYREK DEPO ŞEHİR İÇİ 215 KM.SİZCE NASIL?BEN DEVİRLİ KULLANMAYI SEVİYORUM.3000 DEVİRDEN AŞAĞIDA VİTES ATMAM.HERKESE KAZASIZ GÜNLER.GETZİNİZE İYİ BAKIN.


    MİCHELİN LASTİKLER Hakkaten yoltutuşunda ve yol sesinde baya fark ediyor. Ama bizim yollar malum; bir çukurdan kaçsan digerine giriyorsun. Bu aralar fazlaca çukurlara girip çıktım. Girdigim çukurların çogunda lastigi patlamış, yarılmış araba gordum ama Getz'in sert lastikleri çukurlara iyi dayanıyor.
    MİCHELİN garantili demişsin gerçi. Çukura girince yanaklardan yarılma yaparsa garantiden yenilerler umarım.

    Bu arada benim mayıs çıkışlı 82hp dizel getzde 12bin km yi yeni devirdi. Bende az km yapıyorum diyordum kendime ama sen 2bin km yazınca moralim yerine geldi

    Yakıt gostergesi bendede ilk çeyrek ibresi geç geliyor ama sonra yarım depo çizgisine daha çabuk geliyor ibre. Hele depoyu agzına kadar doldurunca full çizgisine bile baya geç düşüyor ibre. Bu arada hiç çeyrek depo altına inmedi benim depo, hep dolu tutmaya çalışıyorum. O yüzden son çeyrek çizgisi geçmi iniyor hiç denemedim.

    Ben eski arabamda Brigstone 330EVO lastik almıştım. Çok memnun kalmıştık lastikten, acayip farketmişti. Yenilersem bende ya MİCHELİN yada Brigstone alacam.




  • michelin garanti veriyor ama ne garanti

    arkadaşın lastikler ekimden beri gelmedi hala garantiden

    ben dizelimi ocakta aldım ve dün 12000 i devirdi
  • Arkadaşlar Selam.

    Bu siteyi daha çok bilgisayarla ilgili yorum ve bilgiye ihtiyacım olduğu zaman kullanıyordum, Bir gün kuzenim sahibi olduğu Focus hakkında bu sitenin forumunu gösterdiğinde bir bakayım Getz içinde birşeyler yazılmış mı diye, açıkçası şok oldum 40 sayfa görünce.

    Yani ortak bi noktamız var Hyundai Getz.

    Bu kadar Getz sahibini bi arada bulmuşken servise sorup bir türlü doyurucu yanıt alamadığım birşeyi sormak istiyorum.

    1.3 gls 2004 model Getz sahibiyim. Araba çok salınıyor. bi çukura girdiğinde dar olmasından kaynaklansa gerek yanlamasına salınım yapıyor.Süspansiyonda bi sorun var mıdır diye servise sordum.Deneme sürüşü yapıp sorun olmadığını söylediler ama tatmin olmadım. Bu konuda aynı şikayeti paylaşan var mı?
  • bu yanlamasına salınım yapıyor dediğin

    mesela özellikle virajlarda çukur veya hafif tümseklerden geçerken araba arkasını bırakma ise bunu bütün hb ler yapar diyodu bi arkadaş

    yani bendede alıyor çukurda veya tümsekte araba arkasını hafiften bırakıyor
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.