Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAOLASIN DİVEMASTER

    DEDİĞİNİ BENDE YAPACAĞIM TAVSİYEN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. DİĞER BAHSETTİĞİM KONULAR İÇİN DÜŞÜNCELERİN VARMI?
  • sevgili ozko arkadaşım benim 1.3 benzinli eski kasa gözlemlerim araba asfaltta mükemmel, ses yok ama parke vb yollarda biraz ses var,benzin olayını daha tam hesaplayamadım şu anda fazla yakıyor gibi biraz daha km yapıp ondan sonra bakacağım,bir de sormak istediğim kampanya vardı sakıncası yoksa araba kaça mal oldu söyleyebilirmisin ben acaba diyorum 1.3 değilde biraz bekleyip 1.4 alsamıydım diye kendi kendime sorar oldum.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Lastik basıncı konusunu forumda daha öncede okumuştum, önemli bir nokta. Eski aracımda michalen kar lastikleri vardı, hava yerine başka bir madde dolduruyorlarmış içine, arabayı alır almaz gidip onları taktıracam. Lastik havasını orada halledecekler. Bugün akşam üzeri almaya gideceğim arabayı, servise sormamı istediğiniz bir şey olursa, bugün sorabilirim...
    Herkese kazasız, belasız, az yakıtlı günler...
  • Bu yakıt tüketimi olayı yeniden hortlayınca bende depoyu opet 95 oktan ile fulledim. Göstergeleri sıfırladım.

    şu ana kadar 150 km gittim. Ort. tüketim 6.8 L / 100 km. gösteriyor. Ancak oldukça uğraşıyorum. Yokuş aşağı hep boşta. Kalkışlarda 1500-2000 deviri geçmeden, gaza gelmek hiç yok. 100 km yi geçmedim. Yani oldukça uğraştım.

    Bomboş sahil yolunda 80 le gittim yaw.

    Sanırım köprü trafiğine girmesem rahat rahat 5.5-6 ya düşer. Royatar'ın verisine yanlış diyorsunuz ama eğer her seferinde 20 YTL lik alıyorsa ve 20 YTLden fazla yakıyorsa bir süre sonra yolda kalması gerekli. Kalmadığına göre sorun yok demekki.

    Bu arada geçenlerde Discovry channel'da otomobillerin yakıt tüketim verilerinin nasıl hesaplandığını anlatan bir program vardı. B.sayar bir yol belirliyor. Test sürücüleri bu yolda aracı laboratuarda test ediyordu. Araç döner silindirler üzerinde yol alıyor (gibi yapıyor) uzun yol tüketimi saatte 20 km. hızla 6 kmlik bir parkurdaki tüketimmiş.
    şehir içi için farklı bir parkur ve değerler vardı.




  • Dizel de yakıt tavsiyeniz nedir arkadaşlar, yakıtına garanti veren sadece opet sanırım. Diğerlerini tavsiye edermisin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IzmirliAnkarada

    Dizel de yakıt tavsiyeniz nedir arkadaşlar, yakıtına garanti veren sadece opet sanırım. Diğerlerini tavsiye edermisin?

    Ben total doco'lardan alıyorum. Bulamazsam opetten alıyorum.
    yakıt guvencesi konusunda ise bir bilgim yok; Fatura almak gerekiyormuş heralde ama ben şimdiye kadar hiç fatura almadım.
  • yakıt aldıktan sonra mutlaka fiş yada fatura alın arkadaşlar.Bu hem kanuni bi zorunluluk hem de yakıttan kaynaklanan sorunlar garanti dışı.Firma nekadar iyi olursa olsun yakıt aldığınız benzinlikte bitiyo iş.Burası Türkiye,malum.Ben totalden motorin aldım.Çok da memnunum.Bi deneyin.....
  • selam iso53

    ben hyundai nin son kampanyasından faydalandım 20.700 anahtar teslim fiyatı idi. 600 kasko (6x100 şeklinde ödemesi). toplam 21.300 ama bu peşin alacaklar için. ben kredi ile aldım. garanti bankası 1,3 ten 36 ay vade ile aldım. gayet uygun geldi 2 günde kredi çıktı. ben tavsiye ederim. araç 1.4 ama 97 beygir iyi gidiyo yani gerçi daha yeni ama tam olarak anlaşılmaz. sanırım şuan arbaya zam geldi fiyatları sorman gerek. benim bildiğim 21.300 anahtar teslim fiyatı oldu.
  • Yaw opetten bana bir manyetik kart vermişlerdi. Bu kart hem yakıt guvencesi içinmiş, hemde promosyon puan ve hediyeler içinmiş dediler.
    Ama ben genelde totalden aldıgım için bundan pek bir bilgim olmadı. ankara dışına cıkınca mecbur kalırsam opetten alıyorum sadece.
    Aslında fiş yada fatura almam lazım. Bundan sonra alayım, aklımda bulunsun

    Bu arada yakıt guvencesi için bu aldıgımız fiş yada fatura tek başına yeterli oluyormu? Yada yapmamız gereken bişeyler varmı?
  • ben sadece fiş veya faturanın komple yakkıttan kaynaklanan bir problemi garanti kapsamına nasıl sokabildiğini anlamadım, bu konuda ayrıntılı birşeyler bilen varsa bizle paylaşırsa sevinirim.
  • Ben bunu opetin reklamlarında görmüştüm, yakıttan kaynaklanan arızalar için garanti veriyoruz dediydiler. Dizel kullanan iki kişi ile konuştum, ikiside opetten alıyormuş ve faturalarını mutlaka alıyorlarmış. Ancak arıza durumunda Opet, yakıtı ondan aldığınızı ispat etmenizi isteyecektir, fiş-fatura vs. de çözüm olmaz gibi geliyor bana... adamlar bu yöntemle çamura yatabilir, arada başka yakıt almışsın diyebilirler... Önemli olan deneyimli olan arkadaşların önerileri bence, performans, fiyat, tasarruf vs. için neyi tavsiye ediyorlar....
  • Aldığınız yakıtın faturası (dizeller için bahsediyorum), yakıttan dolayı aracın yakıt filtresinde bir arıza sebep olur ise; yakıt filtresinin hyundai servisinde 5 sene mekanik parça garantisi altında ücretsiz olarak değiştirilmesini sağlıyacaktır. Yani servis sizden faturayı talep edecektir bu sebeple gittiğinizde, o yüzden fatura almanız sizin yararınıza olacaktır.
  • Bugün dayanamadım servisi aradım.Direksiyon hidrolik yağı nerde,gerekirse bakalım,eksilme olursa tamamlayalım diye.Arabanın(2006 1.5 dizel full) direksiyon hidrolik yağı yok arkadaşlar.

    Bide jant değiştirecek bi arkadaş vardı.Getze tam uyan bi aleminyum alaşım jant bulamadım.Bilginiz olsun.Sorun çıkabilir.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diesel power

    Aldığınız yakıtın faturası (dizeller için bahsediyorum), yakıttan dolayı aracın yakıt filtresinde bir arıza sebep olur ise; yakıt filtresinin hyundai servisinde 5 sene mekanik parça garantisi altında ücretsiz olarak değiştirilmesini sağlıyacaktır. Yani servis sizden faturayı talep edecektir bu sebeple gittiğinizde, o yüzden fatura almanız sizin yararınıza olacaktır.


    Totalden fatura alırsak; yakıttan dolayı kaynaklanan arzaların bedelini total ödüyormu? Ben hep totalden alıyorum genelde. Eger ödüyorsa artık eksitmeden herzaman fatura isterim.

    Birde illaki fatura olması mı gerekiyor.Kasa fişi alsakda aynı işi goruyormu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgurbat

    Bugün dayanamadım servisi aradım.Direksiyon hidrolik yağı nerde,gerekirse bakalım,eksilme olursa tamamlayalım diye.Arabanın(2006 1.5 dizel full) direksiyon hidrolik yağı yok arkadaşlar.

    Bide jant değiştirecek bi arkadaş vardı.Getze tam uyan bi aleminyum alaşım jant bulamadım.Bilginiz olsun.Sorun çıkabilir.....

    değiştirmeye niyetli hatta değiştirecek olanlardan biri benim, ben buldum ama beğenmedim o ayrı sonuçta zevk meselesi ama aracın üstündeki lastiklerin yanaklarıyla oynanması mümkün değil ebatlar ucu ucuna, o yüzden biraz araştırmanız yada çok çok az farkla ebatları değiştirmeniz gerekiyor ben buldum aşşa yukarı 150-200 ytl arası 1 teker için olan jantın fiyatı, 700-800 ytl arası bir fiyat çıkacaktır...

    ben bu hafta veya önümüzdeki hafta yapmayı düşünüyorum mali durumumu toparlarsam, yaptığımda fikirlerinize sunmak için foruma da koyacağım




  • birde birşey sorucam bu tavan veya bu güneşliklere lekeler falan oluşuyor zamanla bunlar için zarar vermeden kirleri sökecek tavsiye edebileceğiniz birşey varmı?
  • 2006 model 7000 km. de CRDİ Getz sahibiyim. Aracımı çalıştırdıktan sonra harekete geçtiğimde ve direksiyonu çevirdiğim anda arka tekerleklerden geldiğini düşündüğüm bir uğultu yada boğuk bir metal sesi geliyor ve ardından kesiliyor. Servis sesi duymadan sorunu çözemeyeceğini söyledi. . Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

    Totalden fatura alırsak; yakıttan dolayı kaynaklanan arzaların bedelini total ödüyormu? Ben hep totalden alıyorum genelde. Eger ödüyorsa artık eksitmeden herzaman fatura isterim.

    Birde illaki fatura olması mı gerekiyor.Kasa fişi alsakda aynı işi goruyormu?

    Kasa fişi olmaz sanıyorum, zira kasa fişinde isim yada plaka görünmüyor, herhangi biryerden temin edebilirsin düşüncesiyle isme ya da plakaya yazılı fatura alman gerekir..

    Fatura konusu benim de kafama takıldı, arıza yaptığında fatura aldığımız tüm istasyonlar topu birbirine atacaktır. Hiç biri sorumluluk almayacaktır ki bu da doğaldır.. Zira yakıttan dolayı bir sorun çıktığında buna "şu istasyondaki yakıttan kaynaklanıyor" diyemeyiz... Ama arızalanması durumunda garanti sözleşmesinde fatura ibrazı var ise buna bişey diyemeyeceğim.. Hoş ben şimdiye kadar 2 kez girdim birinde fulledim diğerinde 30 liralık bi dizel aldım... Elimden geldiğince OPET' e giriyorum ama shell ve BP'nin de yakıt güvencesi için tavsiye edildiğini duymuştum...




  • Ahh BP deme :)
    Aslında ben BP den almak istiyorum ama guvenemiyorum bp'ye bitürlü.
    axess kart var bende. BP chip puan veriyor ama ben BP'ye guvenemiyorum bi türlü. Zamanında bp dizeli yüzünden çok arıza yapan araç duydum ve gordum. Şimdi düzelmiş diyorlar ama ben guvendigim total istasyonundan alıyorum hep.

    Neyse totalden adımıza yada plakamıza fatura alırsak sorun halloluyor heralde degilmi? Bakıma gittigimde bu yakıt guvencesi olayını da sorayım servise.
  • abicim sen aracından memnun musun??? ben daha yeni getz aldım. 1.4 benzinli.. yakıt sarfiyatı nedir acaba!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.