Şimdi Ara

TRİGER ZİNCİRİ YERİNE NEDEN TRİGER KAYIŞI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
56.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar marka ve model gözetmeksizin bazı otomobil üreticisi firmalar araçların motor aksamında triger seti olarak kauçuk kökenli kayış sistemini kullanmakta bazıları da kayış yerine daha uzun ömürlü ve bakım istemeyen zincir sistemini kullanmaktadır. Örneğin Renault eski model araçlarında triger zinciri kullanmakta iken yeni model araçlarında triger kayışına yönelmiştir. Toyata corallalarda da bildiğim kadarıyla triger zincir halinde yer almaktadır. Üretici firmaların zincir yerine kayış sistemini kullanmalarının esas sebebi nedir? Kayış ile zincir arasında işlevsel olarak ne fark var? Yalnız bana hiç kimse KAYIŞ ZİNCİRDEN DAHA SESSİZ çalıştğı için demesin Toyotalarda gayet sessiz çalışıyor. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUFANER

    Vezir bey, eski bir konu hortlamış derken bu konu forumda nerede tartışıldı link verirseniz baştan sona inçelemek isterim.
    "ama kesin çözüm dişli sistemlerdir. Eğer motor taşarımı uygun ise birden fazla dişli ile evladiyelik bir tasarım yapılabilir ama neden yapılmıyor sorusuna ben de akılcı bir cevap bulamıyorum. Bu konuda bir ciddi firmanın tasarım yapması ile furya başlayacaktır." derken otomobil uzmanı yazmışsınız ancak otomobil ile ilgili hangi bölümde uzmansınız veya çalışıyorsunuz bilmiyorum bildiğim tek gerçek arac üreticisi firmaların sağlamlık, kullanılabilirlik gibi değerleri değil hangi parçadan ne kadar para kazanır veya servislerime para kazandırırım şeklindeki düşünceleridir. Bu kadar para kazanma hırsına doğrusu pes diyor ve bu düşünceyi kınıyorum.

    Baştan sona sistemin gözden geçirilmesi demişsiniz ya hani 100.000km de bir inan ki sistemin ne durumda olduğu kimsenin umrunda değil yeter ki servisler para kazansın.




    ünvan konusunu ben vermedim. bu zaman içinde forum yöneticilerinin bana verdikleri bir avatar oldu.

    linkleri bulabildiğim kadar vereyim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20500258/mpage_1//tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_21062497/mpage_1/f_/key_triger%2Czinciri//tm.htm#21639206

    http://forum.donanimhaber.com/m_7820224/mpage_1/f_///tm.htm

    okuduktan sonra sorularınız varsa tekrar detaylandırırız . baız yazıları ben de haırlamıyorum bu yüzden soru çıkarsa açıklamayı paste etmeyi unutmayınız.




  • bayar28 kullanıcısına yanıt
    İsmail ustayoutube
    dizel dişli olan motor masa üzerinde dönerken nasıl çalıştığını göstermek istedik
    https://www.youtube.com/watch?v=YzEu0QCyrEs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.