Şimdi Ara

Dante's Inferno Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Yaşam yolunun yarısında, kendimi karanlık bir ormanda buldum.

    Sinema sektörü edebiyat eserlerinin uyarlamaları konusunda başarılı bir yolda ilerliyor. Başarılı film senaryoları yazmak için gereken esin edebiyat dünyasında fazlasıyla var. Örneğin son dönemlerin popüler oyunlarından S.T.A.L.K.E.R’ın esin kaynağı Andrei Tarkovsky’nin Stalker adlı filmidir. O film de Boris ve Arkady Strugatsky’nin Roadside Picnic adlı romanına dayanır. Bu tür etkileşimler yavaş yavaş oyun dünyasına da girmeye başladı. Aslına bakacak olursanız bence girmekte geç bile kaldı diyebiliriz.
     
    Dead Space gibi son derece başarılı bir oyunun yapımcısının Dante’nin İlahi Komedya’sının oyununu yapacağını açıklaması edebiyata da ilgi duyduğumdan benim için büyük bir mutluluk olmuştu. Böylesine büyük bir edebi eseri oyuna uyarlamak yeteneğin yanında cesaret de ister. Yapımcı Visceral Games, Dead Space adlı oyunuyla kalitelisini kanıtladı, Dante’s Inferno gibi bir projeyi başarıyla tamamlamak için gerekli cesaretlerinin olduğu konusunda şüphemiz yok.


    ''



    Oyun adını Dante’nin “Komedya” adlı (İlahi sözcüğü sonradan eklenmiştir) eserinden alıyor. Komedya’nın anlamı bizim kullandığımız anlamda komedi değil. Komedya sözcüğü ortaçağ’da trajedi’nin karşıtı olarak “sonu iyi biten öykü” anlamında kullanılıyordu. Buradan yola çıkarak oyunumuzun sonunun da iyi biteceği fikri aklımıza geliyor. Visceral Games, İlahi Komedya’ya elinden geldiğince bağlı kalmaya çalışıyor. Hatta oyunun başlangıcında tıpkı İlahi Komedya’daki gibi ana karakterimiz Dante geceleyin bir ormandadır. O anda İlahi Komedya’daki şu sözleri söyler. “Berrak yol kaybolduğu için, yaşam yolunun yarısında, kendimi karanlık bir ormanda buldum.” Visceral Games her ne kadar İlahi Komedya’ya bağlı kalmaya çalışsa da bir edebiyat eserini birebir yansıtmasını da bekleyemeyiz.
     
    Oyunumuzda Dante 35 yaşındadır ve 3. Haçlı seferine katılmıştır. Bu seferden Floransa’ya döndüğünde sevgilisi güzeller güzeli Beatrice’i öldürülmüş olarak bulur. Beatrice “neden bana verdiğin sözü tutmadın” der, ama Dante onun söylediklerinden bir şey anlamaz. Lucifer yani Şeytan Beatrice’in ruhunu cehenneme doğru götürür. Beatrice’in ruhunu kurtarmanın tek yolu Dante’nin onunla evlenmesidir; fakat bu yolda Dante’nin önünde büyük engeller bulunuyor. Dante’nin geçmişteki günahları, ailevi geçmişi ve savaşta işlediği suçlar cehennemde onun karşısına çıkacaktr. Örneğin 3. haçlı seferine Beatrice’in erkek kardeşi Francesco ile beraber katılan Dante, onu koruyacağına dair Beatrice’e söz vermiştir. Bu seferde Francesco ölünce, sözünü tutamamasından dolayı Dante, cehennemde Francesco ile düşman olarak karşılaşacaktır.


    ''



    Dante’nin yola çıktığı cehennem 9 bölümden oluşuyor. 1 bölüm hariç hepsinde bir boss ile karşılacağımız tahmin ediliyor. Bu bölümler Treachery (hainlik-vefasızlık), Lust (Şehvet), Greed (aç gözlülük) gibi toplam 9 kavrama dayanıyor. Her bölümün kendine göre özelliği var ve bu bölümler en büyük 9 günahtan yola çıkılarak tasarlanmış. Örneğin Lust yani Şehvet adlı bölümün boss’u Cleopatra olacak. Güzelliği ve aşklarıyla günümüzde bile adından söz ettiren Prenses Cleopatra’nın bu konudaki en kötü kişi seçilmesi Ortaçağ’da adından çok söz ettirmesine dayanıyor.
     
    Oyun boyunca tarihteki pek çok ünlü kişiyle karşılaşacağız. Bunlar arasında Plutos, Phlegyas, Charon ve Kral Minos karşılaşmamızın kesinleştiği kişiler. Dante’nin İlahi Komedya’sı o kadar geniş bir karakter listesine sahip ki hiç beklemediğimiz kişileri bile oyunda görme şansına sahip olabiliriz. Tabi bu önemli kişiler öyle yol üstünde karşımıza çıkacak değiller. Yolumuzun üzerinde binbir türlü yaratık bulunacak. Demo’dan gördüğümüz kadarıyla boynuzlu orta boylu yaratıklardan, çerezlik olarak önümüze çıkan küçük iblislerden tutun da dev boyutlu yaratıklara kadar bu konuda geniş bir liste var.


    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız










  • Demosunu 2 kere bitirdim ama demosu gelene kadar ki tüm heyecanımın sönmesine engel olmadı.. Beklediğim kadar iyi değil ama kötü de değil..
  • Demosunu ilk beğenmemiştim, nefret dahi etmiştim ama demoyu bitirdiğimde ve o tanıtım videosuyla coştum neredeyse. Süper ötesi bir oyun gerçekten. Grafikte iyi olsaydı yılın oyunu bile seçilirdi. Cehennemi görelim bakalım nasıl tasarlamışlar merak ediyorum doğrusu.
  • ben demosunuda beğenmişttim valla

    teşekkürler ön inceleme için...
  • teşekkürler
  • Biran önce çıksa bari de Gow 3' e kadar parmak antrenmanı yapsak...
  • ilk inferno demosunu oynadım sora gow 3 ü oynadım. sora gow3 ü bikez daha oynayıp ardından infernoyu oynadım grafikleri ve dövüş hareketleri basit geldi infernonun. gow3 ün yanına yaklaşamaz ama oynanmıcak bi oyunda deil yani.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtue34 -- 15 Ocak 2010; 23:06:12 >
  • Deliler gibi beklediğim bir oyun daha.
  • Grafikleri biraz daha iyi olsaydı,GOD3 e rakip olabilirdi belki.Yine de GOD3 benzeri bir oyunu 360da görmek güzel tabii.Ben oynanışı beğendim açıkçası.Ön inceleme için teşekkürler,emeğinize sağlık

    Saygılar..
  • gow3 veya serisi ile karsılastırmamak gerekir bence bu oyunda gow3 kadar olmasada ondan sonra aynı tarzda gelen en iyi oyun olabilir
  • Demo'sunu oynadım ve çok hoşuma gitti böyle oyunlar ne tür oyun oluyor? RPG? vs.
  • PS3'te demosunu oynadım gerçekten güzel bir oyun, haber için teşekkürler.
  • Merakla beklediğim bir yapım. Kombolar ve mekanlar fazlasıyla ilgimi çekti. Demosundanda çok keyif almıştım
  • demo oldukca iyi oynanacak oyunlar arasında kesinlikle
  • resmen gow a mod yapmışlar ya. tuşları değiştirin bari arkadaş. bu kadar da taklit olmaz ki. 4 çizgili adidas ayakkabı gibi anasını satayım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyLess

    resmen gow a mod yapmışlar ya. tuşları değiştirin bari arkadaş. bu kadar da taklit olmaz ki. 4 çizgili adidas ayakkabı gibi anasını satayım :)


    Fena mı işte,360da da GOW benzeri bir oyun olduBeğenmeyen PS3 sahipleri GOW3 ü,GOW tarzını seven 360 sahipleri de bu oyunu oynar.
  • ps3 te demosunu oynamıştım ve oldukça hoşuma gitti.Artık xbox360 ta da full oynarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    ps3 te demosunu oynamıştım ve oldukça hoşuma gitti.Artık xbox360 ta da full oynarım


    Ps3'e umut verip başkasıyla ilgilen bakalım.. Alçak...
  • Demosunu oynadikdan sonra acikcasi bu oyuna para vermem.Diger yollardan bir sans daha verir bakariz duruma gore.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluet

    Demosunu oynadikdan sonra acikcasi bu oyuna para vermem.Diger yollardan bir sans daha verir bakariz duruma gore.


    Eh direkt satın alınabilecek bir oyun değil bence de ama takas ile falan alınabilir diye düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.