Şimdi Ara

Asus P6T serisi Trıple DDR3 sorunu çözümü!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Forumumuzda da birkaç kişinin muzdarip olduğu Asus P6T serisi anakartların Triple DDR3 ramlarle ilgili karın ağrısında bir çözüme ulaştım.

Öncelikle sorundan bahsedeyim. Bildiğiniz gibi Triple DDR3 teknolojisi 3 tane DDR3 belleğin birlikte kullanılarak 3 kanallı bir sistem oluşturmasına ve belleklerin daha hızlı çalışmasına imkan veriyor.

Benim anakartımdaki 6 RAM slotundan sadece 2 tanesi çalışıyordu. B1 ve C1. Diğer portlar olan A1-A2-B2-C2 portları ise çalışmıyor ve dolayısıyla da 2 portla triple DDR olamayacağından bilgisayarım 4 GB normal DDR3 olarak çalışıyordu. Ayrıca CPU-Z rogramı da RAM slotlarını göremiyor ve boş olarak geçiyordu.

Sorunumuz herkesde farklı şekillerde gerçekleşse de temelde aynı sebepten kaynaklanıyor. Bildiğiniz gibi son intel işlemci nesillerinde bellek kontrolcüleri kuzey köprüsünden çıkarılarak işlemcinin içine alındı. Sorunda burda başlıyor. Asus P6T serilerinde bir fabrikasyon hatasından dolayı LGA 1366 portundaki pinlerden bazıları eğik geliyor. Bu eğik gelen pinler her anakartta aynı olmasa da aynı bölgede bulunyorlar. Tabi ki sizin de tahmin ettiğiniz gibi bu bölge bellek kontrolcülerinin bulunduğu yere tekabül ediyor. Hemen bir resim göstererek olayı açıklığa kavuşturalım.

Burada sorunlu bölge kırmızıyla işaretlenmiş olan bölge. Buradaki pinleri iyice kontrol ederseniz bir tane pin'in yamuk olduğunu göreceksiniz. Benim anakartımda en altta sağdan 10 ıla 14 arasındaki pinlerden birisiydi. Bu pin'i düzeltmek için ihtiyacınız olan şey ise 0.5 ya da 0.3 uçlu kurşun kalem. Pin'i son derece dikkatli bir şekilde düzeltip işelmcinin montajını tekrar yapın. Geçmiş olsun. İnşallah sizin sorununuzda benimkisi gibi düzelmiştir.

Not: Bu işlem son derece riskli bir işlem olup hata yapılması durumunda pin kırılabileceği gibi anakartınızda garanti dışı kalabilir. Donanımhaber sitesi ve şahsım bu konuda kat'i surette sorumluluk kabul etmemekte olup denemek tamamen sizin insiyatifinizdedir.

• Bazi yetkili saticilardan ogrendigime gore Asus'un bazi baska modellerinde de bu sorun cikabiliyormus. Asus'a soket saglayan Foxconn firmasinda bir sorun varmis galiba. Yani diger modellerde de seyrek olarakta olsa bu sorun cikabiliyormus.

Gigabyte falan sabotaj mi yapti acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Bazi yetkili saticilardan ogrendigime gore Asus'un bazi baska modellerinde de bu sorun cikabiliyormus. Asus'a soket saglayan Foxconn firmasinda bir sorun varmis galiba. Yani diger modellerde de seyrek olarakta olsa bu sorun cikabiliyormus.

Gigabyte falan sabotaj mi yapti acaba ?

benim bildiğim gigabyte da foxconndan alıyor intelde ama onlarda böyle sorunlar yok neden asuslara rast gelmiş acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 31 Ocak 2010; 12:08:01 >

• Onu diyorum ya iste bende
  • Arkdaşlar çoğu P6T'da bu sorun var, yabancı forumlarda görüyorum. Piyasada daha sorunlu soketler P6T ve X58 alınmadıgı için bitmedi. Farklı marka X58'lere yönelin sonra uğraşıp durursunuz.

Başlık sorunu yaşayan kullanıcılara yardımcı olacaktır.
  • acaba benim 4gb sorunumun uzaktan yakından bununla ilgisi olabilir mi, tek sorun önceden çalışıp, sonra kendi kendine a1 slotun ram görmemesi mantıksız değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

acaba benim 4gb sorunumun uzaktan yakından bununla ilgisi olabilir mi, tek sorun önceden çalışıp, sonra kendi kendine a1 slotun ram görmemesi mantıksız değil mi?

sizin sorununuz voltaj ile alakalı olabilir. konusu da vardı; arimurdul nickli arkadaş QPI/DRAM voltajlarının artırılmasını tavsiye etmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • böyle bir sorun bendede mevcut :s ve çaresini bulamadım birde dediğiniz gibi işlemci slotuna bakayım inşallah bulabilirim sorunu :s
  • TEŞEKKÜRLER.AYNI SORUN BİZDEDE VARDI.BU SAYEDE ÇÖZÜLDÜ GERÇEKTENDE PİNLERDEN BÖLE YAPIYOMUŞ İLGİNÇ BİR ARIZA.
  • Eyvallah hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Evet arkadaşlar. Forumumuzda da birkaç kişinin muzdarip olduğu Asus P6T serisi anakartların Triple DDR3 ramlarle ilgili karın ağrısında bir çözüme ulaştım.

Öncelikle sorundan bahsedeyim. Bildiğiniz gibi Triple DDR3 teknolojisi 3 tane DDR3 belleğin birlikte kullanılarak 3 kanallı bir sistem oluşturmasına ve belleklerin daha hızlı çalışmasına imkan veriyor.

Benim anakartımdaki 6 RAM slotundan sadece 2 tanesi çalışıyordu. B1 ve C1. Diğer portlar olan A1-A2-B2-C2 portları ise çalışmıyor ve dolayısıyla da 2 portla triple DDR olamayacağından bilgisayarım 4 GB normal DDR3 olarak çalışıyordu. Ayrıca CPU-Z rogramı da RAM slotlarını göremiyor ve boş olarak geçiyordu.

Sorunumuz herkesde farklı şekillerde gerçekleşse de temelde aynı sebepten kaynaklanıyor. Bildiğiniz gibi son intel işlemci nesillerinde bellek kontrolcüleri kuzey köprüsünden çıkarılarak işlemcinin içine alındı. Sorunda burda başlıyor. Asus P6T serilerinde bir fabrikasyon hatasından dolayı LGA 1366 portundaki pinlerden bazıları eğik geliyor. Bu eğik gelen pinler her anakartta aynı olmasa da aynı bölgede bulunyorlar. Tabi ki sizin de tahmin ettiğiniz gibi bu bölge bellek kontrolcülerinin bulunduğu yere tekabül ediyor. Hemen bir resim göstererek olayı açıklığa kavuşturalım.

Burada sorunlu bölge kırmızıyla işaretlenmiş olan bölge. Buradaki pinleri iyice kontrol ederseniz bir tane pin'in yamuk olduğunu göreceksiniz. Benim anakartımda en altta sağdan 10 ıla 14 arasındaki pinlerden birisiydi. Bu pin'i düzeltmek için ihtiyacınız olan şey ise 0.5 ya da 0.3 uçlu kurşun kalem. Pin'i son derece dikkatli bir şekilde düzeltip işelmcinin montajını tekrar yapın. Geçmiş olsun. İnşallah sizin sorununuzda benimkisi gibi düzelmiştir.

Not: Bu işlem son derece riskli bir işlem olup hata yapılması durumunda pin kırılabileceği gibi anakartınızda garanti dışı kalabilir. Donanımhaber sitesi ve şahsım bu konuda kat'i surette sorumluluk kabul etmemekte olup denemek tamamen sizin insiyatifinizdedir.

Çok sağol dediğin yolla işlemci yuvasına baktım ve gerçekten eğikti bazı teller ve zor da olsa düzelttim :) sorun düzeldi tekrardan çok sağol ...

• Eyvallah, sorununuzun cozulmesine sevindim
  • Merhabalar.
    Bende de aynı sorun olduğunu düşünüyorum gigabyte x58 extreme kullanıyorum.win 6gb 4gb usable yazıyo.internette cok araştırdım biosdan yada win ayarlarından diil sizce sıkıntım pin eğikliğinden olabilir mi?eğer öyleyse kartımın garantisi bitti yaptırabileceğim bi yer tavsiye edebilicek biri varmı?Cevap bekliyorum teşekkürler.
  • anakartım gigabyte ga-p55a-ud7 pinleri sanırım kendim yamulttum nasıl olduğu hakkında küçük bir fikrim bile yok aynı durumdan muzdaribim bu eğik pinleri düzeltebilmek için makro zoom görüntü verebilen herhangi bir cihaz ve 0.3-0.5 inceliğinde (iğneler çelik yada krom olursa daha iyi olur) iğnelere ve birazda el becerisine ihtiyaç var. iğneler kolay zoom verebilecek araç ne olabilir acaba. Son çare olarak garantiye göndereceğim ama garanti kullanıcı hatası demez mi böyle bir olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRPCOIN -- 28 Ağustos 2012; 10:04:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.