Şimdi Ara

MAVI EKRAN hatasını resmını cektım ARKADAŞLAR LUTFEN YARDIM:::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2-3 gun once konu acıp sıstemım performans dusuklugu var mavı ekran verıyor demıstım . Dun normal olarak bılgısayarımı oynadım ve kapttım bugun actıgımda acar acmaz mavı ekran verdı ardından onun resmını cektım restart yaptım acıldı foruma gırdım konu acıyordum 5-6 kez .İnternetexp kapaattı sonra mozılladan denedım yıne kapattı . ardından yıne mesaj yazarken mavı ekran verıp (2. mavı ekran farklı kodlar ) tekrar hata verdı arkadaşlar resımlerını cektım neden oluyor sorun neden kaynaklı yardımlarınızı beklıyorum .....

Ilk açılışta gelen mavı ekran

Ardından foruma mesaj yazarken anıden gelen mavı ekran..

Donanımsal bır problemım mı var ? nıcın oluyor boyle sıstemmımı yenı topladım topladıgım zamandan berı var bu arıza.. Yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar ...

• Bilgisayarı Kapat dedım ardından yıne mavı ekran verdı yıne farklı bır kod ?
  • tüm parçaların yerine oturdugundan emin ol ve parçalara bak yanma gibi bişeyler varmı diye
  • Parcalar dogru takıldı 2 kez kontrol ettım sıcaklıklar da normal sevıyede
  • Birden fazla ram warsa yerlerini değiştir.Eğer yoksa ramin slotunu değiştir bir daha dene.İki tane war ise teker teker sırayla dene ondan sonra çalıştır biraz makineyi bakalım ne tepki werecek.
  • Ramler 2li 2*2 kit o dedıgınız yolu denedım yaklaşık 1 saat bırınde 1 saat bırınde ama bu mavı ekranı ne zaman verdıgı bellı olmadıgı ıcın net bir sonuca ulasmadım
  • eğer ramlerden ise uygulamalarda yapar.teker teker denediğinizde hiç mavi ekran aldınız mı.Eğer hala devam ederse.Anakartınız ve ramleriniz uyumlu değildir.Ondan da yapabilir.Mesela benim sistemdeki ramler ve anakartımı 1-3-5 slotlarında kullanabiliyorum 2-4-6 da çakışma yapıyor nedense? denemen lazım yani seninde
  • uygulamalarda kabaca baktıgım hıc mavı ekran almadım crysısı yaklasık 15 dk falan oynadım onda da almadım mavı ekranı genellıkle bılgısayarı kapayıp ertesı gun actıgımda alıyorum 4-5 kez reset atınca duzelıyor .

Ramlerı anakartımın 1 ve 3 . slotlarına taktım . anakartın kullanma klavuzunda 4gblık kıtlerde 1 ile 3 e takın dıyor .. 2 ıle 4 u denemedım ama bı denesem mı ? 1.3 slotta HİHG SPEED 2-4. slotta Normal speed dıyor .

Pekı bu aldıgım mavi ekran kodu KEsınlıkle Ramler ile alakalı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btstyle -- 13 Ocak 2010; 19:12:16 >
  • berk_turkmen
    Sisteminiz imzanızda yazanlar mı?
    Bir de şu 2 adet olan rami tek tek deneyin ama 1 saat falan değil.
    1 adet rami çıkartın,birgün öyle kullanın bilgisayarı..Sonra diğer rami deneyin..
    Bu arada bilgisayarı iyi ve güncel bir antivirüs ile taratmayı da unutmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

berk_turkmen
    Sisteminiz imzanızda yazanlar mı?
    Bir de şu 2 adet olan rami tek tek deneyin ama 1 saat falan değil.
    1 adet rami çıkartın,birgün öyle kullanın bilgisayarı..Sonra diğer rami deneyin..
    Bu arada bilgisayarı iyi ve güncel bir antivirüs ile taratmayı da unutmayınız.

Evet sıstemım ımzamdakı sıstem .
    O zaman ben bu ram işini bi deniyim tek tek .

• Bir de şunu soracağım..Everest indirip bir bakar mısın ramlerin hangi frekansta çalışıyorlaR?
  • • Dur hatası: 0x0000000A (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL), çekirdek modunda çok yüksek bir işlem iç istek düzeyinde (IRQL) diske alınabilir belleğe dokunma girişiminde bulunulduğunu gösterir. Tipik olarak, bu hata, bir sürücü hatalı bir bellek adresi kullandığında oluşur. Bu hatanın diğer olası nedenleri, uyumsuz bir aygıt sürücüsü, genel bir donanım sorunu ve uyumsuz yazılımlar olabilir.
    • Dur hatası: 0x0000008e (0xc0000005, ..., ..., ...) bu hatanın bilinen genel bir nedeni olmamakla birlikte, Ram sorunu, sürücüsü sorunu, PSU Zayıflığı, HDD arızası, bazı virüs türleri ve kayıt defteri hataları vs... nedenlerle olabilir. Test programları (MemTest, HD tune gibi), Registry - Kayıt Defteri Temizleme ve Düzenleme Yazılımları sorunun çözümünde yardımı olabilir.
    • "Event Viewer" (komut satırından eventvwr.msc olarak çalıştırılabilir) altındaki "System" sekmesinde bu hatayla ilgili daha detaylı bilgi olabilir... Başlat > Çalıştır alanına eventvwr.msc yaz ve enter. Karşına Olay Görüntüleyicisi penceresi gelecek. Burada hata bildirimleri, bu mavi ekran hatasının nedeni hakkında anahtar olacak bir bilgi içerebilir. C:\Windows\System32\driver\objfre\i386\driver.pdb gibi bir hataya neden olan yol gösterdiğinde bu driver'in hangi aygıta ait olduğunu bulup, aygıttaki arıza ile yoğunlaşılabilir.
    Windows Update ile yapılan birçok güncelleme bu gibi sorunlara neden olabileceği gibi aslında sorunları çözme yönünde atılacak adımları da içermektedir. Update ile yapılan yazılım ve donanım güncellemeleri sistemin kararlılığını ve bütünlüğünü korumak içindir. Microsoft .Net Frame Work gibi, sistem ilişkili dosyaları yükler, denetim yazılımları, aygıt desteği sağlayarak uygulamaların ölçeklenebilirliğini ve performansını geliştirmektedir. En başta da belirttiğiniz; sistemim performans düşüklüğü gibi problemlerinizi ve diğer problemlerinizi çözebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Bir de şunu soracağım..Everest indirip bir bakar mısın ramlerin hangi frekansta çalışıyorlaR?

Everest kurdum hocam. Bu arada Ramlar 1333 mhz gozukuyor neden kı o acaba ? 1600mhzz benım ramlar ?

• kolay gelsin arkadaşlar bazı bilgiler vermeye çalışmışlarda birde ben birşeyler yazayım dedim ıpq not less equal hatası donanaımsal bir surndru o yüzden diğer sorunlarda bunu beraberinde çıkabilir.yapman gereken lütfen eksiksiz yaparsan umarım işe yarayacaktır.makinanı aç her ihtimale karşı donanımsal sorun ama ilk koyduğun reimlerde ise bir bileşenin farklı bir sürüm ile çalışmansından çıkan sorundur daha önceki resimler.şunu belirtmek istiyroum tüm hata kodlarını kesinlikle neden olduğu donanımsa veya yazılımsal bir açıklaması ve çözümü vardır.biz yinede önlem alalım.başlat_denetim masasına ulaş program ekle kaldıra gir ve oradaki eklentiler hariç herşeyi kaldırman gerekli.daha sonra makinayı kapattüm kabloları çıkardığından emin kasadaki daha sonra kasanı açabilirsin şimdi yapman gerekenleri söylüyorum.ekran kartını onboard olarak bağla eğer harici varsa nu yuvasından çıkar ses kartı tv kartı ve diğer pcı yuvalarındaki bütün bileşenleri çıkart ve hdd ne yapıda bilmiyorum satamı yoksa patamı ama her neyse onun kablosunu değiştir eğr yedek varsa onu tak.ve ramlerin çalışma hızlarını yazarsan yani ikiside aynı hızdamı yoksa ayrı ayrımı alıp taktın bunuda kontrol et eer bus hızları farklı ise ilk önce bus hzıı daha düşük olanı yuvaya tak diğerini takma ve bütün bileşenleri çıkardığından emin olduktan sonra makinayı aç eğer yine hata vermez olduğunu varsayıyorum diğer bileşenleri teker teker denem yanılma yolu ile denemeni istiyorum v ilk önce ekran kartı ile başla eğer buraya kadar bi aksilik olmaz ise.eeğr problem devam ederse yorum yaz başka yöntemler deneyelim.saygılar kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

kolay gelsin arkadaşlar bazı bilgiler vermeye çalışmışlarda birde ben birşeyler yazayım dedim ıpq not less equal hatası donanaımsal bir surndru o yüzden diğer sorunlarda bunu beraberinde çıkabilir.yapman gereken lütfen eksiksiz yaparsan umarım işe yarayacaktır.makinanı aç her ihtimale karşı donanımsal sorun ama ilk koyduğun reimlerde ise bir bileşenin farklı bir sürüm ile çalışmansından çıkan sorundur daha önceki resimler.şunu belirtmek istiyroum tüm hata kodlarını kesinlikle neden olduğu donanımsa veya yazılımsal bir açıklaması ve çözümü vardır.biz yinede önlem alalım.başlat_denetim masasına ulaş program ekle kaldıra gir ve oradaki eklentiler hariç herşeyi kaldırman gerekli.daha sonra makinayı kapattüm kabloları çıkardığından emin kasadaki daha sonra kasanı açabilirsin şimdi yapman gerekenleri söylüyorum.ekran kartını onboard olarak bağla eğer harici varsa nu yuvasından çıkar ses kartı tv kartı ve diğer pcı yuvalarındaki bütün bileşenleri çıkart ve hdd ne yapıda bilmiyorum satamı yoksa patamı ama her neyse onun kablosunu değiştir eğr yedek varsa onu tak.ve ramlerin çalışma hızlarını yazarsan yani ikiside aynı hızdamı yoksa ayrı ayrımı alıp taktın bunuda kontrol et eer bus hızları farklı ise ilk önce bus hzıı daha düşük olanı yuvaya tak diğerini takma ve bütün bileşenleri çıkardığından emin olduktan sonra makinayı aç eğer yine hata vermez olduğunu varsayıyorum diğer bileşenleri teker teker denem yanılma yolu ile denemeni istiyorum v ilk önce ekran kartı ile başla eğer buraya kadar bi aksilik olmaz ise.eeğr problem devam ederse yorum yaz başka yöntemler deneyelim.saygılar kolay gelsin.

Hocam ılgınız ıcın cok tesekkur ederım fakat anlıyamadıgım bırkaç yer var .
    Oncelıkle anakartımda onboard VGA YOK . oyuzden vga yı degıstırme sansım yok sıstemde başka hıcbır PCI exp baglantısıyok.
    HDD sata ve dedıgınız gıbı kablosunu degıstırdım ve denedım.

Su anda bı arkadasın tavsıyesı ıle bıosu guncelledım ve sıstemde sankı az da olsa bıraz hızlanma var 2-3 saattır kullanıyorum herhangı bır mavı ekran problemı de yaşamadım . Oyun denedım yıne yok . Gelçi benım tum mavı ekranlarım bılgısayarı kapatıp ertesı gun actıgımda oluyor..

Ben soyle yapmayı dusunuyorum yarın yıne bılgısayarımı acıyım eger yıne mavı ekran problemıyle karşılaşırsam o zaman sızın dedıgınız program kaldırma yoluna başvurayım ..

• quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

kolay gelsin arkadaşlar bazı bilgiler vermeye çalışmışlarda birde ben birşeyler yazayım dedim ıpq not less equal hatası donanaımsal bir surndru o yüzden diğer sorunlarda bunu beraberinde çıkabilir.yapman gereken lütfen eksiksiz yaparsan umarım işe yarayacaktır.makinanı aç her ihtimale karşı donanımsal sorun ama ilk koyduğun reimlerde ise bir bileşenin farklı bir sürüm ile çalışmansından çıkan sorundur daha önceki resimler.şunu belirtmek istiyroum tüm hata kodlarını kesinlikle neden olduğu donanımsa veya yazılımsal bir açıklaması ve çözümü vardır.biz yinede önlem alalım.başlat_denetim masasına ulaş program ekle kaldıra gir ve oradaki eklentiler hariç herşeyi kaldırman gerekli.daha sonra makinayı kapattüm kabloları çıkardığından emin kasadaki daha sonra kasanı açabilirsin şimdi yapman gerekenleri söylüyorum.ekran kartını onboard olarak bağla eğer harici varsa nu yuvasından çıkar ses kartı tv kartı ve diğer pcı yuvalarındaki bütün bileşenleri çıkart ve hdd ne yapıda bilmiyorum satamı yoksa patamı ama her neyse onun kablosunu değiştir eğr yedek varsa onu tak.ve ramlerin çalışma hızlarını yazarsan yani ikiside aynı hızdamı yoksa ayrı ayrımı alıp taktın bunuda kontrol et eer bus hızları farklı ise ilk önce bus hzıı daha düşük olanı yuvaya tak diğerini takma ve bütün bileşenleri çıkardığından emin olduktan sonra makinayı aç eğer yine hata vermez olduğunu varsayıyorum diğer bileşenleri teker teker denem yanılma yolu ile denemeni istiyorum v ilk önce ekran kartı ile başla eğer buraya kadar bi aksilik olmaz ise.eeğr problem devam ederse yorum yaz başka yöntemler deneyelim.saygılar kolay gelsin.

İyi güzel yazmışsın da üstteki yorumları pek okuduğunu sanmıyorum...
    GA P55 UD3R ANAKARTA bak bakalım onboard vga'sı var mı?
    Adamda 2 tane sata disk var.Ona da bakmamışsın.
    Ramlerin çalışma hızları da imzasında yazıyor ama ben senden önceki mesajımda onu da sordum.

berk_turkmen

İşlemcin 1333 mhz..O yüzden ramlerin 1333 çalışıyorlar.

• sorunu çözdüğünüze sevindim umarım tekrarlamaz tekrarlarsa bile biz burdayız sonuna kadar yardımcı olacağımızdan şüpheniz dahi olmasın.saygılar iyi çalışmalar.
  • Pekı bu everest programında ramler duzgun bır sekılde gozukuyor yanı Ramlerde bır sorun olmadıgı Kesın mıdır ?

Ayrıca bu 1333mhz olayına kafam takıldı ben Ramlerımın hızını 1600 mhz yapıp kullanamıyormuyum yanı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btstyle -- 13 Ocak 2010; 22:36:16 >
  • arkadaş bana sorunu mesaj oalrak attığı için ben daha önceki yorumları okuma gereği duymadım kusura bakmayın o yüzden.bu nedendirki imzasındaki sitem özelliklerine dikkat etmedim.tekrar kusura bakmayın.
  • sonhack

Bu ramlerin 1333'de çalışmalarına ne diyorsun?
    Oc mi yapması gerekiyor?Ya da ramlere OC yapınca sence 1600'de çalışırlar mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.