Şimdi Ara

EminEvim (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
45
Favori
359.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    quote:

    Orijinalden alıntı: diabolical


    quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    quote:

    Orijinalden alıntı: farego

    Benimde eniştem araba aldı bir sıkıntı olmadı ?

    "diabolical " olayın güven kısmından bahsetmiyor. Zaten bu dakikadan sonra sistem için güvensiz demek karalamaktan başka birşey değil. İslami boyutu ise paranın nerede kullanıldığı ile alakalı, eminevim biz paraları fazide kullanmıyoruz diyor ise ondan sonrası bizim sorumluluğumuzdan çıkar. Çünkü bu kadar ayrıntılı inceler isek alışveriş yaptığımız marketlerde bizden aldıkları paraları faizde kullanıyor olabilir. Bu düşünce ile hayatımızda ki herşeyi faize bağlayabiliriz. Eminevim'in aldığı organizasyon ücreti ise gayet mantıklı. Sonuçta oradan bir dünya insan ekmek yiyor. Aldığın para kadarını ödesen sistemin işlemesi mümkün değil ki dünya üzerinden öyle bir durum yok.

    Hocam müslüman ince düşünmek zorundadır. Vakti zamanında insanlar sütü gelmediğinde bir başkasına süt anneliği yaptıracaklar ise bu insanın helal yiyip yemediğini bile sorgularlarmış. Benim takıldığım nokta benden aldıktan sonra parayı nerede kullandığı değil, beni yanlış anlamış olabilirsiniz. Çünkü örneğin şöyle bir şey var; alkol satan yerden alış veriş yapmayın derler bilirsiniz. Ama bunun haram veya günah olduğu için falan değil, oradaki şahısa bu yaptığı işten dolayı bir tavır olsun, karşı duruşumuzu sergilemiş olalım diye yapmamızı söylerler.

    Burada da bu adamın aldığı parayı değerlendirdiği yeri kesinlikle sorgulamıyorum. Yani kazandığı paralar ile çok kötü, bir müslümana yakışmayan işler yapıyor olsalardı tabii ki o da bir etken olurdu ancak benim için şu aşamada asıl önemli olan benim girdiğim sözleşme şartları islam'daki alış-veriş kuralları ile ne kadar örtüşüyor olduğudur.

    Bakın burada ortada bir mal yok, henüz ne idüğü belirsiz bir ev var, yani alacağınızı söylediğiniz ama daha piyasada esamesi olmayan bir ev. Bunun için para biriktiriyorsunuz, buraya parayı yatırıyorsunuz ve yıllar veya aylar sonra parayı geri alıyorsunuz. Bu sözleşme fasit olur diyor alimler.

    Ayrıca sistemi altın gününe kıyaslıyorlar (eminevim de kendisini bu şekilde lanse ediyor) ancak altın günü için de caiz değildir diyen alimler var. Ortada bir çelişki var ise oturup düşünmek lazım.

    Bir alış-verişin caiz olması için gerekli şartların bir çoğunu karşılamıyor bu sistemler (eminevim'in sağladığı 3 sistem de). Hepsini tek tek araştırdım.

    Yemin ediyorum arkadaşlar, 100.000 TL alacağım için 200.000 TL geri ödemek bile sorun değildi benim için. Çünkü değişen piyasa şartları var (alacağınız evin 3-5 sene sonraki fiyatı), her sene kiraya verilen (havaya uçan) 7.000 - 7.500 TL bir para var. Bunları hesaplayınca ödediğiniz fark zaten birbirini karşılıyor. Hatta bir çok durumda kar'a bile geçiyorsunuz fazla ödediğiniz halde. Ancak eğer caiz olmayan bir şey yapacak isem ömrüm boyunca kirada oturmayı yeğlerim.

    Organizasyon ücretinin mantıklı olduğunu kabul ediyorum. Baştan da vade ortası sistemine sıcak yaklaşmamın nedeni buydu. Çünkü adam ticaret yapıyor. (vade ortasında organizasyon ücreti dışında hiç fark vermiyorsunuz. Sisteme ödediğiniz para ile aldığınız para birebir aynı). Ancak sözleşmeden caymanız durumunda bunun geri ödenmemesi islam alış veriş kurallarına göre sıkıntı oluşturuyor, bundan bahsediyordum.

    Haklısınız ince düşünmemiz gerekir. Son olarak bahsettiğiniz durum ise bence biraz sistemde disiplin oluşturmak için olabilir. Bildiğim kadarı ile hepsinde değilde bir kısmında kesinti yapıyorlar. Yani sistemden çıkmak konusunda bir çaydırıcılık olsun diye düşünüyorum, yoksa bunu çok suistimal eden olur ve yine şirketi işlemez hale getirebilir. Şöyle ki sistemdeki herkez çıkmak istiyoruz dediği vakit biriken paralar ile organizasyon ücretlerinin tamamı geri ödendiğinde şirket direk batar. Veya nakite sıkışan birisi zaten bir kaybım yok diyip sistemden çıkar ve bütün parasını geri alır. Sonuçta sizin paranız orada birikirken bir hizmet aldınız en azından şöyle düşünün adamların kasasında paranız birikti peki bu zaman içinde aldığınız hizmetin karşılığını ödememek nasıl yorumlanmalı?. Ayrıca İslam alış veriş kurallarından böyle birşeyin olduğunu bilmiyordum.

    Hocam sirket cayma durumunda bu parayi talep edebilir ancak parayi karsi taraf adina sadaka olarak vermesi gerekir. Bu sekilde karsi tarafin gerekli gereksiz caymasi onlenmis olur. Ama bildigim kadari ile kapora hanefi mezhebine gore caiz degildir.

    Ben ev konusunu arastirirken islamda ticaret konusunda da bir suru sey okumustum, oradan hatirliyorum.

    Dedigim gibi, cok arastirdim bu meseleyi. 2 senenin sonunda benim vardigim kani budur ama herkes kendi kararini vermekte ozgurdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • değerliarkadaşlar şu günlerde ekspertiz ve tapu masraflarında kampanya var yani eminevim parayı ödüyor. sisteme girmeyi düşünen arkadaşlar görüşelim inşallah. allahherkese hayırlısını nasip etsin. yukarda yazankardeşimin araştırma ve tesbitleri doğru yönü var ama sistemi tam anlamadan yapılan değerlendirme. değerli abicim soruyorum size nerde yaşıyoruz türkiye de değil mi eğer eminevime paranızı ödemezseniz eminevimin ne yapmasını bekliyorsunuz gidip suudi arabistan da mı dava açsın. hem ben eminevime giren bir insan ödememe veya kazık atma düşüncesi varsa neden bankaya gitmedi. yani şirket diyoruz çalışanları var. babsının hayrına kim para dağıtır. siz borcunuzu alamazsanız ne yapıyosunuz. lütfen biraz insaflı eleştiri yapalım. herkese saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    değerliarkadaşlar şu günlerde ekspertiz ve tapu masraflarında kampanya var yani eminevim parayı ödüyor. sisteme girmeyi düşünen arkadaşlar görüşelim inşallah. allahherkese hayırlısını nasip etsin. yukarda yazankardeşimin araştırma ve tesbitleri doğru yönü var ama sistemi tam anlamadan yapılan değerlendirme. değerli abicim soruyorum size nerde yaşıyoruz türkiye de değil mi eğer eminevime paranızı ödemezseniz eminevimin ne yapmasını bekliyorsunuz gidip suudi arabistan da mı dava açsın. hem ben eminevime giren bir insan ödememe veya kazık atma düşüncesi varsa neden bankaya gitmedi. yani şirket diyoruz çalışanları var. babsının hayrına kim para dağıtır. siz borcunuzu alamazsanız ne yapıyosunuz. lütfen biraz insaflı eleştiri yapalım. herkese saygılar.

    Hocam sistemi tam anlamamam mümkün değil, 2 sene araştırdım. Hatta geçtiğimiz sene içinde, henüz Vade Ortası denen sistemin faize girmediğini düşündüğüm dönemde (biliyorsunuz burada da organizasyon ücreti var) görüşmeye gittim sisteme girmek için. Ben anlattım çalışan dinledi. O bile benim kadar bilmiyordu sistemi. Ondan tek faydalandığım nokta ödemeler oldu, o da sistemden çıkarttıkları için

    Yani şirket çalışanından daha iyi bilecek kadar sistemleri öğrendim. Zaten bu yüzden diyorum ki bu konuda fetva vermiş olan kişiler konuyu benim gibi detaylı ele alamadıkları için bu görüşü bildirmişlerdir. Fikir aldıkları kişiler şirket yetkilisi veya bilgi aldıkları yer firmanın internet sitesi olmuştur.

    Benim eskiden kalan alamadığım borçlarım var, helali hoş olsun dedim. Benim hakkım bana kazıkta atsa herkese helaldir. Bir tane bahçe katı dairem var zamanında derleyip toplayıp aldığım, param ona yetmişti. Onu satışa çıkarttım geçenlerde, kapora almadım, almam. İçinde alın terim olmayan parayı almam arkadaş. Bu yüzden kaç kişiyi kaybettim biliyor musunuz? Benim için söz önemlidir. Ben birine söz verdim diye "elimde peşin para var, almak istiyorum" diyen kişiyi bile geri çevirdim. Müslümanız ince düşünmek zorundayız. Yaşadığımız ülkenin şartları böyle diye geçiştiremeyiz. Yurt dışında gittiğimde gözümü kapatıp "bu ülkenin şartları böyle" diyip kendimi ete vermiyorum, 3-4 gün üst üste mevye ile beslendim. Sabah kahvaltısında içinde jelatin olabilir diye peynir yemedim. Belki çok şüpheci yaklaşıyorum ancak içinde bu his uyanmış olmasına rağmen o yolda devam eden bir adam olmak istemiyorum. Burada da faiz olabileceğine inanıyorum, kafamda tam anlamıyla temiz bir imaj oluşmadı. Hesap günü gelip çattığında "içinde şüphe vardı ancak devam ettin" denildiğinde ne cevap vereceğim? "Ev almam lazımdı" mı diyeceğim? Kira mira başımızı sokacak bir evimiz yok mu?

    Bunun insafsız davranmakla alakası yok hocam. Şirket tabii ki para kazanmak amaçlı kurulmuş, babasının hayrına yapmıyor bu işi, buna lafım yok. Ancak sistemin şirket tarafından faizsiz olarak lanse edilmesi beni bu yorumları yapmaya itiyor. Faizin tanımı sadece bir mal alıp vade farkı vermek değil, 73 çeşit faiz diye google'da aratın bakın ne çeşitleri varmış, neler faize giriyormuş.

    İnşaAllah bu konuda çok derin araştırma sonuçları ile karşınıza geleceğim kardeşim. Çok farklı kişiler ile de görüşeceğim. Sırf bu konuya özen gösterip insanları aydınlatmak için elimden geleni yapacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: diabolical


    quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    değerliarkadaşlar şu günlerde ekspertiz ve tapu masraflarında kampanya var yani eminevim parayı ödüyor. sisteme girmeyi düşünen arkadaşlar görüşelim inşallah. allahherkese hayırlısını nasip etsin. yukarda yazankardeşimin araştırma ve tesbitleri doğru yönü var ama sistemi tam anlamadan yapılan değerlendirme. değerli abicim soruyorum size nerde yaşıyoruz türkiye de değil mi eğer eminevime paranızı ödemezseniz eminevimin ne yapmasını bekliyorsunuz gidip suudi arabistan da mı dava açsın. hem ben eminevime giren bir insan ödememe veya kazık atma düşüncesi varsa neden bankaya gitmedi. yani şirket diyoruz çalışanları var. babsının hayrına kim para dağıtır. siz borcunuzu alamazsanız ne yapıyosunuz. lütfen biraz insaflı eleştiri yapalım. herkese saygılar.

    Hocam sistemi tam anlamamam mümkün değil, 2 sene araştırdım. Hatta geçtiğimiz sene içinde, henüz Vade Ortası denen sistemin faize girmediğini düşündüğüm dönemde (biliyorsunuz burada da organizasyon ücreti var) görüşmeye gittim sisteme girmek için. Ben anlattım çalışan dinledi. O bile benim kadar bilmiyordu sistemi. Ondan tek faydalandığım nokta ödemeler oldu, o da sistemden çıkarttıkları için

    Yani şirket çalışanından daha iyi bilecek kadar sistemleri öğrendim. Zaten bu yüzden diyorum ki bu konuda fetva vermiş olan kişiler konuyu benim gibi detaylı ele alamadıkları için bu görüşü bildirmişlerdir. Fikir aldıkları kişiler şirket yetkilisi veya bilgi aldıkları yer firmanın internet sitesi olmuştur.

    Benim eskiden kalan alamadığım borçlarım var, helali hoş olsun dedim. Benim hakkım bana kazıkta atsa herkese helaldir. Bir tane bahçe katı dairem var zamanında derleyip toplayıp aldığım, param ona yetmişti. Onu satışa çıkarttım geçenlerde, kapora almadım, almam. İçinde alın terim olmayan parayı almam arkadaş. Bu yüzden kaç kişiyi kaybettim biliyor musunuz? Benim için söz önemlidir. Ben birine söz verdim diye "elimde peşin para var, almak istiyorum" diyen kişiyi bile geri çevirdim. Müslümanız ince düşünmek zorundayız. Yaşadığımız ülkenin şartları böyle diye geçiştiremeyiz. Yurt dışında gittiğimde gözümü kapatıp "bu ülkenin şartları böyle" diyip kendimi ete vermiyorum, 3-4 gün üst üste mevye ile beslendim. Sabah kahvaltısında içinde jelatin olabilir diye peynir yemedim. Belki çok şüpheci yaklaşıyorum ancak içinde bu his uyanmış olmasına rağmen o yolda devam eden bir adam olmak istemiyorum. Burada da faiz olabileceğine inanıyorum, kafamda tam anlamıyla temiz bir imaj oluşmadı. Hesap günü gelip çattığında "içinde şüphe vardı ancak devam ettin" denildiğinde ne cevap vereceğim? "Ev almam lazımdı" mı diyeceğim? Kira mira başımızı sokacak bir evimiz yok mu?

    Bunun insafsız davranmakla alakası yok hocam. Şirket tabii ki para kazanmak amaçlı kurulmuş, babasının hayrına yapmıyor bu işi, buna lafım yok. Ancak sistemin şirket tarafından faizsiz olarak lanse edilmesi beni bu yorumları yapmaya itiyor. Faizin tanımı sadece bir mal alıp vade farkı vermek değil, 73 çeşit faiz diye google'da aratın bakın ne çeşitleri varmış, neler faize giriyormuş.

    İnşaAllah bu konuda çok derin araştırma sonuçları ile karşınıza geleceğim kardeşim. Çok farklı kişiler ile de görüşeceğim. Sırf bu konuya özen gösterip insanları aydınlatmak için elimden geleni yapacağım.

    değerli abicim ne diyelim Allah senin gibi müslümanların sayısını artırsın. senin gibi 10 tane komşum olsa zaten eminevime de gerek kalmazdı. sizin hassasiyetlerinizi takdir edip paylamakla birlikte eminevim sistemi hakkaındaki araştırmalarınıza da diyeceğim yok. araştırın bizi de aydınlatın fakat ölçümüz bizim ne olmalı? 1. ölçü kuran 2. ölçü hadis 3. ölçü icma ve son kıyas edecek alim. eminevim sistemi karlı olup olmadığını herkes görüş belirtebilir, fikrini açıklayabilir. fakat eminevim sistemi faizdir. org ücreti faizdir. kira yardımı faizdir. gibi kelimeler hüküm cümleleridir. söyleyeni vebal altında bırakacağını elbeete bilirsiniz. verdiğiniz yurt dışı örneğiniz çok güzel. amannn şartlar böyle diyip suyu sele vermemişsiniz. fakat eminevime giren biri olarak başka alternatif bulamadığımız ve katılım bankalarına bile gitmeyi düşünmediğimden sisteme girmiş biriyim. 51. ayda bana paramı verecek eminevim ee derdim neydi beklemenin. katılım bankalarından alsaydım 4-5 yıllık ev sahibiydim. abicim hassasiyetlerine katılamkla beraber. sizden üretici ve onarıcı bir tenkit bekliyorum. allaha emanet olun




  • forumdan bir kişiye referans olmak nasip olmadı ki hediye gönderelim, az da olsa prim kazanalım. acaba önümüzdeki günlerde sisteme girmeyi düşünen yok mu? sisteme girmeyi düşünen arkadaşlar irtibata gecelim. sorularınızı bildiğim ölcüde cevaplarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpergndz

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Bende bu sistemi araştırıyorum fakat şu mantıklı gelmıyor bana.Simdi diyelim 100.000 TL lik ev alcam. 100 ay vadeli ödüycem.ve sistemlerden orta vadeli sistemi seçcem. ilk 50 ay 1.000 tl ödedim.. 50 ninci ayda 100.000 tl aldım.50 ay sonraki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatları aynı olmuycakki.50 ay sonra alacağım 100.000 tl nin üstüne belki 30.000 tl daha eklemem lazımki bir ev alayım.Zaten bu sisteme dahil olduğum için aylık 1.000 tl ödemem var.Ben 30.000 tl havadan bulamayacağım için gidip özel bi bankadan 30.000 tl kredi çekeceğim.bide ona faiz ödeyip bide onun aylık taksitlerini ödeyeceğim.Nasıl ödüyeceğim olmazki.Bu sistem çok saçma oluyor.Desemki 50. ay sonunda bana 100.000 tl değil 50 ay sonunda oluşacak enflasyon oranına bağlı olarak 130.000 Tl verecekler tamam derim.Ama şuanki ev fiyatları ile 50 ay sonraki ev fiyatları aynı değilki.Mantıklı değilmiyim arkadaşlar?



    sayın aliass

    hocam çekilşliyi tercih etseniz nasıl oluyor acaba?kiranız ne kadar bilmiyorum ama bi de onu değerlendirseydiniz.çekilişli sistemde verdiğiniz peşinata göre çekiliş tarihi belli oluyor.okuldaki arkadaşa 80 bin için %10 peşinatlı 60ay vadeli için sormuştuk en son çekiliş girdiğiniz aydan 24 sy sonra dedi.ya ilk başlarda çıkar yada en kötü 24. ayda yapılacak çekilişte çıkar.

    sayın teacher82

    sizin adınıza sevindim.hayırlı olsun.hocam uzun vadede kira ödeyeceğiniz için ve ev fiyatları az biraz artacağından dolayı vade ortası olması kötü olabilir.ama işin faiz boyutunu düşününce fazladan cebimden kira parası çıksın varsın. Rabbim denk getirir ev alacağım zaman yetrki benim niyetim halis olsun.ben bu şekilde düşünüyorum.

    bende de peşin para vardı ben de vermedim.olurya bu yıll tayinim çıkarsa arabamıda satıp artık üzerine koyup tayin çıkan yerden almayı düşünüyorum.tayin çıkmassada sizin gibi bende gelecek ocak ayından itibaren ödediğim aidatı arttırmayı düşünüyorum.

    hocam ben birde ödemeleri kredi kartından gerçekleştiriyorum.Dilekçe verdim sisteme gireken hem org. ücretini hemde aidatları ordan ödüyorum.orada da şöyle bir kazancım oldu. garanti bankası 12 aylık otamatik ödeme talimatı verince anında bonus veriyor. aylık 2000 tlye 150 tl bonus,1500 liralık harcamaya 100 tl bonus.

    nasıl olsa benden 50 ay boyunca aylık 2 bin çekilecek. bu da 4 yıl 2 ay yapar. 4 sene boyunca otamatik ödeme versem 4*150 bonu=600 tl bonu. ayrıca binde 1,5 bonus veriyor. 100 bin ödeyince 150 tl de ayriyeten toplamda bonus alırım olur 600+150=750 tl bonus. benm organizasyon ücreti 5900-750=5150 tl olmuş olur yada 4 yılda bana 750 tl bonus gelir.sıkıştığım zaman harcarım.

    hocam biraz sinekten yağ çıkarmak gibi oldu ama garanti bankası nasıl olsa beni söğüşlüyo bende bu şekilde aldığım bonuslarla şöğüşlenemenin yada kredi kartı aidatlarını fazlasıyla çıkartıyorum.

    kullandığınız kredi kartı varsa bi araştırın sözünüze bonus yada puan gibi bişiler veriyor mu?



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.





  • Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Hocam kartla ödemek çok mantıklı arkadaşın dediği gibi kartların özelliğine göre daha fazla karda edebilirsiniz. Mesala paraf kartın paraf günlerinde ekstra puanı oluyor. Sizde o günü ödeme gününüz seçerseniz . %5 gibi puan alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Hocam kartla ödemek çok mantıklı arkadaşın dediği gibi kartların özelliğine göre daha fazla karda edebilirsiniz. Mesala paraf kartın paraf günlerinde ekstra puanı oluyor. Sizde o günü ödeme gününüz seçerseniz . %5 gibi puan alırsınız.






    Evet paraf karta başvurmuştum geçen hafta.
    Bakalım gelince onunlada ödeyebilirim. (1500 tl harcama sözünee 150 puan veriyormuş fena değil)

    otomatik ödeme talimatını nerden veriyoruz veya kredi kartıyla eminevim taksidini nasıl yatırıyoruz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 6 Mart 2013; 16:29:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Hocam kartla ödemek çok mantıklı arkadaşın dediği gibi kartların özelliğine göre daha fazla karda edebilirsiniz. Mesala paraf kartın paraf günlerinde ekstra puanı oluyor. Sizde o günü ödeme gününüz seçerseniz . %5 gibi puan alırsınız.






    Evet paraf karta başvurmuştum geçen hafta.
    Bakalım gelince onunlada ödeyebilirim. (1500 tl harcama sözünee 150 puan veriyormuş fena değil)

    otomatik ödeme talimatını nerden veriyoruz veya kredi kartıyla eminevim taksidini nasıl yatırıyoruz acaba?

    Eminevime dilekçe veriyorsunuz. Şablon var onlarda "şu bilgileri olan kartımdan her ayın şu günü çekim yapın diye. Veyahut isterseniz her ay kendiniz gidip merkezden kart ile ödeme yapabilirsiniz. Fakat bu heryerde var mı bilmiyorum. İstanbul/Altunizade şubesinde mevcut.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Hocam kartla ödemek çok mantıklı arkadaşın dediği gibi kartların özelliğine göre daha fazla karda edebilirsiniz. Mesala paraf kartın paraf günlerinde ekstra puanı oluyor. Sizde o günü ödeme gününüz seçerseniz . %5 gibi puan alırsınız.






    Evet paraf karta başvurmuştum geçen hafta.
    Bakalım gelince onunlada ödeyebilirim. (1500 tl harcama sözünee 150 puan veriyormuş fena değil)

    otomatik ödeme talimatını nerden veriyoruz veya kredi kartıyla eminevim taksidini nasıl yatırıyoruz acaba?

    Eminevime dilekçe veriyorsunuz. Şablon var onlarda "şu bilgileri olan kartımdan her ayın şu günü çekim yapın diye. Veyahut isterseniz her ay kendiniz gidip merkezden kart ile ödeme yapabilirsiniz. Fakat bu heryerde var mı bilmiyorum. İstanbul/Altunizade şubesinde mevcut.

    çok teşekkür ederim üstad bu sayede senelik 150 tl puan alırım herhalde.
    Birde halkbankası posu varsa üye işyeri olmuş oluyor o zaman her ay ayrıca 30 tl puan toplam senelik 360 tl yapar
    hepsi toplamı 500 tl yi geçer toplam puan.




  • Bence dilekçeyle kart no verilip ödeme yapılırsa puan falan vermeyebilir.Benim bildiğim mail order ile yapılan alışverişlerde puan verilmiyor ki ben de eminevimin mail order ı kullandığını düşünüyorum..
  • "acaba bankaların hediye puanları kullanmada da bu sisteme girmeden önce günah-sevap araştırması kadar araştırma yaptınız mı?"
    demezler mi?
  • "drahmet06" mail order dediğiniz sistem kart bilgileriniz ile sanal postan çekilmesidir. Puan olarak tam hatırlamıyorum ama veriyor. Ayrıca paraf kartta puandan ayrı paraf günü denen olay var o gün yaptığınız işlemleri isteğinize göre değişik avantajlara bölüyor( artı puan, ek taksit, taksit atlatma v.s) Ayrıca bir arkadaşın belirttiği gibi harcama sözüne puan veren kartlarda varmış. O konuyu bilmiyorum.

    "kursuneses" hocam tam olarak anlayamadım sorunu? Sistem için mi diyorsunuz kredi kartlarının puanlarını kullanmayı mı diyorsunuz?
  • kart puanlarının kullanılmasını kastediyorum;

    Banka puan hediye promosyonları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursuneses -- 8 Mart 2013; 8:59:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursuneses

    kart puanlarının kullanılmasını kastediyorum;

    Banka puan hediye promosyonları


    Hocam puanlarla ilgili ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama ilk olarak şunu söyleyeyim. Bankalar bu puanları kendi bünyesinden vermiyor. Şöyleki işletmelerden çekilen her kart işleminden dolayı bir yüzde kesiyor ve bu yüzdenin bir kısmını müşterisine veriyor. Yani a bankası b işyerinden yapılan 100 TL'lik alışverişten 1 lira kesinti yapıp bunun 0.5'ini müşteriye veriyor. (Tamamen bilgi amaçlı söylüyorum yoksa bankaları veya faizi savunduğum yok). Yani banka bu puanları faizinden veya işyerlerinden habersiz olarak vermiyor.

    Bankalara bulaşmama konusu ise çokbaşka. Faizin azıda çoğuda tabiki haram ama yazıda belirtildiği gibi zorunlu haller var. Örneğin ben maaşımı yasal şartlar gereği bankadan almak zorundayım. Napayım maaştan vaz mı geçeyim?

    Kısacası gerekli araştırmaları yapıyoruz. Allah bizi günahtan sakınan kullarından eğlesin.

    Bu konuyu bu başlık altında uzatmayalım. Eminevim ile ilgili bilgi arayan insanlara haksızlık etmiş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacivert25 -- 8 Mart 2013; 9:51:17 >




  • elbette en güzeli bu bankalara ve kartlara hiç bulaşmamak ama bu malesef pek mümkün değil.
    Mesela ben. Çalıştığım kurum işbankasıyla anlaşmış senede 200 tl promosyon veriyor herkese kredi kartı veriyor hes. işl.ücreti almıyor vs maaşını mecburen burdan alıyorsun mecburende bulaşmış oluyosun.
    verilen bu promosyon ve puanlarıda gereksiz ve lüzumsuz harcamalarda kullanıyorum kendi adıma.
    mesela eve internet bağlatıyosun internet ücreti 60 küsur tl ayrıca ev tel bağlanıyor hiç konuşmadan her ay 20 küsur tl para alıyor telekom. İnternet parası hadi tamam kullnıyorum öderim ama telefon parasını niye ödeyeyim benim ev telefonu fişe bile takılı değil. ve bu ödediğim para benim rızam dışında alınan bir para. Velhasıl bunun gibi gereksiz ve lüzumsuz şeylerde bu gibi para ve puanları kullanıyorum.
    Hakeza elektrikte kayıp kaçak parası. doğu güneydoğu kaçak kullanıyor parsı bizden alınıyor her faturada 10-15 tl kaçak parası oluyor. bunu ben ödemek zorundamıyım. bunun gibi yerlerde bu paraları kullanıyorum.
    ha yinede içimde bir şüphe varmı elbette var hiç bu tür şeylere bulaşmamak en iyisi tabiki.

    Zaten verdiğiniz linkte en sonunda şöyle bir ibare geçiyor



    "Bu durumda ne yapalım:

    Mümkünse kredi kartlarımızı faizli işlem yapmayan katılım bankalarından alalım.

    Bunun mümkün olmadığı yerlerde ve şartlarda ise verilen promosyonları alalım ama -yoksul değilsek- bunu yoksullara verelim.
    Selam ve dua ile..."
    Sorularla İslamiyet




  • konunuzun bütünlüğünü bozuyorsam kusura bakmayın,takip ederken mesajlarınızı okuma fırsatı buldum ve banka ve promosyon kısmı yıllardır beni de rahatsız eden bir konu,link te katılım bankaları işaret edilmiş,faizsiz bankacılık olarak adlandırılan bu bankacılık sistemine hiç aklım yatmadı,Kar payı veriyoruz faiz değil deniyor,dün bir katılım bankasından görevli arkadaşlar gelerek bankalarının bireysel emeklilik hizmetlerinden bahsetti ve aylık 100 tl yatıran biri 10 yılda 12 bin tl biriktirir,3000 tl de devlet verir eder 15 bin,biz de yaklaşık 7000 tl kar payı veriyoruz elinize 10 yıl sonra 22 bin tl geçiyor dedi.Ben de bu 7000 tl nin nereden geldiğini sorunca biraz da bozularak diğer katılım bankalarının fonlarında parayı değerlendirdiklerini bunun bir ticaret olduğunundan bahsetti.Bu defa da zarar riski olmayan ticaret nasıl bir ticarettir ve kitapta yeri nedir soruma ise çok muallak ve sinirli cevaplar verdi.

    İşin özü ben bu katılım bankalarına da güvenmiyorum,inancımızı sömürüyorlar,risk olmayan kazanç sıkıntılı kazançtır.Yukarıda bir arkadaşımız belirtmiş bankadan maaş alıyoruz ve bu bizim irademiz dışında diye,maalesef öyle ben de aynı sıkıntı içerisindeyim,elimden gelse eskisi gibi mutemetten maaşımı alır bankaların önünden bile geçmem ama sistem buna izin vermiyor.
    Kısaca benim anladığım kadarıyla ha normal banka,ha katılım bankası,ikiside paradan para kazanıyorlar,yok bir farkları.
    Saygılarımla...




  • bizde bu ay maaşlarımızı yeni anlaştığımız bankadan alacağız ve maaşlara promosyon da eklenecek yaklaşık 640 tl civarı bi rakam.araştırdığım ve sorduğum kadarıyla bu para şüpheli ve biz de bu parayı hiç bir şekilde kendimize kullanmadan bi yerlere aktaracağız.

    ben de şekerbank ve garantinin k kartları var.özellikle garanti taksit konusunda tüm bankalardan bir adım daha önde.ben k kartımı borcumu geciktirmediğim sürece problem olmayacağını düşünüyorum.gününde ödeyemezsem faize gireceğini biliyorum.okuduğum kadarıyla faize düşürmediğin sürece problem yok deniyor.

    benim mantığıma göre de katılım bankalarıyla normal bankaların farklı olmadığını düşünüyorum.bu benim kişisel görüşüm.Rabbim ne tür banka olursa olsun bizi onlara mecbur etmesin.onun için ev işine emin evime girdim.evimi alayım ilerde tekrar ya araba ya ev için bir daha girerim.para biriktirmenin en ii yolu geliyor bana eminevim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpergndz

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Bende bu sistemi araştırıyorum fakat şu mantıklı gelmıyor bana.Simdi diyelim 100.000 TL lik ev alcam. 100 ay vadeli ödüycem.ve sistemlerden orta vadeli sistemi seçcem. ilk 50 ay 1.000 tl ödedim.. 50 ninci ayda 100.000 tl aldım.50 ay sonraki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatları aynı olmuycakki.50 ay sonra alacağım 100.000 tl nin üstüne belki 30.000 tl daha eklemem lazımki bir ev alayım.Zaten bu sisteme dahil olduğum için aylık 1.000 tl ödemem var.Ben 30.000 tl havadan bulamayacağım için gidip özel bi bankadan 30.000 tl kredi çekeceğim.bide ona faiz ödeyip bide onun aylık taksitlerini ödeyeceğim.Nasıl ödüyeceğim olmazki.Bu sistem çok saçma oluyor.Desemki 50. ay sonunda bana 100.000 tl değil 50 ay sonunda oluşacak enflasyon oranına bağlı olarak 130.000 Tl verecekler tamam derim.Ama şuanki ev fiyatları ile 50 ay sonraki ev fiyatları aynı değilki.Mantıklı değilmiyim arkadaşlar?



    sayın aliass

    hocam çekilşliyi tercih etseniz nasıl oluyor acaba?kiranız ne kadar bilmiyorum ama bi de onu değerlendirseydiniz.çekilişli sistemde verdiğiniz peşinata göre çekiliş tarihi belli oluyor.okuldaki arkadaşa 80 bin için %10 peşinatlı 60ay vadeli için sormuştuk en son çekiliş girdiğiniz aydan 24 sy sonra dedi.ya ilk başlarda çıkar yada en kötü 24. ayda yapılacak çekilişte çıkar.

    sayın teacher82

    sizin adınıza sevindim.hayırlı olsun.hocam uzun vadede kira ödeyeceğiniz için ve ev fiyatları az biraz artacağından dolayı vade ortası olması kötü olabilir.ama işin faiz boyutunu düşününce fazladan cebimden kira parası çıksın varsın. Rabbim denk getirir ev alacağım zaman yetrki benim niyetim halis olsun.ben bu şekilde düşünüyorum.

    bende de peşin para vardı ben de vermedim.olurya bu yıll tayinim çıkarsa arabamıda satıp artık üzerine koyup tayin çıkan yerden almayı düşünüyorum.tayin çıkmassada sizin gibi bende gelecek ocak ayından itibaren ödediğim aidatı arttırmayı düşünüyorum.

    hocam ben birde ödemeleri kredi kartından gerçekleştiriyorum.Dilekçe verdim sisteme gireken hem org. ücretini hemde aidatları ordan ödüyorum.orada da şöyle bir kazancım oldu. garanti bankası 12 aylık otamatik ödeme talimatı verince anında bonus veriyor. aylık 2000 tlye 150 tl bonus,1500 liralık harcamaya 100 tl bonus.

    nasıl olsa benden 50 ay boyunca aylık 2 bin çekilecek. bu da 4 yıl 2 ay yapar. 4 sene boyunca otamatik ödeme versem 4*150 bonu=600 tl bonu. ayrıca binde 1,5 bonus veriyor. 100 bin ödeyince 150 tl de ayriyeten toplamda bonus alırım olur 600+150=750 tl bonus. benm organizasyon ücreti 5900-750=5150 tl olmuş olur yada 4 yılda bana 750 tl bonus gelir.sıkıştığım zaman harcarım.

    hocam biraz sinekten yağ çıkarmak gibi oldu ama garanti bankası nasıl olsa beni söğüşlüyo bende bu şekilde aldığım bonuslarla şöğüşlenemenin yada kredi kartı aidatlarını fazlasıyla çıkartıyorum.

    kullandığınız kredi kartı varsa bi araştırın sözünüze bonus yada puan gibi bişiler veriyor mu?



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Alıntıları Göster
    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.



    sayın superhead kusura bakma biraz önce gördüm msjını.saol iiyim.Rabbim düzenimizi bozmasın.Evle okul arasında mekik dokuyoruz.Günler geçiyor yavaş yavaş teslimat ayım yaklaşıyor.İster istemez bende de bir heyecan var.Ben teslim alacağım bu kadar parayı bir arada görmediğim için içimde bir heyecan var.Nasip olursa eylül ekimde ben de gayrimenkulumü almış olacağım.

    Bu yaz artık araştırmalara başlar ne alacağıma karar veririm tabiki bizim birde tayin durumu var.Zaten teslimatta tayinden sonra olacağı için herşeyim tayine bağlı.

    Aylık ödemelere devam 2 bin olarak.Geçen yıl ödemelerimi garanti k karttından yapmıştım ve 150 tl ve toplamda 180 tl gibi bir bonus aldım.Bu yılda şekerbankasının k kartı var ona aktardım ve banka 200 tl bonus verdi.Sanırım en yüksek bonus şeker bankasında ödeme tahattüdleri arasında.Ayrıca şeker bankasında kart ücreti de yok memursen üyesi olduğum için.Sürekli k kartından ödersem toplamda 800 tl ye yakın bonus birikmiş olacak.Onada evi alınca yada ödemeler bitince eve bir hediye alırım diye düşünüyorum.

    En güzeli kullandığınız k kartlarının harcama sözlerine bakarak en yüksek bonusu/puanı veren bankanın kartıyla ödemelere devam etmek.Bildiğim kadarıyla en yüksek şekerde şu an 2 bine 200 tl bonus.İstersen netten tüm kartları araştır ona göre karar ver.İş bankasınınkini bilmiyorum.Yalnız müşteri temsilcinize bi sorum k kartı ile ödersem ne gibi dezavantajı olur diye.

    Şu an biz maaşlar akbanktan alacağız ama akbankta harcama sözü var mı yok mu bilmiyorum.Parafı da bi incele derim.Ne iş yaptığını bilmiyorum ama eğer memursan maaş aldığın bankanın k kartına bak.

    Taksitleri yükseltmekle ii yapmışsın.Teslimatın öne gelir.Bende düşündüm ama beni çok zorluyordu onun için göze alamadım.Şu an bile bazı aylar ucu ucna denk geliyor bütçe.Rabbim sağlık versin ödeniz geçer.

    Girmeyi düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

    Slmlr


    harcama sözü şeker bonus

    harcama sözü garanti bonus

    harcama sözü akbank



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 12 Mart 2013; 12:39:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead


    Evet paraf karta başvurmuştum geçen hafta.
    Bakalım gelince onunlada ödeyebilirim. (1500 tl harcama sözünee 150 puan veriyormuş fena değil)

    otomatik ödeme talimatını nerden veriyoruz veya kredi kartıyla eminevim taksidini nasıl yatırıyoruz acaba?

    dilekçe yazıyorsun ve faxlıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.