Şimdi Ara

Sonunda 5770 Crossfire (Kendi testlerimden Hawx, Crysis, COD6 MW2, Stalker(COP)DX10 testleri geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asagidaki testler, gorusler kisiseldir ve karsilastirmaya sokulmamalidir.. Mevcut sistemimin ozellikleri bellidir ve bu testler kartlarin gercek performans sonuclarini vermeyebilir...

Yakin zamanda haberini vermis oldugum yilbasi hediyemi sonunda almis bulunuyorum.. Bin atli o gun cocuklar gibi sendik..
    Sistemim imzamda yazmis oldugum gibi... Daha once ince sogutuculu tasarim 4850'nin 1gb versiyonunu kullaniyordum, Sapphire'in. Yakin zamanda su monitorumu de degistirecem... yerine en az 20'' bir monitor alacagim... Eski ekran kartimi da ihtiyaci olan bir ustadima verdim...Boyle hediyeli degistirme silsilesi baslamis oldu.. Guzel de oldu arkadaslar arasinda birbirini kollamak iyi bisey ama bu da konu disi...

Oncelikle montaj ile ilgili bilgileri gecmek istiyorum... Ekran kartlarini masamin uzerine guzelce koydum.. Soyle karsima alip bir saat kadar baktim.. Manyakmiyim diye dusune bilirsiniz. Ama gorunmesi gereken cok fazla ince nokta gordum.. Ahanda bkz resim 1.

Sonunda 5770 Crossfire (Kendi testlerimden Hawx, Crysis, COD6 MW2, Stalker(COP)DX10 testleri geldi)

AMD daha onceki ekran kartlarindan farkli olarak sogutucu kisminda inanilmaz bir yol almis ve Crossfire ekran kartlari icin ozel bir sogutucu kapagi yaptirtmis.. Normal sartlarda PCIex guc kablosunun hemen arkasinda ekran kartinin mosfetleri var. Fan cift tarafli blower oldugu icin illa onden hava almak zorunda degil. Buyuk kapagin onden iceri aldigi hava mosfetler uzerindeki ince tabaka sogutucudan geciyor.. Arkasindan islemci ve ramlere entegre bakir sogutucunun uzerine yonlendiriliyor.. PCIex guc kablosunun 6 pini kapagin en ucundaki kirmizi cerceveli oluklardan birinin %50'si kadar bir genislige sahip...

Usteki kapak disari hava birakmayacak ama fan gucuyle icerde gezdirdigi ve kasa arkasindan disari atacagi havanin siddeti ile kartin yan tarafindaki serit kirmiziliktan hava aldirabiliyor.. Bu koca sogutucu koruyucusu siyah kapak ise ekran kartinin PCB'sine vidalanmis..

Genel kart boyutu 22cm kadar.. Ramlerin hepsi tek tarafta olmadigi icin overclock yapacaklarin bu ramlere ozel kucuk sogutuculardan almasi gerekecektir. Esasen diger 5850 ve 5870 ekran kartlarina gore bile kisa olmasina ragmen bazi anakartlarin genisliginden daha uzun.. O yuzden Sata slotlarinda biraz problem yasadigimi soylemeden edemeyecegim... Soracak arkadaslara direkt soyliyeyim; bu koca sogutucuya ragmen ozel sogutuculu tasarimlarda overclock yapilabilir ama Crossfire'i kesinlikle onermiyorum... Cunku benim anakartimda sansli oldugum kadar sansli olmayabilirsiniz...

Sebebine gelince ahanda bkz resim 2.

Anakart cift slottan crossfire destegine sahip bir anakart.. PCIex slotlari da biraz aralikli ve bu sebepten kopruleri takarken tam oturdu diyebilirim... oysaki bazi anakartlarda bu aciklik biraz daha az ve sadece ozel sogutuculu tasarimda olan tek yonden cekilen havanin onunde kalan ikinci ekran karti hem daha fazla kirleniyor, hemde sogutucu ozel tasarim oldugundan, cekilen hava yeterli olmuyor... Crossfire icin tasarlanmis bu standart referans sogutucu tasarimi gercekten sogutma konusunda yeteri kadar iyi.. Kartlarinin arasina el girebilecek kadar bir aciklik var..

bkz resim 3.

Gelelim sistem ayarlarina...

Ben boyle konuya langirt diye giris yaptim ama bu ekran kartlari takmadan once sisteminize format atmak veya eski suruculeri onceden kaldrimak iyi olur.. AMD'nin web sayfasindan cekilen 9,12 suruculeri donanimlari eksik yukluyor.. Bu sebepten "AUU HdAudio Koprusu" suruculerini de cekmeniz gerekecek veya Guru3d web sitesinden 9.12 suruculeri hotfix'i uzerine,(dikkat edin uzerine) yuklemenizde yarar goruyorum..

Crossfire destegi geldi, cozunurluk ayarladim falan vesaire. Tercihen uygulama ile kontrol edilebilecek butun ekran karti ozelliklerini uygulama kontrollu ayarlamak yerinde bir davranis olacaktir. Aksi taktirde daha fazla kaynak kullanmak isteyen catalyst programi, daha az kaynak kullanmak isteyen oyunlarda titresim ve fps sorunlarina yol acacaktir.. Bende de actigi gibi...

Kartlarin Crossfire kapali ve bosta iken sicakliklari 45derece kadar.. Crossfire acikken 50-55 derece arasinda bosta calisiyor...
    Tek ekran karti ile full yukte 70 derecenin uzerine cikamadim... ama kasamin sogutma sistemi baya iyi...bu sebepten olsa gerek diye dusundum..

ileriki testlerim icin yazilarima ve ekran goruntulerime devam edecegim... Su anda 9,12 surucu ile ilgili bazi crossfire problemlerimiz var... isallah halledince guzel sonuclar alacagiz...

Gorunuse gore bazi oyunlarda sorunumuz var, ama mujdemi isterim. Tom Clancy's Hawx kendi benchmarkini yapmis bulunuyorum.. Gorunuse gore Directx 9 ila 10 arasinda pek fark yok..
    Ilk once Guru3D'nin yaptigi testi koymak istiyorum..
    Guru3d Sistemi:

* eVGA X58 Classified 200 motherboard (read review)
    * Core i7 965 @ 3.75 GHz (read review)
    * 6 GB (3x2048MB) DDR3 CAS8 @ 1600 MHz Dominator Corsair (read review)
    * BFG 1200 Watt Power Supply (read review)
    * OCZ Vertex SSD (read review)
    * Dell 3007WFP - resolutions up-to 2560x1600
    Ayarlar 1920x1080
    AA 4x AF 16x
    Butun ayarlar full...

Farkli olarak benim sistemim ve ayarlarim;(CNQ acik)

Ayarlar 1920x1080
    AA 8x AF 16x
    Butun ayarlar full..

Tek Kartla:

Cift Kartla Crossfire:

Gorunuse gore Guru3d testlerinde guzel driverlar kullanilmamis olacak ki, ben bile 16x16x PCIex slotunun karsisinda 8x8x durabiliyorum.. Guru3d'nin testlerini guncellemesi dilegi ile...

Guncel1:
    Windows 7 guncellemesi sonrasinda "Black Screen of Death" problemi yasamaya basladim... anlasilan o ki KB915597 ve KB976098 guncellemeleri "Explorer.exe" dosyayisinda degisiklik yapiyor ve baslamayacak hale getiriryor... inetrnetten "http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=blackscreenfix" sayfasini acip bu dosyayi indirdiginizde sorunun duzelecegi konusunda bilgiler aldim... Eve gidip deniyecem... isallah sorunum cozulur..

gece boyunca sorunum surdu...
    İste Hawx testine Crossfire ve ozel bios ayarlarinin etkisi...

Sonuc gercekten inanilmaz sayilmaz.. ama 5fps de bisey... hic yoktan etkisi oldugunu gormus oluyoruz... Hawx anladigim kadari ile veriyollari hizi ile degil, ram ve cache ile ilgiileniyor... Bios ayarlarimi ozellestirip Windows actim..bir sure kullandim... cok guzel ve hizli idi... Hawx actim. test sonunda mouse kitlendi ve bilgisayar sesi gitti.. "Hypertransport veri yolu kaldirmadi" demek daha dogru olacak anlasilan.. Cok ciddi bir yuk cunku... ama yine de testi aldim... Crossfire haldeyken cok azda olsa arti fps geldi..
    Crysis'in Ingilizce versiyonunu alir almaz, hemen test edecegim..

Sabah'in 6'sinda yapilmis testlerle isyerinde resimlerini koyuyorum...
    Crysis V1.1 Update yapilacak
    Ayarlar Uzerinde yaziyor zaten.. Bu tek ekran karti ile..

Buda Crossfire

Crysis'i guncelledim... Hemen test aldim... oncekilerden farkli olarak DX10 yaptim sorunsuz bicimde calisti... goruntuler cok guzel oldu.. ama Crossfire'in avaraj FPS'ye cok az etkisi oldugunu fakat en yuksek fps'yi yukselttigini anlamis oldum..
    Karsilastirma yapmak amacli baska bir siteden test ornegi koyuyorum.. yakin ayarlar degil ama olcut edilebilir..
    Kaynak "Tom's Hardware"
    Tom's Hardware Sistemi

Processor
    Intel Core i5-750 (Lynnfield) 2.66 GHz, 8 MB L3 Cache, power-saving settings enabled
    Overclocked to 3.8 GHz (20 * 190 MHz) for scaling tests
    Motherboard
    Asus P7P55D Premium (LGA 1156) P55 Express chipset
    Memory
    Corsair Dominator 4GB (3 x 2GB) DDR3-1600 7-7-7-20 @ 1,600 MHz
    Hard Drive
    Intel SSDSA2MH160G2C1 160 GB SATA 3 Gb/s

Crysis Versiyon 1.2.1 DX10 test sonuclari.(Benim sistemim).
    .
    Tek Kartla

Crossfire

Bu testler kotu olmadi.. gayet de guzel oldu ama benim ozellikle eklemek istedigim bir iki test vardi... yakinda bunlarin hepsini ozel bios ayarlarimla overclockssuz halde tekrarlayacam...
    iste alttakiler... Valla fps farki cok iyi... ben sahsen cok beyendim... COD6 testlerini koyalim
    Ilk Once internetten buldugum bir web sitesi ile karsilastirma yapabilmek iyi olur diye dusundum..
    Kaynak Site Techspot
    Techspot Test Sistemi:
    Intel Core i7 965 Extreme Edition (Overclocked @ 3.70GHz)
    -x3 2GB G.Skill DDR3 PC3-12800 (CAS 9-9-9-24)
    - Asus P6T Deluxe (Intel X58)
    - OCZ GameXStream (700 watt)
    - Seagate 500GB 7200-RPM (Serial ATA300)

COD6 Modernwarfare2
    1920x1080 AA 4x AF 16x

Kendi Ayarlarim:

Tek Ekran Karti ile:
    Hic dokunmadan ilk giriste aldigim fps..

Ozellikle Efekt alabilecegim bir sahne sectim.. Patlama ve fuze degisimi yapilirken.

Crossfire
    Hic dokunmadan ilk giriste aldigim fps..

Ozellikle Efekt alabilecegim bir sahne sectim.. Patlama ve fuze degisimi yapilirken.

Bir arkadasimizin istegi uzerine garip ve biraz anlasilmayan ayarlarla test koyuyorum. Ultra Quality secenegi vardi ve sectim..
    Anladigim kadari ile bu oyun piyasaya cikmamis Directx11 destegi ile gelecek ama benchmark Directx11 ile bu destegi Directx10.1 motorunu zorlayarak veriyor.
    Bu arada oyunun Tessellation destegi de var.. merakimdan onu da actim...
    Arkadaslar "agaclar" gercek desem.. Benchmark'i indirin.
    Buyrun size sunuyorum..
    Karsinizda "STALKER Call of Pripyat"
    Karsilastirma yapabilmek icin "http://forum.donanimhaber.com/m_35849168/mpage_1/f_/key_call%2Cpripyat%2Cbenchmark//tm.htm" sayfasina bakabilir ve fikir alabilirsiniz... gorunuse gore Crossfire acik iken, 5850 ila 5870 araligindayim... yada ben gercekten fazla bir detay actim... bilmiyorum.
    Testler Crossfire olarak alindi. O bile inanilmaz fps almadi. Tahminen tek 5850 ile iyi cozunurluk ve detayla oynanabilir..

Daha sonra baska testlerinde detayini koyacagim

Simdilik saygilarimla burda kesiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 26 Kasım 2010; 8:28:57 >

• Mantıklı adamsın neden Cf yaptın ki? 5850 varken?
  • vallahi testleri dört gözle bekliyorum inşallah anakartın çift 16x pciex desteklidir. kolay gelsin.
  • 3D Mark 2006 testini rica ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Mantıklı adamsın neden Cf yaptın ki? 5850 varken?

5850'den daha performansli, hatta 5870'den de biraz performansli...
  • quote:

nedenini şurda görebilirsin..

http://forum.donanimhaber.com/m_36477542/tm.htm
  • imzasindaki anakart bu olduguna gore cevap hayir.

http://www1.sapphiretech.com/uk/products/products_overview.php?gpid=214&grp=6

770 cipli anakarta cf mi eklemisler ilk defa goruyorum.770 anakart ben de kullandim hem de sb700'du buna ragmen nb oc ozurlusudur islemcileri de tam kapasite oc yapamaz yani hic 3dmark06 filan gosterme.oc ile 1ghz yapan 5850 kullanicilari var hem de iyi anakartlarla.en guzeli tek kartta boyle cift kartta boyle, benim sistemim boyle sizde farkli olabilir filan de yarisa ve 5770cf bu muymusa donmesin olay.zaten 5850-70'den de daha performansli dedin bu kartlari kullanan kullanicilar pusuda sonuc bekliyordur simdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Skyrim Başarım Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer imzasında ki anakartsa kartlar takılıyken 2 slotta 8x'da calisacaktır. Yani skor normalden düşük olacak ve P2 işlemcisi oldugu için bech'lerde düşük puan alacaktır.

Neyse, hiç yoktan iyidir, 2006 testini bekliyorum.
  • benchlerin dusuk cikacak olmasi ne tam anakart yuzunden ne de phenomII kullanmasi yuzunden olacak cunku Towarscke overclock yapmaz.imzasinda 3 ghz yaziyorsa 3 ghz'dir o islemci.kartlar da default olacak muhtemelen o yuzden bu testler overclock meraklisi arkadaslari hic memnun etmeyecek default kullanan arkadaslara gore olacak yani 5850-70'den iyi dedigi isin icinde oc yokken.merak yuksek skor yonunde olusmus ben soyleyeyim de sonuclar geldiginde doktor bu ne filan demeyin.oyun ici fraps f11 ile tek cift kart karsilastirmasi biraz zor ayni sekilde oynamak ama sentetik testlerden iyidir.
  • Towarscke öncelikle hayırlı olsun. Crossfire testlerini yapacağını görünce seninle ortak bir çalışma yapmak fikri aklıma geldi tabii sen uygun görürsen.

5700 serisinde crossfire ile micro stuttering incelemesi yapabiliriz seninle birlikte. Ben 585+5850 ya da 5870+5850 crossfire micro stuttering yapmayı planlıyordum ama bugün bir alışveriş sitesi kart göndermekte çok nazlanınca ben de vazgeçmek zorunda kaldım.

Eğer sen de olur dersen detayları konuşabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Hayırlı olsun, verimi arttırmak için işlemcine hız aşırtmanın faydası olur. İyi eğlenceler şimdiden, sonuçlarını bekliyorum.

yanlış kişiye hız aşırtma öneriyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

imzasindaki anakart bu olduguna gore cevap hayir.

http://www1.sapphiretech.com/uk/products/products_overview.php?gpid=214&grp=6

770 cipli anakarta cf mi eklemisler ilk defa goruyorum.770 anakart ben de kullandim hem de sb700'du buna ragmen nb oc ozurlusudur islemcileri de tam kapasite oc yapamaz yani hic 3dmark06 filan gosterme.oc ile 1ghz yapan 5850 kullanicilari var hem de iyi anakartlarla.en guzeli tek kartta boyle cift kartta boyle, benim sistemim boyle sizde farkli olabilir filan de yarisa ve 5770cf bu muymusa donmesin olay.zaten 5850-70'den de daha performansli dedin bu kartlari kullanan kullanicilar pusuda sonuc bekliyordur simdi.

habire ates ediyorsun saga sola.. bir sakin yahu...

anakart 780G'nin onboard GPU'su kaldirilmis ve yerine ikinici bir PCIex slotu takilmis olan modeli..Bu sebeten 2 adet 16x oluyor... Bu ozelligi disinda 790G'den hic bir farki yok.. hele su driver problemini gidereyim de..

Kaldiki zaten kimse ile yaristigim yok.. herkes de Crossfire yapmiyor zaten... yapanda surekli sikayet halinde.. bir ara izin ver de bi bakalim durumlar yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Ocak 2010; 17:19:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lucifer sam

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Sebebine gelince ahanda bkz resim 2.

Konuyla alakasız ama bir şeyi merak ettim. Güç kaynağını neden o şekilde yerleştirdiniz?

nasil yerlestirmisim ki..? Tagan'larin iki tarafinda da 8cm fan var... Normalde nasil yerlestiriliyorsa oyle yerlestirdim... Bildiginiz ATX form faktorune gore yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Ocak 2010; 17:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

5850'den daha performansli, hatta 5870'den de biraz performansli...

testleri bekliyoruz o zaman
  • hayir yani sirf daha yuksek skor almak icin gidip 6400+ ile AM2X580ADV'yi cikartacam raftan... gaza getirmeyin..
  • Hayırlı olsun güle güle kullan.

Bende yapabilirim aynısından fermiyi bekliyorum,naıslsa fermi almak için satacak çok adam olacak.
    HD5870 ten değil ama 5850 den daha iyi performans alacaksın.
    8x*8x CF az da olsa veri akışını etkiler ama göze batmaz.

Tekrar hayırlı olsun hocam güle güle kullan.
  • @Chris Brown

Esasen sana cevap veriyormusum gibi olacak ama genele cevaben, hic kimse benim ozel(overclocksuz) bios ayarlari ile ne yapabilecegim konusunda bilgi sahibi degil su anda.. bakalim neler olacak bende merakliyim...
  • HD5870 i geçecegini mi düşünüyorsun ? Bekleyelim görelim bende takip edicem konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

HD5870 i geçecegini mi düşünüyorsun ? Bekleyelim görelim bende takip edicem konuyu.

bakalim abi testlerde onde... bende de hic yokta denk ciksin oyuna gore dimi yani...?
    yakin bir sonuc bile alsam 5870 780lira ila 820lira arasinda bir fiyata sahip... ben 600lira verdim ikisine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 12 Ocak 2010; 17:45:40 >
  • saga sola ates etmiyorum direkt sana ates ediyorum uyan diye oteki mesaji okumamis gibi konusuyorsun.oc yapmazsin, 5850-70'den performansli der milleti bilersin sakata gelecen yani ben merakta degilim.

o iki mesajdir 3dmark06 isteyen arkadas var ya soyle bir sey gosterecek sen de 20k alacaksin.

http://img693.imageshack.us/img693/6088/23kstabil.jpg

5850 1ghz yapmis arkadaslar ne gosterirsen goster gececek.

5770 cf de amma kotuymus gereksiz diyen olacak.

iste diyorum ki sen yaris pesinde olmasan da biledin milleti cevir sunu fraps f11 testine kimse karsilastiramasin tek gordugumuz tek kart cift kart farki olsun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.