Şimdi Ara

Nvidia Fermi pazara düşük adetlerle giriş yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelen son bilgilere göre Nvidia'nın DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartları için hacimli üretimi Şubat ayının 3. haftasında başlanabilir. CES 2010 fuarında Fermi tabanlı GF100 GPU'su için üretimin başladığını belirten Nvidia tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, DirectX 11 destekli ekran kartlarının ilk çeyrekte satışta olacağını belirtmişti. Nvidia'nın finansal takvimine göre Ocak sonunda başlayan ve Nisan sonunda tamamlanan ilk çeyrek için yeni nesil ekran kartlarının lanse edileceği spesifik tarih resmi olarak telaffuz edilmese de kartların Mart ayında hazır olacağı en güçlü ihtimal olarak bir süredir konuşulmaktaydı.

Nvidia tabanlı ekran kartı üreten firmalardan biri tarafından sağlanan bilgiye göre yeni nesil ekran kartlarının üretimine Şubat ayının 3. haftasında başlanacağı be kartların Mart ayının ortalarına doğru pazara giriş yapacağı ancak ilk etapta miktarın düşük olacağı belirtiliyor. Tüm bunlara ek olarak Fermi için verimliliğin hâlâ düşük olduğu ancak durumun AMD'nin tecrübe ettiği verimlilik sorunlarından daha kötü de olmadığı belirtildi.

• jensen yine sıkmış yani?
  • Çıksın artık ...

Aylardır tartışmaktan herkesin beyni sulandı. Abuk subuk teoriler bilgiler geliyor en mantıklı üyelerden...

Çıksın artık...
  • Kartın az çıkma ihtimali bile sevindiri bence. olmak yada olmamak
  • o değilde fotodaki kasa şekli baya ilgimi çekti ilerde böle bişemi geçsem :D
  • hala TMSC ile ilgili sorunlar devam ediyor heralde o yüzden mi sınırlı sayıda çıkarıyorlar verimlilik olayında hala sıkıntı yaşanıyor galiba
  • Haber için teşekkürler..
    Haydaa bak şimdi bu olmadı, hani insanlara testleri gösterip, özendirip sonrada stok sıkıntısı çektiren firmalar gibi ( isim verilmiyor tabikide ) değillerdi.. Sağlam adımlarla gidip, son kullanıcı mahrum olmuyordu.. Değişik bi durum, bn bunları kafamdan uydurmuyorum geçen ay yapılan röportajda vardı..
    Bu arada eskiden bi forumda editör olan şimdi ise nvdia da çalışan biri ile yapılan o röportajı bulamadım, kaldırıldı mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne fermiymiş be bi giremedi şu pazara
  • hacimli üretim dün başlamamışmıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

hacimli üretim dün başlamamışmıydı?

jhh'nin dediği üretim, TSMC'deki GPU üretimi muhtemelen. burda bahsedilen de gpu'ların üreticilere gönderilip pcb'lerin yapılıp gpu'ların yerleştirilmesi filan olmalı. Yoksa Şubat'ın 3. haftasında TSMC'de üretim başlarsa hazirana kadar filan kart göremeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Crosshair

o değilde fotodaki kasa şekli baya ilgimi çekti ilerde böle bişemi geçsem :D

Silverstone Raven ... walla yurtdışında 200~250$ arasına satılmakta. memlekete gelse 300-350$ + KDV falan olur

Nvidia Fermi pazara düşük adetlerle giriş yapabilir
  • Yani diyorlar ki; bizi bekleyenler çıkar çıkmaz hemen alsın ki biz de çok bir şey yaptık sanalım kendimizi
  • Literatüre "Nvidia çeyreği" de girmiş oldu.
    Allahtan gecikme 1 ay olacak yoksa Nvidia çeyreği 5-6 olabilirdi.

Fermi'nin yapısı gereği ısıl sorunlar yaşaması normal ama bu O/C olmayacağı anlamına gelmez. Bkz: 5970
  • kartı fahiş fiyata satmak için bir bahane!
  • İddia ediyorum, Nvidia sinek avlayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İddia ediyorum, Nvidia sinek avlayacak

3D desteğiyle çok kolay avlar
  • haber için teşekkürler
  • quote:

Sinek avlaması abartılı olur ama büyük bir satış patlaması yapması da beklenmemeli. Çünkü NVidia GT300 ile Ati'ye performans düzeyinde cevap vermeye hazırlanıyor. NVidia'nın yeni gelecek ürünleri Ati'nin mevcut 5870 ve 5970'ine cevap niteliğinde olacak. Ancak Ati'nin satışlarında bu iki kart "yüksek fiyatından dolayı" sayı olarak en yukarıda yer almıyorlar. Hatırlanacağı üzere Ati'nin açıkladığı ilk satış rakamlarında 800bin kartın sadece 300bini 5800 serisinden oluşuyordu ve tahminimce bu 300bin içindeki 5850'nin oranı da 5800 serisinin diğer modellerine göre daha yüksek olmalı. Kısaca, NVidia satışların diğer kart sınıflarına göre düşük olduğu performans segmentinde liderliğine oynuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

quote:

Sinek avlaması abartılı olur ama büyük bir satış patlaması yapması da beklenmemeli. Çünkü NVidia GT300 ile Ati'ye performans düzeyinde cevap vermeye hazırlanıyor. NVidia'nın yeni gelecek ürünleri Ati'nin mevcut 5870 ve 5970'ine cevap niteliğinde olacak. Ancak Ati'nin satışlarında bu iki kart "yüksek fiyatından dolayı" sayı olarak en yukarıda yer almıyorlar. Hatırlanacağı üzere Ati'nin açıkladığı ilk satış rakamlarında 800bin kartın sadece 300bini 5800 serisinden oluşuyordu ve tahminimce bu 300bin içindeki 5850'nin oranı da 5800 serisinin diğer modellerine göre daha yüksek olmalı. Kısaca, NVidia satışların diğer kart sınıflarına göre düşük olduğu performans segmentinde liderliğine oynuyor.

500bin tanesi de çoğunlukla hd5770 benim hesabıma göre
    Sinek avlamaktan kasıtım da bu zaten. Gt300'le yüksek segmente cevap verecekmiş, düşük üretim bu cevabın sesini kısacak.
    Hd5800, hd5900 serileri üst segmente hitap ediyor, daha önceden beri sunumlarında asıl satış rakamlarının itici gücünün orta segment olduğu yazılıp çizildi. Asıl orta segmentte olması gereken Nvidia cevabı yüksek segmentte de kısılırsa, tavşanın suyunun suyu olur bunca yaygara. NVIDIA'ya ÖLÜM!!!

• :D hic sarısırmadım..Nvidia da Yalan oldu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.