Şimdi Ara

JVC, 3D görüntüleme için RealD firmasıyla iş birliğine gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 3D görüntüleme teknolojileri geliştiren Real3D firması son günlerde adeta paylaşılamıyor. Geliştirdiği RealD görüntü teknolojisini Sony ve Samsung'a lisanslayan firmayla iş birliği yapacağını açıklayan üreticilerden bir diğer de JVC KENWOOD oldu. RealD formatıyla, panel bağımsız 3D özellikli herhangi bir televizyonda yüksek çözünürlükte 3D içerik sağlayan Real3D firması bu konuda oldukça iddialı.


    JVC KENWOOD firmasının tepe yöneticisi Haruo Kawahara açıklamasında 3D teknoloji lideri RealD ile yaptıkları iş birliğinin, 3D görüntüleme cihazları operasyonunda dramatik bir ilerleme sağlayacağını ifade etti. Gelen bilgilere göre JVC, RealD'nin 3D görüntüleme teknolojisini Xpol polarizör ve polarize edilmiş pasif dairesel 3D gözlüklerin kullanan yeni nesil 3D LCD ekranlarında kullanmayı planlıyor.








  • Yeni alınan LCD ler şimdiden eskidi :)
  • teknolojinin hızına yetişmek imkansız
  • Bu arada "Real3D" firmasıda Lisans lardan köşeyi dönmeye başladı bile

    FX teşekkürler+

    ++
    Ancak JVC panelleri inceltip UltraThin shape yaparken Görüntü tekniklerinide geliştirirse çok iyi olur!!
    Hala pazarda panel TV işinde "hikaye" ve kullanıcısı bile yok(USA/Avrupa)
  • Bu 3D insanda acayip baş ağrısı yapıyor Göz için faydalı birşey olmasa gerek....
  • Mozart,bu uyanık üreticiler 2010 u da böyle geçirecekler
    Seneye Allah kerim artık!!

    ++
  • araba fıyatına satarlar artık ,yerel bır elektronık dukkanında samsung led tv gordum 8 bın tl etıketlı ıdı...sımdı avatarın s.kını 3.boyutunu evde gormek ıcın gezegen halkı sıraya gececek..Gozluklerı de beher okuz fıyatına olur...Ben tıyatroya yoneldım bundan sonra abıcım ,en pahalı tıyatro bıletı 6tl ıstanbulda.Tavsıye ederım,Tam uc boyutlu gozluge de ıhtıyac yok..Ses te orıjınal...
  • Gözlükle seyredilen 3D nin pek tutacagını sanmıyorum. Biraz keyif alınabilmesi için 50 inc ve üzeri tv almak gerekiyor.
    Asıl tutacak olan 3D nin gözlüksüz olacagını tahmin ediyorum. Onunda gelmesi pek uzun sürmez.
    O nedenle acele etmemek gerekir.
    Çoğu Avatar filmi ile birlikte 3D nin zirve yaptığını söylüyor. Ancak bu bir heves. Belli bir süre sonra insanlar sıkılacak o gözlüklerden. Görüntüyü karartan. fululeştiren. parlaklığı azaltan o gözlükleri atacak bir kenara.
    Furya bitsin insanlar tekrar 2D ye dönecek.
    Ben Avatar filmini gördükten sonra 3D li TV. yi beklemden 2D li tv.mi aldım.
    Birkaç sene sonra Allah kerim.
    Alırım bir 3D projeksiyon cihazı.
    Keyif sürülecekse Dev perdede keyif sürülür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    araba fıyatına satarlar artık ,yerel bır elektronık dukkanında samsung led tv gordum 8 bın tl etıketlı ıdı...sımdı avatarın s.kını 3.boyutunu evde gormek ıcın gezegen halkı sıraya gececek..Gozluklerı de beher okuz fıyatına olur...Ben tıyatroya yoneldım bundan sonra abıcım ,en pahalı tıyatro bıletı 6tl ıstanbulda.Tavsıye ederım,Tam uc boyutlu gozluge de ıhtıyac yok..Ses te orıjınal...

    Farklı bi bakış açısı.Lakin bu teknoloji eninde sonunda yayılıp günlük hayatımızdaki yeri alacak.
  • lg daha yeni açıklama yaptı gözlüksüz izlenebilecek 3D tv ler 3 yıl içinde gelecek diye...bu tv leri almak hiç akıl karı değil bu tv ler 3d öncesi ve gerçek gözlüksüz 3d arasında sıkışmış bir ara teknoloji...gözlükle 3d mi izlenir?benim gözümün zaten 3d görme özelliği var neden birde sürekli gözlük takayim?şu an bu tv lere verilecek paraya acırım 3 yıl daha beklerim gözlüksüz rahat rahat izleyeceğim bir tv alırım..o gözlükler gözleri çok yorar ve zamanla insanı bezdirir verilen parada çöpe gider..bu konuda birdaha düşünmek lazım bunlar pahalı cihazlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 12 Ocak 2010; 1:12:06 >
  • Bu yeni bir haber değilki !!En az 2 senelik olay hatta Türkiyede olympus markalar satılmıştı !!!

    3D Olayı tamamen hikayedir 1970 lerden beri var olan bir görüntü teknolojisi adamlar 40 Yıllık teknolojiyi yeniden yarattık diye reklam kokan haberlerle ürün satma derdinde !!!

    Gerçek 3D görüntüyü ilk hizmete sokan NORWEC,şu anda halende görüntü üzerinde çalışmaları devam ediyor !!!Adamların buluşu gözlük falan değil gerçek oda içinde görüntü tanıtım filminde izlediğim görüntü özel bir projehsiyon cihazından görüntünün duvara yansıtılması tek sorun ise gerçek 3D görüntüyü özel bir buharla vermeleri !!!Şirketin açıklaması bu sorunu her evde kullanılabilecek ürün haline getirmeleri !!!

    Gerçekten harika bir teknoloji çunki tanıtım filminde filmdeki insanlar ve nesnelerin inanılmaz gerçekçi olmaları ve görüntünün içinden geçerken sanki başka bir dünyaya geçiyormuş hissi vermesi !!!

    Bunu Sony çalışmaları takip ediyor fakat verdikleri görüntü henüz çok küçük boyutlarda ve açıkcası pekde umut verici değil fuar izlenimleri öyle en azından.




  • 3D içerik nerden temin edilebilir?

    - Ps3 kullanıcıları oyunları 3d gözlüklerle oynayabilirler.
    - Sony pictures büyük yatırımla 3D içerik üreteceği stüdyolarını tanıttı.
    - Sony ve Fifa 2010 dünya kupasını 3D yayın anlaşmasını imzaladı.
    - Samsung ve Dreamworks ortak çalışma kararı aldı 3D blu-ray filmler hazırlanacak.
    - Panasonic 20th Century Fox ile anlaşma imzalamış, ve 3D camcorderını tanıtmıştı.

    İçerik üretiminde tek bir standart mı olacak, Sony yine kendi bildiğini dikte mi edicek, tahmini olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surur1 -- 12 Ocak 2010; 18:50:08 >
  • 50 Hz epilepsi tetiklediği anlaşıldığında avrupada yasaklanmıştı. tasarruflu ampullerin radyasyon yaydığı için yasaklandığını duydum. fuarda philipsin 3D monitörünü 1 dakika izledikten sonra başım ağrımaya başlamıştı. onlarda birgün yasaklanır mı acaba avrupada? bizde serbest hepsi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.