Bildirim
Nokia dokunmatikleri neden çok kötü? (5800)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
soru mu bu, paylaşım mı?
ne yapmamızı istiyorsun ya da bekliyorsun? -
geliştireceklermiymiş yeni model bekliyelim mi yoksa hep böyle kötü mü olacak nokia dokunmatiği
zaten tasarım odun gibi üstüne dokunmatikte kötü olunca nokia ya yakışmıyor bende n72 var 3 senedir değiştirmek istiyorum -
Nokia'nın kullandığı ekranlar dirençsel ekranlar ve bu nedenle ekranın sağlıklı çalışması için parmağınızın iç kısmıyla değil uç kısmıyla dokunmanız gerekiyor. Ayrıca dirençsel ekranlar kalibrasyon denilen parmağınıza göre ayarlanma işlemine ihtiyaç duyuyor, denediğiniz cihaz bir başkasının dokunuşuna kalibre edilmişse size kötü gelmesi normaldir.
Nokia'nın şu an kalibrasyon ve parmak ucu gerektirmeyen sığasal ekranlı tek modeli X6, 2010 yılı içerisinde sığasal ekranlı daha çok model çıkacağını düşünüyorum.
Ekran tipleri (dirençsel/sığasal vs) hakkında bilgi için: http://forum.donanimhaber.com/m_29815690/tm.htm adresine bakmanızı öneririm.
-
ya ben iphoneda denedim samsung starda denedim nokia 5800da.. hepsinide şu ana kadar beğendim.. iphone daha iyi ama dierleride kötü deildi.. ilk elime 5800 almam çok karamsardı.. kesin şimdi çok kötüdür bunun ekranı.. hep öle denilior dedim ve kullanmaya başladımki bana göre hiçte fena sayılmaz bir dokunmatiği vardı.. ciddi söylüyorum.. neden 5800ın ekranı bu kadar kötüleniyor daha anlamış deilim acaba benim parmaklarımla dokunuşum mu farklı
-
5800'nın dokunmatiği gayet yeterli..
Kötü olduğunuda nerden çıkardınız? -
gecebekcisi cevap harika konuya göz attım öğrendim teşekkürler
şimdi gidip kalibre edip deniyicez, yine olmazsa e71 yada blackberry felan alıcaz ne yapalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem_usta -- 9 Ocak 2010; 23:15:30 > -
Kalibrasyon parmağınıza göre değil ekrana göre yapılır. Kalibrasyon parmakla değil stylus ile yapılır.
Ayrıca Nokia'nın çıkardığı telefonların dokunmatikleri samsung'un telefonlarından daha iyi çünkü işlemleri ve işletim sistemleri çok daha seri çalışıyor. Bir samsung veya lg nin kullandığı işletim sisteminin dokunmatik ekranla uyumu nokia nın symbian s60 v5 ile yaptığı uyumdan daha iyi değil. Samsung un birçok modelini denedim ve hiçbiri bana 5530'da verdiği rahatlığı veremedi.
Nokia'nın dokunmatikleri kötü değil, telefonların hantallığı ya da malzeme kalitesi çok kötü. Bu yüzden elinize aldığınızda sahte bir telefon tutuyor gibi hissediyorsunuz. Dokunmatik isterken e71 veya blackberry almak ne alaka zaten anlamış değilim. Dokunmatik telefon istiyorsanız iş adamı olamazsınız zira blackberry storm dışında o işe uygun dokunmatik telefon yok. Ki blackberry storm'dan çoğu kişi tiksinmiş durumda. E71 ise aynı şekilde iş için tasarlanmış bir telefon. 5530-5800 gibi telefonlarla e serisini karşılaştırmamanızı öneririm çünkü iki serininde çok farklı özellikleri var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kerem_usta
5800 almayı düşünürken iyice bir inceliyeyim dedim alet hüsrana uğrattı. Nokia'dan beklenmeyecek derece de kötü bir dokunmatiği var. Sinir etti resmen bıraktım. Sonra Samsung stara baktım aletin dokunmatiği çok daha rahat. Nokia neden Samsung kadar dokunmatik yapamamış ki
iphone multitouch teknolojisini deneyenler, başka hiçbir markayı beğenmiyor -
arkadaş ben şuan 5530 XpressMusic KuLLanıoRum 1 sene oldu aLaLı Dokunmatiği Samsung star veya dj veya diğer modellere göre aÇık bi şekilde üstün yani arkadasın dediği gibi kalibrasyon ayarlarını kendine göre ayarlaman gerekior .Yani 5530 elinize aldınız zaman hem görünün olarak hemde dokunmatik olarak cok üstün samsunglardan Çok kaba bi şekilde basmanız gerekior samsun stara fln -
quote:
Orijinalden alıntı: FirstClass
Kalibrasyon parmağınıza göre değil ekrana göre yapılır. Kalibrasyon parmakla değil stylus ile yapılır.
Kalibrasyonu stylus'a göre yaparsanız ekran parmağınızın dokunuşlarını sağlıklı algılamayacaktır çünkü parmağın uyguladığı basınç ile stylus'un uyguladığı basınç arasında bir hayli fark var, hatta her kişinin dokunuşu da birbirinden farklı basınç uygular ve parmağa göre kalibrasyon yapmaktan kastım buydu. Ayrıca elinizdeki cihazın kalibrasyon uygulamasını açtığınızda size stylus'un ucu ile dokunacağınız ufak noktalar değil parmağınızla dokunacağınız daireler göstermesi de söylediklerimi desteklese gerek
-
quote:
Orijinalden alıntı: PlaceForm
arkadaş ben şuan 5530 XpressMusic KuLLanıoRum 1 sene oldu aLaLı Dokunmatiği Samsung star veya dj veya diğer modellere göre aÇık bi şekilde üstün yani arkadasın dediği gibi kalibrasyon ayarlarını kendine göre ayarlaman gerekior .Yani 5530 elinize aldınız zaman hem görünün olarak hemde dokunmatik olarak cok üstün samsunglardan Çok kaba bi şekilde basmanız gerekior samsun stara fln
Nokia geliştirme merkezinde falan mi çalışıyorsunuz?
Cihaz çünkü çıkalı daha 3 ay bile olmadı 1 senedir nasıl kullanıyorsunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 9 Ocak 2010; 23:37:37 > -
Neden herkes bok atıyor bu telefona...Kıyasladığın telefona bakarmısın ya samsung xS -
quote:
Orijinalden alıntı: FirstClass
Dokunmatik isterken e71 veya blackberry almak ne alaka zaten anlamış değilim. Dokunmatik telefon istiyorsanız iş adamı olamazsınız zira blackberry storm dışında o işe uygun dokunmatik telefon yok. Ki blackberry storm'dan çoğu kişi tiksinmiş durumda. E71 ise aynı şekilde iş için tasarlanmış bir telefon. 5530-5800 gibi telefonlarla e serisini karşılaştırmamanızı öneririm çünkü iki serininde çok farklı özellikleri var.
yav hocam sanki çok önemli bir zımbırtıymış gibi anlatıyorsunuz şu telefon işini, dokunmatiğe bakan iş adamı olamazmış e71 iş için telefonmuş felan, zottirik şey işte benzin koyan 15 yaşındaki çocuğun elinde en kralı var ne diye kafa yoruyorsun şu oyuncağa, hoşuma gideni alıp geçerim 3-4 sene kullanırımfotoğraf çekmek için SLR makinem var, mp3 dinlemek için ipod'um, internet için notebook/netbook'um, el kadar oyuncaklara kafa yormuyorum ben şu kategorideyim şunu alayım diye...
-
Ev arkadaşımda samsung star wifi var ve 5800ın ondan geri kalması söz konusu bile olamaz..
Arkadaşların dediği gibi kalibrasyon'dan kaynaklanabilir ben çok memnunum açıkçası.. -
5800 dokunmatiği hiçte kötü değil. tamamen telefonu aşşağılamaya yönelik. -
dokunmatiginden de,muzik sesinden de,ekranından da,wifi hızından da,web sayfalarında gezinmekten de,şarj süresinden de,kısaca herseyinden cok memnunum.fotograf çekerken de ortama uygun ayar yapıp çekiyorum,o da yetiyo.daha ne olsun?telefon bu. -
5800'ı defalarca inceledim. Star'ı ise kullandım. Bence tepki sürelerine kadar dokunmatik ekran olarak başabaşlar. -
Kötülemek mi yoksa şikayet mi , ya da karalamak mı ayrım yapamıyorum artık bu başlıklar arasında.
Özellikle de bu kadar Nokia ve 5800 kullanıcısı varken ve çok da memnunken...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 10 Ocak 2010; 15:15:36 > -
Bence gayet güzel.Sonuçta nokıa nın ilk dokunmatik telefonu.
Benzer içerikler
- samsung duos tuşlu telefon şebeke yok
- nokia tuşlu telefon imei değiştirme kodu
- sararmış telefon kılıfı nasıl temizlenir
- telefon yönlendirme
- yenilenmiş telefon alınır mı
- cep telefonu kim icat etti
- akıllı telefon
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X