Gigabyte EP43-S3L anakartımda Ocz Reaper 10662GK model, 2X1 GB dual kit ram kullanıyorum. Alırken bilmiyordum ancak, forumdan araştırdığım kadarıyla gigabyte anakartlarda ocz uyumsuzluk ve çakışma sorunları oluyormuş. Hangi ayarlarda kullandıysam olmadı. 266 X 4, 2.1V 5-5-5-15 Standart olarak çalışması gerek, ancak sık sık mavi ekran ve resetleme sorunları yaşıyorum. Mavi ekranda dump memory gibi hatalar veriyor. Voltajla oynadım sorun düzelmiyor. Gecikme zamanlarını auto yapıyorum 5-5-7-24 (emin değilim) Auto olarak görüyor. Resetleme ve mavi ekran sorunları aynen devam ediyor. Her şeşit kombinasyonu denedim düzelmedi. MEmtest ile ramleri test ettim herhangi bir hata veya arıza da yok. Performansı, frekansları falan geçtim artık, standart çalışsın makine resetlemesin, mavi ekran çıkmasın diye auto default ayarlarda denedim, yine sorun devam ediyor. oyun falan da oynadığım yok. Masaüstünde müzik dinlerken, film izlerken falan böyle oluyor ve bu durum son derece sinirlerimi yıpratmış durumda. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bana fikir verirlerse sevinirim. Son çare olarak artık ramleri satıp, anakartın sitesinde uyumluluk listesindeki belleklerden almayı bile düşünüyorum. Ancak internet üzerinden araştırdım, listede verilen markaların bazıları yok, olan markaların da listedeki modelleri yok.. Uyumluluk listesi : http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-ep43-s3l.pdf
Bendede OCZ ram ve Gigabyte anakart var ancak default olarak kullanabiliyorum. En ufak O.C denemesinde mavi ekran atıyor ve sistem stabil olmuyor maalesef..
dün gece itibariyle öyle yaptım zaten. Biostan "Load optimized defaults" ayarlarına getirdim. ram ile ilgili her şey autoya geçti. Henüz bir sıkıntı yok, ancak bazen 2-3 gün boyunca hiçbir sıkıntı yokken birden mavi ekran hataları arka arkaya geliyor. Umarım bu şekildeyken bir sorun çıkartmaz..
quote:
Orijinalden alıntı: ceyarr
dün gece itibariyle öyle yaptım zaten. Biostan "Load optimized defaults" ayarlarına getirdim. ram ile ilgili her şey autoya geçti. Henüz bir sıkıntı yok, ancak bazen 2-3 gün boyunca hiçbir sıkıntı yokken birden mavi ekran hataları arka arkaya geliyor. Umarım bu şekildeyken bir sorun çıkartmaz..
Remin belki bir bölümü hatalıdır ve sen o bölümü kullanınca mavi ekran veriyor olabilir, bundan dolayı her zaman vermeyebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Mert AYAN
quote:
Orijinalden alıntı: ceyarr
Remin belki bir bölümü hatalıdır ve sen o bölümü kullanınca mavi ekran veriyor olabilir, bundan dolayı her zaman vermeyebilir.
Ramde arıza olduğunu zannetmiyorum. Memtest ile test ettim. Windowsum 64bit olduğu için windows üzerinden memtest çalıştıramadım ancak, boot olarak cdye çekip açılışta memtest ile başlatarak ramleri test ettim. Memtest, 15-20 dakika boyunca yaptığı ayrıntılı testlerde herhangi bir hata bulamadı.
bnede x58 ud 7 vardı gıgabyte kendı sıtesınde yazan ocz dual ramlerden aldım. Ama bır turlu stabıl calısmadı yazılan hızların yarısına bıle gelemedı, sanırım gıgabyte bu ocz lerı sevmıyor.
ahh hocam ahh aynı sorun bende de var. stabilite sorunu var. ben de masaüstün de sıkıntı yaşıyorum. yavaşlama ve kasılmalar oluyor. ama oyunlarda felan sorun yaşatmıyor.