Şimdi Ara

AMD-ATi de bazı grafik çözümlerini yeniden isimlendiriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
5.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Endüstride ilk defa DirectX 11 destekli mobil grafik yongalarını duyuran ve pazara sunmaya hazırlanan AMD cephesinde bazı modeller yeniden isimlendirilebilir. Bilindiği üzere yeniden isimlendirme stratejisi bugüne kadar daha çok Nvidia ile gündeme gelmiş, firma son olarak dizüstü bilgisayar pazarındaki mevcut modellerini yeniden isimlendirerek gelen tüm eleştirilere rağmen stratejisine güvendiğini gözler önüne sermişti. Yeniden isimlendirme yaklaşımından ötürü zaman zaman rakibini eleştiren AMD de benzer bir adımla giriş seviyesindeki bazı mobil çözümlerini yeniden isimlendirebilir.


    Elimize ulaşan bilgilere göre AMD, 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı DirectX 10.1 destekli iki modelin saat hızları arttırılmış versiyonlarını DirectX 11 destekli modellerin bulunduğu Radeon HD 5000 serisi altında yeniden konumlandıracak. Mobility Radeon HD 4600 serisini temel alması beklenen bu modellerin Mobility Radeon HD 5145 ve Radeon HD 5165 isimleriyle üreticilere sağlanacağı bildiriliyor.








  • <Sessizlik>
  • Tencere Dibin Kara Senin ki Benden Kara Hesabı :)
  • geçen senede aynı şey idiaa edilmişti yalan çıktı kesin fudodan çıkıyor bu haberler
  • ikiside semerleri değiştiriyorlar ama eşekler aynı .
  • zaten giriş seviyesi gpular. çok da önemli değil
  • bazılarına kapak niteliğinde bir haber oldu teşekkürler :)
  • elleri görelim :D nvidia yeniden adlandırma yapınca kıyamet kopmuştu.şimdi ati yaptı bakalım nolcak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HOWTEK

    elleri görelim :D nvidia yeniden adlandırma yapınca kıyamet kopmuştu.şimdi ati yaptı bakalım nolcak


    Yaptı derken ?
  • Benden önce yapılmış tüm yorumlara katılıyorum. Ekleme yapmayı gerek görmedim.

    Bu arada yeniden isimlendirmeye şahsi olarak bir itirazım olmadığını da belirtmeden geçemeyeceğim.
  • FX57 sanki bir olasılıkmış gibi haber vermiş ama Ati bu tür bir yeniden isimlendirmeye gerçekten başvuruyor. Sitesinde duyurusunu bile yapmışlar:HD 5165 Resmi Sayfası

    Ati'nin bu girişimini NVidia'nın yeniden isimlendirme politikasıyla eş tutmak şüphesiz yanlış olur zira adamlar 5165'in resmi sayfasında "ödüllü ATI Radeon™ HD 4000 mimarisi üzerine yapılandırılmıştır" diye açık açık yazmışlar. Yine de hiç yapılmaması daha uygun olurdu.




  • Kartı daha çok geliştirmişler sanırım. Bu gelişmeleri eski isimleri ile mi satsınlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkan113

    Kartı daha çok geliştirmişler sanırım. Bu gelişmeleri eski isimleri ile mi satsınlar ?


    9800 gt gts250 daha gelişmişi ama forumda yaygara koparanlar var aynı şeyi satıyorlar diye
  • @gurkan113, eski donanıma yeni özellikler ekleyerek ya da saat hızlarını arttırmak gibi yötemlerle performansı arttırarak piyasaya yeni bir isimle sürülebilir, zaten böyle bir durumda yeni isim verilmesi de müşteriyi yanıltmamak için gereklidir. Ancak buradaki asıl sorun yeniden isimlendirmede kullanılan 5000 formatı, hatırlanacağı üzere 4000 serisi Dx10 destekli bir model iken 5000 serisi Dx11 destekli. Şimdi 5000 serisi formatında bir isme sahip ama Dx11 destekli olmayan bir kart söz konusu oluyor. Ati ne kadar sitesinde bu durumu açık bir şekilde duyurmuş bile olsa bu isimlendirmenin farkında olmayıp yanlış seçim yapanlar olacaktır.
  • @Father Torque şimdi hiç savunmaya çalışma.tencere dibin kara hesabı olmuş ellerindekileri eritemediler isimlendiriyorlar..ayrıca yeniden isimlendirmenin bence sakıncası yok insanlar salak değil özelliklerine bakınca neyin ne olduğunu anlarlar herhalde.sonuçta tüm kartların potansiyeli belli.tabi biraz daha eğitimli bilgisayarcılar lazım..zaten türkiye de etkili olur böyle isim değişiklikleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 7 Ocak 2010; 17:51:56 >
  • bence bu dava meselesi varya 4 serisiyle ilgili o yüzden yapıyorlardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    @Father Torque şimdi hiç savunmaya çalışma.tencere dibin kara hesabı olmuş ellerindekileri eritemediler isimlendiriyorlar..ayrıca yeniden isimlendirmenin bence sakıncası yok insanlar salak değil özelliklerine bakınca neyin ne olduğunu anlarlar herhalde.sonuçta tüm kartların potansiyeli belli.tabi biraz daha eğitimli bilgisayarcılar lazım..zaten türkiye de etkili olur böyle isim değişiklikleri..


    Savunmak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque


    quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    @Father Torque şimdi hiç savunmaya çalışma.tencere dibin kara hesabı olmuş ellerindekileri eritemediler isimlendiriyorlar..ayrıca yeniden isimlendirmenin bence sakıncası yok insanlar salak değil özelliklerine bakınca neyin ne olduğunu anlarlar herhalde.sonuçta tüm kartların potansiyeli belli.tabi biraz daha eğitimli bilgisayarcılar lazım..zaten türkiye de etkili olur böyle isim değişiklikleri..


    Savunmak?


    yaptığın şey bu savunmak farkında değil misin? kim yaparsa yapsın aynı tepkiyi vermen lazım ati yapınca normal nvidia yapınca kabak tadı verdi diye tepki gösterince insan inandırıcılığını yitiriyor






  • nVidia konusunda kavga çıkmıştı burada da çıkacak. Aynı mantıksızlığı yapıyorlar bana kalırsa fakat tabiki bi çıkarlardan başka bildikleri bişeyler vardır
  • nasıl yanlış değil yaa bal gibi pazarlama tuzağı ne kadar bilinçsiz kullanıcı var haberiniz yok mu sizin?ati de bu yola girerse o da yanlış yapar bu kadar basit
    biri 10 defa yapmış biri 1 defa olur ama yolu açması hiç hoş olmaz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.