Şimdi Ara

Grand Fantasia(Open Beta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
0
Favori
32.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beni bilen bilir.Uzuuuuunca bir süre oldu buraya yazı yazmayalı, vay be. Her neyse lafı uzatmadan sadede gelelim. Yine yeni bir oyunla karşınızdayım.Ne bu oyunun adı peki? Evet başlıkta yazmışsın diyenler var duyuyorum . Grand Fantasia!

Nedir peki Grand Fantasia.Bunca zamanlık Mmo deneyimimle söylüyorum. World of Warcraft'ın yandan yemişi. Peki nasıl yemiş yandan? Grafikler hafif animeleştirilmiş. Peki kötü mü olmuş benzemesi WoW'a? İlk başlarda yadırgasam da, durup düşündüm ve oynadıkça zevk aldım bu oyundan. Sonuç olarak iyi olmuş dedim kendi kendime. Güzel özelliklerini alacaksın tabi neden almayasın? Yine lafı çok dolandırmadan oyunun ana hatlarıyla tanıtımına başlayıp Diğer Oyunlar bölümüne hareketlilik getirmeyi planlıyorum. Bakıyorum da artık tanıtımlar download ve site linki verilerek yapılıyor. Her neyse önce oyundan SS'ler.

ScreenShots

Er meydanı! Kalabalıktan bir fotoğraf

Üç sınıf omuz omuza!

Ölümcül bir Assassin!

Ejderhaya binmek size bir servete mal olacak...

Unicorn'a ne dersiniz?

OYUNUN ANA HATLARI

1- Sınıfınızı seçin. Level 5,15,30 olmak üzere 3 defa sınıf değiştireceksiniz.
    2- Bir Sprite seçin.(Hayır içilenden değil ) Spritelar bir çeşit pet bu oyunda.Yanınıza alıyorsunuz ve onun mesleklerine göre maddeler toplayıp kendinize silah ve zırh yapabiliyorsunuz.
    3- Binek hayvan kullanın! lvl 20-40 ve 50 olmak üzere 3 değişik hızda ve birbirinden farklı binek hayvanlardan birini kullanın.İster uçan bir ejderha, ister bir unicorn veya bir kurt...
    4- Auction House kullanın. Pazar açıp oyunu saatlerce açık bırakma devri sona erdi. WoWla aynı sistemi kullanan pazar sistemiyle satmak istediğiniz eşyaları satışa çıkarın! Satılınca para mailınıza gelsin.(Oyundaki mail'a tabi :))
    5- PvP nizi test edin. 1 vs 1 veya 15 vs 15 savaş arenalarında yeteneğinizi konuşturun!
    6- Guild sistemini kullanın. Arkadaşlarınızla toplanarak bir guild kurun ve avantajlarından yararlanın. Guild level sistemiyle daha fazla görev!
    7- Achievement sistemiyle kendinize yeni bir "ünvan" alın. Jale' ın cesur savaşçısı veya Canavar Avcısı..!
    8- Dungeon/Instancelarda item toplayın! 5 kişilik zindanlarda bossları kesin ve birbirinden iyi zırh ve silahları toplayın!
    9- Oyun boyutu : 625 mb civarı

Evet daha bir çok şey vardır belki de ama şuan aklıma gelenler bunlar. Biraz reklam gibi oldu ama merak etmeyin, ben aeriagames'de çalışmıyorum

Şimdi sınıflardan devam edelim. Şuan çok zamanım olmadığı için ana hatlarıyla üstünden geçiyorum. Yeterli ilgiyi görürse size çok daha ayrıntılı bir rehber yapmak sözüm olsun .

Oyuna Novice olarak başlıyoruz. Yani çaylak, herhangi bir mesleğimiz yok.Level 5'e geldiğimizde bir sınıf seçmemiz lazım. Tabi ki görevini yapmak lazım önce. Görevi yaptıktan sonra şöyle seçeneklerimiz var.

1- Fighter

Savaşçı olarak tabir edilen Fighter sınıfı 2 çeşit silah üstüne yoğunlaşır. Kılıç ve Balta. Level 15'de yine bir quest yaparak Warrior olur. Ve en sonunda ikiye ayrılır. Paladin - Berserker. Paladinler tank, Berserkerlar ise hasar verici sınıftır.

2- Hunter

Ormanın avcıları. Bu avcı sınıfı Level 15'e geldiğinde Archer olur. Yay-tüfek ve Çift kılıç kullanırlar. Level 30'da Ranger - Assassin olarak ikiye ayrılırlar. Rangerlar uzak mesafeden hasar verirken Assassinler çift kılıç kullanarak ölümcül darbeler indirirler.

3- Acolyte

Oyunun göz bebeği healerlar. Level 15'de Priest olur. Level 30'da ise Cleric - Sage e dönüşme şansı vardır. Clericler heal üstüne yoğunlaşırken oyunun en ilginç sınıflarından olan Sageler(yani bir nevi Druid, wow oynayanlar bilecek) çeşitli hayvanlara dönüşerek hasar verirler.

4- Spellcaster

Her oyunun olmazsa olmazı büyücüler. Element büyüleri kullanırlar.Level 15'de Mage olur. Level 30'a gelindiğinde ise Wizard - Necromancer ' dan birini seçme hakkı kazanır. Wizardlar element büyüleri yapmaya devam ederken Necromancelar yanlarına şeytani yaratıklar çıkartarak büyü yaparlar.

Sınıflar kısaca bunlardan ibaretti. İleride yenileyip daha ayrıntılarıyla yazacağım. Belirtmeden geçmeyelim, tüm sınıflar sınıf atlamak için görev yapmak zorundalar. Bazılarına yazmadım yanlışlık olmasın.

SPRITELAR

Oyunda alacağımız sevimli yardımcılar bunlar. Maksimum 3 tane alabilmekle beraber başta 1 tane seçme hakkına sahibiz. Yalnız ilk seçtiğinize çok dikkat edin çünkü değiştiremeyeceğiniz tek Sprite, Guardian Sprite'ınız yani en başta seçtiğiniz Sprite. İlerleyen levellarda yaratık keserek veya Auction House'dan alarak yeni Spritelara sahip olabilirsiniz. Aşağıda ise Spritelar ve yaptıkları iş listesi var.Mining(Maden toplama), Foraging(Bitki toplama), Hunting(Deri toplama), Crafting(Bir eşya yapmak; balta, yay, kılıç vs...)

Burda Vitality yazan yer Stamina olacak.

Sprite nasıl mutlu edilir?

Spriteları mutlu etmek için haritada sprite yazan(mavi bir ikonu var) yerden soda alıyoruz 45 silvera.daha sonra Sprite penceresini açıp üstüne sürükleyip tıklıyoruz ve bu iş tamam.Aynı zamanda Staminası düşünce yine aynı yerden 8.5 silverlık bisküvilerden alıp besliyoruz Sprite'ımızı.Bir diğer yolu ise Chat tuşu.Bu tuşu spamlarsanız artma olasılığı var.Spriteların mutluluğu materyal toplama ve item yapmada çok önemli olduğundan en yüksek seviyede tutmak yararınıza olacaktır.Aşağıda gelişimleriyle ilgili bir tablo var.lvl 21'de 2. evre 51'de 3. evreye geçiyorlar.Sadece ilk başta seçtiğiniz Sprite'ın dönüşebilme şansı var bunu da unutmayın.

Bir Sprite nasıl silinir?

Haritaların bazılarında Forest Altarlar var.Aynı bu ana şehirde Sprite itemı satan yaratıkların ikonuyla aynı.Oraya gidiyoruz ve release sprite diyoruz. Sonra istediğimiz seçiyoruz ve bu iş tamamdır.

Silah ve Zırh'a + Basmak

Jale, Ilya veya Kaslow'daki Fortification Craftsman'lara gidin(Haritada Çekiç şeklinde gösteriyor, üstüne mouseunu doğrultun genelde iki tane olur, biri alchemist diğeri, Fort. Craftsman) Elinizdeki Grade C,B,A Attack veya Defense scroll ve silahınızı kullanarak ekleyebilirsiniz. +1'de %100 başarı şansınız var.2de kırılma olasılığı az, 3 ve sonrasında zorlaşıyor.+5 yapınca silahınız parlar.ek olarak max +9 basabilirsiniz. Başarısız olunca iteminiz zarar görüyor ve tamirciye gidip tamir etmeniz lazım. Tabi bunun kötü yanı her tamirde paranız gidiyor ve itemin maksimum dayanıklılık oranı düşüyor. Eğer maksimum dayanıklılık oranı 0'a düşerse item kullanılamaz hale geliyor ve item mall item almanız lazım. Kişisel tavsiyem +3'den sonra C grade kullanmamak.+5den sonrada B kullanmayın. Aşağıya bir örnek pencere koydum.

Talent Ağacı

Talentlar kullandığınız sınıfa eklediğiniz özelliklerdir.Örneğin ben çift el balta kullanıyorum.Bu yüzden axe damage ve kritik damage vermeyi seçtim. Sizde kendinize uygun talentı seçip daha da güçlü olabiliyorsunuz. Her 5-15-30 atlayışınızda ana bir talent kartı alıyorsunuz görev sonrası.Buna sağ tıklamanız yeterli.Daha sonra K'ye basın ve Talents'dan görüntüleyin.Yalnız sadece yüklemek yeterli değil aynı zamanda Talents sekmesinden sağ tıklayarak istediklerinizi aktif etmeniz lazım. İlerki levellarda yaratıklardan düşürerek veya Salesman'lerden satın alarak bir üst seviye talenta sahip olabilirsiniz.Tabi bunu yapmak bazı materyallar gerektiriyor.Aynı zamanda lvl 30'a kadar fikrinizi değiştirip, Berserker düşünürken Paladin talentlarına sahip olabilirsiniz.Blueprint almanız lazım bahsettiğim gibi.Bunlarla yeni talentlar yapılabiliyor. Blueprintin üstünde yazan materyalleri toplayıp bir Alchemist'e gidince(Yine her ana şehirde çekiç şeklinde) yeni talentınız hizmetinize hazır oluyor.(Silver-Gold-Magic Adhesiveleri General Store Owner'dan bulabilirsiniz) Örnek talent ağacı resmi aşağıda.

Kritik chat kısayolları :

Ctrl + G = Guild Chat
    Ctrl + S = Say
    Ctrl + R = Whisper'a hızlı cevap
    Ctrl + W = Tüm dünyaya yazmak
    Ctrl + T = Trade kanalına yazmak

OYUNUN SİTESİ İÇİN TIKLA

Download için downlaod sekmesinden istediğiniz siteyi seçip indirin. Tavsiyem oyunun kendi serverını kullanmanız. Ek olarak oyunda 2 serverımız var. Ben Siropas serverındayım. Herkesinde Siropas'a gelmesini tavsiye etmekle diğer serverın adının Alice olduğunu belirteyim. Aynı zamanda benim kurduğum guild olan Enlightment'a katılımlarınız bekliyorum . Tabi level sınırımız 15i aşmış olmanız ve Guild Chatte İngilizce konuşmanız şartıyla her türlü yardımda bulunabilirim.(Global bir guildimiz var :)

Lütfen rehberde başka neye ihtiyacınız varsa belirtin ona göre ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elluin -- 7 Eylül 2010; 5:57:14 >

• Bu aralar çok anime oyun görüyorum :D
  • Oyunu ilk gördüğümde oynarım demiştim de Aion engel olmuştu. Güzel oyun.
  • Genellikle anime tarzını pek sevmem ancak bu oyun hoşuma gittiBoyutuda az şimdi indiriyorum yarın denerim
  • Gerçekten güzel paylaşım.Teşekkürler deniyorum:)
  • 42 Ranger'im var güzel oyun, özellikle sprite olayı baya hoşuma gitti. Sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.Bu arada Siropas serverındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kene. -- 8 Ocak 2010; 21:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kene.

42 Ranger'im var güzel oyun, özellikle sprite olayı baya hoşuma gitti. Sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.Bu arada Siropas serverındayım.

keneyle beraber oynuoruz yardımcı oluruz hertürlü ... (KeNe & CiNeee)
  • Arkadaş olarak ekleyin benide nick :Tirioda Siropastayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tirioda

Arkadaş olarak ekleyin benide nick :Tirioda Siropastayım

1 haftalık moladayız malumunuz finallerim var maalesef. Döndüğümüzde takıldığınız yerlerde yardımcı olabiliriz.
  • Bende ekledim sizi arkadaşlar benimde sınav hafta pek online olamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elluin

quote:

Orijinalden alıntı: zenciboy

quote:

Orijinalden alıntı: Elluin

bu oyun holic online.sadece ismini değiştirdiler yeni bir oyun değil yani :)

holic2 sanırım Elluin senin bi rehber vardı galba Scions of fate miydi , holic miydi şuan yok mu ya güzel anime oyun sen buluyodun xD

Hem SoF hem Holic rehberim vardı benim. Bak şimdi yeni bi tane daha ekledim anime tarzında Grand Fantasia.gözat istersen

ellerine klawyene sağlık dostum harika olmuş .. başlıyorum hemen oyuna yarına oyundayım büyük ihtimal
    wowa benzemesi mükkemmel olmuş ya bende wow hastasıydım bi ara ilaç gibi oldu bu oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WE neED -- 8 Ocak 2010; 23:26:41 >

• şuan lvl 34 berserkerım.Oyuna başlamak isteyenler yarını kaçırmasın çünkü tüm gün 2x xp var. Elluin oyundaki ismim mesaj atarsanız yardımcı olurum.aynı zamanda guild içinde konuşuruz.Yalnız yeterli ilgi görmediğinden rehbere devam etmiyorum şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elluin -- 9 Ocak 2010; 3:24:51 >
  • bug mu war ya şu lv5 deki class görevini veremedim Healer kasıom guilde lazım olur wowda en cok arananlardandı iyi olur die düşündüm ama şu quest done gözüküo ama veremedim ya
  •  Grand Fantasia(Open Beta)

bu görevde ne yapmamı istiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajmeran48

bu görevde ne yapmamı istiyor?

o görevde animal fur falan toplican.senin petinin topladığı şeylerden
  • 3 sprite oldu yeni bi tane çıktı onu kullancam ama bu 3 spritedan birini nasıl atabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zethos

3 sprite oldu yeni bi tane çıktı onu kullancam ama bu 3 spritedan birini nasıl atabilirim?

Her şehirin çıkışındaki haritada Grand Fantasia taşları var onlara gidip çıkarabilirsin kullanmadığın spriteları.
  • teşekkürler, peki bir sprite çıktı altında sprite king felan yazıyor onun özelliği ney?
  • Sorunu tam anlayamadım istersen ss koy buraya yardımcı olmaya çalışıyım.
  • neyse tmm ben alnadım spritelerin kralı çıkmış bana :) (adı attila)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zetharos -- 9 Ocak 2010; 23:35:20 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.