Şimdi Ara

DERS ÇALIŞAMIYORUM..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
37.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen kardeşim ya.Bende çalışmak istiyorum ama çalışamıyorum sonra içimde sıkıntı oluşuyor çalışmadığım zamanda.Buna bir an önce bir çözüm bulmamız gerek galiba kendimizi sıkmamız lazım başka yolu yok çünkü.İşte Öss'yi kazananların farkıda bu bana kalırsa.Adamlar üşenmeden çalışıyor sıkılsa bile kendini kasıyor o sene ve çok iyi yerleri kazanıyor.Zaten kazadıktan sonrası kolay.Bunları diyorum hala çalışamıyorum.Allah belamı vericek :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRiverStyx -- 6 Ocak 2010; 20:01:49 >
  • Selam arkadaşlar. Bende Ygs-Lys sisteminin bir mağduruyum. Aslında çoğumuzun problemi olan bir probleme sahibim ders çalışamıyorum bu ilk senem bu sene kazanmak istiyorum ama olmuyor yani dersin başına bir türlü oturamıyorum. Başlarda problemimin bilgisayar olduğunu düşünüyordum sene başında bilgisayarımı kaldırdım fakat olmadı kendime başka oyalancak şeyler buldum ama gene dersin başına oturmadım. İçimden gelmediği halde gerçekten ders çalışmak istiyorum ama genede yapamıyorum 1 sene daha kaybetmek de istemiyorum. Bu sıkıntıyı bir şekilde aşan arkadaşlarımız faydalı olacak şeyler söylerse gerçekten sevinirim..

    Bu durum canımı çok sıkıyordu içimi dökmek istedim. Okuyan herkese teşekkürler. =)

    İyi Forumlar.



    Edit 2013 : Bu konuyla ilgili çok fazla soru aldığım için herkese burdan cevap vermenin daha mantıklı olacağını düşündüm. Malesef o dönem içinde de ne yapsam tam randımanlı ders çalışamadım ( son zamanlarda kendimi biraz sıkarak özel bir üniversite de hukuk fakültesine yerleşebildim. ) o yüzden sizlere verebilecek bir sistem ya da yöntemim yok ama bir tavsiye verebilirim. Herşeyi önce kafanızda bitirin. Kafanızda oluşturmadan pratiğe dökemiyorsunuz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Kendi pc'ni kaldırdın ablanın pc hala duruyor özkan.
  • İşin asıl zor kısmı kazandıktan sonra. Lisede sınavlara neredeyse hiç çalışmazdım. Haftaya finaller var, uykusuz geceler başlıyor :).
  • benim yaptıgım uygulama ders çalışmak istemedigimde kendimi zorlamıyorum ve iyice dinlenmeye çekiliyorum mesela 1 gün veya 2 gün üst üste dinleniyorum daha sonra yaptıgım çalışma çok etkili oluyor ama yorgun argın yapılan çalışma sırf vicdanı rahatlatmak için üstün körü yapılıyor bence ama benim yöntemim sana uymayabilir orasıda var.
  • senin yöntem güzel aslında. ama dinlenme için 1 2 gün fazla diye düşünüyorum. çünkü sen dinleneceğim derken rakiplerin fark atıyor. haksızmıyım? kısa ve etkili bi dinlenme en güzelidir.
    içinden çalışmak gelmiyorsa zamana karşı yarıştığını ve şuan içinde bulunduğun senenin neredeyse ömrününü tamamını etkileyebileceğini hatırla, lys'den sonra yapacaklarını düşün. o rahatlık hiçbirşeye değişilmez
  • İnsanın bu yaşında aklına o kadar şey geliyor ve arkadaşlarıyla beraber yapabilceği o kadar çok sosyal aktivite oluyor ki kimsenin aklına gram ders çalışmak gelmiyor. Bir sabah uyandığımda gözlerimi bir üniversitenin Hukuk Fakültesini kazanmış olarak açmayı o kadar çok istiyorum ve çalışamamak o kadar iç sıkıyor ki anlatamam. Çalışsam belkide bu kadar sıkılmayacağım. Ama herşeye rağmen bir türlü kafamı toparlayamıyorum hiç birşeye yoğunlaşamıyorum. Ne sıkıca kavrıyabiliyorum ne de bir ucundan bırakabiliyorum. Bu sıra duygularım yoğun kendimi bile ifade etmekte zorluk çekiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özkan -- 7 Ocak 2010; 18:32:48 >
  • aynı sorun bende de vardı anladım ki tek sorun zamanı dúzgun kullanamamak eger kendind uygun bi ders planı hazırlar ışe yaradıgını göreceksin ama hazırlarken gercekci ol kendine de zaman ayırmayı unutma bundan sonra ki hayatında basarılar
  • hedefin var mı?
  • tabi ki var neresi diyosan iyi bir tıp fakültesi
  • şöyle bir hedef daha iyi olmazmıydı? : istanbul üniversitesi - cerrahpaşa tıp fakültesi
  • Aynı sorun bende de var:)
    Artık elimden geldiğince çalışıyorum.Bugünü saymazsak son 93 gün.(Ben YGS'nin eleyeci olacağını düşünüyorum.)
    Bununla birlikte umarım iyi bir şevk gelir.
    Ama işin en kötüsü sen 93 gün sonra sınava gireceksin.Ellerin hala titriyorken ertesi hafta dershane devam edecek.Ve maksimum 2 hafta içinde sonuçlar açıklanacak.Ve eğer o 2 hafta sonra sonuçlar açıklandığında iyi bir puan yapamamış olursan bu sene havlu atmış olacaksın.
    Ben bu sene biraz umutsuzum.Ama ders çalışmayı bırakmadım bırakmam.Yani hiçbirşey olmasa vicdanım için çalışırım yine bırakmam.Yani az da olsa çalış önemli olan bence sürekli ders çalışmak.

    Dikkatimizi toplamamız dileğiyle...
  • helal olsun çok güzel konuştun. önemli olan dalgalı değil dengeli çalışmak
  • insan zora düşmedimi çalışmıyor. lisede veya üniversitede hep son ana bırakıp çalışılırdı.
    ancak ne zaman çalışmakdan başka bir alternatifin olmadıgını anladığında hem zevkle hemde anlayarak çalışıyorsun (tabi gerçekten kazanmak istiyorsan)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklike

    insan zora düşmedimi çalışmıyor. lisede veya üniversitede hep son ana bırakıp çalışılırdı.
    ancak ne zaman çalışmakdan başka bir alternatifin olmadıgını anladığında hem zevkle hemde anlayarak çalışıyorsun (tabi gerçekten kazanmak istiyorsan)

    beni anlattın sanki
  • çok etkili olacagını düşündügüm bir örnek vereyim 3x3 rubik küpleri bilirsiniz...

    bunu çözmek isteyen 2 adamın eline ver biri çözmek ister hırs yapar çok kötü bir duygusal ortamda rahat bir şekilde düşünmeye fırsat bulamadan çevirir durur belki çevirmem işe yarar diye ama olasılık o kadar fazladırki rahatça düşünmeden bir sonuca varmak mucize kadar zordur.

    digeri ise duygusal anlamda rahattır kendini tükletsede birşeyi degiştiremeyecegini bilir ve kendini rahatlattıktan sonra işe koyulur denklemler kurar adım adım ilerler bir kerede olmasını beklemez yani duygusal halinin olumlu oluşu iyi bir strateji oluşturmasını saglar ve geçte olsa çözüme gider.

    sonuç:insan ne kadar olmazsa olmaz yaparsa stres o oranda artar ne kadar olmazsa olur olacak şekilde işe girişirse o derece rahat olur mantıklı olanda budur çünki kazanıp kazanamayacagını kesin olarak bilen kim var ki?hırs yaparak kendini mahfetmek dahada geriye düşürür kişiyi.
  • çok doğru
    bu arada hedefin de çok güzel allah yardımcın olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met2505

    çok doğru
    bu arada hedefin de çok güzel allah yardımcın olsun..

    saol allah sendende razı olsun.

    inşallah sende istedigin bölümü kazanırsın

    ben biraz yüksekten attım sanki ama belli olmaz. belki kazanırız.
  • belki diye birşey yok arkadaş sen çalış elinden geleni yap gerisi zaten nasip kısmet işi
    yüksekten atmak önemli değilde gerçekten istediğin ünv.yi ve bölümü atmak önemli(atmak değilde hedef koymak diyelim şuna) doğru bir hedef belirledikten sonra gerisi inanki çok kolay, bence zor olan hedef belirlemek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XyronZ

    İşin asıl zor kısmı kazandıktan sonra. Lisede sınavlara neredeyse hiç çalışmazdım. Haftaya finaller var, uykusuz geceler başlıyor :).


    Arkadaş çok haklı. Finaller nerede kaldı, haftaya vizeler var uykusuzluk günleri yaklaşıyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.