Şimdi Ara

İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Akıllı telefonlar için geliştirilen Mobil Firefox'un Maemo tabanlı Nokia N900 için hazırlanan RC1 sürümünü kullanıma sunan Mozilla Vakfı'nın 2010 yol haritası netleşiyor. Firefox 3.6'yı yıl sonuna yetiştiremeyerek önümüzdeki günlere öteleyen Mozilla, Firefox 3.7 (3.6.2) için çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın elimize ulaşan güncel yol haritasına göre, yakın zamanda lanse edilmesi beklenen Firefox 3.6 sonrasında Firefox 3.7 sürümü de yine ilk çeyrek içerisinde kullanıma sunulacak ve bu sürüm çoklu işlem plug-in desteğiyle yüksek kararlılık sunacak. Zira yeni plug-in özelliği sayesinde eklentiler, çekirdek işlemlerden ayrı çalıştırılarak örneğin Adobe Flash veya benzer eklentilerin neden olduğu tarayıcı çökmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.


    Firefox 3.7 ile GPU hızlandırmalı geliştirilmiş tarayıcı deneyimi sunması da beklenen Mozilla, başta ara birim güncellemesi olmak üzere radikal yeniliklere sahip olacak Firefox 4.0 için ilk ön-bakış sürümünü ise ikinci çeyrekte, muhtemelen de Mayıs sonu veya Haziran başında yayımlamayı planlıyor. Planlanan takvimde değişiklik olmadığı takdirde Firefox 4.0'ın sene sonu veya bazı iddialara göre en kötü ihtimalle 2011 başı gibi pazara sunulması bekleniyor. Rakip tarafta ise aynı süreç içerisinde Microsoft'un GPU hızlandırma desteği ve HTML 5 gibi yeniliklere sahip Internet Explorer 9.0'un ön sürümünü yayımlaması bekleniyor.








  • İnternet explorer'a yazık olcak.
  • Su stable versiyon bir an once ciksaydi keske. Bircok kullanici gec acilmadan dolayi FF´tan vazgeciyor.
    Zaten tek handicap i bu. Onun disinda FF ezip gececek.
  • Yeni arayüz çalışmaları hala beyin fırtınası aşamasında, artık son halini alıp kodlamaya başlamaları lazım.

    Firefox 4.0 için arayüz çalışmaları:

    İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 4 Ocak 2010; 12:11:38 >




  • arayuz hafıf chromea benzemıs
  • İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak

    Aşırı bellek yiyor ama kullanıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoungAnıL

    İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak

    Aşırı bellek yiyor ama kullanıyoruz


    aynen tek istediğim şu aşırı ram yeme olayını azaltmaları. tek sorunu bu bence çökme pek olmuyo bende.. nadiren.. ama şu ram yeme olayınıda azaltsalar bir




  • @carnivale
    valla 2. resimdeki gibi kalırsa güzel olur yada seçmeli tarzda da yapılabilir... sahsen su an nasıla ole kalmasından yanayım(sekme konusunda yani)
  • aşırı ram yiyor. çözüm bulan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonsuzuncu

    aşırı ram yiyor. çözüm bulan var mı ?


    fasterfox adlı eklenti

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9148



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 4 Ocak 2010; 15:41:13 >
  • fasterfox en fazla fırefox 2.0 ıcın desteklenıyor sanırım daha ust versıonlara destek vermıyor anladıgım kadarı ıle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    fasterfox en fazla fırefox 2.0 ıcın desteklenıyor sanırım daha ust versıonlara destek vermıyor anladıgım kadarı ıle


    hea doğru ilk çıkartanlar geliştirmeyi bırakmış.. Bayrağı başkası devralmış.. Linki düzelttim..
  • özellikle GPU hızlandırmalı sürümünü bekliyorum.. Bu sürümde aslında sistem ramini kullanmaktansa ekran kartının belleğini kullansa iyi olurdu ama böyle birşey mümkün olurmuydu acaba.. herneyse Sadece GPU hızlandırmalısı gelsede razıyız eminim oldukça farkedecektir hız..
  • Aynen Google Chrome.nerde orjinal mozilla.o zaman chrome kullanalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    özellikle GPU hızlandırmalı sürümünü bekliyorum.. Bu sürümde aslında sistem ramini kullanmaktansa ekran kartının belleğini kullansa iyi olurdu ama böyle birşey mümkün olurmuydu acaba.. herneyse Sadece GPU hızlandırmalısı gelsede razıyız eminim oldukça farkedecektir hız..


    GPU hızlandırma özelliği şu anki firefox nightly (gecelik) sürümlerinde mevcut. istersen deneyebilirsin. hergün güncelleniyor ve sabilite açısından bir sorun yaşamadım ancak çok azla eklenti kullanıyorsan belki bazıları çalışmayabilir, benim için NoScript ve FireGestures sorunsuz çalışıyor..
    http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/




  • Hım ben çökme yaşamadım Windows 7 ile. Ram yiyorsada ne kadar yiyecek 4 gb ram var. Mozilladan vazgeçemem. Eklentileri çok işime yarıyor. Normal sörf yaparkende Chrome çok iyi. 1. Mozilla 2. Chrome 3. Diğreleri. 4. İE :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

    Hım ben çökme yaşamadım Windows 7 ile. Ram yiyorsada ne kadar yiyecek 4 gb ram var. Mozilladan vazgeçemem.

    Tamamen katılıyorum. Şu an 120 mb ramden kullanıyor. 4 gb ramimiz var ve herhangi bir problem yaşamıyorum.

    3.7 sürümünün ilk çeyrekte gelecek olması sevindirici..


    Firefox 3.6 sürüm ile gelecek yenilikler ve değişiklikler;

    3.6 ile gelecek yeniliklerin başında tarayıcının daha da kişiselleştirilmesini sağlayacak olan Personas eklentisi bulunuyor. Şirket bu eklenti ile dış görünüşü mümkün olduğu kadar kişiselleştirilebilir hale getirmeyi planlıyor, ancak halihazırda bunu sağlayan 3.parti yazılımlar zaten mevcut. Bu versiyonda ek olarak aktif tarayıcı sekmesine öncelik tanıyıp daha fazla ağ kaynağı ayıran bir yenilik de mevcut ki bence oldukça iyi düşünülmüş bir özellik. Birden fazla sekmeyle açılan tarayıcı sayfalarında çok daha hızlı bir tepki süresi sağlayacak.

    Sekme davranışları da 3.6 versiyonunda değişiklik gösteriyor. Yeni sekmeler en sağda değil, aktif sekmenin hemen yanında açılacak. Alışkanlıklar yüzünden ilk kullanımda biraz itici gelebilir, ama uzun vadede hem zaman kazanmak, hem de ekrana sığmayacak kadar fazla sekme açılmış pencerelerde hayli işe yarayacak gibi görünüyor.

    Son olarak Firefox 3.6, Open Web fontlarını destekleyecek. Bu format hem sıkıştırma, hem de metadata desteği sayesinde görüntülenen font ailesini bulabilmemizi sağlayacak.

    Windows 7 arayüzü desteğinde ise beklememiz gerekiyor. Aero Peek özelliği 3.6 ile birlikte geliyor olmasına rağmen Jump List ve görev çubuğundaki indirme durumu desteği 3.7′yi beklemek zorunda. Bilindiği gibi Aero Peek sayesinde açılan pencerelerin içeriklerini görev çubuğundan görebiliyoruz.
    İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak

    Firefox 3.7 sürüm ile gelecek yenilikler ve değişiklikler;

    Firefox 3.7′deki en büyük değişiklik gözle görülmeyecek olan eklenti yönetimi. Flash gibi eklentiler ana tarayıcı işlemlerinden ayrı bir bölgeye taşınarak bu iki işlemin birbiri yüzünden çökmesi engellenecek. “3.5′ten bu yana, özellikle son bir aydır, bir çok sebepten dolayı çökmeler gerçekleşiyor” diyen John Lilly, bu soruna web tabanlı kötü amaçlı yazılımların ve Flash sorunlarının yol açtığını söylüyor. Yeni tasarım sayesinde Firefox farklı görevlere ayrılacak ve çok çekirdekli işlemciler tarafından sunulan tüm avantajlardan faydalanabilecek.

    3.7 versiyonunda ayrıca SVG ve CSS standartlarını kullanan yeni grafik animasyonlar bulunacak. Safari ve Chrome tarayıcılarının yöneldiği doğrultuda da Firefox ile birlikte yeni JavaScript uygulamaları bizleri bekliyor.

    3.0 versiyonundan beri kullanılan Akıllı adres çubuğu ile hem yeni adresler girebiliyor, hem de daha önce ziyaret ettiğimiz siteleri görebiliyoruz. Bu özelliklere ek olarak akıllı adres çubuğunda 3.7 ile birlikte akıllı çubuk üzerinden açık sekmeler arasında geçiş de yapabileceğiz.

    3.7 ile birlikte kullanıcı arayüzünde de dikkat çekici değişiklikler gelecek. Henüz detaylar bilinmiyor, fakat bunlar arasında tüm sekmleri etkileyen genel durdurma ve tazeleme düğmeleri, başlangıç sekmesi yerine başlangıç düğmesi ve menü çubuğu olmadan çalışma özelliği bulunuyor. Pek önemli görünmeyen bir başka değişiklik de Firefox’un Vista ve Windows 7 ekranlarına daha uygun yerleşmesi olacak. Aynı özellik Firefox’un Mac OS X arayüzü için de gelecek.
    İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak


    alıntıdır.. Gözle görülür bir değişim yaşanacak..




  • Üst tarafın inceltilmesi gerçekten çok iyi olur. Laptoplarda boşu boşuna yer kaplıyor o kısım.

    Ayrıca açılış süreside kısaltmasını bekliyorum büyük bir hevesle. Umarım firefox a tıkladığımız anda çat diye ekrana gelir. i.e gibi. Firefox'a bi tıklıyorum bekle allah bekle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arseniCem


    quote:

    Orijinalden alıntı: YoungAnıL

    İşte Mozilla'nın yol haritası; Firefox 3.7 ilk çeyrekte hazır olacak

    Aşırı bellek yiyor ama kullanıyoruz


    aynen tek istediğim şu aşırı ram yeme olayını azaltmaları. tek sorunu bu bence çökme pek olmuyo bende.. nadiren.. ama şu ram yeme olayınıda azaltsalar bir


    185mb yine iyi şuan 450mb kullanıyor 5 tab açık




  • Kotalılara kötü bir sürpriz olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.