Şimdi Ara

Serious Sam HD : First Encounter İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte çok daha geniş imkanlara ulaşan oyu yapımcıları her çıkan oyun ile bizleri daha da şaşırtmaya devam ediyor. Daha geniş oyun alanları, daha iyi grafik, daha geniş diyalog sistemleri ve tabi ki daha komplike olan oynanış biçimleri ile karşılaşıyoruz. Peki bu maddeleri elinin tersi ile savurup sadelikten ve tek düzelikten yana olan firmalar da yok mu? Tabi ki var..

Bunun son örneğini ise her ne kadar incelediğimiz oyuna göre uç bir örnek olsa da Left 4 Dead serisini de görüyoruz. İçerisine her ne kadar ekstra görevler eklenmiş olsa da Left 4 Dead’ın özünde de sadece aksiyon yapısı var. Tıpkı Serious Sam’de olduğu gibi. Bu tip oyunların yanı sıra karşılaştığımız bazı oyunlarda remake yani yeniden yapılan oyunlar oluyor. Şartların da iyileşmesi ile birlikte daha iyi imkanlara sahip olan oyun firmaları zaman zaman eski oyunlarının yeniden yapımları ile karşımıza çıkıyorlar. İlk oyunu 200 yılında çıkan Serious Sam’da bu örneklere eklenen son oyunlardan birisi oldu.

''

İlk olarak 1996 yılında yapımına başlanmasına rağmen dört yıllık bir süreç sonucunda oyun severler ile buluşan Serious Sam’ın ilk oyunu 22.yüzyılın başlarında geçiyordu. Oyunun hemen başında ise eski Mısır çağına dönüş yapmak durumunda kalıyorduk. 22.yüzyılda Dünya’yı istila etmeye başlayan yaratıkları araştıran insanoğlu bu araştırması sonucunda Mental adlı bir güç ile karşılaşıyor ve bu saldırının bir benzerinin çok uzun yıllar önce olduğunu öğreniyordu. Bunun üzerinde “Time Lock” adı verilen sistem ile olayın özünü araştırmak üzere oldukça cesur biri seçiliyordu. İşte o cesur olan kişi, yani Sam “Serious” Stone olarak Time Lock’u kullanıp eski Mısır dönemine dönüş yapıyorduk. Geçmişi araştırmak üzere başladığımız bu yolculukta Mental güçleri de boş durmuyor ve geçmişte de başımıza bela oluyordu.

Yeniden yapımı ile karşılaştığımız Serious Sam First Encounter HD’de de işleyiş tıpkı ilk oyundaki gibi korunmuş. Tek değişikliğin meydana geldiği kısımlar ise oyunun teknik detayları. Ama bu detaylara girmeden önce oyunun dinamiklerinden biraz daha bahsedelim.

''

Serious Sam başta da dediğim gibi sırf aksiyon üzerine kurulmuş bir oyun. Bazı yerlerde oyunun geçtiği mekanlar çatallaşıp kafanızı karıştırsa da oyunun büyük bölümünde dümdüz ilerleme mantığı kullanılmış. Oyunun görüntüleri ve videolarından baktığınızda "stres atmak için bire bir" ifadesi aklınıza gelebilir ama işin özü aslında tam olarak öyle değil. Her ne kadar oldukça kanlı ve eğlenceli bir oyun yapısı olsa da Serious Sam’i oynarken bazı yerlerde saç baş yolduğunuzda olacak. Bunun nedeni ise oyunun en büyük eğlencesi de olan düşmanlarımız.

Oyun boyunca dur durak bilmeyen bir saldırıya maruz kalıyoruz. Attığınız her adım çevrenizde daha fazla düşmanın ışınlanmasını sağlıyor. Bölümleri de tüm bu düşmanları öldüremeden tamamlayamadığınız için oyunun bazı noktalarını tekrar tekrar oynamak durumunda kalabiliyorsunuz.

İncelemenin devamı için tıklayınız

• eski oyun ama çok övüyorlar oynamak lazım bir ara :)

inceleme için teşekkürler
  • inceleme için saol grafikler mükemmel gözüküyor
  • Oyun coop oynanıyor mu acaba ?
  • HeLLgaTe;

Oyun co-op oynanıyor ve inanılmaz zevkli.

Hatta buna klasik bir ''Serious Sam'' repliği ile cevap vereyim;

Double Gun, Double Fun!!!

• yha bu oyun eski oyunun HD si olarak mı çıkıyor yoksa serios sam'in yeni oyunu mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blood Hand

yha bu oyun eski oyunun HD si olarak mı çıkıyor yoksa serios sam'in yeni oyunu mu??

Eski oyunun yeni motorla revize edilmesi.Yeni oyun değil
  • şu oyunu co-op oynamak lazım..

inceleme için teşekkürler..
  • Hocam kesin lazım, co-op'ta aldığım zevki anlatamam Death maçı o kadar iyi değil ama co-op muhteşem.
    Bu arada oyun yeni değil, eski oyunun makyajlanmış hali
  • İlkini oynamış oynamamış farketmez, kaçırılmaması gereken bir yapım. Stres atmak için birebir.
  • ''TPS ve FPS kamera açılarına sahip olan oyunda FPS kamera açısının çok daha işlevsel olduğunu söylemeliyim. FPS kamera da hem günümüz oyunlarına göre çok geride bir kontrole sahip oluyorsunuz hem de her anı çatışma ile geçen oyunda nişan almak oldukça zorlayıcı olabiliyor.''

Bu kısmı düzeltirsek iyi olur aslında; günümüz oyunlarına göre kötü bir oynanışa sahip olan kamera açısı 'TPS' olandır
  • @Charcharodon Carcharias hocam coop oynamak için internette mevcut ilaç var mıdır ? Yoksa orjinal mı almamız gerekiyor ..
  • sağolun arkadaşlar cevaplarınız için peki bu oyunun sistem gereksşnşmleri nelerdir acaba??
  • charcharodon carcharias ; Evet yanlış yazmışım orda düzeltiyorum hemen. Ama anlatmak istediğim kısmı da anlamışsın :)

Blood Hand ; oyunun sistem gereksinmleri şu şekilde ;

o OS: Windows XP w/SP1 or newer
    o Processor: Intel Pentium 4 3+ Ghz or AMD Athlon64 3500+
    o Memory: 1 GB
    o Graphics: nVidia GeForce 7600, ATI Radeon X1600 (Shader Model 3.0 Highly Recommended)
    o DirectX®: DirectX 9.0c August 2009 Edition or newer
  • Serious Sam serisini hiç beğenmedim çok renkli çocuksa duruyor bence ama bu nasıl bi etki yapıcak bilmiyorum
  • @HeLLgaTe;

Dostum biz 'Lan' üzerinden oynadığımız için ne desem yalan olur Ama sanmıyorum ki net üzerinden co-op oynamak için orjinal oyun istesin, yinede dediğim gibi kesin bir şey söyleyemiyorum...
  • Bilmeyenler için:

Normal bir FPS düşünün. Karizmatik ya da bir hikayesi olan bir türden çok eğlenceli olarak tanımlanabilecek cinsten. Peki o zaman neden acayip zevk alıyoruz? Çünkü yaratıklar ve silahlar eğlenceyi artıran cinsten. Bu yaratıkların onlarca yüzlerce ve binlercesinin (gerçekten) takılma olmadan üzerinize kelimenin gerçek anlamıyla üşüşmesi (bu üşüşmenin nasıl bir şey olduğunu oynayanlar iyi bilir) gibi faktörleri eğlenceyi katlayan faktörler olarak düşünün. Quake extreme modlarındaki eğlence çeşidinin abartılmışı olarak düşünebilirsiniz. Man in Black'in farklı görsellerle ve farklı bir tarihteki FPS türü ya da. En iyisi mi oynayın, anlayın ;)

Bu arada aynı çizgiyi devam ettiren yapımları yeryüzündeki tüm iplerle çekiyoruz, ancak görünen o ki aynı tip çıkışlar çok sık yaşanan cinsten değil. Yine de bir umut beklemeye devam :)

• Çakma Duke bence Sam, Gerci Duke Nukemde bir konu vardı ama bu Samin replikleri filan bana efsane Duke nukem'i hatırlatıyor..

1 ve 2 yi oynamıştım baya zevkliydi,özellikle sizden kat ve kat büyük yaratıkları öldürmek baya zevkli.. Hd olarakda denemek gerekir..
  • Yok hocam ya. Duke'u çok oynamadım ama ikisinin havası epey farklı diye düşünüyorum. Quake extreme modlardaki hava :)
  • onu bunu bilmiyorum ama bu oyunda artik hile olayina gerek kalmadan oyuna biraz olsun kolaylik getirirler

oyunun son bolumlerine dogru hilesiz 1 dakika yasiyamiyorsun ustelik son bolumde olumsuzluk + sinirsiz cephane yaptim buna ragmen canavari oldurmek yarim saat harcadim

umarim bu sacmaliga bir son verirler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.