Şimdi Ara

Ekran Kartı 128MB Geforce6 6600 olan Casper,Pro2000,Monster,Datron

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu saatten sonra ekran kartı 128 MB Geforce6 6600'den aşağı olan bir notebook alınmaz.(oyunda oynamak isteyenler için)
    Bu yüzden şu tabloyu hazırladım.
    İşlemci olarak 2.00 Ghz olanları seçtim çünkü casperın 1.7Ghz ve 1.8 'likleri arasında 100 , 50 dolar filan fark ediyor. İsterseniz onlardan biri olabilirde.Birde monster'ı inceleyen bir arkadaşın Quake III'te takıldığını söylemesi etkili oldu.

Aşağıdaki tabloya bakarsanız bence şu an için en iyisi Casper gözüküyor.

Fiyat olarak bariz daha iyi bence
    .
    Bugün gidip görmek istedim ama daha Türkiye'ye gelmemiş durumda.1 hafta sonra Türkiye'ye giriş yapacakmış.
    Eğer kasası dandik filan değilse ufukta bu notebook'u alacağım gibi gözüküyor.

Pro 2000 ve Datronun fiyatı Casper'a göre yüksek kalıyor.Ve herhangi gibi ortalıkta gözüken bir artıları yokken. En azından ben görmedim.

Monster ilk görünüşte fiyat/performans olarak en iyisi gözüküyor ama dikkatli incelediğinizde ne işletim sistemi var,nede kablosuz ağ bağlantısı.
    Bunlarıda eklettiğinizde fiyatı zaten diğerlerine yakın oluyor hatta casper'ı geçiyor.Bence birazcık cambazlık yapmışlar.Ayıp.

Pro2000 ve datrona neden daha fazla vermem gerektiğini bana birileri açıklayabilirse onlardan birini alırım ama bu saatten sonra markalı birşey alamayacağız gibi gözüküyor.
    İllede marka diye diye göz göre göre 64 mb'lık bir ekran kartı almak ne kadar mantıklı bilemiyorum.(bu arada notebook'unda oyun oynamak isteyenlere sözüm.)
    128 Mblık Geforce6 6600' ün aldığı skorlar hakikaten çok iyi. Desktop sisteminin ekran kartını update etmek ve LCD almak isteyenler bence bu tarz bir notebook düşünebilirler.

Bu listeye birde MSI M645'i eklemek istiyordum ama daha Türkiye'de fiyatının ne olacağı belli olmadığından yazmadım.Oda gelsin onuda alırız tabloya.

Evet arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran Kartı 128MB Geforce6 6600 olan modeller

Casper
    http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=123&strHitCountParam=2|2|0|2|28

Pro 2000
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=84397&productid=bd45613

Monster
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87836&productid=bd45883

Datron
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=300&productid=bd81086

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 8 Ağustos 2005, 17:33:50 >

• Oldukça güzel bir karşılaştırmalı tablo hazırlamışsın, bu özellikteki bir notebook alacak arkadaşlar için faydalı olacaktır.

Casper 60GB harddisk kullanmış diğerleri 80GB
    bunun +35$ gibi bir fark oluşturacağınıda eklersen daha iyi olur bence.

Pro2000 ve Casper HDD leri rpm ve cache miktarları belirli değil.

Casper LiIon smart battery diğerleri 8 cell. Casper 8 hücreli değilse pili daha çabuk bitecektir. Öğretmen kampanyasında Exper, casper, krn ortaklığındaki bilgisayarın pili standart modelleri gibi değildir. 2 saat sonra pil bitiyordu.

sanırım forumda İşletim sistemi için para ayıracağına onun yerine ram, daha hızlı işlemci vs alacak kişilerin sayısı oldukça fazla olacaktır

Casper da diğerleri gibi bir Türk firması sadece daha önce piyasaya girmiş ve PC, aksesuar vs satttığı için bayi sayısı daha fazla. Bundan 8-9 yıl önce arkadaşın Casper PC sinde CPU upgrade etmek istemiştik ama adamlar silikon ile cpu yuvasına sabitlemişlerdi ve onlara götürmek zorunda kalmıştık. Kişisel olarak Casper bana pek hoş gelmeyen bir markadır. Ama direk kullanıcısı olmadığımdan yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Tablondaki eksik bilgiler için birşeyler bulursam buraya yazarım. Tekrar

• Teşekkürler valhalax.
    Hakikaten gözümden kaçmış.Kendimi şartlandırmışım herhalde.
    Seninde dediğin gibi Casper'ın harddiski diğerlerine nazaran 20 GB daha az.
    pro200o'nin sayfasında
    http://www.pro2000.com.tr/kensell.asp?WCI=MenuDetailConfiguration&WCE=IPC_NB_D1
    kendi yaptığımız konfigürasyonda 60GB ile 80 GB arasındaki farkın sadece 10 $ olduğuna pek inanasım gelmedi.:)
    Bu yüzden yanlış bir bilgi vermemek için yazmadım . :P +35 $ demişsin hemen bunuda ekleyelim.

Açıkcası Casper markası hakkında bende zamanında çok atıp tutmuştum.
    Özelliklede hürriyet gazetesinde verdikleri bir röportaj vardı.O tarihten sonra gıcık olmuştum diyebilirim.
    Bulabilirsem buraya linkini koyarım.İnanılmaz komiklerdi.

Fakat şimdi özelliklerine göre çok iyi bir fiyatla çıkıyorlar.
    Ama daha ortalıkta yok.En iyisi Türkiyeye geldiğinde görüp karşılaştırmak.
    Açıkçası ben birde MSI'ı görmek istiyorum.

Pil konusunda bence herkes atıp tutuyor.Neye göre kime göre çok değişken bir veri.

Pro2000 ve Casper HDD leri rpm ve cache miktarları belirli değil. ne yazıkki bulamadım bu bilgileri.

işletim sistemi için ise şöyle düşündüm.ADSL ile devamlı internete bağlı birisi için lisanslı olması önemli olmalı bence.
    Eh yakında güvenlik updatelerinide yaptırmayacaklar o zaman karışacak ortalık.

Neyse bende bakmaya devam edeyim bari eksikler için.

• ARKADAŞLAR ÇOK GÜZEL Bİ TOPİC SAOLUN.LAPTOP ALMADAN ÖNCE TURİON 64 İŞLEMCİLERİDE KATIN. MSİ DE TURİON 64 X700 128 MB EKRAN KARTLI Bİ MODELİ VAR.BUNUDA HESABA KATIN DERİM.
  • MSI ın yeni getireceği notebook 128 GF6600 ve Sonoma şeklinde duymuştum.

MSI'ın bahsettiğin Turion modelinin ismi nedir? Türkiye ye geldi mi veya ne zaman geleceği ile alakalı bir bilgin varmı?
  • msi türkiyeyi açamıyorum.msi com dan ilgili ürüne bakabilirsin.
  • En Önemli Özellikleri Karşılaştırırsak

Pro2000 Monster Datron Casper
    İşlemci 2.0 2.0 2.0 2.0
    Ram 1GB 512 512 512
    Hdd 80 80 80 60
    Sürücü DVD RW DVD RW Combo DVD RW
    Sistem XP Linux XP XP
    Fiyat 1689 1399 1689 1499

BU tablodan bakarsak Pro2000 1500 USD'nin altına düştüğünde almak mantıklı olacaktır. Ram'de 1.0GB tercih edilmeli!!!

Bence bu zamanda notebook alacak arkadaşlar kesinlikle bu 4 markadan birini tercih etmelidir. Hepsinin servisi bence iyi ve sorunsuz. Toplama diyenlere kötülüyenlere kulak asmayın!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CASPER YENİ MODELLER
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bide şuna bakın amd turion 64 bit 128 mb x700 türkiyede varmı acaba?

http://www.msi.com.tw/program/products/notebook/nb/pro_nb_detail.php?UID=610
  • Görünürde yok gibi.
    Neyse artık 1 haftalık tatilden sonra kaldığım yerden araştırmaya devam edebilirim.
    Umarım geldiğimde casperda, msıda gelmiş olur.
    Bu arada MEGABOOK M635 kasası görünüşü cidden güzel.

Turion'lu 128 mb Geforce6 6600 'lü bir notebook eşsiz güzellikte olur.
  • Arkadaşlar birde Acer Aspire 1694 WLMi modeline göz atın derim ben.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSATAS1694WTXH
  • quote:

Orijinalinden alıntı: fatihkureci

Arkadaşlar birde Acer Aspire 1694 WLMi modeline göz atın derim ben.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSATAS1694WTXH

Arkadaşım bütün konularda aynı şeyi yazmışsın! anladık yeterrr
  • yalnız arkadaşım karşılaştırmasında pro2000 datron monster zaten aynı laptoplar niye farklı özellik yazmış anlamadım bence biraz daha araştırsın Casperlarda üstelik 512 mb ürünle 1024 mb ürünü karşılaştırmanda garip pcworld bu ayki dergisindeki gibi 12" msi ile 15.4" diğer bilgisayarları karşılaştırmışlar halbuki pile yönelik bir ürünle performansa yönelik bi ürün niye karşılaştırılır ki bununla ilgili yazım olacak bi inceleme ,pro2000 ilgili ram ve hdd imzamda var casperlar alınabilecek laptoplar bu sefer kont bilgisayarın smartbook pilsiz modelinin yaptırıldığı yerde kasaları ürettirmişler yani almışlar casper sadece laptopda alınır ama ne kadar iğrenç pcleri var biliyorsun özellikle kasaları biz üniveristeye ihaleyle aldık kasları çoğu önü kırıktı ve adana bölge müdürlüğüne dedik onlarda değiştiremeyeceklerini istanbuldan getirtebileceklerini söyleyince NE SERVİS ama dedim bölge müdürlüğüne bak,sitelerinde pek ayrıntı yazmamışlar ama adana'da pro2000'ler 1579$+kdv ve gigabit ethernetini var özellikleri yazarken daha dikkat,turionları bende merak ediyom ama dün baktığım hp niye bu kadar kalın anlamadım bence önemli bir kriter incelik demek hala soğutamamışlar halbuki masaüstü amd bilgisayarım ne güzel en fazla 37 C görüyor laptopda sanırım bir şeyler var belkide hp olduğu için son hp kasaları çok kötü bence,ve en son aldığım habere göre MSI sırf amd yönelmiş amd laptopları sanırım artacak özellikle anakartta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 10 Ağustos 2005, 19:30:32 >

• pardon arkadaşlar size komik gelecek ama casper larda sabio ile çalışıyormuş sanırım kasalar ordan geliyor
  • Bence bunun da listeye girme hakkı var. Acer Aspire 5014WLMi.
    Turion değil Athlon 64. Biraz ağır ama iddialı.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSATAS5014WTXH
  • Mczaga, msi ın turion lu modelini bence istiyorum (megabook m635), hatta x700 ekran kartlı bir turion notebook için 3-4 aydır bekliyorum ama getirmeye niyetleri yok gibi ithalatçıların. On-board ekran kartlı modellerde ısrar ediyorlar, ki ne oyun çalışıyor ne de bazı arkadaşların bahsettiği gibi profesyonel grafik tasarımı programları. Bir tek acer in ferrari 4005 modeli var ki onu da 4milyara satıyorlar. Bu arada ferrari4005 modeli ile aynı özelliklere ( tek farkı ml37 yerine ml34 işlemcisi var ) olan aspire 5024wlmi modeli ile aralarında 400 sterlin fiyat farkı var. Acer in Türkiye yetkili satıcısını aradım, sanırım turion un ne olduğundan tam olarak haberleri yok, bahsettiğim model ne zaman gelir diye sorduğumda bilmediğini, belki kışa doğru gelebileceğini söylediler. Başka bir yer ise ancak fazla sayıda sipariş alırsa getirebileceklerini söyledi, ingiltereden alıp burda klavye değişimi yapılabilir mi diye sorduğumda (5002 modeliyle aynı kasaya sahipler) mümkün olmadığını söylediler.
    Acer in Türkiye mail adresine mail attım cevap alamadım, artık umudu acer den kestim, yüzümü msi a döndüm.
    O bahsettiğin msi ın modelini de aradım, uk ve us de yok, almanya da var bir tek. Özellikleri de 3 şekilde sunuyorlar, en yükseğinde 512 ram ve 80gb hdd var. Türkçe klavye imkanı olup olmadığıyla ilgili bir mail atacağım msi Almanya'ya. Eğer msi nin türkiye sitesi açılabilseydi orayla da irtibata geçmek istiyordum.
    Sanırım daha 4-5 ay daha bekleyeceğim uygun fiyatlı, yüksek performanslı donanımlara sahip turion işlemcili bir notebook için ...
    Bilmiyorum benim le aynı fikirde misiniz ama çoğu ithalatçının ortak görüşü şu gibi; "bir en ucuz modelden getirelim, bir de en pahalısını. Parası olmayana ucuzunu kakalarız, kalanlar da notebook için yüksek miktarda parayı gözden çıkarmış insanlardır, üstüne bol bol da kar koyup onlara da en pahalı modeli satarız. Diğer modellere gerek yok. Hem ne yapıcaklar yüksek ekran kartını notebook oyun için midir" Ama artık eskidi sanırım bunlar, artık herkes neyin ne olduğunu biliyor, nerde ne kadara ne model var bakabiliyor. Notebook lar masaüstülerin yerlerini almaya başladı, onlar için de donanım önemli. "ama notebook a upgrade yapılmıyor" diyenler de biliyorlar ki masaüstünde de her yeni işlemciye yeni bir anakart, yeni bir anakarta da yeni bir ram gerekiyor.
    Bu arada turion un ne olduğundan haberi olmayan bir çok bilgisayarcı var ortalarda, ve küçümsenemeyecek kadar büyük şirketler...

edit: msi.com.tr çalışmaya başlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdiker -- 12 Ağustos 2005, 23:13:08 >

• arkadaşım aynı fikirdeyiz. yazının her kelimesine katılıyorum.Onlar bilmediklerinden değil elindeki ürünleri KAKALAMAYA çalışmalarından dolayı .Neyse bence msi 635 iyi bi fiyatla gelirse ortalığı dağıtır.Fiyatı kazık olmazsa tabi.KAZIKLANMAYA BAn nasıl 980 dolara 9700 lü model satılabiliyormuş peynir ekmek gibi satıldı.bul bakalım msi 980dolar yok şu an. artık zaman turion lu oyun oynayabiliceğimiz laptop zamanıdır.
  • Arkadaşalar laptop piyasası iyice kızışıyor.Pro2000,datron,monster üçlüsüne fiyat_performans acısından Casper da katıldı.Casper beni çok şaşırttı genellikle kar marjı yüksek bir firma ama piyasa kızıştı ....

İsterseniz şu linke bir bakın araştırmalarınızda kolaylıklar dilerim.

http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=124&strHitCountParam=2|1|0|1|345

hatta dikkat ederseniz daha avantajlı......

• Bu arada 15 agustostan sonra piyasaya girecek casper laptoplar.Şayet alan arkadaşlar olursa yorumlarını bekliyoruz...
  • quote:

Orijinalinden alıntı: tbt

yalnız arkadaşım karşılaştırmasında pro2000 datron monster zaten aynı laptoplar niye farklı özellik yazmış anlamadım bence biraz daha araştırsın Casperlarda üstelik 512 mb ürünle 1024 mb ürünü karşılaştırmanda garip

Sevgili tbt,
    Farklı özellikle şundan ötürü. Eğer ilk mesajımda vermiş olduğum linklere girmiş olursan özelliklerin tablodakilerle aynı olduğunu görürsün.

Casper
    http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=1&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=123&strHitCountParam=2|2|0|2|28
    Pro 2000
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=84397&productid=bd45613

Monster
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87836&productid=bd45883

Datron
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=300&productid=bd81086

Bir kasıt unsuru yok gördüğün üzere. Hatta valhalax uyarmasaydı harddiskinin 60 Gb olduğunu bile atlamıştım. :)

512 Mb'lık bir DDr2 ram'in fiyatıda eklenerek diğer modellere fiyatlar tekrardan karşılaştırılabilir.
    Veyahut Pro2000'nin fiyatından bir 512 mb DDR2 fiyatı düşülerek diğerleriyle aynı hale getirilebilir.

Birde lütfen rica ediyorum hadi virgülden geçtim lütfen nokta işaretini koyunuz bari yazılarınıza. Okuması cidden zor oluyor.

• Ben tatile gittim geldim ama daha casperlar gelmemiş.
    Bugün ankarada konuştuğum kişi daha hala bu ayın sonunu bulur filan diyordu.
    Bir göremedik şunu.
    İşin bizler açısından tek dezavantajı DOLARIN FIRLAMASI.
    Casper gelesiye kadar dolar 1.500.000 olacak nerdeyse.
    Haydü casper getir artık şu modelleri.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.