Şimdi Ara

Su'dan Elektrik Üretme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum Elektrik ve yakıt fiyatları günden güne artıyor. Fosil yakıtlar azalmakta ve bununla birlikte de insanoğlunun enerjiye olan ihtiyacı günden güne artmakta. Bundan dolayıda alternatif enerji kaynaklarına yönelim var. Rüzgar, Güneş vs...

    Fakat alternatif enerji üretim cihazlarının maliyeti hala yüksek. ve bence en büyük sorunda elektriği depolamak.

    Çok fazla konuşulmayan yada bilinmeyen su'dan elektrik üretimi nasıl yapılıyor. Benim bildiğim en yüksek güçteki enerji kaynağı hidrojen. Malum güneşteki yüksek ısı; hidrojenin yanması ile oluşuyor. Suyun kimyasal yapısında 2 Hidrojen 1 Oksijen bulunmakta. Sudaki hidrojen ve oksijen ayrıştırılarak alternatif bir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Yaklaşık 1 sene önce Japonlar bir araba yapmışlarda internette okumuştum. Su, Deniz suyu ve hatta çay ile bile araba çalışmaktaydı. ve Su'dan elektrik üretiminde; Elektriği depolama gibi bir sorunda yok.

    Bu sistem muhtemelen pahalıdır. Fakat teknolojisi geliştirilse, yaygınlaşsa vede ucuzlasa insanoğlu enerji sorununu sonsuza kadar çözecektir. Malum dünyanın 3/2'si su. ve geri dönüşü olan bir enerji kaynağı.

    Su'dan elektrik üretimi hakkında bilgisi olan arkadaşlar bu konu hakkında bilgi verirlerse benim ve bu konuya merakı olan arkadaşlar için faydalı olacaktır.







  • bununla ilgili bir calisma okumustum uygulamayi da az da olsa gorme imkanim oldu. Solar panellerle elde edilen enerji ile suyun hidrolizi gerceklestiriliyor, elde edilen hidrojen kullaniliyor. ara basamaklari hatirlamiyorum ama sira sira islemlerin ardindan da zararsiz atik elde edilip atiliyor. buradaki asil sikinti hidrojenin saklanmasiydi. hidrojen tupleri kullanilarak araba yapildigini ama bunun cok tehlikeli oldugunu duymustum. bu yuzden hidrojenin depolanmasi, tasinmasi gibi islemler icin de sodyum-bor-hidrur kullanilmasi dusunuliyordu. boylece kati haldeki sodyum-bor-hidrur un icerisine gomulmus hidrojenler gene kimyasal bir islemle serbest kalarak kullaniliyor. bu yontemin en onemli noktasinda ise turkiyenin bor acisindan cok zengin olmasi yatiyordu. uzun sure once okudugum icin tam net hatirlamiyorum, yanlis olan kisimlar var ise muhakkak arkadaslar duzeltecektir, ama anahtar kelime olarak sodyum-bor-hidrur kullanirsan bircok makale bulabilecegini dusunuyorum.

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=9965979



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 31 Aralık 2009; 22:25:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.