Şimdi Ara

Telefonum çalındı Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
39.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefonum çalındı ne yapmam gerekiyor?Faturasını da bulamadım evde bir yerlerde ama dediğim gibi bulamıyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim?

    Bilgisi olan var mı acaba?



  • Hocam bana da başka bi abimiz anlatmıştı.Telefonunu çaldırmış çaldırdıktan sonra Turkcell e telefon etmiş.Turkcell telefonun imei kodunu sormuş buda bilmediği için bişe yapamamışlar.,

    Normalde imei kodundan hırsızın yerini tespit edip polislere konuyu aktarıyorlarmış.Bana söylenen bu.Bi şansını dene derim.
  • hemen musteri hiz.ara mesaj attigin telefonumun imei adresini sor .sonra not alip bildir .tcell sisteminde telinin imei adresi var. yeterki telinden 1 sms at. hemen ac ogren
  • Öncelikle geçmiş olsun
    444 9 777 ya da(312) 232 23 23 numaralardan Telekominikasyon Kurumunu
    arayarak telefonun imei numarası ve sizin o telefon da en son kullandığınız hattın numarasını vererek
    telefonu görüşmelere kapatabilirsiniz.
    Çalan kişi eğer telefonu kullanırsa hangi hattı takarsa taksın onada telefonu güvenlik güçlerine teslim edin çalıntıdır gibi bir mesaj gider.O kişide telefonu karakola teslim ederse karakolla TK arasındaki yazışmalar sonucu telefon size ulaşır.
    2 ayı bulur ama benimki yaklaşık 50 güne gelmişti.Erzurumda ikamet ediyorum.
    İstanbul maslak polsi karakolundan aramışlardı:):)
  • arkadaşım ,telefonunu çaldırdı. savcılığa müracaat etti. 3-5 ay sonra ifade için çağırdılar,karşısına 1 kadın çıkardılar,şikayetçimisin diye, hayır dedi. (kadın ,başkasından almış, 1 süre kullanıp başkasına satmış vs.) telefonu , her kullananı ,yakalayınca şikayetçimisin diye savcılığa çağıracaklar. aradan gececek 1 sene telefon haşat olacak belki kavuşacaksın. sen şansını 1 dene ama karşılaşacağın seyler bunlar.
  • cemselpe arkadaşımızın dediğini bir an önce uygula bu sistem bi hayli hızlı işliyor.Çabuk davranırsan yakalama şansın daha yüksek olur.
  • yardımlar için teşekkürler bakalım artık bekleyeceğiz.
  • Cep telefonunuz mi kayboldu? Kimseye yar etmemek için basit bir yolu var. Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu'nun Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayıp telefonunuzu kullanıma kapatabilirsiniz.

    Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin.

    Cihazı çalınan, yağmalanan, cihazını kaybeden veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişilerin öncelikle cihazının elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için, telefonu kullanan hat sahibinin, Kurumun Bilgi ve İhbar Merkezi’ne cihazın imei numarasını ve hat bilgilerini doğru şekilde vermesi gerekir.

    İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeyekapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından “YASAL UYARI IMEI nolu cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz” içeriğinde mesaj gönderiliyor.

    Bilgi ve İhbar Merkezi’ne verilen bilgilerin doğrultusunda cihazın kullanıma kapatılması için cihazınızın beyaz listede (mevzuata uygun bir şekilde ithal edilerek veya yurt içinde üretilerek Kuruma bildirilen, başvuru süresi içinde kayıt altına alınan, haklı mazeret nedeniyle başvuru süresini geçiren cihazların kullanıcıları tarafından yapılan başvurular üzerine kayıt altına alınan cep telefonları) yer alması gerekir.

    İhbarda bulunulduktan sonra cihaza ait IMEI numarasıhttp://mcks.tk.gov.tr/node/19 adresinden sorgulandığında “çalıntı ihbarı yapılmış cihaz” olarak görünür. İhbar doğrulandıktan sonra yapılan sorgulamada ise söz konusu ifade “çalıntı cihaz” ibaresine dönüşür.

    Telekomünikasyon Kurumu’nun Bilgi ve İhbar Merkezi, cihazın sadece elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesine veya açılmasına yetki sahibi olup, telefonları bulmak ve ilgili kişiye teslim etmek gibi görevleri bulunmuyor. Bunun için cihazı çalınan veya kaybolan kişinin ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurması gerekiyor.

    İhbarınızı ancak ihbarda bulunduğunuz yöntem ile iptal edebilirsiniz. Örneğin, telefon ile alınmış bir ihbar sonucu kapatılan cihaz; ihbarda bulunan kişinin araması ve kimlik bilgilerinin doğrulanması halinde haberleşmeye açılılır. Savcılık talimatı ile haberleşmeye kapatılmış olan cihaz ise savcılık talimatı olmaksızın açılamaz.

    Bilgilendirme amaçlı alıntıdır...




  • Son durum bu imei çalıntı olarak görünüyor.

    Peki şimdi ne olacak bana bir numara verdiler takip etmem için , yani telefonu kullanmaya kalkarsa yakalanır mı?





     Telefonum çalındı Ne yapmalıyım?
  • Savcılık falan hikaye,telim çalındı verdim savcılığa 5-6 ay sonra karakoldan ifadeye çağırdılar,telefon bi kadında çıkmış verdik ifademizi,bir kaç ay sonra soruşturmayı yürüten savcılık'tan bi kağıt geldi dava açılmasına gerek olmadığı vs vs bi sürü hikaye yani telefon iç oldu anlayacağınız.Bende tk dan kapattırdım telefonu,sonuçta telefon N70 imei falanda çakamazlar yedek parça olarak kullanırlar ancak :).Senin sony ericssona bir imei çakarlar kullanmaya devam ederler.Samsunglar ve Sony Ericsson'lara yazılımla imei çakma kolaymış öyle diyorlar.
  • benimde ofisden telefonum çalındı fakat telefonun batarya sorunu için 1-2 hafta kullanmamıştım. O sırada tlf gitti içinde hat yoktu. Tlf nu nasıl kapattırabilirim yada bulma şansım var mı ?
  • benımde 2002 dı galıba telefonum calındı savıcılıga basvurduk zaman sonra bır rapor geldı ne yazıkkı telefonun ımeı numarası klonlandı ıcın bulunamadılar bu yontemlerı o zaman bılseydım belkı bulunurdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FANATİK_25

    benimde ofisden telefonum çalındı fakat telefonun batarya sorunu için 1-2 hafta kullanmamıştım. O sırada tlf gitti içinde hat yoktu. Tlf nu nasıl kapattırabilirim yada bulma şansım var mı ?



    Benim yaptığımı yap 0 312 2322323 yi arayıp imei numarasını söyleyip kapat.Faturayı bulamamıştım ama kutusu evdeydi o da sonradan aklıma geldi kutunun üzerinden imei yi söyledim kapattılar.Bulunur mu sanırım bir daha bulunmaz ama en azından tel. de kapandı.
  • Dün saat 1 civarı ofisime girerek samsung s3 mini marka telefonum çalındı yanında şirket hattı takılı olan telefonumda çalındı hemen btk ya aradım telefonun imei numarasını vererek 5 dk içinde telefonu bloke ettirdim imei numarası yazınca şimdi çalıntı cihaz dikkat yazıyor telefonu kilitledim açıkcası faturasını iyiki atmamışım yarın emniyete girip ifade vericem arkasından savcılığa gidip suç duyrusunda bulunucam bakalım ne olcak herşey bahane insanın morali bozuluyor resimler müzikler herşeyim gitti onlarca numara ilk maaşımla almıştım telefonu gözüm gibi bakıyordum olcağı varmış demekki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marlboro34

    Dün saat 1 civarı ofisime girerek samsung s3 mini marka telefonum çalındı yanında şirket hattı takılı olan telefonumda çalındı hemen btk ya aradım telefonun imei numarasını vererek 5 dk içinde telefonu bloke ettirdim imei numarası yazınca şimdi çalıntı cihaz dikkat yazıyor telefonu kilitledim açıkcası faturasını iyiki atmamışım yarın emniyete girip ifade vericem arkasından savcılığa gidip suç duyrusunda bulunucam bakalım ne olcak herşey bahane insanın morali bozuluyor resimler müzikler herşeyim gitti onlarca numara ilk maaşımla almıştım telefonu gözüm gibi bakıyordum olcağı varmış demekki.

    havada bulut sen o telefonu unut :) şaka

    telefonun imeisini kırarlar zaten


    samsunglarda mobil izleme vardı farklı hat takınca istediğin numaya mesaj atıyordu hatırladığım kadarıyla




  • benim telefonum da çalındı. telefonu aldığım yere ne yapmam gerektiğini sordum. dediler ki, BTK'ya başvurmanın bir anlamı yok. çünkü telefonunu bulup getirmiyorlar. sadece "çalıntıdır" diye bir mesaj gönderiyorlar. böyle bir mesaj alan telefonu hırsızlar ne kullanabiliyor, ne de satabiliyor. satamayınca da kırıp parçalıyorlar. dolayısıyla polisler senin telefonunu bulamıyor. polislerin senin telefonunu bulabilmeleri için o telefonun kullanılması gerekiyor. o yüzden bırak kullanan kullansın, alan alsın satan satsın. ama telefon kullanımda olsun. sen savcılığa başvur sadece. polis o telefonu açık olduğu sürece bulur.

    işte böyle dediler. ben de öyle yaptım ve şimdi bekliyorum. sanırım bir kaç ay sürebiliyormuş.
    ancak burada hassas nokta şurası ki, telefonun imei numarasının değiştirilemiyor olması gerekiyor.
    yeni nesil telefonların çoğununki değiştirilemiyormuş zaten.
    aksi halde çalanların ilk işi imei numarasını değiştirmek oluyormuş.
    değiştirince de polis bulamıyor tabi.




  • BTK imei bildirdiğimizce yani telefon komple kapanmıyor. Sadece arama ve mesajlara kapanıyor. İpod gibi kullanır çalan hırsız? İçinde ki fotoğraflar vs. bakabilir istediği gibi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malaybey

    BTK imei bildirdiğimizce yani telefon komple kapanmıyor. Sadece arama ve mesajlara kapanıyor. İpod gibi kullanır çalan hırsız? İçinde ki fotoğraflar vs. bakabilir istediği gibi?

    telefonunuzun açılışında mutlaka kilit olmalı. o zaman çalan kişiler sizin özel bilgilerinize ve belgelerinize ulaşamazlar. telefona format atmak zorunda kalırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LanManiaX

    Savcılık falan hikaye,telim çalındı verdim savcılığa 5-6 ay sonra karakoldan ifadeye çağırdılar,telefon bi kadında çıkmış verdik ifademizi,bir kaç ay sonra soruşturmayı yürüten savcılık'tan bi kağıt geldi dava açılmasına gerek olmadığı vs vs bi sürü hikaye yani telefon iç oldu anlayacağınız.Bende tk dan kapattırdım telefonu,sonuçta telefon N70 imei falanda çakamazlar yedek parça olarak kullanırlar ancak :).Senin sony ericssona bir imei çakarlar kullanmaya devam ederler.Samsunglar ve Sony Ericsson'lara yazılımla imei çakma kolaymış öyle diyorlar.

    savcılık işi hikaye falan değil.
    benim telefonum, savcılığa verdiğim dilekçe sayesinde geri geldi.
    çalan acemiymiş, telefonu kullanamayacağını anlayınca bir yere bırakmış.
    cihaz bir şekilde polise intikal etmiş.
    polis de savcılıkdaki kaydı bularak beni aradı ve telefonuma kavuştum.




  • Bence de çözüm telefon çalındığında ilk iş olarak Btk aranıp telefon iletişime kapanmamalı,bu devirde imei yazılamayan telefon kalmadı neredeyse.Çalanlarda zaten işi bilen olursa direk hurda telefonların imei sini çakıp veya çaktırıp cihazı başkasına okutur.Nitekim bu şekilde benim arkadaşımın başina geldi.imei si değiştirilmiş telefonu telefoncu benim arkadaşıma sattı.Kim bilir kimin telefonuydu çalıntımıydi...

    Bu suç olmalı hiç bir telefoncu telefonun pilinin altında veya kutusunda yazan imei kontrol edip eşleşmediği taktirde o telefonu satarsa suç teşkil etmeliki caydırıcı olsun.

    Telefon kendi imei si ile açık kalmalı ve hat takılır takılmaz takılan hat ile imei koordine olup hat sahibinin bilgileri polisin sistemine otomatik düşmeli ve hat sahibi hattın takılı olduğu çalıntı cihaz ile karakola çağrılmalı gelmezse ekip çıkartılmalı hakkında gerekli tahkikat başlatılmalı(telefonu nerden aldın vs.)gibi.Bu şekilde mağdur olan vatandaşına devlet sahip çıkmış olmalı.
    Diiğer türlü imei kapattırmak işi bilen hırsız için teferruat kalır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_41 -- 23 Mayıs 2017; 6:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.