Şimdi Ara

Kontör/Para Dolandırıcıları İhbar Konusu [Resmi konudur]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda ortalığa çıkan kontör dolandırıcılarıyla mücadele için İst. Emn. Mdr. bilişim suçlarına bakan bölüm ile ortak olarak bir çalışma içerisindeyim. Sizlerinde bu uygulamaya destek olup yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yapacağımız olay şöyledir. Yaşadığınız olayları burada bana iletmenizdir. Şablon halinde hem konuya hemde bana pm yoluyla iletmenizi rica ediyorum.
    Mesaj şablonu:

quote:

Sayın Yetkili;

0X.0X.2010 Tarihinde 05XX-XXX-XX-XX numaralı GSM numarası ile aramda geçen olaylar aşağıdaki gibidir. Gerekli işlemlerin yapılmasını tarafınızdan rica ederim.

Saygılarımla

İsim Soyad
    İletişim Bilgileri

• emniyet evvela maliyeyle işbirliği yaparak VERGİ LEVHALI DOLANDIRICILARI durdursun:

http://forum.donanimhaber.com/m_36710531/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocKMyC

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda ortalığa çıkan kontör dolandırıcılarıyla mücadele için İst. Emn. Mdr. bilişim suçlarına bakan bölüm ile ortak olarak bir çalışma içerisindeyim. Sizlerinde bu uygulamaya destek olup yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Yapacağımız olay şöyledir. Yaşadığınız olayları burada bana iletmenizdir. Şablon halinde hem konuya hemde bana pm yoluyla iletmenizi rica ediyorum.
    Mesaj şablonu:

quote:

Sayın Yetkili;

0X.0X.2010 Tarihinde 05XX-XXX-XX-XX numaralı GSM numarası ile aramda geçen olaylar aşağıdaki gibidir. Gerekli işlemlerin yapılmasını tarafınızdan rica ederim.

Saygılarımla

İsim Soyad
    İletişim Bilgileri

Siz kimsiniz? bahsettiğiniz birimde mi çalışıyorsunuz??
    İst. Emn. Mdr. bilişim suçlarına, doğrudan mail veya telefon açarak da başvurulabilir...!!

• Bu adreste web formu var:

http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/iletisim.html

Ayrıca bu email adresi kullanabilirsiniz: ihbar.bilisim@iem.gov.tr

Foruma herkes girebildiği için kimle karşı karşı olduğumuzu bilemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agulesin

Bu adreste web formu var:

arkadaş güzel noktaya parmak basmış . ayrıca bu şikayetvar.com'a yazdığımız şikayetlerin sonuca tam manasıyla ulaşacağını düşünmek ütopi olur. adamlar çözülemeyen sorunlara bile çözüldü ibaresi ekliyor gel de deli olma ondan sonra

• Bu "Resmi Konu" olayı nedir? Yeni moda mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bu "Resmi Konu" olayı nedir? Yeni moda mı.

official site gibi birşey sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agulesin

Bu adreste web formu var:

Arkadaş googledan arama yapmış, DHde bu konuyu bulmuş, mesaj yazması için üye olması gerektiği uyarısı gelmiş, üye olmuş, konuya girip mesaj yazmış ve 2009un konusu birden ooopppss diye hortlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mp3DeLiSi -- 19 Temmuz 2010; 16:19:36 >

• Resmi konu mu? Art niyet aradım ama ne yapabilir ki bizden bu bilgileri alarak?
  • konu silinsin bence.
  • ihbar.bilisim@iem.gov.tr
    adresine aşağıdaki ihbarı bulundum

aşağıdaki belirttiğim siteler fake sahte siteler olup kredi kartıyla alım yapılması durumunda kart bilgilerini çalıp başka amaçlı kullanacaklardır....

www.kontor-yuklemek.net
    www.kontoryuklemeburada.com
    www.dakikayuklekontor.com
    www.mykontoryukleme.com

imzamda gözüktüğü gibi bizde bir e-ticaret sitesiyiz ve e-ticaret sitemizde asla direk sayfamızda 3d şifresini, kart şifresini, anne koyadını, vede müşteri numarası istemeyiz istenmemelide
    Gerekenin yapılmasını rica ederim

Gelen Cevap

Sayın ihbarcı/şikayetçi;
    İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı öncelikle teşekkür ederiz.
    Müdürlüğümüz birimlerine yapmış olduğunuz 19.07.2010 tarihli e-mail ihbarı ile ilgili olarak ; Bahse konu olay takibi şikayete bağlı bir suç olduğundan en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu anlatır bir şikayet dilekçe ve delillerinizle beraber başvurmanız gerekmektedir.
    Bilgilerinize sunulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: aytac67

ihbar.bilisim@iem.gov.tr
    adresine aşağıdaki ihbarı bulundum

aşağıdaki belirttiğim siteler fake sahte siteler olup kredi kartıyla alım yapılması durumunda kart bilgilerini çalıp başka amaçlı kullanacaklardır....

www.kontor-yuklemek.net
    www.kontoryuklemeburada.com
    www.dakikayuklekontor.com
    www.mykontoryukleme.com

imzamda gözüktüğü gibi bizde bir e-ticaret sitesiyiz ve e-ticaret sitemizde asla direk sayfamızda 3d şifresini, kart şifresini, anne koyadını, vede müşteri numarası istemeyiz istenmemelide
    Gerekenin yapılmasını rica ederim

Gelen Cevap

Sayın ihbarcı/şikayetçi;
    İstanbul Emniyet Müdürlüğüne Yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı öncelikle teşekkür ederiz.
    Müdürlüğümüz birimlerine yapmış olduğunuz 19.07.2010 tarihli e-mail ihbarı ile ilgili olarak ; Bahse konu olay takibi şikayete bağlı bir suç olduğundan en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu anlatır bir şikayet dilekçe ve delillerinizle beraber başvurmanız gerekmektedir.
    Bilgilerinize sunulur.

Bizde bu bürokrasi oldukça işimiz zor...

• ben suçu demişim her şeyi yazmışım mail olduğu gibi yazılı tutup bana verilen cevapta bu git savcılığa diyorlar ilginç valla
  • güncel.
  • Geçen banada gelmişti yok pepsiden 10000 tl falan aradım numarayı adam beni salak sanıyor sayıyor kontörleri yolla falan bende başladım adama saymaya ağzıma ne gelirse tak diye kapadı...
  • 2 sene önce uğraştığım olay şimdi hortlamış :) o zamanlar başıma gelen olaydan dolayı tanıdıklarım vasıtasıyla çözüm üretmeye çalışıyordum. adamları bilişim suçları buluyor savcı salıyordu :) bizde vazgeçtik haliyle :) yaşasın devletimiz
  • maalesef hukuk sistemimizde gedikler çok, iddia ediyorum dürüst bir vatandaşımız yanlışlıkla kazayla yanlış anlaşılmayla bir suç işlese yada suça bulaşsa çok rahat tutuklanır ama bu tür dolandırıcılar ve bazı suçlulular nedense bir şekilde yırtıyorlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.