selam arkadaşlar.... ben de 4 günden bu yana nokia 58XM_siyah kullanıcısıyım.....ve bugün 5.gün.....telefon kvk da....sizlerin yazdıklarını inceledim dikkatle.....kendi gözlemlerimi de aktarmak isterim....öncelikle cihazın ses problemi yok...problem cihazla birlikte gelen kulaklıklarda....kendi mp.3 kulaklığımı taktığımda gayet tatmin edici desibelde ve frekansta ses çıkışı alabildim....kendi kulaklığım da sennhiser veya creative marka felan değil,,,,20tllik sonny..ucuz bişiy.. benim telefon neden serviste derseniz; ben de anlam veremedim....bütün firmware güncellemelerini ve pc senkronizayonunu pc suit ve ovi suit yardımıyla tam yaptım.....nokia maps 2.00 ile geliyor,nokia maps 3.00 a güncelledim,,,sadece sertifikalı olan appsleri yükledim...öyle fazla da değil 3-5 tane...onun dışında birkaç duvar kağıdı ve 150 adet mp.3.....sonuç 4.günde cihaz kitlendi .....kapama/ açma butonuna bastığımda, cihaz stand-by moduna girip açılırken çıkan nokia arayüzünde takılıp donma yaptı,,, bataryayı çıkarmadan da düzelmiyordu hiç bi şekilde......ayrıca içinde gelen 8gblık hafıza kartı sıkışık kaldı....çıkmak bilmedi bir türlü....nerdeyse telefonu kırıcaktım çıkarabilmek için..... açma/kapama butonu içine göçtü bir de,,,,baktım hiç bişekilde açılmıyo tel,dedim şimdi hard resete ihtiyaç olacak....kart da milim kıpırdamadı,hiç bi atma felan yok... kvk daki bayana durumu anlattım...yazılımsal sorun teşhisi koydu.... ee,iyi de açma kapama butonu içine göçmüş ...donanım sorunudur bu da daha çok ..bakalım ne olucak....sitesinden kontrol ettim az evvel imei nosu ile....onarılıyor,kalite kontrolü bekleniyor diyor.....hayırlısıyla sorunsuz teslim edilir inşallhh ilk defa nokia kullanıyorum....nokia gözümden düştü doğrusu.... o bişiy değil bir sanal marketten de önlü arkalı şu pahalı şeffaf kılıflardan sipariş etmiştim evvelinde....yarın kargolanıyor...telefonu feci çizerler serviste...kılıfın da hayrı kalmaycak...
AYNI TÜR PROBLEMLERLE KARŞILAŞAN KAÇ KİŞİ VARDIR DİYE GERİBİLDİRİM MAKSADIYLA YAZDIM BU SORUNUMU.... OKUYAN VE AYNI SORUNLARLA(KİTLENME,KART SIKIŞIKLIĞI) KARŞILAŞAN ARKADAŞLARIN BİLGİLENDİRMELERİNİ BEKLİYORUM)
saygılarımla
Aynı sorunu yasayanlarda oldu uygulama tıkanmalarında telefon dondugu zaman kapatıp hafıza kartını cıkartıp acmaya deneseydin keske o sekilde acılıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: _!_nevermind_!_
Aynı sorunu yasayanlarda oldu uygulama tıkanmalarında telefon dondugu zaman kapatıp hafıza kartını cıkartıp acmaya deneseydin keske o sekilde acılıyordu.
teşekkürler fakat zaten sorunlarımdan bir tanesi de kartın sıkışıp kalması idi...hiçbir şekilde kartı çıkaramadım ki....kart atmadı da kendini,kötü sıkışmıştı.... telefonu kırıcaktım nerdeyse kartı çıkarıyım diye... yoksa ne yapar eder hard reset heralde biraz araştırdıktan sonra yapardım gibime geliyor....zaten basit bi olay....7370 kodu ile....ilginiz adına teşekkürler...
Bu yaşadığın şanssız olaydan dolayı geçmiş olsun diyorum bence halledilecek birşey ancak Nokia'yı gözünden düşürecek bir olay değil bunu bilmelisin...
Nokia'yı savunmak amacında değilim fakat servislik bir durum da olduğunu düşünmüyorum !
Kartın sıkışması olayını ilk kez duydum şu an acaba sert bastırıp veya çıkarıp takarken mi bir hata yaptın, ya da takarken eğri olarak mı zorladın diye düşünüyorum ! Birçok sebebi olabilir bence. Kartın çıkarılıp takılmasını sağlayan aparat çabuk bozulacak veya arıza çıkaracak bir parça olduğunu düşünmüyorum !
Cihazın donması veya takılması sorununu da anlayabilmiş değilim , çok büyük bir ihtimalle yüklediğin program , Mp3 v.s. bunlardan kaynaklanmış bir problem ve bunların halledilmesi çok kolay , batarya ile birlikte Hafıza kartını da çıkardıktan sonra büyük bir ihtimalle sorunun düzelecekti , ancak kartı çıkaramadığından bahsetmişsin , dolayısıyla kullanıcı hatası da olabilir.
Hata bende diyebileceğin bir durum var mı sence merak ediyorum , yaptıklarını iyice gözden geçirmelisin !!
kartı ben takmadım....içinde hazır geldi...bende açıp bakmadım açıkcası nasıl takılmış diye... uygulamalardan kaynaklanan kitlenme sorunu için evet servise gerek yokmuş( ama dün bunu bilemezdim) ama kesinlikle donanımla ilgili ksım için kullanıcı hatası sözüne katılmıyorum.....kvk da çalışan elemanalrdan biri de gözümün önünde çıkaramadı,uğraşmasına rağmen o kadar...hakikaten zaten çıkıcak gibi değildi.....ama yazılımsal ksım evet benim cahilliğime geldi,,orası doğrudur.....ama nokianın bu açılıp kapanma butonlarının göçmesi yeni bişiy değil ben 6-7senedir duyuyorum bunu,orda bir zaaf var yani,,,,malzeme kalitesi çok iyi değil siz de kabul edin bunu..ayrıca çok enteresandır dokunmatik arayüzüe sahip olan ve plastik aksamı geniş olan(diğerleri metal aksamlı genelde) tek tel nokia.....buda kullanıcı hatası değil heralde...?
Nokia'nın düğmeler ve diğer birçok aksam dış plastik olarak şu an pek de iç açıcı değil ancak kullanım ve sağlamlık , kullanışlılık konularında bir sorun yok bence , hafıza kartının içeri göçmüş olması olayını hiç duymadım , demek ki sana denk gelmiş normalde böyle bir durumla karşılaşmak zor. Şanssızlık olmuş... Keşke olmasaydı ve servise vermeseydin cihazı !
quote:
Orijinalden alıntı: DOĞUHAN
Nokia'nın düğmeler ve diğer birçok aksam dış plastik olarak şu an pek de iç açıcı değil ancak kullanım ve sağlamlık , kullanışlılık konularında bir sorun yok bence , hafıza kartının içeri göçmüş olması olayını hiç duymadım , demek ki sana denk gelmiş normalde böyle bir durumla karşılaşmak zor. Şanssızlık olmuş... Keşke olmasaydı ve servise vermeseydin cihazı !
bozulan kart olsun önemi yok bunun,,yeterki kart slotu olmasın...o ikide bir problem yaratır çünki....ve zaten ben hafıza kartının resmen telefonun ortasına kadar gömük olduğunu gördüğümde şok oldum dün.....nasıl olup da telefonun başta yani ilk kutusundan çıktığında çalışıyor olduğunu bile anlamak şuan zor geliyor....kutunun üzerinde dora tarafından test edilmiştir yazıyordu.....gördük işde nasıl test ettiklerini,kartı sıkıştırıp bırakmışlar..onu anladım ben....ben kartla hiç muhatap olmamıştım yani tel arızalandığında.....zaten yarın kvkya uğradığımda ilk soracağım şey o lanet kartı çıkarmanız ne kadar sürdü olacak servise vermek durumundaydım çünki kart telefonun nerdeyse ortasına yürümüş diyorum sanırım anlatamıyorum? normalde kart yuvasına oturduğunda tık sesi gelir ve açtığınızda kapağını az bir manevra ile mandalından kurtulur ve ileri atar kendini,,,benimki sıkışmıştı işde....
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ben de bir haftalık 5800 kullanıcısıyım hb dan. şu kartın sıkışması olayı benim de başıma geldi bayağı bir uğraştım çıkarmak için ama bunun için kıracakmış gibi zorlamak yerine biraz inceleyip düşünüp sabretmen gerekirdi, nitekim ben kartın tırnakla tam ortadan bastırmadığım için yamuk çıktığını anladım ve tekrar takıp tam düz bir şekilde yayla çıkmasını sağladım bayideki eleman da yapamadı dedin ama onun da çok fazla bişey bildiğini sanmıyorum bu da sanırım yeni serilerin sorunudur. diğer sorunlarına gelince arkadaşlara katılıyorum servislik bir durum yokmuş ortada ben de deli gibi kartı doldurup onlarca uygulama yüklediğim için telefon şu anda bayağı bir kasılıyor ama çözümünü belli onlarca gereksiz uygulamayı kaldırmak :) o da yavaş yavaş artık...
yanlız tüm bu gariplikler ve telin kitlenme olayı ovi storedan ücretsiz sertifikalı apps yüklemeye başlayınca ortaya çıktı...o dikkatimi çekti benim de....ondan önce bir sorun yoktu..dailymobiledan apps yükledim sorun çıkmadı...ovi storedan sonra oldu ne olduysa...buarada ben direkt telden girdim oviye....usb ile pc kaynaklı değil.....bir de hep sertifikalı pro yükledim......cihazım hackli değil...hacklemeyi zaten bilmiyorum....o işe girmem de..hellox felan ile....garanti dışına çıkar...4 günlük telefon daha....velhasıl iyi oldu böyle bişiyin başıma gelmesi diyorum çünki bunlar olmasa o hafıza kartının içerdeki durumunu ben hiç görmücektim hazır gitti onarılıp gelicek işde..... ayrıca bu sorunu yaşayan diğer arkları buldum burda.....kullanıcı hatası değil de bug olduğu kanıtlandı yani hafıza kartına gelince vet yaşayan yok fakat kvkdaki eleman da tutanağına bunu hem donanımsal hem yazılımsal arıza olarak geçirdi zaten.....yazılımsal olması işlerine daha çok geliyor çünki....kart sorununu kullanıcı hatasıdır diyerek görmezden gelemedi.....
quote:
Orijinalden alıntı: HUNKAAR
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ben de bir haftalık 5800 kullanıcısıyım hb dan. şu kartın sıkışması olayı benim de başıma geldi bayağı bir uğraştım çıkarmak için ama bunun için kıracakmış gibi zorlamak yerine biraz inceleyip düşünüp sabretmen gerekirdi, nitekim ben kartın tırnakla tam ortadan bastırmadığım için yamuk çıktığını anladım ve tekrar takıp tam düz bir şekilde yayla çıkmasını sağladım bayideki eleman da yapamadı dedin ama onun da çok fazla bişey bildiğini sanmıyorum bu da sanırım yeni serilerin sorunudur. diğer sorunlarına gelince arkadaşlara katılıyorum servislik bir durum yokmuş ortada ben de deli gibi kartı doldurup onlarca uygulama yüklediğim için telefon şu anda bayağı bir kasılıyor ama çözümünü belli onlarca gereksiz uygulamayı kaldırmak :) o da yavaş yavaş artık...
teşekkürler,,,, sizinde cihazınız hayırlı olsun....dediğiniz üzere; uygulamalarla o akdar meşguldüm ki kart üzerine çok kafa yormadım o an...telefon kitlenince de olay koptu bende zaten ilk hamlem karta yönelmek oldu ama denemelerim sonucu çıkmıyınca bir türlü aklıma şey geldi: bu açma kapama butonuna bir kez kısa basınca kartı çıkar komutu geliyor ya hatta hot swap özelliğini barındıran komut işde,o komutla çıkarılmadığı için çıkmadığını kartın felan düşündüm o an:)) dedim bunu teknik servis halletsin.... çünki hot swap da böyle hatalara sebebiyet kolaylıkla verebilecek bir cihaz özelliği....
Bu kart sorunu kötü birşey ben bir kere çıkartmaya kalktım aldığımdan beri cımbızla falan çekmek tiksindirdi beni şimdi her seferinde usb kablo ile bağlanıyorum telefona usb kablosu bilgisayarda takılı duruyor çıkarmıyorum bile
quote:
Orijinalden alıntı: m3tyu
Bu kart sorunu kötü birşey ben bir kere çıkartmaya kalktım aldığımdan beri cımbızla falan çekmek tiksindirdi beni şimdi her seferinde usb kablo ile bağlanıyorum telefona usb kablosu bilgisayarda takılı duruyor çıkarmıyorum bile
bende bi cımbız bakınmaya başlıyım bari...servisten geliyor yarın telefon.... aydınlattığınız için sağolun..bu kart sorununun navigation editiona has olduğunu da sizden böylelikle öğrenmiş oldukk....demekki comes with music editionlarda bu sorun yok...ordaki slothun tipi daha farklı olsa gerek.....kullanıcı onaylı nokia edition hatası
Dostum benim telefonum Xpress Music :D Navi Ed. değil kartın ucu çıkıyor sadece karıştırmayasın
tlf bom boş hiç birşey yüklemedim resim bile çekmedim bugün 2.gün ama bende de aynı sorun var resimlere bakarken köpek balıklı olan resmi ekran koruyucu yaptım dondu kaldı hiç bir tuş çalışmadı hiç hevesim kalmadı pişman oldum aldığıma işin yoksa servisle uğraş zamanında bi nokiam da daha yeni tlf da sorun cıkmıştı 7 kere servise gitti sorun bulunamdı diye geri gönderdiler ama tlf 15 dk konuştuktan sonra kapanıyodu ama o genpaydı bu kvk ama işte sinek küçük mide bulandırır.ayrıca eşimede 5230 aldım kamerası 2 mp ama 5800 dan daha iyi nerdeyse.pişamn oldum lanet olsun.arkadaşın dediği gibi servise gidecek anasını ağlatıyolar zaten dokunmatik yapılırmı muallak birde herzaman aynı hatayı vermediği için kimseye derdinide anlatamıyorsun.
quote:
Orijinalden alıntı: mızrak1
tlf bom boş hiç birşey yüklemedim resim bile çekmedim bugün 2.gün ama bende de aynı sorun var resimlere bakarken köpek balıklı olan resmi ekran koruyucu yaptım dondu kaldı hiç bir tuş çalışmadı hiç hevesim kalmadı pişman oldum aldığıma işin yoksa servisle uğraş zamanında bi nokiam da daha yeni tlf da sorun cıkmıştı 7 kere servise gitti sorun bulunamdı diye geri gönderdiler ama tlf 15 dk konuştuktan sonra kapanıyodu ama o genpaydı bu kvk ama işte sinek küçük mide bulandırır.ayrıca eşimede 5230 aldım kamerası 2 mp ama 5800 dan daha iyi nerdeyse.pişamn oldum lanet olsun.arkadaşın dediği gibi servise gidecek anasını ağlatıyolar zaten dokunmatik yapılırmı muallak birde herzaman aynı hatayı vermediği için kimseye derdinide anlatamıyorsun.
böyle yazılımsal sorunlar symbian android win 6,5 6,1 5,0 kullanan her cihazda karsılasılabilicek problemler
önemli olan servise vermeden ufacık bi araştırma yapmak
ayrıca t.servis olarak genpayı tercih edin kvk rezalet
ya kardeş doğru diyon zaten windows deme ondan dilim yandı toshiba portage serilerini bilirsiniz toshibaya güvendim aldım Allahım tam bir tosbağa .Neyse bi sorunum daha var belki basit bişey belki zararı yok ama sadece benim 5800 olması gıcığıma gitti kapama düğmesine basılı tutuyosun da açılıyo ya ama tlf açılana kadar ekran ışığında bi farklılık olmuyor bu normali benimkinde basar basmaz ışık yanıyo bu başıma iş açarmı ileride yav tlf çok harika ama ben şanssızım fiyatına göre müthiş son olarak genpa kvk farketmez genpa yıda gördük ilgileri güzel beni bi müşteri temsilcisi hemen aradı bundan sonra ben sizinle ilgilenecem dedi .dedi yaptı ama tlf onarılmadı.normalde 3.aynı arızada değişmesi lazım olduğu için arıza bulunamadı deyip gönderdiler ANLAYAN VARSA Bİ AKIL VERSİN BANA BU SORUN KAPAMA DÜĞMESİMİ ARZALI NORMAL Mİ YOKSA,ÇOK MU TİTİZİM YOKSA?
cihazda kullanımı kısıtlayan bir sorun yok ise bu bir sorun degildir ama sinek migde bulandırır derseniz bişi diyemeyiz...
neden olyodur acaba kullanıma bi zararrı yok sadece basar basmaz ekrana ışık geliyor tlf açılmadan normalde tlf açılana kadar ışık gelmemesi lazım yada benim baktıklarım hep öyle eşimde de 5230 var ondada sorun yok 5230 dada mesaj işareti yanıp sönüyo ilk günden beri bıkmadı da sim dolu diyo neden olaki bu acp
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme