Şimdi Ara

Intel: Orta segmentte müthiş bir oyun deneyimi sunacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Intel 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı yeni nesil işlemcilerini 3 Ocak'ta yapacağı lansman ile duyurmaya hazırlanıyor. Clarkdale kod adını taşıyan ve modeline göre Core i3 veya Core i5 serisi altında sunulacak yeni işlemcilerin tamamı çift çekirdekli yapıda olacak. İkinci jenerasyon Nehalem olarak ta yorumlanan Westmere mimarisinin güç vereceği işlemciler, endüstride ilk defa entegre grafik birimine de sahip olacaklar. Intel her ne kadar Larrabee projesinin masaüstü ayağını şimdilik bilinmeyen bir geleceğe ertelemiş olsa da firma, 32nm işlemcilerinde yer verdiği entegre grafik biriminin performansından emin.


    Bilindiği üzere Intel'in mevcut ürün gamında yer alan en güçlü grafik çözümü G45 çipsetiyle gelen, DirectX 10 destekli GMA X4500 HD. 32nm işlemcilerinde kullanılan entegre birim ise GMA X4500 HD'nin geliştirilmiş bir modeli zira işlem ünitesinin sayısını 10'dan 12'ye çıkartan Intel aynı zamanda hem 3. jenerasyon unified shader mimarisine geçti hem de video hızlandırma yeteneklerini de geliştirdi. İşlemci modeline göre çalışma frekansları değişmekte olan yeni grafik birimi için henüz kapsamlı incelemeler yayımlanmadı ama Uzakdoğu kaynaklı resmi olmayan test sonuçları, Intel'in iddialı geldiğine işaret ediyor.


    Entegre grafik hızı en düşük işlemci olan Pentium G6950 ile gerçekleştirilen grafik testlerinde yeni nesil grafik biriminin, AMD'nin Radeon HD 4350, Nvidia'nın ise GeForce G210 modelinden daha hızlı olduğu iddia ediliyor. Kapsamlı testler yayımlanmadığı için henüz tablo tam olarak çizilemiyor ancak iddia edilen sonuçlar göz önüne alındığında Intel, adet anlamında üreticilerin en yüksek satışı gerçekleştirdiği maliyet odaklı ekran kartı pazarına yeni işlemcileriyle birlikte yeni bir boyut kazandıracak gibi zira Intel entegre grafik özellikli yeni işlemcileriyle, orta segmentte müthiş bir oyun performansı sunacaklarını iddia ediyor.








  • orta segmente en başarılı firma bence amd-ati

    bakalım görücez, müthiş bir oyun deneyimi sunup sunamıcağını
  • 4350 ve g210 u geçtiği 3dmark puanlarına göre mi karar verilmiş oyun testlerine göre mi?

    4500m 3dmark ta 8400gs ile aynı puanı almasına rağmen iş oyun testlerine gelince 3-5te 1 başarım gösteriyor.

    Sevgili intel 4350 orta segment değil giriş-alt segmenttir. muhahahahaha
  • Nvidia o karikatürleri boşuna yapmıyormuş demekki bunu anlamayan bir sürü insan boş boş mesajlar atmışlardı Larrabee projesi zaten iptal oldu. Intel ekran kartı pazarında ancak böyle ufak işlerle uğraşabiliyor GPGPU olarak üstünlük zaten Nvidia'nın elinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Aralık 2009; 11:41:42 >
  • intelin orta segmenti belli oldu = HD4350 ve G210 yani benim ob HD4200'ün 600mhz'te çalışan halinden mi hızlı o zaman intel i3 i5 lerle biraz daha hızlı olması lazım çünkü benim ob hd4200 bile voltaj vermeden 800mhz'te çalışıyor. kolay gelsin intel
  • yakında ati nin ve nvidinın korkulu rakibi İNTEL :D
  • Orta segmentleri buysa üst segmentleride hd4650 civarı sanırım.
  • Intel kısaca "benim kartlar ne yaptıysam üst segmentte performans veremedi" demiş. Onda bile abartmışlar bence, dizüstü alacaklar hariç kimsenin gidip de giriş veya orta segment için Intel onboard ekran kartı kullanacağını sanmıyorum.
  • eğer İntel'in bu düşündükleri ve planladıkları tutarsa çok iyi para kazanırlar.
    ve de en önemlisi bu entegre grafik birimi konusunda ne AMD ne nVidia onlara rakip olabilir.

    şunu unutmayın ki insanların çoğunluğu hala gidip Casper gibi şirketlerden standart paket sistem alıyor.
    bu insanlar sistemlerini bir kez dahi kendi açıp kasa içine bakmıyor, harici ekran kartı nedir bilmiyor.
    kendinizden ve ya forumda gördüklerinizden yola çıkarsanız anca yanılabilirsiniz...
  • @Father Torque, esasında bu durum ihtiyaçlar ve bütçe ekseninde değişkenlik gösterebilir. Zira 32nm işlemcilerde zaten grafik birimi işlemciye entegre gelecek yani bu işlemcilere alacaksanız isteseniz de istemeseniz de grafik biriminiz de olacak. 32nm için en ucuz işlemci Pentium G6950 olacak ki fiyatı 87$. GeForce G210'un fiyatı ise yaklaşık 50$. Test sonuçları doğru ise hem yüksek overclock potansiyeline sahip, 32nm yeni nesil bir işlemci, GeForce G210 ayarında bir ekran kartı hem de toplamda daha az güç tüketimi gibi kazanımlar da elde edebilirsiniz. Eğer H55 çipsetli ekonomik anakartlar yaygınlaşırsa ve grafik performansı denildiği gibiyse kurumlar ve bütçesi dar kullanıcılar için ciddi bir alternatif olabilir.
  • Ya ondan 12ye çıkarsa ne olacak? Millet 3200 stream işlemcili ekran kartı üretiyor :P Tabiki amacım en iyi masaüstü ekran kartıyla onboard bi kartı karşılaştırmak değil ama 12 ve 3200ü oranlarsak ufak bi fikir verebilir performans hakkında. Bir de bu intelin isimlendirme politikası... HD 4500 müş gibi millete kaktırmak. Bari ortaya işe yarar bişi koyamadın, millete kaktırıp pazar kaybetme.
  • Oyunu falan geçsin önce Intel. "Driver nedir, ne işe yarar, VGA'da driver'ın önemi" gibi konulara biraz göz atsın..
  • orta segment amd ve ati
  • başlığı görünce umarım intel sadece cpu adına konuşuyordur grafik olayını katmaz dedim ama katmış

    bu tür bir çözümü sadece ofis bilgisayarında düşüneblirim ne derlerse desinler oyun bilgisayarına katmam
  • bu sonuçlar doğruysa ne diyeceksiniz nerak ediyorum?
  • intel hikaye anlatmatı bıraksın orta segmente müthiş oyuncu deneyimi sunacakmış pehh zamanında o sözleri biz çok duduk intel sen bir halt yiyemezsin bu pazarın 2 tane piskopat şirketi vat ati-amd ve nvidia sen o kartlarla sadece süper mario oynatırsın gerci o da süpheli açıp açmayacagı :)
  • ayrı bir yongada olmasını tercih ederdim.. Eğer işlemcinin yüksek oc potansiyeli varsa entegre grafik biriminin buna ayak bağı olacağı aşikar.. hem çektiği güç hemde yaydığı ısı ile..
  • @Batuist



    İlk yayınlanan değerler entegre grafik çekirdeğinin hızaşırtmaya fazla engel olmayacağını gösteriyor.


    http://www.donanimhaber.com/Yeni_bir_hiz_asirtma_efsanesi_mi_doguyor_32nm_Core_i5ler_guclu_geliyor-17201.htm
  • resident evilmi tepedeki yoksa onun 5 imi, resident evilse onu 4 sene önceki 690g yongasetide çalıştırıo zaten:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.