Şimdi Ara

Windows 7 Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
178.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde oldukça fazla kişinin karşılaştığı bu problemin çözümünü bir Microsoft yetkilisinin ağzından öğrendim ve uyguladım. Denetim Masası, Ağ ve Paylaşım Merkezi gibi başlıca Windows Vista bileşenlerini açtığımızda birkaç saniyelik takılma oluyor ve “Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu” hatası ile karşılaşıyorduk. Uzun süre internette çözüm aradım, bulamadım. Tam ümidi kesmişken Microsoft Türkiye yardımıma koştu.

    Eğer sizin de Denetim Masası ve diğer Windows bileşenleriniz bu tarz bir hata veriyorsa yapmanız gereken şudur:
    1.C:\Windows\System32 klasörüne geçiniz.

    2.Dosyaların bulunduğu üst kısımda Ad,Değiştirme Tarihi,Tür ve Boyut sıralama seçeneklerinden türü seçin ve Denetim Masası Öğesi olarak sıralanmış olan cpl uzantısına sahip dosyaları görün.
    3.Buradaki dosyaların çoğu Windows kurulumunda geliyor. Windows ile birlikte gelmeyenleri silerek sorunu aşacağız. Windows ile birlikte gelenlerin sıralı listesi: 1.appwiz.cpl
    2.bthprops.cpl
    3.collab.cpl
    4.desk.cpl
    5.Firewall.cpl
    6.hdwwiz.cpl
    7.inetcpl.cpl
    8.infocardcpl.cpl
    9.intl.cpl
    10.irprops.cpl
    11.joy.cpl
    12.main.cpl
    13.mmsys.cpl
    14.ncpa.cpl
    15.powercfg.cpl
    16.sysdm.cpl
    17.TabletPC.cpl
    18.telephon.cpl
    19.timedate.cpl
    20.wscui.cpl


    Gördüğünüz gibi çözüm basit. Şimdi Denetim Masası veya Ağ ve Paylaşım Merkezine girerek çalıştığını doğrulayabilirsiniz.
    ALINTIDIR. Benimde başıma geldi ve sorun çözüldü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayatcilingiri

    Klasör Seçeneklerindeki Görünüm sekmesinden her zaman simge göster,küçük resim gösterme kutusunu işaretlerseniz sorun çözülecektir.





    Cevap bu kadar basit miymiş yau! Sağolasın.
  • Bu Sorun bende MKV uzantılı video dosyalarını kurcalarken çıktı...DivX Plus Player ile Windows 7 proğramları birbiriyle MKV codecsi yönünden çakışmakta dosya kilitlendiği için bu sorun ortaya çıkmaktadır...

    Peki bu sorunu nasıl halledebiliriz ?

    - Windows 7 kullanıcılarında genel bir sorun bazı ".mkv" uzantılı filmler'de arşivden çıkarınca yada direk klasöre gönderince windows çalışmayı durdurdu gibisinden bir hata alıyosunuz ve ardından windows gezgini kendini kapatıyor bir süre sonra tekrar sistem geliyor fakat .mkv uzantılı dosya silinemediğinden aynı sorunu tekrarlıyor, siz bu durumda yapmanız tek gereken sistem komutundan hata veren dosyayı silebiliyosanız siliceksiniz onun harici bilgisayarınızı "ctrl+alt+delete" kombinasyonu ile "Görev Yöneticisi" 'ni açıp bilgisayarı yeniden başlat diyip açılışta "Güvenli Mod" ile bilgisayarınıza girip hata veren klasörü veya dosyayı klasör ve görüntüleme ayarlarından gizli olarak değiştirip uygula tamam diyip güvenli moddan tekrar yeniden başlat diyerek bilgisayarımızı tekrar açıyoruz.

    Buraya kadar herşey tamamsa son bir aşama kalıyor peki neden bu hatayı alıyoruz ?

    - Bu hatayı alma sebebi Windows 7 kullanıcılarının "Divx PLUS Player" programını kullanmaları programın windows 7 de verdiği bir açıktan kaynaklanan bir sorun, sizin şuan için tek yapmanız gereken "Denetim Masası" 'ndan ilk iş olarak bu programı yan uygulamalarıyla birlikte komple kaldırıp sisteminizi yeniden başlatmanız. Bu işlemler sonucunda görüceksinizki .mkv uzantılı dosyanızdan aldığınız hatayı almıyacaksınız.

    Şuan için bu duruma neden olarak görülen uygulamalar

    - Divx PLUS Player
    - KMP Player



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denguney -- 5 Şubat 2012; 19:43:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayraktar42

    bu sorun bendede var arkadaslar 1 tb hdd iicndeki klasorlere girdigimde Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu pat kapaniyor bence bu sorun mkv x264 filmlerden kaynaklaniyor filmlerin rip asamasindaki kullandilari codecler filtreler vs onlar ters dusuyor pc ye bi uyumsuzluk var sanki once xp kullaniyordum hic boyle sorunla karsilasmadim windows 7 de boyle oldu hatta bu sorunu yasayanlarin hepside windows 7 var

    gerçekten oldu çokkk teşekürler
  • bu soruna sebep olan sey ayni anda iki farkli yazilimin ayni tur dosyaya kucuk resim onizlemesi destegi vermeye calismasindan kaynaklaniyor birini iptal ederk sorununuzu cozersiniz
  • Ben yine sorun yaşayınca varsayılan oynatıcı olan Windows Media Player'ı değiştirdim.
    Media Player Classic şu anda varsayılan.

    Windows Media Player çalışması gereği hiç kapanmıyor. Siz bir video izlerken kapatsanız dahi aslında arka planda o video hazırda bekliyor.
    Tekrar Media Player ı çalıştırınca son video devam ediyor.
    Programın sürekli çalışması neticesinde sanıyorum ki o videonun adını değiştirmeye çalıştığımda ya da başka bir yere kes yapıştır yaptığımda aynı hatayı veriyor.
    Şu an varsayılan oynatıcı media player classic ve bu sorunla artık karşılaşmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dento35

    bu soruna sebep olan sey ayni anda iki farkli yazilimin ayni tur dosyaya kucuk resim onizlemesi destegi vermeye calismasindan kaynaklaniyor birini iptal ederk sorununuzu cozersiniz

    Ama ben bu sorunla Photoshop, Progdvb, Windows Gezgini,Chrome, Firefox gibi programlarda karşılaşıyorum, yani demek istediğim bu programları açmak için iki farklı yazlımın küçük resim önizlemesi desteği vermeye çalışamsı gibi bir durum söz konusu olamaz gibi düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayatcilingiri

    Klasör Seçeneklerindeki Görünüm sekmesinden her zaman simge göster,küçük resim gösterme kutusunu işaretlerseniz sorun çözülecektir.





    bu sorun bende bir virüs gibi yayılmaya başlamıştı,ilk önce 1-2 mkv doyasını açamaz oldum ardından sayı 10-11 i buldu...şimdi bu konuyu buldum ve yukarıdaki arkadaşın dediği olayı yapıp bu dertten kurtuldum..
    ama neden herşey normalken bir anda böyle bir sorunla karşılaştım onu halen anlayamadım...
    en basit kurtuluş yolu yukarıdaki teknik...
    slmlar..




  • ya ben format attım bu hata yüzünden windows gezgini çalışmayı durdurdu sonra kapatılıyor diyor explorer.exe yi kapatıyor hiçbir yere tıklatmıyor format atalı 2 gün oldu bugün gene oldu virüs sandım başta forumdakileri okuyunca virüsle alakası olmadığını anladım tam çözümünü bulan varmı pc yeni sıçtı sıvadı içine.
  • dediklerinizi yaptım hiçbir işe yaramadı geçmiş gibi yapıyor geri geliyor bellli yerlerde klasör açamıyoruz korkudan yok böyle b*ktan iş
  • Merhaba arkadaşlar, benimde pc de böyle bir sorun vardı ve şu şekilde çözdüm ;

    Herhangi bir oyunda falan bu hatayı almıyordum.Bilgisayarıma girince direk windows çalışmayı durdurdu hatası alıyordum.

    Sistemim : CORE 2 DUO E4700
    P5Q DELUXE ANAKART
    4 GB DDR 800 RAM KINGSTON
    1 TB+500 GB HDD
    WINDOWS 7 ULTIMATE 32 BIT ORJ TURKCE


    Başlat/çalıştır/msconfig yazıp tamam diyorsunuz.Sistem yapılandırması adında bir pencere açılıyor.Oradan "Başlatma" yazısına tıklıyoruz.(Hizmetlerin yanında)
    En altta tümünü devre dışı bırak'a tıklıyoruz.Sonra tamam diyoruz ve pc yi yeniden başlatırken F9 a basıyoruz ve windows'u güvenli mod'da başlatıyoruz.PC güvenli modda başladıktan sonra ;

    Bilgisayarım / C / Windows / Temp
    Bilgisayarım / C / Windows / Prefetch
    Bilgisayarım / C / Users (Kullanıcılar) / ALPER (kullanıcı adınız) / AppData / Local / Temp

    Sırayla bu klasörlerin içindekileri Shift+DELETE yaparak geri dönüşüm kutusuna yollamadan direk siliniz.

    Ardından PC yi yeniden başlatıp hiç bir disk'e girmeden virüs taraması yaptırmanızı öneririm.Antivirüs olarak Kaspersky 2011-yada 2012'yi tavsiye ederim.

    Umarım çözüm bulursunuz sizde.
    Saygılarımla




  • Selamlar

    Windows 7 Ultimate X64 kullanıyorum.İnternette birçok yeri gezdim fakat çözüm bulamadım. İçinde videolarım olan bir klasörde dosyaya sağ tıklayıp Yeniden adlandır a tıklıyorum. Yeni ismi giriyorum. Enter a bastığım anda explorer.exe kilitleniyor. Windows Gezgini Çalışmayı durdurdu uyarısı geliyor.
    Soruna neden olay : AppHangB1

    Çözümü var mıdır bunun. Sırf şu illet yüzünden silip Windows 7 yi Win XP kuracağım.

    Aynı hata bende de oldu. Bu hatayı gidermenin bir tek yolu var. Win7 Ultimate sana bir güncelleştirme seçecek. Onu yükle. Güncelleştirme bilgisayarındaki tüm sorunları çözecek. Eğer yeni format attıysan pc ye fazla yüklenme ve bütün güncelleştirmeleri yükle. Eğer Win7 in sahteyse güncelleştirmeleri otomatik yüklemeye ayarlama, yakalanırsın ! GEÇMİŞ OLSUN !
  • Aynı sorun bana da oldu. İlk önce sakin ol. Win7 güncelleştirmelerine gir. Daha sonra oradaki bütün önemli güncelleştirmeleri yap. Sorunun büyük ihtimalle çözülür. GEÇMİŞ OLSUN !
  • Arkadaşlar codecleri nereden kaldıracağım ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayatcilingiri

    Klasör Seçeneklerindeki Görünüm sekmesinden her zaman simge göster,küçük resim gösterme kutusunu işaretlerseniz sorun çözülecektir.





    walla çok saolasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayatcilingiri

    Klasör Seçeneklerindeki Görünüm sekmesinden her zaman simge göster,küçük resim gösterme kutusunu işaretlerseniz sorun çözülecektir.





    sabahtan beri yapmadığım şey klalmadı tam formatlıcakken bunu gördüm Allah senden razı olsun kardeşim.Sabahtan beri tyaşadığım sorun sadece bir tik yüzündenmiş.yalnız bu sorun geçicimidir yoksa kalıcı çözümmüdür zaman göstericek en azından pc mi yedekledim artık sorun değil göçsede.




  • Kardeşim ben lenovo y560 Windows 7 home premium kullanıyorum.Sorun şu ki pc her açıldığında windows gezgini hatası veriyor.Klasörleri ancak görev yöneticisinden açabilbildiğim gibi oradan denetim masasını açamıyorum.Sorun şu ki denetim masasını nasıl açabilirim?Klasör seçeneklerine girmem lazım giremiyorum.
  • inanılmaz derecede şiddetle teşekkür ediyorum bu konuya yaedımcı olan arkadaşlara insan bu kadar basit olsuğunu görünce gerçekten şaşırıyor
  • allah razı olsun kardeşim
  • Çok uğraştım bu problemi çözmek için sonunda başardım birde anladım ki bu sorun genellikle asus marka bilgisayarlarda oluyo bu link asus da garanti işe yarıyo bulandan Allah razı olsun http://www.ihvanforum.org/showthread.php?111224-Windows-Gezgini-%C3%87al%C4%B1%C5%9Fmay%C4%B1-Durdurdu-hatas%C4%B1-ve-%C3%87%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.