bora arpınar sana tavsiyem o versatile den uzak dur, cd speed programını kullanırken sadece verilen kalite puanına bakmayın, sonlara doğru PIE ler gerçekten fazla yükselmiş, aynı şey oky için de geçerli. Oky de PIE ler direk yüksek başlamış ve ortalaması 68. Genelde böyle sonuç çıktığında o marka cd ye yabancı forumlarda direk sahte yuden diyolar :D Gerçekten iyi kalite bir yuden üretimi dvd medyada PIE ve PIF ler gerçekten muazzam oluyor.(Ör: Fuji, Verbatim, Yuden)
Örnek bir yuden:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 18 Ekim 2005, 22:59:56 >
Arkadaşlar BenQ dw1640 modelinin siyah versiyonunu İstanbul'da satan bir yer biliyor musunuz? Boğaziçi Bilgisayar A.Ş. distribitör gözüküyor. Mail atıp sorayım dedim hangi bayilerde bulabilirm diye? üç mail yolladım cevap gelmedi.
Bilen varsa söylerse sevinirm. Ankara'daki Demo bilgisayarda da sadece beyaz olan kalmış.
evet haklısın benq philips marka chip kullanıyor. ama benq'in özellikleri hiçbir philips modelinde yok. yazma ve okuma hızlarını karşılaştırsan aynı olmadığını görürsün. firewall ile olur diyorsan, benq'da standartken kendimi fw ile riske atmam mantıksız olur.
Arkadaşlar BenQ dw1640 modelinin siyah versiyonunu İstanbul'da satan bir yer biliyor musunuz? Boğaziçi Bilgisayar A.Ş. distribitör gözüküyor. Mail atıp sorayım dedim hangi bayilerde bulabilirm diye? üç mail yolladım cevap gelmedi.
Bilen varsa söylerse sevinirm. Ankara'daki Demo bilgisayarda da sadece beyaz olan kalmış.
Valla bende bugün mail attım cevap geldi o ürünü başka firma satıyor diye bende sitelerindeki sayfayı tekrar gönderdim bunu siz satıyorsunuz diye ses seda yok.Ayrıca writer ın bir özelliğide laser ı disk yüzeyine tam 90 derece olarak odaklaması ki buda muhtemel jitter bozulmalarının önüne geçer.Eğer hakikaten yazdıkları gibiyse daha ülkemize gelmemiş olan plextor 740 ayarında bir cihaz bu.
asus 1608 p kullanıpta bu testten kotu sonuclar alan arkadaslar endiselenmesin cunku asus 1608 p nero kalite puan testi programını desteklemıyor o yuzden alakasız sonuclar cıkıyor . hem yabancı hem de bazı turk forumlarında bu konu bayagı konusuldu.belki gelecek firmware de bu hata duzeltilir ve nero kalıte testı programı ıle asus 1608 p arasındakı bu uyumsuzluk giderılır,o yuzden bu cihazı kullanan arkadaslar nero testınden aldıkları puanı dvd medya secerken dikkate almasınlar.
bu yaziyi yazdigin iyi olmus. zira asus'un review larini okumadigim yabanci site kalmadi dvd kopyalama muzik cdsi yapma performanslarini dahi ayri ayri inceledim asus rip hizinda malesef yavas digerlerine oranla en yavaslarindan biri ama bu yavaslik eger profesyonel olarak dvd den dvd ye falan kopyalama yapmiyorsaniz sizi rahatsiz etmez. okuma konusunda degerler digerleri ile muadil yani ayni. hizli ya da yavas degil. lakin cizik/bozuk cdleri (error correction) en hatasiz ve en yuksek hiza cikarak okuyabilen urun. asus optik alanda urun yelpazesi olan bir firma degil o yuzden bu yazicisini pioneer a yaptiriyor, chipseti ise nec. asus u birakip gidip nec alan arkadas bence sadece kendini yormus o kadar. ha nec te oldukca iyi, populer bir marka itirazim olamaz. fakat dvd writerini bilmem ama cd writerda en iyisi yamahaydi yazdigi bilgileri cdye resmen kaziyordu testlerde datalar kalin cizgilerle cikiyordu bu uzun seneler datanin saglikli kalmasi demekti. yamaha dvd writer yapiyor mu oturup arastirmadim dogrusu. benq da bu ara reviewlarda one cikan bir urun. kalitesi ile goz dolduruyor. samsung tavsiye etmem.
Ayrica yazilan dvdnin kalitesi o an itibariyle sabittir. yok nec'le okusam 90 cikiyor.... asus'a okusam 0 cikiyor... philips 50 veriyor falansa..., hele hele okuma hizlarina gore cd/dvd nin kalitesi degisip duruyor ise... bu test baslibasina bir SACMALIKTIR.
Sonunda sağlam bir sonuç alablidim, ve artık dvd piyasasında tek geçeceğim verbatim 8x 4.7 gb ürününü gözüm kapalı kullanırım, aşağıdaki sonuç da bunun bir göstergesi, yazım hızı 4x.
Sonunda sağlam bir sonuç alablidim, ve artık dvd piyasasında tek geçeceğim verbatim 8x 4.7 gb ürününü gözüm kapalı kullanırım, aşağıdaki sonuç da bunun bir göstergesi, yazım hızı 4x.
Ufaltılmış ön izleme resmi
O sonuç hiç güzel değil 8x verbatimi 8x te yaz daha başarılı sonuçlar çıkıyor ilk değer en fazla 280 olması lazımken bin küsurlarda.