öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum fakat biraz geç kaldınız, siz buraya yazdığınızda ben benq 1650dw kutusuz almıştım. Neyse benim diğer dvd raytırın güç kablosunu çıkartmak zorunda kaldım çünkü boşta (sarı-siyah-siyah-kırmızı) power kablosu yok. Ben bu ikisini birden nasıl kullanabailirim?
Bi de şey sorayım bun Benq 1650 de dvd yazarken neroda altta buffer level var. O bi düşüyo, bi artıyo(%98 oluyo sonra %40... falan böle değişiyo) Bunun sebebi nedir ki? sistemimden mi kaynaklanıyo. Şimdi vaktim yok akşama bikaç test koyarım
Power Supply'dan üç değişik voltaj çıkıyor. +- 3.3volt;+- 5volt;+- 12volt Bu uçların yani her bir değişik voltajın geldiği nokta aynıdır... Yani (sarı-siyah-siyah-kırmızı) olarak gördüğün kablo sıralamasından misal 3 tane olduğunu düşünürsen aslında her renk aslında içeride aynı noktaya bağlıdır..Kolaylık olsun diye kullanıcıya fazladan bu renk sıralaması olan kablodan çıkartırlar...Sende kendin yazıcı arkasına giren uç bağlantısından edinirsen her bir rengi aynı noktaya kendin bağlarsan sorunun çözülür... Ama Power Supply'da aslında önemli olan voltaj değerininden çekilen Amper'dir...Bu Amper değeri ne kadar yüksekse voltajda kararlı olur.. Kullanacağın Power supply 450 Watt olmalı...Seninki tahminim 300 Watt veya altı olabilir..Dediğim kablo bağlantısını yaparsan çalışır ama sorunla karşılaşma ihtimalin var..Çünkü aynı anda 2 adet yazıcı bağlı olacak..
Birde 450Watt Power Suply' 20 veya 22 dolara en fazla alabilirsin kablo bağlantısıda fazla olur çünkü şu anki sistemlere göre düşünülmüştür...
Neroda kayıt yaparken buffer'ın oynaması olağan fakat % 40 değerine düşmesi iyi değil.Bu büyük ihtimalle sistemden kaynaklanır..
1.Kaydedeceğin ve işletim sisteminin bulunduğu hard disc bölümü disc birleştirmeye ihtiyaç duyuyormu...? 2.Ram'ini güçlendirmelisin..
Misal temiz kurulum yaptın neronon son sürümü yüklü windows update yapılmış ; anakartın son firmware yüklü ve ram'i 1 gb olduğunu düşünürsek gene buffer'da aynı sorunla karşılaşırsan geriye birtek cpu veri alışverişine yatişemiyor deme ihtimalimiz var..
Yazıcı içinden çıkan; yazıcıyı bağlayabileceğimiz olarak söylenen değerler en düşük olması gereken değerler ; bu değerlerde cihaz kararlı çalışamayabilir....
Görevlerini basit görsekte yazıcılar yazabilmek için kararlı voltaja ihtiyaç duyarlar..
Philips SPD6002 DVD-ROM okumasi da 12x'e sabitlenmis, oysa ozelliklerinde 16x olarak belirtilmis.
ayrica Nero 7.7.5.1 ile gelen Nero InfoTool 4.2.1.0'in ozelligi sayesinde SPD6002'nin UDMA2'yi destekledigi goruluyor. boylece "cihazim hangi DMA modunu destekliyor, su an hangi DMA modunda calisiyor" sorularina son Nero InfoTool 4.2.1.0 - http://rapid-share.com/files/20178162/NeroInfoTool_421.rar.html
disc quality testi yapmaya çalışıyorum fakat LG marka dvd-rom'da start aktif olmuyor. NEC dvd-rw'da ise start'a basabiliyorum ama "drive doesnt support this function" diyor.
Bu durumda ben kalite testi yapamicakmıyım? Neden? Teşekkürler...