abi finallere hazirlanmaya calisioz bi yandan . yeni yazicin hayirli olsun!! SPD 1400 ztn dis gorunus olarak 1660'la ayni, ozelliklerini incelemdim ama aynidir ki alet kendini 1660 olarak tanittigina gore. daha once de belirttigim gibi alet BenQ DW1650'ye crossflash edilebilir. direkt 1660 olarak gorunmesi tahminim bellenimden veya EEPROM'dan kaynaklaniyor olabilir. sonuc itibariyle 1660 uzerinde biraz degisiklik yaparak 1400'u cikarmis Philips, neyi amacladilarsa ayni alete farkli model vererek piyasaya surmeyi?? kalite testini neden o kdr dusukte yaptigini bilemicem, ama onceki Philips bellenimli ve Nexperia chipsetli aletler de pif olcemiyordu mesela, belki Nexperia chipset ve Philips bellenim ikilisi test icin daha hazir degiller . onerim tabii ki BenQ DW1650'ye flash'laman. ama bellenimi guncelledikten sonra da gozle gorulur kalite artisi var . emin degilim BenQ'ye flash'ladiktan sonra tekrar Philips'e flash'lanabiliyor mu ama mumkunse, her ikisini de deneyip senin icin daha uygunu secmeni oneririm. tabii BenQ'deki ek ozellikleri anlatmama gerek yok herhalde
bu arada SPD2410 icin vermis olduum linkte arkadas aleti basariyla Lite-On SHM-165P6S'ye flash'lamistir. geriye yeni SPD'ler kaldi . Philips sagolsun Lite-On'u da BenQ'yu da bize ilk getiren. ulkemizde Lite-On bulmak cok zor ztn, BenQ DW1655 hala piyasada yok, ama esdegeri Philips 1668'i birkac yerde gordum gibi.
spd6000 booktype ları kıtlı olmasına karsın her seyı dvd+r oalrak kaydeıyorum ona ragmen sonuclar guzel, lıte on a modlayanların tek sebebı bıt set. ozelıgı acık olmasından dolayı boylece dvd-rom oalrak kayıt yapılabılıyor ve daha ıyı sonuclar alınabılıyor ben lite on a modlayıp gerı spd6000 e dondum, orjıanl fw en ıyısı cıktı
bırde maxell 16x +r lerıde test ettım, rıcohjpn uretımı verbatım yuden kalıtesınde , mcc o4 e yakın soncualr var ama daha ıyı degıl
bırde fuji nın 16x +r lerını test edıcegım,
dvd ram destegı olan hıcbır aletı hıc bı zaman sevmedım, mesela plextor unda bı dvd ram modelı var ama plextor serısının nerdeyse en kotu uyesı, lg dvd rw lerde oyle, dvd ram destegı olan aletı ben almam, zaten ıhtıyac da yok,
lite on ıstedıgınız kadar bulurum ama alıp test edınce gercek lıte on degıl, oem uretım lıte on oldugunu anladım
kasası benq 1650 ıle aynı, modelı ınternet sıtesınde bıle yok, philips ın de kasası 1650 ıle aynı olan modelınden uzak durun
ızmır de forum bornovada kı kipa da 1668 gordum, ıhtıyacı olanlar kacırmasın 1655 ye modlanıyor sonucları 1650 ye gore daha ıyı
The_WeB cevaplamis gerci ama daha once meco arkadasimizin da verdigi tabloyu buraya eklemek isterim tekrardan (tablo silinmis imageshack'tan) 1ECC ve 8ECC kriterlerine gore verilen puanlar
@ The_WeB
dogrudur ancak sonuc olarak Tayvan'da Verbatim ureten iki firma var CMC Magnetics ve Prodisc. calismani dort gozle bekliyoruz . bi aralar ben de ricohjpn kodlu Fuji denemistim ama sahteydi buyuk ihtimalle pek de tatmin edici sonuc vermemisti. tabii ki japon Maxell'ler de iyi ancak Verbatim'le olan fiyat farkina bakilirsa Verbatim'den sasmam . hele TDK icinse ne dicemi bilemiom, turlu turlu medya kodlari var, ona ragmen en pahali dvd medyalar arasinda
SPD6000'i her iki sekilde deneyip bu sonuca varman guzel ancak Lite-On'daki en onemli ozellik olan SmartBurn'u da unutmamak gerek . SPD6000 testlerini bizle paylasman dilegiyle.
Lite-On'u tek distirbutoru olan Keysmart'ta bulmustum, onun disinda bazi sitelerde de satiliyorlar ancak modelleri belli degil, "16X dvd yazici" deyip birakmislar. sonuc itibariyle benim icin isim, kasa fln onemli degil, onemli olan kasanin icindeki donanimdir, istedigim alete donusturuluyorsa yeter
The_WeB cevaplamis gerci ama daha once meco arkadasimizin da verdigi tabloyu buraya eklemek isterim tekrardan (tablo silinmis imageshack'tan) 1ECC ve 8ECC kriterlerine gore verilen puanlar
@ The_WeB
dogrudur ancak sonuc olarak Tayvan'da Verbatim ureten iki firma var CMC Magnetics ve Prodisc. calismani dort gozle bekliyoruz . bi aralar ben de ricohjpn kodlu Fuji denemistim ama sahteydi buyuk ihtimalle pek de tatmin edici sonuc vermemisti. tabii ki japon Maxell'ler de iyi ancak Verbatim'le olan fiyat farkina bakilirsa Verbatim'den sasmam . hele TDK icinse ne dicemi bilemiom, turlu turlu medya kodlari var, ona ragmen en pahali dvd medyalar arasinda
SPD6000'i her iki sekilde deneyip bu sonuca varman guzel ancak Lite-On'daki en onemli ozellik olan SmartBurn'u da unutmamak gerek . SPD6000 testlerini bizle paylasman dilegiyle.
Lite-On'u tek distirbutoru olan Keysmart'ta bulmustum, onun disinda bazi sitelerde de satiliyorlar ancak modelleri belli degil, "16X dvd yazici" deyip birakmislar. sonuc itibariyle benim icin isim, kasa fln onemli degil, onemli olan kasanin icindeki donanimdir, istedigim alete donusturuluyorsa yeter
walla ben ole ıvır zıvır ayrıntılarıla hıc ugrasmıyorum lıte on fw de sonuclar hep kotu cıktı, 3-4 fw denedım,
spd6000 ını mavı bılg. cukurambar subesınden aldık, kutulu olarak 86 ytl ıdı 1 ay once
spd1400 ya da 1660p nelere flash lanıyor arkadaşlar, siz bana verin deneyeyim de bu ürün için de en uygun durumu bulalım, gerçi son firmware i ile yaptğım çekimlre bnce gayet iyi ama daha da iyi olabilir mi acaba
arkadaşlar bugün gittim hyundai yi temin ettim 1 adet adama da diyorum test edeceğim iyi ise geleceğim fln işte test sonuçu içerik resim ve kısa kısa videolardan oluşuyor sizce 40 kuruşa bu dvd iyi mi ayrıca üzerinde 12X yazmasına rağmen 16X i destekliyor ama 1 tane aldığım için yanarsa diye 8X de yazdırdım 8X le test benchmark testi bir de okuma testinde c1/c2-PI/P0 dye bir bölümde yaptığımda en sonlara doğru hatalı ve kötü diye yerler çıkıyor %99.3 fln iyi çıkıyor. fakat o hatalı veya kötü denen dosyaları çok rahat biçimde okuyor kopyalıyorum ama okuma testi yaptığımda hepsi yeşil nasıl oluyor bu iş ?
bu da 4.06 nero testi yukarıdaki 7'ydi benchmark testi