kapasite bu kadar işte. yapacak birşeyim yok diyerek durumu göstermek de güzel aslında. yanlış yere yazmışım iletileri.ok
kusra bakmayın. sadece burası test alanıymış ben sorun çözümü de belki olur paylaşım olur diye düşündüm.
benim hatam.
ne diyosun sen kendi kendine yaa ? 40 sayfa lık topic in tamamını ben testlerle doldurmuşum ,, sanki senin sorununu ben çözmek zorundaymışım gbi yazıyorsun ? sorununa yardımcı olmadık diye kapasitemizi de belirlemişsin.
bilmiyorum buraya yazmak dogru mu ama cidden yardımcı olabilecek biri varsa cok sevinirim
hp nc6120 notebook kullanıyorum ve dvd wr olarak da Tssl Corp ts-l532a gözüküyor
internette aramadıgım yer kalmadı firmware güncellemesi için ,
sorunum şu : eski medyaları 1x-8x Dms gibi 8x hızında yazabiliyor ancak
yeni medyaları örnegin mmc 004 id li verbatim dvd+r 16 x medyayı sadece 2x ve 4x olarak yazılabilir görüyor
üzerindeki kayıtlı firmware hp20 idi ve ben şu an bunu ti94 olarak flashladım ama bi düzelme olmadı
önerisi olan ??
yabancı forumlarda bu sorunu yazıcının az medyayı tanımasına bağlıyorlar. sürücünü Toshiba 6472 a flashlarsan eğer yazma hızların düzelebilir ama bu seferde yazdıklarını okuyamama gibi bir sorunla karılaşabilirsin.
'll share with you, friends, my experience with this burner which I define a little piece of crap. Having regularly problems with samsung TS-L532A (It couldn't burn more than 2-2,4x the most part of support), I decided to flash its firmware to obtain a Toshiba 6472 with TR51 firm. I've accomplished a lot of tests with several supports and here it is the result: Tayio Yuden 8x +r:burned at 8x,4x,2,4x, burns always successful, discs burned at 8x,4x report ciclic redundancy errors when you try to copy data to hd, discs burned at 2,4x o.k.; TDK 8x +r:burned at 8x,4x,2,4x, burns always succesful, discs burned at 8x,4x report ciclic redundancy errors when you try to copy data to hd, discs burned at 2,4x o.k.; Samsung Pleomax 8x +r(Optodisc):burned at 8x,4x,2,4x, burns always successful, discs burned at 8x,4x report ciclic redundancy errors when you try to copy data to hd, discs burned at 2,4x o.k.; Emtec BASF 8x +r(CMC):burned at 4x,2,4x (burner doesn't recognize 8x), burns always successful, discs burned at 8x,4x report ciclic redundancy errors when you try to copy data to hd, discs burned at 2,4x o.k.; Philips 8x +r:burned at 8x,4x,2,4x, burns always successful, discs burned at 8x,4x report ciclic redundancy errors when you try to copy data to hd, discs burned at 2,4x o.k.; Verbatim 8x -r(Mitsubishi Chemical): only one disc burned at 8x, burns successful, copying data to hd disc without errors. It seems only Verbatim is o.k., but I'm not sure as I've made only one disc, as I'm tired to make coasters with this burner. This burner seems to be able to produce decent burnings only at a speed of 2,4x. What do you think about this fact? Maybe are there any unofficial firmwares to try? Thank you very much in advance for your answers.
1.'si belki sana cevap gelir. bu sitede çifte standartta var çünkü.
2.'si HP support sayfasından öteye geçilemez bence.
Burası paylaşım ortamı. Sorununu kimse bilmiyorsa yardım edemez. Kimsede etmek zorunda dğeil zaten. Bunları yazarak bu saatten sonra yardım almayı da zorlaştırıyorsun.
Burası paylaşım ortamı mı vay be? Bana gelmiş forumun ne olduğunu öğretmeye bile kalkıyorsun ...bravo sana.
Nero CD/DVD yap testini al print screen'e bas bu mudur? DVD yazıcı sorunlarına son diye açılan konu???? ismini boş medya testleri diye değiştirin kimseyi de kandırmayın. Sus biliyor sansınlara bağmışsınız gidiyor öyle.
Bu saatten sonra yardım etseniz ne olur zaten Ben Philips iyi bir optik üretici değil demek istiyorum kabul etmemeye devam edin siz.Başınıza gelince göreceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 14 Kasım 2006; 14:00:23 >
bilmiyorum buraya yazmak dogru mu ama cidden yardımcı olabilecek biri varsa cok sevinirim
hp nc6120 notebook kullanıyorum ve dvd wr olarak da Tssl Corp ts-l532a gözüküyor
internette aramadıgım yer kalmadı firmware güncellemesi için ,
sorunum şu : eski medyaları 1x-8x Dms gibi 8x hızında yazabiliyor ancak
yeni medyaları örnegin mmc 004 id li verbatim dvd+r 16 x medyayı sadece 2x ve 4x olarak yazılabilir görüyor
üzerindeki kayıtlı firmware hp20 idi ve ben şu an bunu ti94 olarak flashladım ama bi düzelme olmadı
önerisi olan ??
Şu bu yazıcı için verilen en fazla yazım hızı şu an '' 8 ''...En fazla 8 hızında yazabilirsin.Ama yazıcının tanıyacağı medyaları fazlalaştırmak için aşağıda verdiğim linkten yeni firmware yükleyebilirsin..
Bu firmware'ler offical değildir.Sorumluluk sana aittir..Bu yazıcı misal firmware olarak hala DVD-9 medyaları 2.4 hızında tanıyor.Üretici SAMSUNG bu modeli unutmuş gözüküyor.
Bu yazıcıyı kullananların hepsi senin gibi şikayetçi..
2. Burada 1'den fazla firmware var.Bu sayfadan tek tek indir hangisi kafana yatarsa onu yükle.. Yüklemek İçin Tıkla
3. Buradaki bin uzantılı firmwareler dos altından yüklemek için.Bin uzantılı firmware!leri ala42'nin yazdığı MediaCodeSpeedEdit tool ile açıp içerik olarak medyaların hızlarını görebilirsin.Ona göre exe olanı tıklayıp windows üstünden yüklersin...
Burası paylaşım ortamı mı vay be? Bana gelmiş forumun ne olduğunu öğretmeye bile kalkıyorsun ...bravo sana.
Nero CD/DVD yap testini al print screen'e bas bu mudur? DVD yazıcı sorunlarına son diye açılan konu???? ismini boş medya testleri diye değiştirin kimseyi de kandırmayın. Sus biliyor sansınlara bağmışsınız gidiyor öyle.
Bu saatten sonra yardım etseniz ne olur zaten Ben Philips iyi bir optik üretici değil demek istiyorum kabul etmemeye devam edin siz.Başınıza gelince göreceksiniz.
polemiğe girmek istemiyorum. ama kimseyi sana yardm etmiyor diye suçlayamazsın.