Şimdi Ara

TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ amd 'sistemine uyarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha geçen haftaya kadar niyetim i5-750 işlemcili bir sistem kurmak istiyordum lakin vatan computerin 10 gün oyalaması vs dolayısıyla ''hayatım en büyük yanlışı bu firmaya sanırım sipariş vermekti '' neyse fazla da uzatıp sıkmak istemiyorum vede bu aşamada inteldende soğudum şimdi niyetim AMD sistem kurmak lakin ben intel sistem için aşşağıdaki ramlarden aldım

TEAM XTREEM 4GB DDR3 1600MHZ CL7 LOW VOLTAGE BELLEK KİTİ (2X2GB)–

bu ram low valtage de çalıştığı için acaba aşşağıdaki anakartta sorun yaratırmı

AMD PHENOM II X4 955 3.2GHz (SOKET 938) AM3 BLACK EDITION KUTULU İŞLEMCİ HDZ955FBGIBOX
    ASUS M4A79XTD EVO AMD 790X 5200 HT DDR3 1800(O.C.) SOKET AM3 ANAKART

bilen ustalara danışmak istiyorum bu anakratta bu ram i direkt 1600 mhz olarak görürmü low vlotaj olduğundan dolayı bu anakart fazla voltaj verip te zaten çok pahalıya maal olan ramlarimi uçururmu bilenler cevap verirse sevinirim ..

• Uyar tabi ki, düşük voltajda calıstıgı içinde daha iyi olur.

NOT: · Bellek Hızı : 800/1066/1333/1600*/1800*/2133*(OC)

Çalışır ama bu veya şu alacağin herhangi bir 1600mhz rem makinanda 1333mhz calısacak cunku amd chipsetler en fazla bu kadar destekler. Onu biosdan rem frekansından 1600mhz getireceksin.

Hiçbir amd anakart alacagin herhangi bir 1600mhz remi taktıgın gibi görmez.
  • teşekkür ederim dostum valla hızır gibi heryere yetişiyosun sen olmasan ne yapardık bilemiyorum zaten sistemide senin tavs,yene göre kuruyordum teşekkürler tekrar
  • rame oc yaparken işlemciye oc yapmak gerekiyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

rame oc yaparken işlemciye oc yapmak gerekiyor mu

hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Orijinalden alıntı: hærun

rame oc yaparken işlemciye oc yapmak gerekiyor mu

hayır

hayır derken?

1.bellek çarpanını arttırarak sadece işlemci hızını ellemeden ram hızını arttırabilirsin. Mesela i5 750 de ram çarpanı en fazla 10 olduğundan ve BCLK de orjinalinde 133 olduğundan 133 X 10 =1333 ramlerin orjinal hızı budur ve ram çarpanı daha artmadığı için ramlerin hızını BCLK yi ellemeden arttıramazsın. Mesela i7 860 da max ram çarpanı 12 dir. BCLK yine 133 dür. ram çarpanı 10 olarak gelir. ramlerin 133 X 10 = 1333 de çalışır.Biostan ram çarpanını 12 yaparak BCLK yi ellemeden ramlerini 133 X 12 = 1596 hızına çıkarabilirsin.

yada

2.BCLK yi arttıracaksın ama bu seferde BCLK çarpanını düşürmen lazım işlemciyi orjinal frekansına getirebilmen için çünkü BCLK frekansı hem işlemci hem ram hızını belirler. Yanlız bunu yaparsan turbo boosttan faydalanamazsın. Eğer ramlerin ve anakartın XMP destekliyorsa; Biostan XMP profil seçersen BCLK frekansı arttırma ve BCLK çarpanı düşürme işlemini anakartın otomatik olarak yapar fakat dediğim gibi turbo boost gider.

yada

3.BCLK frekansını arttırırsın, BCLK çarpanını da değiştirmezsin; böylece hem raminin hemde işlemcinin hızı artar hemde turbo boostu kaybetmezsin ama işlemcine oc yapmış olursun

• arkadaşlar bende bu ramden alcam fakat asus un resmi sitesinde(konuda bahsi gecen anakart için) desteklenen ramlerde bu model yok.Ramin resmi sitesinde de platform olarak i7 ve i5 adı gecyor.

Bu durum sadece İntel ile Team arasında olan bir satış anlaşmasındanmı kaynaklanıyor yoksa cidden b ramler AMD sistemlerde sorun cıkartma potansiyelinemi sahip...

http://www.teamgroup.com.tw/teamgroup/en/productDetail.php?pd_id=421&pl1_id=1&pl2_id=59 işte burada sadece Intel adı geciyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssxxx04 -- 3 Ocak 2010; 20:20:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssxxx04

arkadaşlar bende bu ramden alcam fakat asus un resmi sitesinde(konuda bahsi gecen anakart için) desteklenen ramlerde bu model yok.Ramin resmi sitesinde de platform olarak i7 ve i5 adı gecyor.

Bu durum sadece İntel ile Team arasında olan bir satış anlaşmasındanmı kaynaklanıyor yoksa cidden b ramler AMD sistemlerde sorun cıkartma potansiyelinemi sahip...

http://www.teamgroup.com.tw/teamgroup/en/productDetail.php?pd_id=421&pl1_id=1&pl2_id=59 işte burada sadece Intel adı geciyor...

Bellekler 1156'ya uygun olarak üretildiğinden kaynaklanıyor.(1.65v)Amd sistemlerde sorun çıkarttığından değil

• yani başka marka bir ramin bu şekilde calışması için 1.65v den daha yuksek bir degermi gerekiyor.Birde bu ramlari 1600e cektiğimizde amd sistemdede 1-65v'demi çalışıyor.

Bu konu hakkında bilgim çok az.Açıklayabilirmisiniz acaba?

Teşekkür ederim........
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssxxx04

yani başka marka bir ramin bu şekilde calışması için 1.65v den daha yuksek bir degermi gerekiyor.Birde bu ramlari 1600e cektiğimizde amd sistemdede 1-65v'demi çalışıyor.

Bu konu hakkında bilgim çok az.Açıklayabilirmisiniz acaba?

Teşekkür ederim........

Voltajı kaça ayarlarsanız onda çalışır.1.65 ayarladıysanız 1.65,1.7 ayarldıysanız 1.7v.
    Nehalemde bellek voltajı 1.65'in üstünde olursa sorun olabiliyor.Bundan dolayı I5 ve I7 için ramler 1.65v üretiliyor.
    Mesela;
    http://www.vatanbilgisayar.com/patriot-pv234g1600llk-4gb-%282*2gb%29-viper-ii-ddr3-1600mhz-cl7-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=40670
    Bu bellek 1600mhz cl7'de 1.9v ile çalışıyor.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5298
    Bu bellek 1600mhz cl7'de 1.65v ile çalışıyor.

• teşekkür ederim şimdi anladım
  • Selam Arkadaşlar.

Benim team low voltage 4 gb cl7 ddr3 1600 ramlerim var.

Biosdan cl7 yapıp 1.65 v ayarladığımda pc açlmıyor.
    cl8 yapıp açtığımda stabil ollmuyor.

Acaba bu ramleri cl7 de 1600 da nasıl kullanabilirim.
    1,65 üzerine de çıkmak istemiyorum.

Anakart Asus 785td evo
    İşlemci Amd Phenom x4 955 be
  • XMP profil biosda gözükmüyor. Acaba benim anakartın QVL listesinde benim ram yok.
    Uyumsuz mu ? Yoksa 785td evo v lerde bu ayar mı yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mchll

Selam Arkadaşlar.

Benim team low voltage 4 gb cl7 ddr3 1600 ramlerim var.

Biosdan cl7 yapıp 1.65 v ayarladığımda pc açlmıyor.
    cl8 yapıp açtığımda stabil ollmuyor.

Acaba bu ramleri cl7 de 1600 da nasıl kullanabilirim.
    1,65 üzerine de çıkmak istemiyorum.

Anakart Asus 785td evo
    İşlemci Amd Phenom x4 955 be

Aynı sorun bende de var. UD5P Anakart, 965BE işlemci ile 1600mhz CL7 çalıştıramadım.
  • bu ramleri 1600 CL7 de çalıştıramayan arkadaşlar: Bahsettiğiniz ramlerin team 1600 cl7 low voltage olduğundan eminmisiniz. Bu ramlerin 2 farklı versiyonu var. Lov voltage olanlar 1.65 voltajda 1600 cl7 destekliyor sadece ve diğer modelinden daha pahallı. Kodlarıda farklı zaten. şow voltage olanların kodunda ekstradan LV yazar. Ayrıca yukarıda bir arkadaş bu ramler benim sistemimdede 1.65 mi çalışır demiş ve bence yanlış bir şekilde sen voltajı kaça çekersen o voltajda çalışır şeklinde cevaplanmış. biosta zaten bu ramlerin voltajını arttırmanız için bir seçenek çıkmıyor. yani bu ramlerin üst limiti 1.65 ve voltaj değerinde 1600 cl7 sorunsuz çalıştırması lazım her sistemde. benim i5 750 sistemimde en ufak problemsiz çalıştırdı en azından.xmp profilden ayarlamıştım.
  • Arkadaşlar CL ye bence o kadar önem vermeyin, oyunlarda hiç farkettirmez, ha test yaparım tatmin olurum derseniz bilemem.

Ben x4 965, 790fxt ud5p anakartla 1600 mhz de cl9 olarak kullanıyorum. 1333 tü aldığımda, biostan 1600 yaptım, sorun olmadı. Ram hızı CL'den çok daha önemli bildiğiniz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Ocak 2010; 2:59:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: G60
    Aynı sorun bende de var. UD5P Anakart, 965BE işlemci ile 1600mhz CL7 çalıştıramadım.

Ben de. CL11 çalışıyor. (TM3X1600C7LV4-GK)
    Ve ayrıca bundan önceki sistemimde Ocz Platinum PC8500 4Gb ddr2 vardı, onun skoru Win7 x64' te 7.5 iken bu (imzadaki) sistemde Team Xtreem LV4GK (1.6 Ghz) 7.4, grafik skorları da 7.7 iken 7.8 oldu. Neyse grafik ayrı. Ayrıca anakartta ses çıkışları ile bi' sorunum daha var. Akşama biosu güncelleyip ses kartının da güncel sürümünü yükleyeceğim, sorun devam ederse forumdan paylaşacağım artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: camoka5

bu ramleri 1600 CL7 de çalıştıramayan arkadaşlar: Bahsettiğiniz ramlerin team 1600 cl7 low voltage olduğundan eminmisiniz. Bu ramlerin 2 farklı versiyonu var. Lov voltage olanlar 1.65 voltajda 1600 cl7 destekliyor sadece ve diğer modelinden daha pahallı. Kodlarıda farklı zaten. şow voltage olanların kodunda ekstradan LV yazar. Ayrıca yukarıda bir arkadaş bu ramler benim sistemimdede 1.65 mi çalışır demiş ve bence yanlış bir şekilde sen voltajı kaça çekersen o voltajda çalışır şeklinde cevaplanmış. biosta zaten bu ramlerin voltajını arttırmanız için bir seçenek çıkmıyor. yani bu ramlerin üst limiti 1.65 ve voltaj değerinde 1600 cl7 sorunsuz çalıştırması lazım her sistemde. benim i5 750 sistemimde en ufak problemsiz çalıştırdı en azından.xmp profilden ayarlamıştım.

Hocam benimki low voltage eminim bu konuda. Hatta bir test görmüştüm ramlerle alakalı. Test low voltage olmayan la ilgiliydi. Kasayı açıp baktım LV serisi 1,65 v olan. Diğerleri 1,65 - 1,95 .
    Biosdan ram üst limitini 2,00 v ye kadar çakabiliyorum izin veriyor fakat XMP profil yok kafayı yicem.
    Ayrıca manuel olarak ram timingi yatığımda cl7 1600 sistem reset atmıyor. enteresan bir durum ?
    Ramleri takaslamayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mchll

quote:

Orijinalden alıntı: camoka5

bu ramleri 1600 CL7 de çalıştıramayan arkadaşlar: Bahsettiğiniz ramlerin team 1600 cl7 low voltage olduğundan eminmisiniz. Bu ramlerin 2 farklı versiyonu var. Lov voltage olanlar 1.65 voltajda 1600 cl7 destekliyor sadece ve diğer modelinden daha pahallı. Kodlarıda farklı zaten. şow voltage olanların kodunda ekstradan LV yazar. Ayrıca yukarıda bir arkadaş bu ramler benim sistemimdede 1.65 mi çalışır demiş ve bence yanlış bir şekilde sen voltajı kaça çekersen o voltajda çalışır şeklinde cevaplanmış. biosta zaten bu ramlerin voltajını arttırmanız için bir seçenek çıkmıyor. yani bu ramlerin üst limiti 1.65 ve voltaj değerinde 1600 cl7 sorunsuz çalıştırması lazım her sistemde. benim i5 750 sistemimde en ufak problemsiz çalıştırdı en azından.xmp profilden ayarlamıştım.

Hocam benimki low voltage eminim bu konuda. Hatta bir test görmüştüm ramlerle alakalı. Test low voltage olmayan la ilgiliydi. Kasayı açıp baktım LV serisi 1,65 v olan. Diğerleri 1,65 - 1,95 .
    Biosdan ram üst limitini 2,00 v ye kadar çakabiliyorum izin veriyor fakat XMP profil yok kafayı yicem.
    Ayrıca manuel olarak ram timingi yatığımda cl7 1600 sistem reset atmıyor. enteresan bir durum ?
    Ramleri takaslamayı düşünüyorum.

Anakartında xmp profil özelliğini desteklemesi gerekiyor tabi ama anakartın destekliyordur herhalde değil mi? manuel olarakda sistemin sorunsuz çalışıyorsa 1600 cl7 de neden xmp profile ihtiyaç duyuyorsun?

• Benim Ram'lerim de Low Voltage serisinden.

Voltajı 1.65 yapıp, çarpan artırıp 1600mhz yaptığımda CL7 boot etmiyor makina. Çarpanı sabit tutup frekansı artırarak 1600mhz yaptığımda, bu seferde işlemci frekansı artıyor işlemcinin çarpanını düşürerek orjinal frekansıne getiriyorum. O zaman 1600mhz CL7 çalışmış oluyor. Sağlıklı mı bilmiyorum öyle kullanmıyorum. Şuan 1333mhz CL7. :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.