Şimdi Ara

%103 büyüme ile netbook pazarı 2009'u lider kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2009'u geride bırakmaya hazırladığımız şu günlerde âdet olduğu üzere "yılın kazananları ve kaybedenleri" başlıklı çok sayıda çalışmanın yayımlandığını görüyoruz. Donanım dünyasına baktığımızda ise yılın kaybedeni olarak farklı segmentlerde çok sayıda firma veya ürün tartışmaya dahil edilebilir ancak genel olarak bir kazanan çıkartılacaksa bu muhtemelen netbook'lar olacak gibi görünüyor.


    Peki bu görüş yaygın bir kabul görür mü, gelin şimdi hep birlikte rakamlara bir göz atalım. DisplaySearch firması tarafından hazırlanan yeni çalışmaya göre, ilk yarısı ekonomik kriz kabusuyla geçen 2009 yılında netbook satışları bir önceki yıla kıyasla %103 artış göstererek donanım üreticileri için en güvenli liman olmayı başardı. Zira rapora göre bu yıl en az 33.3 milyon netbook satılmış olacak.


    16.4 milyon netbook'un satıldığı 2008 ile kıyaslandığında %103'lük rekor büyümenin öngörüldüğü netbook segmentindeki agresif büyümenin 2013 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Bu arada dizüstü bilgisayar pazarında 2009 yılı toplam satışlarının 109.4 milyar dolar olarak gerçekleşeceği yönündeki beklenti de DisplaySearch tarafından raporda altı çizilen detaylar arasında yer alıyor.








  • +1
  • kimse 3 kiloluk latop u taşımak istemiyor. defter kitap gibi netobook varken bu büyüme sürpriz değil. aslında bu birazda intelin başarısı...
  • Ben bile kendime bu yıl 2 tane netbook aldım. Çevremde de oldukça bolca karşıma çıktı. İşlevsel olarak her türlü ihtiyaca cevap verebiliyor. Cep telefonları biraz yavaş ilerliyor sanırım. nVida'nın 99$ lık aletleri ne aşamada Erdi ? Bir haber yaptınız bir daha arkası gelmedi ?
  • istediğiniz heryerde internete girmek için çok ideal aletler.. ama ilk çıktığı zamanlara nazaran fiyatları bir hayli yükseldi.. hatta bazı modeller varki laptoplardan pahalı..
  • Sadece internet için değil; yatakta film, tv izlemek, msn, facebook gibi eğlenceli aktiviteler yapmak için gayet uygun. Çocuklara oyuncak niyetine verip pc başından kaldırmak içinde ideal bir alet
  • en önemli tercih sebebi pratik ve ucuz olması ve her türlü ihtiyaca makul seviyede cevap verebilmesi. bütün bunlar netbook u alınır yapıyor.
  • kız güzelmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gerbay

    kız güzelmiş...


    Biz netbook diyoruz adam kız diyor yav

    Konuyu sulandırmadan şunu belirtmek isterim;
    günlük aktiviteler için gayet yeterli cihazlar.Bilgisayarda oyun oynamayan ve grafik tasarım gibi şeylere ihtiyaç duymayan kullanıcılar için biçilmiş kaftan oldu bu cihazlar.İlk zamanlarda f/p oranı oldukça kötüydü ama şu anda fiyatını hakeden cihazlar.
    Ancak ulv işlemcili serilerde güzel.Msı bu segmentte benim tasarım açısınıdan en çok dikkatimi çeken şirket.Keza acerında güzel modelleri var.Ancak1.500 liraya varan fiyatları dolayısıyla pek tercih sebebi olamıyorlar.O fiyata aynı ağırlıkta herşeyi ful olan notebooklar bulunmakta.Pil süresi olarak olmasa bile diğer özellikleriyle üstün bilgisayarlar.




  • gerbay arkadaşıma katılıtorum ve sadede geliyorum 2009 un 1 ve 2 çeyreği firmalar için gerçekten sıkıntılı süreçlerdi netbooklarda şık tasarımı ve küçük ve çok fonksiyonel olmaları sebebiyle revaşta notebook üreticileri daha fazla kar getiren netbooka yöneliyor haklı olarak.
  • bu piyasayı krizden düze çıkaran segment bu olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.