Şimdi Ara

Yeni yılda DRAM pazarı kıtlık yaşayabilir, bellek fiyatlarında artış olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Son birkaç yılda hızla düşen, dip yapan DRAM fiyatlarından ötürü pek çok bellek üreticisi finansal sıkıntıya girdi ve kimisi (Qimonda gibi) kepenkleri indirmek zorunda kaldı. Bir süredir fiyatların yeniden artma eğilimine girdiği DRAM pazarında, yeni yıl için pekte iyi şeyler telaffuz edilmiyor. DRAMeXchange'in tahminlerine göre yeni 2010'da, özellikle yılın ikinci yarısında DRAM pazarı kıtlıkla boğuşmak zorunda kalabilir.


    Ekonomik krizin etkilerini kaybedeceği konuşulan 2010 yılı için bilgisayar satışlarındaki artışın yeniden hız kazanacağı, bu gelişmeye bağlı olarak bellek talebinin artacağı tahmin ediliyor. İkinci çeyrekten itibaren OEM üreticilerinin bellek yatırımlarını ciddi şekilde arttırması ve stok yapmaya başlaması beklenirken, bu gelişmenin pazarda kıtlık yaratacağı ve ikinci yarıda bellek temini için kimi sıkıntıların olabileceği söyleniyor.


    DRAM fiyatlarındaki düşüşün ikinci çeyrekle birlikte yavaşlayacağı pazarda DDR2-DDR3 dönüşüm hızının da artması ve DDR3'ün ilk çeyrekle birlikte hakim bellek teknolojisi olması ve yıl sonuna kadar pazar payını %80'e kadar çıkarması bekleniyor.DRAMeXchange firmasının aksine iSuppli ise 2010 sonunda DDR3 bellek kullanımının toplam pazarın en fazla %71'i kadar olacağını öngörüyor.








  • DDR2den DDR3'e geçiş döneminin yaşandığı günlerde ve bu değişimin hızlanarak devam edeceği 2010 açısından hiçde iyi bir haber değil zaten ram fiyatları tavan yaptı daha nereleri göreceğiz merak konusu...
  • Bir ara DDR2 sudan ucuzdu. Fırsattan istifade 2GB dan 8GB geçiş yaptım. Şimdi 4GB ını 8GB fiyatına satabliyorum. Parasını 5-10 kilo rame yatıran köşeyi dönmüştür.
  • Nasıl böyle bir şey olabiliyor, o kadar büyük görünen firmalar bu denli bir sıkıntıya çanak tutuyorlar, anlaşılır olay değil, aslen skandal ama üstüne gidebilecek kimse yok.
  • İyice sapıttılar yani, daha ne kadar arttıracaklar fiyatları çok merak ediyorum şubat ayında 119 a aldığım a data 800+ ramlar şimdi 240 olmuş ayıptır ya
  • işte bu geçiş dönemlerde fırsatçılar yine ceplerini doldurmaya çalışacak...
  • Allahtan bu ara ram e ihtiyacım yok gerçi 1 lik bi tanesi bozuldu ama
  • ram fiyatlarının artmasının hiç bi açıklayıcı sebebi yok.... diğer bileşenler gibi 1 tane değil 4 taneye kadar alınabiliyor... belli ki rami karaborsa yapıp ceplerini dolduracaklar
  • Bence bu spekulasyonlari kendileri cikariyor. Piyasada yok , arz talep meselesi vb cart curt bahaneler cekip ramlerin fiyatlarini ellerinden geldigince yukari cekecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.