Şimdi Ara

Foxconn'dan Atom 2 işlemcili iki yeni Mini-ITX anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Foxconn D41S


    Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Foxconn, Pine Trail kod adlı yeni nesil Atom platformu için iki yeni Mini-ITX anakart hazırladı. Benzer özelliklere sahip olan yeni anakartları ayıran temel fark olarak, kullanılan işlemciler gösterilebilir. Duyurusu yapılan yeni anakartlardan D41S isimli model tek çekirdekli Atom D410 işlemcisini kullanırken, D51S isimli modeli ise çift çekirdekli D510 işlemcisini kullanıyor.


    Çift çekirdekli modelinde aktif soğutma kullanılan yeni anakartlarda iki adet DIMM slotu yer alıyor ve 4GB'a kadar DDR2-800MHz bellek desteği sunuluyor. İşlemciye entegre olarak gelen GMA 3150 entegre grafik birimi ve çift kanal bellek kontrolcüsüne sahip olan anakartın genişleme yeteneklerine baktığımızda ise üzerlerinde bir adet PCI slotu ve iki adet SATA-II konnektörü olduğunu görüyoruz.


    Diğer özellikleri arasında 5.1 kanal ses desteği, Gigabit Ethernet ve görüntü aktarımı için D-Sub gibi detaylara yer verilen Foxconn D41S ve D51S'nin önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenirken fiyatlaru ise açıklanmadı.



    Foxconn D51S








  • [/sizePEK KALİTELİ GELMEDİ YA YİNEDE HAYIRLI OLSUN
  • Ekran kartı takılsa daha iyi olurmuş. Birde fanı biraz daha kaliteli olabilirmiş.
    Ama boyut olarak gayet küçük her yere sığar :)
  • Birde bunlara uygun PSU üretseler çok iyi olur.. minik bir sistem yapmak isteseniz PSU sistemin iki katı kadar yer kaplar. Zaten sistem üreticilerine satılıyor bunlar ama son kullanıcılardan da alıcı bulurdu eminim..
  • bukadar dar alana bukadar özellik sığdırıyor adamlarya, Foxconn zaten tartışılmaz ustalardan biri bu konuda.
  • şunada kırk tane laf edıyorsunuz ya ben bu mantalıteyı anlamıyorum.
  • şuan bu ankartın eski verizyonunu (yani atom 1 diyelim biz) kullanıyoruz günce 50 pc satıyoruz atom işlemcili

    tek chipe düşürülmüş
  • Hala paralel seri portlar var anakartta yuhh. Bu tip anakart alan kişi HTPC kurmak için alır fakat HDMI yok, DVI yok neye yarar ki bu anakart. Performans desen intel çipsetle yerlerde sürünüyor. Sadece XP kurup ofis programları kullanılır, internete girilir, ancak divx seyredilir, başka bir işe yaramaz. Atom işlemci kullanan ION tabanlı mini ITX anakartlar çok daha iyi. Hatta bazılarının güç kaynağı bile üzerinde, laptop adaptörü ile çalışıyorlar. Ama fiyatıda daha yüksek tabi.

    Ofis kullanımı için uygun olur desek yakın fiyata onboard anakart + core2 işlemci alınır çok daha performanslı olur. Tek mantıklı kullanım alanı az güç tüketimi olduğundan ve performans gerektirmediğinden download PC yapmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 25 Aralık 2009; 23:56:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.