Şimdi Ara

Hangi termal pasta ? 20 katılımcıyla işe yarar bir test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Thecrucible.ca adlı site piyasada bulunan, eli kulağında çıkmak üzere ve deneysel olanlarda dahil olmak üzere toplam 20 adet termal pastayı biraraya getirip incelemiş.

    Bunların arasında doğal olarak çok bildik markalar ile pek tanınmayan katılımcılar da dahil:Arctic SilverArctic AluminaArctic Silver 2Arctic Silver 3Arctic Silver CeramiqueArctic Silver SX-5 (deneysel)CoolerMasterPremium SilverGC ElectronicsSilicone Type Z9TCB LabsCeraMaxProject 0.891NanothermBlue 1 & 2Ice 1 & 2XTC SilverEXP (silver original)PCM+ (Retail version)OCZ TechnologyOCZ UltraPlow StarAK-100 Heat Sink CompoundRadio ShackHeat Sink CompoundShin EtsuMicroSI (G751)SIL-MoreHigh Thermal Conductivity Compound (blister pack)StarsSTARS-350 Heat Sink CompoundVantecICED Copper

    Son bir kaç sene içinde artan hızlara paralel artan ısı üretimi daha büyük heatsinkler ve çok daha fazla yüzey alanı talep eder hale geldi. Heatsinkler her ne kadar işlerini iyi yapsalar da çok önemli bir ihtiyaçları var: Daha iyi ısı iletimi için İşlemci ile arasında iyi bir temas. Bunu sağlayabilmenin de en iyi yolu işlemci ve heatsink'in mükemmel olmayan yüzeylerindeki mikro ölçekteki boşlukları doldurarak temas alanını arttıran ve ısıyı iyi aktarabilen termal pasta/macunlar kullanmak.

    Thecrucible.ca Intel ve AMD olmak üzere iki konfigürasyonla her pastayı 7 gün boyunca 24 saat çalışan sistemler üzerinde denemiş ve ardından 4 saat soğumaya bırakarak sistemi tekrar açmışlar. Yeniden açılan sistemlerin işlemci boş durumdayken (idle) sıcaklıkları ölçülmüş ve sonra Prime95 ve HotCPU ile 8 saatlik işkence testleri boyunca en yüksek sıcaklıkları ölçülmüş. Aşağıda sağdaki Intel soldaki AMD olmak üzere iki farklı platformdaki sonuçları üzerine tıklayıp ilgili sayfayı açarak inceleyebilirsiniz.

    | 

    İki testte de fiyat/performans dikkate alındığında başarılı olan  termal pastalar şunlar:

    - Uygun fiyatı (AS3'den bile daha ucuz ve daha başarılı) ve yüksek performansı ile yakında ülkemizde de bulunabilecek olan Arctic Silver Ceramique

    - Diğer rakiplerinden farklı yapısı ve teknolojisi ile Nanotherm PCM+. Nanotherm PCM+'ı diğer macunlardan ayıran en önemli fark yapısının sıvı biçiminde olması yani damlatıldığı yüzeyi ıslatması ve buna bağlı olarak yapış yapış olmadığı için daha rahat yayılarak yüzeydeki mikro gözenekleri çok daha iyi kapaması.

    - Radio Shack HSC iyi sayılabilecek performansı ve çok uygun fiyatıyla (7$)

    - Daha çok ürettiği RAM'lerle bilinen OCZ'in $3.00-$5.00$ inanılma yurtdışı fiyatı  ve iyi performansıyla OCZ Ultra.


    Sayfanın Linki : http://www.thecrucible.ca/reviews/thermal/








  • gozlerim beni yaniltmadiysa ve grafikten dogru okuduysam
    TCB nin thermal pastalari en iyi sonuclari almis. sanirim bu urunler daha satilmiyo . tupunu 3-5 dolardan verseler hic fena olmaz.
  • ben yeni sistemde AS seramik kullandım. 2500+(şimdilik orjinal fanıyla) idle: 47 load: 53
    gerçi daha adamakıllı yüklenmedim sisteme...dün alım da[bgstr].52 derece de 6 saat falan açık kalmıştı 3 saat falan Medal of Honor oynadım.
    iyi bi macuna benziyo ama uygularken dierlerine göre biraz zorluk çıkartıyo.çok yoğun!!
  • çok yoğun ve çok verimli zaten ordan geliyor gücü, bende oynadım bunla geçen gün bayağı zor uygulaması ama adamlar zaten yayın filan demiyorlar koyun bırakın o yayılır diyorlar.

    Diğer yandan Seramik tahmin edeceğiniz gibi satılmaya başladı bazı yerlerde. Bunlara örnek Ncs, mavidonanim, andromeda, dijital center ve mavi bilgisayar.
  • gelmesi uzun sürdü ama geldi
    biraz da ucuzlasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.