Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende yarım düzüne kampanyasaından uydu nete üye oldum 700v modemlerden taktılar ve gittiler. internetin akşama yada yarın öğlen gelebilebileceğini söylediler. Fakat iki gün oldu halen daha netim gelmedi msj bırakıyorum arayan yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

Valla ben modemi değiştirmektense modemin yanına access point olarak eski günlerden yadigar airties rt-205'i koydum. Ayrıca modemin arayüzünden güvenlik duvarı sekmesindeki "bölünmüş ip paketlerini engelle" ve " ip flood tespiti"yanındaki tikleri kaldırdım.Maşallah diyeyim özellikle bayramdan sonra ne bir kopma ne de bir ping sorunu yaşıyorum. Speedtestte indirme hızım 0.96 indirme hızım 0.22 pingimde genelde 14-16 çıkıyor. Hızım 0.96 olmasına rağmen indirmelerde hızım 120 ila 160 arasında gidip geliyor. Özellikle yazınki bakım çalışmalarından sonra indirme hızları çok arttı. Nerdeyse 2 mbit hızlara gelmeye başladım. Ama itiraf etmem gereken şey ise berbat bir kablosuzu olan netmaster modemin kablosuzunu kapatıp emektarrt 205'i koymam sayesinde oldu. Yoksa speedtestte herşey normal görünürken indirmelerde öyle dalgalanmalar oluyordu ki sanki kalp grafisi çektiriyor gibiydim. Şimdi herşey çok çok iyi. Maşallah .

bu işlemi yaparken wi-fi de parola korumasını kaldırdımız mı? Nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

• herkese merhaba

bu gün bir düzine kampanyası için hem uydunet hem teledünya kurulumu yaptırdım, modem netmaster

interneti masaüstü bilgisayarıma kablo ile bağladım herhangi bir sorun yoktu,

sonra cep telefonumdan wireless bağlanmaya çalıştığımda bağlantı kopuyor veya çok kötü bir bağlantı oluyordu

daha sonra bilgisayarı mı kapadıktan sonra cep ten çok hızlı internete bağlandığımı farkettim,

daha sonra laptop ımda denedim, desktop ta internete bağlıyken, laptop çok yavaştı,

anladım ki, desktop a kablo ile bağlanınca diğer kablosuz ağlara sinyal çok zayıf gidiyor,

bende desktop bilgisayarımı daha önce ttnet modemine bağlanırken usb wireless alıcı ile bağlıyordum, tekrar usb wireless ile bağlandığımda desktop ta bir yavaşlama görmedim,

işin özü desktop bilgisayarlarınızı da küçük usb alıcı ile wireless üzerinden bağlarsanız hiç bir sorun ile karşılaşmazsınız, usb alıcımı 18 TL ye almıştım ucuza halletmiş olursunuz,

şu an maşallah wireless açısından hiç bir sorun yok evin her yerinden wireless çekiyor,

belki diğer arkadaşlara faydası olur,

herkese iyi forumlar

• Arkadaşlar herkese selam öncelikle Uydunet e geçeli 2 gün oldu.. Yarım düzine kampanyasını aldım.. Kurulumu yapan elemana internette forumlardan okuduğumu anlattım.. Dedi bir sorun olursa şu numarayı ararsınız falan neyse.... Dedim bu 24 ay taahhütlü kampanya bunun bir deneme süresi olması lazım.. 1 hafta deneme süresi var dedi.. İsterseniz vazgeçebilirsiniz.. Ertesi gün internet açıldı.. Ben masaüstü bilgisayarımdan direk ethernet kablosu ile bağlandım.. yalnız evdeki 2 adet toshiba laptopumdan.. İnternete girdiğimden çok acayip bir yavaşlama var.. Henüz ttnet i kapattırmadım..

Sorum şu ki üstte yazılanlardan bir kısmını yaptım.. Kısmende olsa çok az bir şey fark etti.. Önceden Airties 205 wireless çift antenli modem kullanıyordum.. halen daha da aktif ttnet i kapattırmadığımdan dolayı...

Sizin halen daha sorunlarınız devam ediyor mu bir an önce iade etmelimiyim???

Hiçbir şey açık değilken aldığım değerler

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu

Packet Loss herhangi bir kayıp göstermiyor..

Fakat torrentte bir dosya indiriyorum.. Download hızı 3-10 kb/s olarak gösteriyor ETA olarakta 10 hafta veriyor... Dosya boyutu da 23 gb ...
    Hiçbir şey değiştirmeden şuanda aktif olan ttnet ağıma giriyorum.. Download hızı 300 kb/s ETA da 23 gb için 7 saat veriyor... Dosya boyutu yine 23 gb aynı dosya yani...

Packet Loss ise %50 lerde gözüküyor... Speed test te Ping 200 ve üzeri... Download hızı 1 mb değil 0.36 mb olarak gösteriyor

Pingtest teki Quality ise A dan D* a veya C ye düşüyor...

Bunun için yapılabilecek bir çözüm var mı???

Veya bir an önce iade etmeli telekom un adil kullanım bedelli 8 mb interneti ve 56 tl lik ücretine devam mı etmeliyim??? :DDD

Yorumlarınızı en yakın zamanda bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorkill -- 28 Ekim 2011; 18:31:41 >

• Ve ttnet'te bütün her şey kapalı şekilde aldığım değerlerim...

TTNET' in şuan ki hızından memnunum bende herkes gibi fiyatından ve uyguladığı adil kullanım bedeli olayından şikayetçiyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: golge_s

Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !

Hay Allah razı olsun yaa.. 2 aydır kafayı yedirtıyordu bu uydunet bana...
    Dediklerini yaptım 1 haftadır hiç sorun yaşamıyorum.

Modemden miş demekki.. Uydunet destek hattındaki elemanlarda birşeyden çakmıyorlar

• ben de buradai ayarları denedim bakalım değişiklik olacak mı...

emeği geçen herkese teşekkürler...
  • netmaster wireless modemi kullananlara bir sorum var. Sisteminiz ilk acildiginda DNS le ilgili bir sikinti yasiyormusunuz? Ben bilgisayarimi pc/mac ilk actigimda yaklasik 2 dakika cihaz hic bir web sitesine baglanmiyor. Dns hatasi aliyorum bolca. Bekliyorsunuz ondan sonra aktif oluyor.Wifi baglanti kullanmadan iki cihazda ayni modeme kablo ile bagli. Dns lerim google in dnsleri ve bu esnada ip ile web sitelerine girebiliyorum. Ayni sorun mac icinde gecerliyken wifi kullanan ve o esnada acik olan cihaz bu durumdan etkilenmiyor( tablet/cep telefonu )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dem10com -- 8 Aralık 2011; 18:58:36 >
  • quote:

Modem salonda.
    Ayarlar şu şekilde.

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.

macbook air ve uydunet kullanmaya baslamistim.her ikisinide yeni almistim.kopmalar yuzunden ikisinidede inanin acayip sogudum ama sayende hic bir problem kalmadi. cok tesekkur ederim...

• Bendede aynı sorun var modemın ışıkları yanıyor ama hat kopuyor aradım birşey yapamadılar hersey duzgun dedıler. birde arayuz une giremıyorum modemın admin ve password u yazıyorum kabul etmıyor. Resetleyıncede duzelmıyor...
  • Bu modemin antenini daha verimli bir antenle modifiye etme şansı yok mudur? bence aletin çıkış gücü yeterli ama anteni çok yetersiz. Araya bir repeater koymak da çözüm ama bu sefer onun arızalarıyla uğraşma derdi çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahturudu

netmaster wireless modemi kullananlara bir sorum var. Sisteminiz ilk acildiginda DNS le ilgili bir sikinti yasiyormusunuz? Ben bilgisayarimi pc/mac ilk actigimda yaklasik 2 dakika cihaz hic bir web sitesine baglanmiyor. Dns hatasi aliyorum bolca. Bekliyorsunuz ondan sonra aktif oluyor.Wifi baglanti kullanmadan iki cihazda ayni modeme kablo ile bagli. Dns lerim google in dnsleri ve bu esnada ip ile web sitelerine girebiliyorum. Ayni sorun mac icinde gecerliyken wifi kullanan ve o esnada acik olan cihaz bu durumdan etkilenmiyor( tablet/cep telefonu )

Aynı sorun bende de var. Daha doğrusu emin değilim dnsden kaynaklanıp kaynaklanmadığını.

Bilgisayarımı ilk açışta, uyku modundan ilk çıkışta yaklaşık 1-2 dakika internete giremyiorum. Modeme bağlı gözüküyorum net de var fakat internete girmiyor sonra bağlantımda sorun olduğuna dair ünlem işareti çıkıyor sonra düzeliyor sonra uyarı bir kez daha çıkıyor en sonunda bağlantı normale dönünce internete girebiliyorum. Nasıl bir olaydır anlamadım. Bu sayfada bahsedilen bazı değişiklikleri yaptım fakat sonuç değişmedi.

İlk açılışta bağlantı sorunu yaşayan oldu mu? Nasıl hallettiniz?

• Ne sorunlu bir modemmiş bu yaaaaa
  • quote:

Modem salonda.
    Ayarlar şu şekilde.

hocam Allah senden razı olsun.

yazdıklarının ilk kısmını uyguladım ve sonuç aldım

• yazılan yöntemleri uyguladım ve benim kopma sorunuda halloldu gibi duruyor. paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
  • ne sinir bişey umarım benim de düzelir.illa dibinde mi duracam modemin
  • belli ki direk üretim hatalı bu modemi şikayet etmek lazım ama hangi kuruma neyi şikayet ediyosun.
  • yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu
    modemle alakası olabilri miAllah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: geronimoayh

yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu

olabilir, modemin sayfasından güvenlik bölümüne gir orda tüm işaretli seçenekleri kaldır (ipflood, güvenlik duvarı, vs...) işaretli bi şey kalmasın.
    dene bakalım sonuç alacak mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

quote:

Orijinalden alıntı: geronimoayh

yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu

olabilir, modemin sayfasından güvenlik bölümüne gir orda tüm işaretli seçenekleri kaldır (ipflood, güvenlik duvarı, vs...) işaretli bi şey kalmasın.
    dene bakalım sonuç alacak mısın?

eve gider gitmez denicem..on dakka bazen 20 dakkikada bir bağlantı gidiyor..umarım son dediğiniz faydalı olur

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.