Merhaba arkadaşlar bisüredir parça parça topladığım itx formundaki download pc mi tamamladım.Nasipse bu akşam kullanıma hazır hale gelecek.
Ağ kurmak için switch falan uğraşmak yerine tek port ethernetli zoom marka modemimi yine aynı marka 5590 x6 model 4port ethernetli router lı modeme terfi ettirdm.Donanım işlemlerini hallettim sanırım.
Download pc 24 saat çalışacak win 7 yüklü ve devamlı torrent indirip seed edecek.Diğer pcden bağımsız nete giriyor zaten o konudada sorun yok.Biri kapalıyken öteki nete giremez durumuda kalmadı veya çapraz kablo gereksinimim kalmadı sanırım.
şimdi amacım şu; -download pc de downloads klasörümü paylaşıma açmak istiyorum ana pcden ulaşmak ve depo diskime kopyalamak için..Bu paylaşım nete açılmıyor değil mi? Sadece iki pc arasında mı oluyor ? Yada belli bi ayarı varmı ? -ana pc de paylaşıma gerek duyulcak bi durum olmadığından tablo olarak ana pc den download pcye girmek kopyalamak var ama download pcden ana pc ye öyle bi yetki olmayacak -iki pcde win 7 ultimate var.Istediklerim bunlar.Bu paylaşımı sadece iki pc arasında dışarıdan bağımsız güvenli bi şekilde nasıl yaparım arkadaşlar?
Zaten açtığın paylaşım kendi ağın içerisinde olacak dısarıdan senin ağına katılmayan birisi giriş yapamaz. Ayrıca win 7 de ağ paylaşım güvenliği artırılmış durumda 2 pc dede win 7 varsa ağ parolası belirlersin biri ağa girmek için o parolayı bilmek zorundadır. Sen sistemi kur sonra halledersin, olmadı forumda benzer konular da var.