Şimdi Ara

kicker 15' comp + sound magus x402 anfi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sürekli donanım bölümüne yazmaktan buraları unutmuşuz...

donanım da sonra şimdi astra marka aracıma 38 cm kicker es marka çok pahalıya kaçmadan woofer bağlıcam bana bununla birlikte fazla para verme alpin 344 1600w anfi yeter dediler bununla ilgili yorumlarınızı almak isterim birde kabin portsuz olucak nasıl bir bass verir mağazada çok iyi bir ses veriyordu... ilginize teşekkürler

bass+anfi

edit : sistem alındı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 26 Aralık 2009; 10:31:35 >

• 2 günde 40 kişiden cevap alamadık ama bari sistemle ilgili bir değişiklik oldu
    kicker es 30 cm portsuz kabin port araç içinde uğultu yapma riski olduğu için tabsiye etmediler pek edende var ama birde anfi jbl 4000 gto diye bir model bununla ilgili yorumlarınızı rica etsem :)
    cuma günü bağlatıcam...!!!
  • Portsuz kabinin uğultulu çalma olasılıgı bence portludan daha az ... benim bu güne kadar gördügüm böyleydi yani ... bununla beraber alpin anfi yerine jbl in herhangi bir modeli daha iyi olacaktır...
  • port lu kabinde uğultulu calmasını istemiyorsanız . hoparlör kabinin arka duvarına bauhausta satılan ses sönumleme malzemesi olan yumurta tepeli singerlerden alıp yapıştırın ama hoparlör kabininin hacminin koyacağınız malzeme hacmince büymesi gerekir
  • peki jbl 301.1 kicker 15" es veya comp u kaldırırmı anfi konusunda kararsız kaldım ama çok fazla bütçede ayıramıyorum şu an anfi bass en fazla 500 tl ayırabilirim 38 cm kicker es i portsuz kutulu 185 e buldum anfiyide jbl 301.1 veya 75.2 tabi hangisi daha iyi olur (gto4000 eski model sanırım) sanırım ikisinden birini alıcam bass fiyatı uygun geldi 185 ama şimdi kalkarda 301.1 veya 75.2 alsam sorun olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

peki jbl 301.1 kicker 15" es veya comp u kaldırırmı anfi konusunda kararsız kaldım ama çok fazla bütçede ayıramıyorum şu an anfi bass en fazla 500 tl ayırabilirim 38 cm kicker es i portsuz kutulu 185 e buldum anfiyide jbl 301.1 veya 75.2 tabi hangisi daha iyi olur (gto4000 eski model sanırım) sanırım ikisinden birini alıcam bass fiyatı uygun geldi 185 ama şimdi kalkarda 301.1 veya 75.2 alsam sorun olurmu?

500 lira bütçeniz varsa bence cok daha iyi secenkleriniz olacaktır....

Eğer sub modeli olarak Kicker lere karar kıydıysanız elinizde anfi için 300 lira civarı bir bütçeniz kalıyor demektir... bu bütçeye 2nci el Audison lrx 1.400, 0 digiline dga 1001, 2nci el Audio system f2-300 .... gibi gibi bir çok model anfi alınır... anfinizin güçlü olması, daha rahat çalışmasını ve ilersi daha iyi bir temel oluşturur...

• ilginize teşekkür ederim arkadaşlar, evet anfiyide 300 tl civarı çok iyi olmasada güzel bir şey alabilirim sanırım yarın daha detaylı bir araştırma yapıp olayı cuma günü tatlıya bağlıyacağım...
  • anfiden yana seçimimi sound magus x402 mono bass 500w rms lik anfi yanınada kicker comp 15" çok süper bir ikili oldu arabasına garezi olanlar yaptırabilirler

kicker 15' comp + sound magus x402 anfi ?

• Küçük bir sorum daha olucak arkadaşlar şimdi arka tarafta 13 cm 2 adet sony hop. var bunları 4x50 w lık sony cd çalarım rahatça besliyor bunların yerine kaliteli compenant takım alsam 13 cm lik cd çalardan gerekli verimi alabilirmiyim yoksa anfi ile desteklemek gerekirmi (malum kicker e sm mono bağlı) eğer anfi ile desteklenicekse önlerde 16 cm bi takım alabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 28 Aralık 2009; 17:17:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HumWE

Küçük bir sorum daha olucak arkadaşlar şimdi arka tarafta 13 cm 2 adet sony hop. var bunları 4x50 w lık sony cd çalarım rahatça besliyor bunların yerine kaliteli compenant takım alsam 13 cm lik cd çalardan gerekli verimi alabilirmiyim yoksa anfi ile desteklemek gerekirmi (malum kicker e sm mono bağlı) eğer anfi ile desteklenicekse önlerde 16 cm bi takım alabilirim...

Bence sisteminizde şu anda zaten muzikten fazla bass dinliyorsunuz... sisteminize bir anfi ve düzügn 1 takım mid almanız şart
  • kicker ın DS 650.2 COMPONENT 7500 takımını alsam 150 tl civarı işte 500 tl lik bütçenin çöküşü 550 tl bunlara verip en az 300 tl de bunlar tutsa 850 :)
    gerçi bass tonu ve diğer hoperlorler beni rahatsız etmiyor (aslında kabini abartığımı itiraf etmeliyim) nihayetinde bass ayarları cd çalarda orta seviyede bazende daha aşağı ve 50 hz de çalıştırıyorum anfiyi şimdi bu compenant ları alıp cd çalarla kullanabilirmiyim demiştim eğer anfi almadan bir fark yaratmıcaksa en iyisi biraz bekleyip anfi+comp almak olucak sanırım???
  • Arkadaşlar son bir yardım daha rica edicem sound magus mono anfi ve kicker 15 comp tan sonra bolca bass a kavuştuk ama olmadı sistemte değişiklik yapıcam oda şöyle 2 yol var
    1- soundmagus mono x402 500 w anfimle+jbl p1222 + 4 kanal bir anfi (soundline 604) + jbl comp 6508 ön arka iki takım düşünmekteyim,
    2-birde sound magus mono anfiye 30 cm power bass woofer+powerbass comp takımı ile yine 4 kanal bir anfi ,

şimdi sorunum şu elimdeki soundmagus x402 monu anfi jbl p1222 ye yetecekmi tesisat yapan biraz kekeliyerek yeter dedi ama ? jbl woof+comp yerine powerbass woof+comp takım nasıl olur iki anfi kullan diye ısrar ediliyor 4 veya 5 kanal tek anfi işimi görmezmi güçlü bir şey alsam ?

bütçe konusunda elimdeki kicker compu 200 tl ye sayıyorlar

jbl p1222= kabiniyle 350 tl comp 2 takım gto6508c 300 tl + dört kanal anfi yaklaşık 200 tl
    powerbass woof= kabini ile 250 tl compları 2 takım 250 tl + dört kanal anfi yaklaşık 200 tl

kicker ide geri verince 600 tl bir param kalıyor ne dersiniz yumuşak ve derin güçlü bir bass için hangisi ve + yorumlarınız teşekürler...

• RMS değerleri ve ohmajları karşılaştırın.
    P1222 yi 1 ohm mu kullanacaksınız, 4 ohm mu?
    Amfiniz 1 ohm stabil mi?
    Size sanırım 1 ya da 4 ohm a 500 watt RMS veren amfi tam uyar.
  • öncelikle cevabın için teşekkürler anfi sanırım 2 ohm da 500 rms veriyor 4 ohm da 300 yetmicek gibi?
    jbl 1222 yi hemde 2 takım gto6508 comp u beslicek jbl tek anfi kullanamazmıyım 4 kanal yada 5 kanal illa iki anfimi yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 10 Ocak 2010; 16:27:11 >
  • JBL GTO 1004 köprüde 4 ohm a 320 watt RMS verir.
    Kalan 2 çıkışı da 4 ohm a 100 watt RMS, 2 ohm a 150 watt RMS verir.
    P1222 yi tam performans çalıştırmaz, %70 performans ile çalar.
  • peki p1222 yi besliyecek bi amfi rica etsem fiyat olarak çok aşırıya kaçmadan birde jbl yerine powerbass önerirmisiniz nasıl bir tercih olur?
  • Ben Pioneer, Kicker, JBL den farklı kullanmam genelde.
    1 ohm kullanmayı da sevmem, zaten her amfi 1 ohm a inmez.
    4 ohm kullanacaksanız, Kicker ZX 1000.1 tam olur.
    Wooferın ikincisini de besler bu amfi.

http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_144_KICKER__ZX_1000_1_OTO_ANFi_.html

Aşırıya kaçmadan demişsiniz, zaten siz araştırmadan woofer almışsınız.
    Woofer P1224 olsaydı, daha ucuza bulunurdu.
    Eldeki amfiye göre kolon alınır ya da kolona göre amfi alınır.
    Elde 1 şey yoksa, iyice araştırmadan herhangi birini almak, yanlış hareket olabilir.
    Woofer ve amfi seçiminde, ohmaj ve RMS değerleri önemli rol oynar.
    Besleyemeyeceğiniz wooferı almanın anlamı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 10 Ocak 2010; 17:53:56 >

• p1222 yi almış değilim şu an comp 15 kullanıyorum sesini beğenmediğim için alternatif jbl ürünlerine bakıyorum eğer p1222 gibi bir woofer i besleyecek bir anfiyi bütçeme uygun bulursam elimdeki anfi ve comp 15 i zararı ile gözden çıkarıcam şu anki sistem aracı hoplatıyor ancak istediğim sesi alamadım hatta çok acayiptir jbl in alt sevileri 1000w lık woof larının bile tonu hoşuma gittiği için p1222 dedim eğer p1222 alamazsam anfi nedeni ile powerbass a yönelicem...
  • jbl p1222 + 2 takım jbl comp 6508 besleyecek 4 veya 5 kanal bir amp önerebilirmisiniz (jbl marka olursa bulunabilirlik yönünden makbul olur) ...
  • Böyle amfi zor bulunur ama GTO 1004 ya da PX300.4 olabilir.
    Köprüde 4 ohm a 500 watt RMS vermesi gerekir P1222 yi tam beslemesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 11 Ocak 2010; 22:06:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.