Şimdi Ara

AMD Bulldozer işlemci ailesinin üretimine 2011'in ilk aylarında başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 3.6GHz'de çalışan Phenom II X4 975 Black Edition işlemcisini ilk çeyrekte, 6 çekirdekli Phenom II X6 işlemcisini ise ikinci çeyrekte lanse etmesi beklenen AMD, Bulldozer kod adını taşıyan yeni nesil mikroişlemci mimarisi için çalışmalarını sürdürüyor. Firmaya yakın kaynaklardan edinilen bazı bilgilere göre Bulldozer tabanlı ilk işlemciler için hacimli üretim 2011'in ilk yarısında başlayabilir. İlk olarak sunucu pazarı için hazırlanan Interlagos kod adlı yeni nesil Opteron işlemcilerde kullanılacak Bulldozer mimarisi, 12 ve 16 çekirdekli işlemcilere güç verecek.


    AMD'nin Opteron 6000 serisi altında sunacağı Bulldozer tabanlı yeni nesil işlemciler, 32nm High-K SOI teknolojisiyle üretilecekler. Öte taraftan AMD'nin masaüstü sistemler için hazırladığı Zambezi işlemci ailesinin ise Opteron 6000 serisini takip eden birkaç ay içerisinde pazara sunulması bekleniyor. İki adet 128-bit FMAC kayar nokta birimine, çoklu izlek desteğine ve paylaşımlı bellek birimlerine (L2 ve L3) sahip olacak yeni işlemcilerin yenilikçi güç yönetim teknolojileriyle geleceği belirtiliyor. 8 çekirdekli modelleri de olacak Zambezi işlemci ailesinin 8 serisi çipetlerle uyumlu olması bekleniyor.




  • 32nm High-K SOI teknolojisiyle demişsinizde ikisi bir arada oluyormuki ??...high k ile üretecekse çok güzel olur
  • bence çok geç bi tarih, ne yani koskoca 2010 u bosmu gecircek
  • intel aldı başını gidiyor. amd 2010 yılını 6 çekirdeklilerle atlatmaya çalışacak ama ne derece başarılı olur bilinmez.
  • AMD de 2010 yılında Phenom II X6 işlemcileri piyasaya sürecek. Intel gibi. AMD başarım olarak Intel'i geçmeyi planlamıyor 2010 yılında. Yine en önemli avantajını kullanacaktır; ucuz işlemci. Intel genel olarak 6 çekirdekli işlemcilerini ne kadara satar bilmiyorum (XE modeli 999$ olsa da) ama AMD daha düşük fiyatla sunacaktır.

    Phenom II X4 Nehalem ile pek yarışmıyor ama fiyatları çok uygun ve işlemciler de kötü değiller. Tahminim AMD Bulldozer mimarisine kadar günü kurtaracak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEATH71

    32nm High-K SOI teknolojisiyle demişsinizde ikisi bir arada oluyormuki ??...high k ile üretecekse çok güzel olur

    high-k nedir diye küçük bi araştırma yaptımda baya yararlı bişeymiş,eğer gerçekleşirse sanırım artık aynı performansı daha az güç çekerek ve daha az ısınarak yada aynı gücü harcayan ama çok daha performanslı işlemciler görücez mimari farklılığını saymazsak
  • 16 çekirdeği kişisel bilgisayar amaclı çıkaracak demeyin?
  • güzel gelişmeler, umarım bu yolda AMD yonga seti - işlemci uyumluluk anlayışından taviz vermez ve kullanıcıları gereksiz masrafa sokmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    güzel gelişmeler, umarım bu yolda AMD yonga seti - işlemci uyumluluk anlayışından taviz vermez ve kullanıcıları gereksiz masrafa sokmaz.


    +1. Özellikle 8xx serisi çipsetler uygun fiyatlı olursa bence epey talep olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çardakçı


    quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    güzel gelişmeler, umarım bu yolda AMD yonga seti - işlemci uyumluluk anlayışından taviz vermez ve kullanıcıları gereksiz masrafa sokmaz.


    +1. Özellikle 8xx serisi çipsetler uygun fiyatlı olursa bence epey talep olur.



    uygun fiyatlı olursa bence epey talep olur, aynen öğle diyorum
  • Deneb'ler High-k ile üretilmemişmiydi? Bu arada Intel 32nm'de kullanacağı transistörler üzerinde yeni bir madde kullanarak yüksek performans elde etmeyi planlıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.