Şimdi Ara

Skoda Fabia ve ya Peugeot 206

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim 10000-12000 arası bir bütçem var. Bu alacağım araç ilk otomobilim olacak. Bu yüzden ucuz bir araç veya bu fiyatlarda bir araç arasında çok karasız kalmıştım. Uzun düşünme sürecimden sonra bu fiyatlara çıkmaya ve ikisinden birinden birini almaya karar verdim. Sizce sağlamlık, sorunsuzluk, bakım masrafları ve yedek parça gibi açılardan hangisini alırsam daha doğru bir tercih yapmış olurum?

• arkadaşım tam da aynı durumdayız şu an ben başka bir foruma yazdım ama adam gibi cevap alamadım. ben daha önce 1 yıl kadar 2006 model 206 kullandım. hiç sorun yaşamdım ama zere kadarda memnun olmadım. neden memnun olmadığıma gelince kişisel görüşüm olarak şudur; araba hiç konforlu değil,yol tutuşu beni tedirgin etti,frenleri zayıf ve sağından solundan ses fazla geliyor idi araba gerçi sıfır alındı eniştemin aracı idi. benim 73 model vosvosum bile daha güven veriyordu sanki.
    benimde kafamda fabia var ama daha önce hiç binmedim iki aracı kullanan varsa karşılaştırması çok ii olur
  • 206

Ne kadar bilirsen bil anlatabildiklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır..
  • Fabia

yol tutuşu çok zayıf. arkadasında dediği gibi sağından solundan sesler gelebilir.(ses gelmesinin nedeni türkiye yollarıdır.)

ancak şu bi gerçek dünyada en cok satan arabalardan biri 206 ,Fabia ise çok satılan bir araç değil.

tüm bunları göz önünde bulundurursak 206 derim

2010 Model Honda Jazz Fun+ Gümüş gri
  • Evet görünüş olarak Fabia daha oturaklı ve sağlam gözüküyor. Ancak benim bütçe aralığında alacagım modeller 2000-2001 civarı. Ve bu Fabiaların 2005 ten öncekilerinde kronik sorunlar olduğu söyleniyor. Bunun hakkında bilginiz var mı?
    Daha Fazla Göster
  • tabiki fabia nede olsa vw group
  • Tartışmasız Fabia

Orijinalden alıntı: golgebir

Evet görünüş olarak Fabia daha oturaklı ve sağlam gözüküyor. Ancak benim bütçe aralığında alacagım modeller 2000-2001 civarı. Ve bu Fabiaların 2005 ten öncekilerinde kronik sorunlar olduğu söyleniyor. Bunun hakkında bilginiz var mı?

bildiğim kadarı ile fabia'nın herhangi bir kronik sorunu yok.acaba siz hangi kronik sorunlar duydunuz?
  • Bu iki aracın arasından şahsi tercihim fabia olurdu.

Orijinalden alıntı: golgebir

Kronik sorunları skoda başlığı altında ki Fabia kısmını gezerken okudum. O biraz canımı sıktı. 12000 tl civarında 2000 model 100000 km bulmak mümkün.
    Bazı arkadaşlarıım 2000 model Opel Corsa 1,4 GLS almamı tavsiye etti. Peki bu aracı da kıyaslamaya kalkarsak hala Fabia mı dersiniz?

işte o okuduğunuz kronik sorunlar neler? ben onu çok merak ettim.
    206 daha eski teknoloji bir otomobil bunu bilmek için iki aracın sadece kokpitlerine bakmak yeterli. kısa bir kıyaslama yapalım

Yakıt Tüketimi : 2001 1.4 68 bg fabia ile 100km de benzinde 5 lt ortalamayı çok iyi yakalıyordum şehirler arası yolda ama 206 nınde çok fazla yakacağını sanmıyorum.

Sağlamlık: Polonun alt yapısını kullanan Fabia tartışmasız 206 dan daha önde
    sorunsuzluk : Elbette Fabia bir çok fabia kullanıcısı ile görüştüm araçlarından bir gram şikayetleri yok.
    konfor : Burada da fabia önde
    Piyasası : İşte burda Fabia asla alınmaz çünkü piyasası çok ağır
    Yedek parça fiyatı : bu konu hakkında bilgim yok.

Kısacası eğer uzun vadede satmayı duşunmuyorsan kesinlikle fabia derim. Bu arada 206 cı arkadaşlar kızmasın hemen bende yaza 307 almayı planlıyorum.

• benimde 2004 model bir fabiam var yakıt konusunda 206 ile kayda değer bir farkı yoktur, konfor ve kalite olarak belirgin daha iyidir
    servis vs. konusunda da sıkıntı yaşamazsın
    genel olarak fabia 206 ya kıyasla verilen paranın hakkını daha iyi veren bir arabadır, tavsiye ederim
  • 2000 model 1.6 90 hp 206 sahibiyim çok memnunum.Dün 200 şehirdışı, 50 şehiriçi olmak üzere toplam 250 Km. yol yaptım 50 lira'lık benzinle(Sakin kullanım).3 senedir herhangi bir şekilde üzmedi beni...Dış görünüşü oldukça sevimli.

Fabia'ya gelince hiç bir bilgim yok fakat kötü bir araç olduğunu sanmıyorum

Ama genede ikiyüzaltı daha sevimli işte
  • Araç alırken fabiaların 75 lik ve 105 liklerine binmiştim. Bana eski bir 206 kullanıcısı olarak Fabianın iç mekanı kesinlikle daha dar geldi İkincisi 206 nın yol tutuşu zayıf demişler benim aracın bir teker diğerinin 3 santim gerisindeydi.(tabla eğikti) ama bu araçla 140 ile virajlı yollara girdim. bembeyaz karlı yollarda 90 ile araba solladım ki millet 40 la felan gidiyordu.(övünülecek birşey değil ama çok acil biryere yetişmem lazımdı. yine de hiçbirşey candan önemli değil şimdi olsa asla)ve savurduğunu felan görmedim. Kendi adıma fabiayı beğenmedim ve almadım tamam kaporta 206 dan tok ama 206 daha şık görünüyor tabi ki tıkırtılarını ve kağıt kıvamındaki kaportasını saymazsak
    Aquila Non Capit Muscas- Vir Prudens Non Contra Ventum Mingit- Facito Aliquid Operis, Ut Semper Te Diabolus İnveniat Occupatum-Audaces Fortuna Juvat-Summum İus Summa İniuria- Aut Disce, Aut Discede, Manet Sors Tertia Caedi
  • Aslında 2. el araç alıyorsun, Fabia yada 206 diye pek şartlama kendini.Hangisi güzelden çok hangisi uygun, temiz denk gelecek o da çok önemli

Orijinalden alıntı: D_G_N

Aslında 2. el araç alıyorsun, Fabia yada 206 diye pek şartlama kendini.Hangisi güzelden çok hangisi uygun, temiz denk gelecek o da çok önemli

Arkadaş tamamen haklı. Mazda dünyanın en sorunsuz aracı olarak hep listede başı çekmiştir ama bir tanıdığım kötü kullanılmış bir Mazda yüzünden Bırak Mazdayı Otomobillerden soğumuştu. İkinci el aldığı bir Mazda 323 tü yanlış hatırlamıyorsam. Şanzıman arızası, Motor kilitleme, Bir sürü elektronik arıza vs vs gibi nedenlerle bir araba parası kadar masraf açtığını söylüyordu. Suç Mazdanını mı elbette hayır, öküz gibi bir adam kullanırsa bir aracı ne kadar sağlam olursa olsun başını ağrıtır.

Diğer yandan Bakımları yapılmış efendi efendi kullanılmış bir 206 da pek bir problem açacağını sanmıyorum. Ve en önemli bir etmende bir otomobilin içine sinmesi olayı. Sonuçta istemiyerek aldığın içinin sinmediği bir araba ne kadar dört dötlükte olsa sana keyfi vermez.

Bence Git bir fabia ile test sürüşü yap sonra git 206 da sür. Kararını ona göre ver

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.