Şimdi Ara

DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.596
Cevap
38
Favori
47.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!


    Bu konunun amacını açıklamak gerekirse:
    Kendi adımıza bir tag oluşturdum ve bu tag ile tweet atan arkadaşların birbirini takip etmesini sağlıyorum. Bunu kendinizde yapabilirdiniz tabiki ama şuan anakonu sahibi ben olduğum için böyle basit bir yönteme başvurdum.

    Tag: DHTakip
    Bu tag'ı nasıl kullanabiliriz?
    Tag demek etiket demektir. Etiketlerin amacı bir konu başlığı altına yorum yazmak gibi o konu hakkında tweet atmaktır. Kullanımı ise oldukça basit.
    Atacağınız tweet içerisine #DHTakip yazdığınızda o başlığın altında da bu tweet'iniz gözükecektir.

    Örnek:
    #DHTakip Konu Dışı ahalisinden herkesi takip ediyorum!
    Konu Dışı Twitter kullanıcıları #DHTakip ile takip ediyorum!
    gibi.

    Peki tag'ı kullananlara nasıl ulaşabilirim?
    Çok basit. Arama bölümüne DHTakip yazarak ulaşabilirsiniz. Eğer sonuç alamıyorsanız aşağıdaki linki deneyin.
    https://twitter.com/#!/search/DHTakip

    Amacı açıkladıktan sonra asıl sorulara gelelim:

    Twitter nedir?
    Twitter; Facebook, Friendfeed gibi bir sosyal platformdur. Facebook'tan farkı, daha sade olmasıdır.
    Neler yapılabilir?
    Sevdiğiniz/beğendiğiniz ünlüleri/gazetecileri takip edebilirsiniz, arkadaşlarınızla iletişim halinde olabilirsiniz.
    Sadece bilgisayardan mı ulaşabilirim?
    Hayır.
    m.twitter.com adresinden mobil cihazınızla ulaşabilirsiniz.
    iPhone ve Blackberry'ler için uygulamaları var.
    Nokia kullanıcıları,Ovi Store'dan indirebilecekleri Nimbuzz uygulaması ile Twitter hesaplarına erişebilirler.
    Twitter artık Türkçe!
    Her ne kadar birçoğumuz çevirilerden dolayı pek bu durumdan hazetmesekte zamanla sistemin oturması sonucu bence güzel olabilir bu durum. Tamamen Türkçe oldu sistem artık. Dil seçeneklerinden Türkçe'yi seçerek Twitter'ı Türkçe kullanabilirsiniz.

    Konuya Twitter'la ilgili ipuçlarınıda yazacağım zamanla. İlk mesajda hepsini birleştiriyorum.

    ------------------------------------------------------------------------


    Twitterle ilgili ipuçları


    Sizi kimler Unfollow'lamış, Kimler takip etmemiş?

    Size birazdan tanıtacağım siteleri kullanarak takip ettiğiniz kişilerin sizi takip edip etmediğini, daha önce takip eden kişilerden kaybınızın olup olmadığını, takipçi kaybınızın geçmişini görebileceksiniz.

    Yeni gözdem;
    http://www.manageflitter.com/

    1) Siteye girdiğinizde böyle bir sayfayla karşılaşıyorsunuz. Nereye basmanız gerektiğini biliyorsunuz
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    2) Soldaki menüdekilerin ne olduğunu ve sağdaki butonun ne işe yaradığını şuradan öğrenebilirsiniz.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    3) Batch Select kullanımı ise şu şekilde; örnek için ben kendi takip ettiklerimi açtım. En solda tüm takip ettiklerime girdim ve liste çıktı (ayrıca burada sıralama seçeneklerini de görüyorsunuz. Yukarıdaki sıralamalardan en çok tweet, en az tweet, takip edilen sayısı, takipçi sayısı gibi kriterlerde sıralama yapabilirsiniz.)
    Daha hızlı seçim için yukarıdaki Overview (katalog görünümü) butonuna tıklayabilirsiniz.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    Son işlemi de yaptıktan sonra takipten çıkarmak istediklerinizi ayrı bir listeye ekliyor. Siz buradan manuel olarak elle takipten çıkarabiliyorsunuz.
    Veya bunlara gerek kalmadan Barch Select'i kapatık direk unfollow'da yapabilirsiniz.


    Gelelim diğer sitemize;
    http://who.unfollowed.me adresi ile yukarıda saydığım 3 özelliği ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Aşağıdaki resimli anlatımlarla nasıl kullanılacağını size detaylı olarak göstereceğim.

    1) Öncelikle siteye girdiğinizde aşağıdaki gibi bir sayfa karşılıyor sizi. Burada resimdeki gibi Sign in bölümünden Twitter hesabınızla sisteme giriş yapıyorsunuz. Bu butona bastığınızda önce Twitter sayfasına yönlenip sizden hesabınıza erişim için onay istiyor ve Allow diyorsunuz.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    2) Giriş yaptıktan sonra resimdeki gibi sağdaki 3 sekmeli menüyle karşılaşıyorsunuz. Resimi takip ederek neyin ne olduğunu öğrenebilirsiniz.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    3) Menünün ilk sekmesi takipçi kaybınızın olup olmadığını gösteriyor. Bu sistem siz siteye ilk giriş yaptığınızdan itibaren denetleme işlemine başlıyor. Yani ilk girişinizse 0 kayıp göreceksiniz. Sonraki girişlerinizde de bir önceki girişinizden bu yana kimlerin sizi takibinden çıkardığını gösteriyor.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    4) İkinci sekmede sizin takip ettiğiniz ama sizi takip ederek dönüş yapmamış kişilerin bir listesiyle karşılaşıyorsunuz. Bu kısmı çok kullanıyorum şahsen ben. Örnek verecek olursak DH'deki Twitter konusunda listeme eklediğim ama beni takip etmeyen kişileri bu sayede listemden çıkarabiliyorum.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    5) Üçüncü yani son sekmede de son 1 haftadaki takipçi kaybınızın bir raporu size sunuluyor. Kimlerin sizi listesinden çıkardığını görebiliyorsunuz.
     DH Twitter Topluluğu (ANA KONU) Twitter'a dair ipuçları eklendi!

    ------------------------------------------------------------------------


    Takipçi sayınızı artırmak ister misiniz?

    Meşhur site Twiends!
    Şimdi vereceğim site takipçi artırmanın kolay ve en güzel yolu. Bir alttaki yöntemden çok daha iyi sebebinide birazdan açıklayacağım.
    Bu sitenin amacı insanların birbirlerini takip ederek puan toplaması ve bu toplanan puanlarla başkalarının kendilerini takip etmesini sağlamasıdır. Türk ve aktif takipçi arıyorsanız bu yöntemi kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.
    Önceliklewww.twiends.com adresine girip sağ üst köşeden "Sign in with Twitter" butonuna tıklayarak açılan sayfada uygulamaya izin ver diyoruz ve üyelik oluşturuyoruz.
    Hesabınızla giriş yaptıktan sonra siteye geri dönüp yine sağ üstten "Settings" yani ayarlar bölümüne giriyoruz. Buradan ülkenizi kesinlikle seçmenizi öneririm çünkü Türk takipçi istiyorsanız sadece bu şekilde mümkün olacaktır. Ayrıca mail adresinizide kaydedebilirsiniz. Şimdi ayarları kaydettikten sonra sayfayı yeniliyoruz ve aynı sayfada hemen yukarıdaki isminizin ve "x seeds offered to everyone" yazdığı bölümde "Modify Options" bölümüne tıklıyoruz. Burada sizi takip edenlerin kaç puan kazanacaklarını ve sizi sadece sizin bulunduğunuz ülkeden takip etmelerini sağlamanızı ayarlayacağız. Standart ayarlarda sizi herkes takip edebiliyor ve takip başına 1 puan kazanıyorlar. "Offer 2 seeds when someone follows you" yazısının yanındaki barı ayarlayarak daha çok puan kazandırabilirsiniz (burada 2 yazıyor fakat takip başına 1 puan kazandırırsınız bunun sebebi her iki takip başına bir takipçi kazanmanızı sağlamaktır.) Bir alttaki seçenekte "Country Only allow those in Turkey" seçeneğini işaretlediğinizde sizi sadece Türk kullanıcılar takip edecektir. Son olarak bu ayarlarımızı yaptıktan sonra save diyoruz ve takipçi kazanma çalışmalarına başlıyoruz.

    Şimdi sitenin ana sayfasına dönüyoruz ve logonun hemen altındaki New Tweeps sekmesine geçiyoruz. Karşımıza takip edebileceğimiz birçok Twiends kullanıcısı çıktı. Bunlardan Türkleri ayırt etmek için Same country bölümüne geçiyoruz ve sadece Türkiye'de ki kullanıcıları listeliyoruz. Kişilerin avatarlarının altında yazan Get 1 seed yazısı takip ettiğinizde size 1 puan kazandırır. O listedeki herkesi takip ettiğinizde 30-40 puan kazanırsınız ve bu puanlar size anında takipçi olarak döner. Bu şekilde hergün 50 Türk takipçiye kadar kazanabilirsiniz.

    Yabancı takipçi artırmak (en hızlı ve en kolay yöntem)
    Şimdi tanıtacağım siteyle takipçi sayınızı birkaç dakika içinde 300-400 yapabilirsiniz. Tabiki çoğu kalıcı olmayabilir.
    Sitemiz:http://www.maisfollowers.com.br
    Sitedeki olayı basitçe özetleyeyim. Siteye twitter hesabınızı bağlayıp giriş yapıyorsunuz. Daha sonra site hemen karşılıklı takip olayını yapıyor sizin hesabınızdan. Mesela giriş yaptıktan sonra 20 kişiyi takibe alıyor ve o 20 kişininde sizi takip etmesini sağlıyor. Bu şekilde bir anda takipçileriniz artıyor. Fakat takipçilerin %95'i yabancı. Türk'e rastlamanız düşük bir ihtimal. Ayrıca takibinden çıkarabiliyor kişiler sizi yani kalıcı birşey değil. Zaten normalde kural dışı bir olay olduğu içinde fazla yüklenip bi anda binlerce takipçi çekmemenizi öneririm.

    "Entre usando sua conta do Twitter" butonuna bastıktan sonra kullanıcı adı ve şifre yazacağınız iki kutu geliyor. Alttaki kutudanda birşey seçin ve onaylayın. Portekizce bilmediğim için ne dediğini tam anlamıyorum Twitter hesabınıza anında takipçi gelecektir. Ayrıca hesabınızdanda bir tweet gönderilecektir. O tweet'i ve takip ettirdiği kişileri dilerseniz silebilirsiniz.

    ------------------------------------------------------------------------


    Twitter'ın ağırlığından kurtulun!

    Twitter'ın ağır arayüzü sebebiyle Twitter'dan bir zamanlar soğumuş biri olarak size aşağıdaki eklentiyi şiddetle öneriyorum.
    iPhone Firefox ve Mac için sunulan bu eklenti/yazılım size Twitter'da kullanım kolaylığı sağlıyor. Twitter.com'a bağlanmadan sadece kullanıcı adı ve şifrenizi programa girerek size gelen mentionları, direk mesajları ve anlık tweet akışını görebiliyorsunuz. Ayrıca tweet gönderip tweetlerinize resim ekleyebiliyorsunuz. Uzun olan web site adreslerini karakter yetmemesi durumunda kısaltarak siteye gönderir. Bu işlemleri hızlı bir şekilde yapmanızı sağladığı için oldukça kullanışlıdır.
    http://www.echofon.com yazılıma bu adresten ulaşabilirsiniz.

    Bir diğer gözdem ise şu;
    Twitbin.http://twitbin.com
    Twitbin sadece Firefox eklentisi. Fakat Firefox kullanıcıları için mükemmel bir arayüz ile sağ veya sol tarafa konuşlandırabileceğiniz istediğiniz zaman gizleyebildiğiniz bir bar oluşturuyor. Üstelik birden fazla hesabı aynı anda takip etmekte oldukça kolay.

    ------------------------------------------------------------------------


    Sorularınız içinhttp://twitter.com/AnonimAdam |http://www.facebook.com/AnonimAdam | DH Profil:http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=318483



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 22 Kasım 2013; 20:34:54 >







  • /sahinolut
  • Twitter olayını hala çözemedim ne zevk alıyorsunuz
  • <------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 19 Kasım 2011; 23:33:13 >
  • Cahilliğimi mazur görün ama twitter hakkında biraz bilgi verirmisiniz blog gibi bir şeymi?
  • su twitter'i nasıl kullanıcagımızı ogretsenız resımlı bir sekilde sonra burası ana baslık olsa. sonra veririm.
  • /roburahaju
  • /mertcst
  • http://twitter.com/mangoser ==> Ekle yarım ..

    Akşam'a yazmaya başlıycam
  • up
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.