Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar adres kısmını bi türlü yapamadım sokak kayıtlı değil gibisinden bişeler söyliyor siz nasıl yazdınız adresi ingilizce harflerle yazdım fakt kabul etmedi:S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 7 Haziran 2012; 12:31:51 >
  • Penta nın sitesinde garantili olarak görünen ürünümü Penta ya fatura ve garanti belgesi olmadan verdim benden bunları hiç istemediler bile, 5 haziranda verdim HDD yi ve bugün yenisini aldım. Benim verdiğim ürün ST33000651AS Barracuda XT iken bugün aldığım ürün ST3000DM001 Barracuda oldu. Bu ürünler arasında ne fark var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrio

Penta nın sitesinde garantili olarak görünen ürünümü Penta ya fatura ve garanti belgesi olmadan verdim benden bunları hiç istemediler bile, 5 haziranda verdim HDD yi ve bugün yenisini aldım. Benim verdiğim ürün ST33000651AS Barracuda XT iken bugün aldığım ürün ST3000DM001 Barracuda oldu. Bu ürünler arasında ne fark var acaba?

Sanırım diskinizi daha yeni nesil revize olmuş bir model ile değiştirmişler.Bakın eski diskiniz ile yeni diskinizi kıyaslamışlar (mor renk eski diskinizi temsil ediyor,kavuniçi ise yeni diskinizi temsil ediyor).Yenisi bariz daha iyi.Güle güle kullanın.

http://www.storagereview.com/seagate_barracuda_3tb_review_1tb_platters_st3000dm001

• Diskim Seagate tarafından 2 gün önce teslim alınıp bugün Dhl ile tarafıma kargolanmış.Fakat Dhl takip kodu olarak TDB verilmiş.Bu kodu Dhlnin kargo takip kısmına girince eksik karakter gibi bir hata alıyorum.Kargo takip kodu kaç karakter olmalı ve nümerik mi olmalı? Nasıl öğrenebiliriz Seagateden mi yoksa Dhl yi mi aramak lazım?
  • Merhabalar.

ben de 500 gb garantisi bitmemiş hard diskimi garantiye yollamak istiyorum.

hdd yi aldıgım yeri unuttum ondan dolayı seagate e direk gondereyim dedeim 2013 e kadar garantisi var baktım

attıgım destek e şu sekilde cvp gelmiş

Ne yapmam gerekiyor bu aşamadan sonrahttp://support2.seagate.com/ChatLaunch?rc=1

dan yollamıstım hdd sn ve model no bilgilerini

hdd pc ye takıyorum bios görmüyor bile ondan RMA no su alamıyorum.

şimdi ben nasıl vercem bu ürünü kargo ya . normal hdd aldıgım kutuya pat pat poşete sarıp o plastik kutuya koyup versem sorun olur mu ?

ne yapmam lazım yazılanlar dan bi şey cıkaramadım da

yardımcı olurmusunuz ?

Regarding Your Seagate Case # 02489037 [ ref:_00D00hhzl._50030MAXta:ref ]

Dear xxx

Thank you for sending your Seagate E-mail inquiry.

Your hard drive warranty can be verified and you may prepare a warranty replacement order and manage it on Seagate's web site at:
    http://www.seagate.com/www/en-us/support/warranty_&_returns_assistance/
    (You may log in as a Guest User.)

this would be the location you wqould choose on the website
    Collection Point Seagate Istan
    UPS SCS INTERNATIONAL TRANSPORT LTD.
    Kartaltepe mah.
    Malazgirt Cad No:1
    Sefakoy-Istanbul - 34620
    TR

Please be ****ed, to avoid any cost to you ups will give you a call and they will ask for a power of attorney to get the drive to you, you would need to agree to avoid any costs.

To find additional contact information for your region please visit our websitehttp://www.seagate.com/www/en-us/about/contact_us

If you have any additional questions you may call us during your regional business hours listed below. For your convenience we also have on-line chat assistance.

Live Assistance: Chat:
    Americas:http://support2.seagate.com/ChatLaunch?rc=1
    Europe:http://support2.seagate.com/ChatLaunch?rc=2

Regards,

Khalid
    Seagate Global Customer Support

Phone: 800-732-4283 (North America) 8am - 6pm CST M-F
    00.800.4.SEAGATE (Europe) 8am - 5pm CET M-F
    1 800 759 109 (Asia, Australia and New Zealand) 8am - 5:30pm SST M-F
    Web:www.seagate.com/support/index.html

***IMPORTANT*** If you need to contact us please reference the case number listed in the subject line of your email

ref:_00D00hhzl._50030MAXta:ref

• quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@Ali Arslan
    Aşama aşama resimli anlatımı aşağıda yayınladım umarım sorunun çözülür

http://www.seagate.com/tr/tr/ adresine giriyoruz.
    Garanti/İadeler butonuna tıklyoruz,
    Bir İadeyi Başlat butonuna tıklıyoruz,
    Gerekli bilgileri giriyoruz. Seatools kodunu girmeyi unutmuyoruz,
    Create Return yazısına tıklıyoruz,
    Devam diyoruz,
    "oturum açma" yı tıklıyoruz,
    üyelik bilgilerini giriyoruz ve yeşil ok'a basıyoruz.,
    açılan sayfada "kontrol" butonuna tıklıyoruz,
    Bilgilerin doğruluğunu kontrol edip en alttaki "Seagate Üyelik/E-Ticaret Koşulları" kutucuğunu işaretleyip, "Siparişi Gözden Geçirme/Ödeme" butonuna tıklıyoruz.
    İşaretli yerden Türkiye'yi seçip "Siparişi Gönder" butonuna tıklıyoruz.
    Fotoğrafıın en üstündeki 1005 ile başlayan numara bizim sipariş numaramız. Bu numarayı diskin üzerine ve kargo kutusunun üzerine görünecek şekilde yazıyoruz. Çıkan adrese kargoyu ödeyerek gönderiyoruz.

Öncelikle çok teşekkür ederim. RMA yı alabildim sonunda

yanlız paketlemede sorun yaşıyorum

ürünü pat pat poşete koydum bir de kendi plastik hdd kutusuna mı koyup kargolayım nasıl kargolayım

ups den kargolucam yarın .

cok acil hdd ihtiyacım war da ondan yardımcı olursan sevinirim

RMA yı kargo paket inin üstüne de yazıcam hazırladım yapıskanlı kagıt da

• Kargo takibinde gümrük çekim işlemleri tamamlandı diyor. Gümrüğe takılmadan geçti anlamına mı geliyor bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadirari

quote:

Orijinalden alıntı: qrio

Penta nın sitesinde garantili olarak görünen ürünümü Penta ya fatura ve garanti belgesi olmadan verdim benden bunları hiç istemediler bile, 5 haziranda verdim HDD yi ve bugün yenisini aldım. Benim verdiğim ürün ST33000651AS Barracuda XT iken bugün aldığım ürün ST3000DM001 Barracuda oldu. Bu ürünler arasında ne fark var acaba?

Sanırım diskinizi daha yeni nesil revize olmuş bir model ile değiştirmişler.Bakın eski diskiniz ile yeni diskinizi kıyaslamışlar (mor renk eski diskinizi temsil ediyor,kavuniçi ise yeni diskinizi temsil ediyor).Yenisi bariz daha iyi.Güle güle kullanın.

http://www.storagereview.com/seagate_barracuda_3tb_review_1tb_platters_st3000dm001

eyvallah sağol hocam aynen öyle daha yeni nesil bir ürünmüş. eskisinde 5 katman yenisinde 3 katman varmış daha sessiz ve çok daha hızlı olduğunu yazmışlar yabancı forumlarda.

• 9 Processed for clearance at ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 09:20
    8 Clearance delay ISTANBUL - TURKEY 09:20
    7 Arrived at Sort Facility ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 08:23
    6 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:40
    5 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:19
    4 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 00:48
    3 Departed Facility in AMSTERDAM - NETHERLANDS, THE AMSTERDAM - NETHERLANDS, THE 23:38
    2 Processed at AMSTERDAM - NETHERLANDS, THE AMSTERDAM - NETHERLANDS, THE 20:13
    1 Shipment information received AMSTERDAM - NETHERLANDS, THE 18:00
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadirari

Diskim Seagate tarafından 2 gün önce teslim alınıp bugün Dhl ile tarafıma kargolanmış.Fakat Dhl takip kodu olarak TDB verilmiş.Bu kodu Dhlnin kargo takip kısmına girince eksik karakter gibi bir hata alıyorum.Kargo takip kodu kaç karakter olmalı ve nümerik mi olmalı? Nasıl öğrenebiliriz Seagateden mi yoksa Dhl yi mi aramak lazım?

Hocam sana DHL ürünü kargoya verince mail adresine takip maili ve linki gelmesi lazım. Bana geldi çünkü. Oradan takip edebilirsiniz. Umarım sorunsuz gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 9 Haziran 2012; 10:15:52 >
  • 11 Gümrük çekim işlemleri tamamlandı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 12:16

• quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

11 Gümrük çekim işlemleri tamamlandı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 12:16

hayırlı olsun
  • Arkadaşlar bende 1tb samsung sabit dısk vardı bad sector oluştu destek bılışıme yolladım degısım ümıdıyle daha gelmedı ama low level format atıp godnerme olasılığı nedır 2-3 tane bad sector vardı

Bendekı baska bır samsung hdde low level format atınca bad sectorlar kayboldu ama sorun devam edıyor tabı kı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 9 Haziran 2012; 15:18:42 >
  • quote:

ben elimdeki 3 tane diski aynı evdeki 3 farklı kişi adına ayrı ayrı gönderdim. Pazartesi ellerine ulaştı. Cuma gün gümrük işlemleri tamamlandı. Şu an Ankarada bu pazartesi kargoyu bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

ben elimdeki 3 tane diski aynı evdeki 3 farklı kişi adına ayrı ayrı gönderdim. Pazartesi ellerine ulaştı. Cuma gün gümrük işlemleri tamamlandı. Şu an Ankarada bu pazartesi kargoyu bekliyorum.

12 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 12:41

Hayırlısı olsun arkadaşım, bendede birden fazla HDD var ama ben aynı anda gönderme riskini alamadım, arkadaşlar gümrüğe takılabilir diye uyarmışlardı. Sanırım benim HDD' de Pazartesi veya Salı günü teslim edilir.

• yardımcı olcak 1 ALLAHIN kulu yok mu

gümrük muhabbeti yapıyorsunuz :D :D

zaten istanbul sefakoy de yeri var seagate nin ne gümrüğü ne vergisi ne şeyi

yardımcı olurmusnuz üst deki post a

?=?=?=

ürünü pat pat poşete koydum bir de kendi plastik hdd kutusuna mı koyup kargolayım nasıl kargolayım

• quote:

Orijinalden alıntı: figo976

yardımcı olcak 1 ALLAHIN kulu yok mu

?=?=?=

Seagate Hollanda' dan gelen ürün İstanbul Seagate'ye gelmiyor. Direk bizim adresimize geliyor. Zaten konuyu iyice okusaydınız gümrük sorunlarıyla karşılaşan onlarca arkadaşımız olduğunu hatta bazılarının 300 TL' ye yakın gümrük parası ödediğini öğrenmiş olurdun. Gerçi şuan böyle sorunlar pek kalmadı.

Senin soruna gelince ürünü havalı poşete iyice sardıktan sonra (HDD' nin kozmetik açıdan temiz olmasında dikkat et, herhangi bir yerinde kırık veya dabe izi olmasın) kendi plastik kutusuna koy. Daha sonra bulabilirsen karton kutular var notebook adapörü kutusu gibi mesela ona güzelce yerleştir. Eğer kutunun yanlarında boşluk kalırsa orayada köpük kesip sıkıştır. Sonra kutunun üst kısmına RMA numarasını büyük puntolarla kağıda yazıp yapıştır. Sonra şeffaf koli bandıyla kutuyu güzelce sarıp sarmala.

Kargo zarfının üzerine RAM numarasıda yazabilirsin. Ama okunur bir şekilde yazıp gönder. Kargoyu mutlaka adrese teslim olarak gönder ve gönderme parasınıda sen ödeyeceksin unutma. Yoksa kargon geri döner.

Her şey yolunda giderse en geç 10-15 gün içinde HDD eline ulaşır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 9 Haziran 2012; 21:18:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: figo976

yardımcı olcak 1 ALLAHIN kulu yok mu

?=?=?=

Seagate Hollanda' dan gelen ürün İstanbul Seagate'ye gelmiyor. Direk bizim adresimize geliyor. Zaten konuyu iyice okusaydınız gümrük sorunlarıyla karşılaşan onlarca arkadaşımız olduğunu hatta bazılarının 300 TL' ye yakın gümrük parası ödediğini öğrenmiş olurdun. Gerçi şuan böyle sorunlar pek kalmadı.

Senin soruna gelince ürünü havalı poşete iyice sardıktan sonra (HDD' nin kozmetik açıdan temiz olmasında dikkat et, herhangi bir yerinde kırık veya dabe izi olmasın) kendi plastik kutusuna koy. Daha sonra bulabilirsen karton kutular var notebook adapörü kutusu gibi mesela ona güzelce yerleştir. Eğer kutunun yanlarında boşluk kalırsa orayada köpük kesip sıkıştır. Sonra kutunun üst kısmına RMA numarasını büyük puntolarla kağıda yazıp yapıştır. Sonra şeffaf koli bandıyla kutuyu güzelce sarıp sarmala.

Kargo zarfının üzerine RAM numarasıda yazabilirsin. Ama okunur bir şekilde yazıp gönder. Kargoyu mutlaka adrese teslim olarak gönder ve gönderme parasınıda sen ödeyeceksin unutma. Yoksa kargon geri döner.

Her şey yolunda giderse en geç 10-15 gün içinde HDD eline ulaşır.

Kolay gelsin.

eyw hocam bilgiler için teşekkürler

cevap gelmeyince pat pat poşete sardım

orjinal kutunsu bulamadım bir tane samsung plastik hdd kutsuna koydum
    ,

üstüne rma yı tekrar yazdım

sonra ups kargo ya kargo üceti benden ( 9 TL ) olmak üzere verdim istanbul sefakoy e

kargo poşeti nin üstüne de yazdım rma kod unu .

yolladım p.tesi sevk ederiz dediler hayırlısı olsun

ilgilendiiniz için teşekkürler

• Hayırlısı olsun, zaten HDD' yi teslim alınca bilgilendirme maili gelecektir size. Yeni ürün yola çıkıncada kargo takip numarası ile sizi bilgilendireceklerdir. Tekrar hayırlısı olsun.
  • Arkadaşlar, benim disk penta garantili, bende bu şekilde seagate'den form doldurup sefaköye mı göndermem gerekiyor...
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.