'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 16893 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
ben arızalı samsung dıskımın karantısını koyuncuda buldum, ve oraya dıskın arızalı oldugunu, fakat nereden alındıgını bılmedıgımı belırten bır destek maılı attım gelen yanıt su sekıldeydı,
"Sayın müşterimiz ;
Öncelikle e-mailinizi bizlerle paylaşmış olduğunuz için teşekkür ederiz. Cihazınızın garantisi devam etmektedir. Cihazınızı aşağıda belirteceğimiz merkez adresimize kargo ödemesi size ait olmak şartı ile göndermenizi rica edeceğiz. Adres : Emek Mah. ordu cad no 18 sancaktepe/ istanbul
Saygılarımızla
Destek bilişim"
burada ılgınc olan kargo ucretını benım odemem konusunu ozellıkle belırtmıs olmasıdır.
yarın dıskı kargolayacagım bakalım ne kadar surede ne sonuc cıkıcak
buradan paylasırım.
yanlız samsung dısklerın garantı ısınedemı seagate bakıyor onu anlamıs degılım
@kontendoo Benim bildiğim prosedür hep bu şekildeydi.Biz seagate in toplama merkezi olan UPS kargonun deposuna gönderiyoruz onlarda yurtdışına gönderiyor.
@tolgahan66 Bir arkadaş 5. sayfada bu numarayı vermiş 0212 579 82 92 doğrumu bilmiyorum.
orhan hocam bugün verdiğiniz numaraayı aradım yetkililerlle görüstüm saolsunlar ilgilendiler. Durumu izah ettim. biraz gecikebilir dediler.ama sonucta sıkıntı dogmayacagını ve sevkiyatla ilgili problem olmadıgı söylendi. inş. yeni hdd hemen gelir :) elimde 1 tane daha var onu bekletiyorum suanda nolur nolmaz
evet arkadslar bu konuyu baslatan arkadasa tekrar tekrar tesekkur edıyorum dıskı bu gun kargoya verıyorum rma olusturdum, zor bır yanı yok sadece acele edılmemelı :)
dıskım ıle ılgılı durumu buradan tekrardan paylasıcagım daha oncesınde koyuncuya gonderecektım ama ıslemlerın daha hızlı sonuclanmasından oturu bu sıstemı sectım saygılarımla
Ithalatcının garanisi doldugu için değişim yapmadıgı 2.5 senelik diskimi bu forumda bahsedilen sekilde gecen Persembe Sefakoy adresine gonderdim, bugun elime DHL ile teslim edildi. 500 GB'lık bir diskti, yerine gonderilen son model 6Mb/sec lik bir 500GB lik disk, 5 kurus odemedim ve cok mutluyum.B Boyle bir garanti imkanını anlatan foruma, hic problem cıkartmadan 1 haftada bozuk diski Hollanda da değiştirip bana gonderen Seagate ve DHL'e tesekkurler. Fatura bedeli 48 dolar olarak belirtilmiş, fatura uzerinde de bedelsiz ve garanti değişimi yazıyor.
arladaişar benim harddiski garantiden değiştirmişler, DHL'e verilmiş fakat gelen mailde şu yazıyor
SHIPPING DATE: 04/06/12 CARRIER NAME: DHL EXPRESS TRACKING NUMBER: TBD LIN PRODUCT NUMBER PRODUCT DESCRIPTION SHP QTY
yani tracking numberda sadece başı yazılmış, TBD... devamı yok. nasıl takip edeceğim harddiski. bir de benim harddisk harici 1 tb. gümrükte takılma ihtimali nedir?
arkadaşlar herkes sorunsuz bi şekilde değişimini yapmış ama ben hard diski 23 mart tarihinde sefaköydeki merkezlerine ulaştırdım 27sinde de bana geri döndüler kabul edildiğine dair bir e postayla fakat 11 gün geçmesine rağmen hala ses seda yok ben nasıl bir yol izleyebilirim bu sorunu halletmek için yardımcı olabilecek var mı?
arkadaşlar herkes sorunsuz bi şekilde değişimini yapmış ama ben hard diski 23 mart tarihinde sefaköydeki merkezlerine ulaştırdım 27sinde de bana geri döndüler kabul edildiğine dair bir e postayla fakat 11 gün geçmesine rağmen hala ses seda yok ben nasıl bir yol izleyebilirim bu sorunu halletmek için yardımcı olabilecek var mı?
@kontendoo Tracking numarasını DHL gönderiyor. Birkaç gün içinde DHL'den mail gelir ve tracking numarası falan herşey yazar. Ek olarak büyük olasılıkla HDD'en gümrüğe takılacak. Ama sorun etme aynı şey benimde başımada geldi. Daha önceki sayfada yazdım neler yapılacağını. Hiç ücret ödemeden alırsın.
senin taktiği yapacağız eğer takılırsa. inşallah sorun yaşamam.
alper,
senin harddiskin işlemi hala devam ediyormuş fakat o kadar uzun sürmemesi gerek. teknik destek'e falan bir mail yaz çünkü o kadar uzun sürmesi anormal. benim harddiski kabul ettikten 2 gün sonra sıfırıyla değiştirip bana mail attılar ürünü kargoya verdiklerine dair. değiştirildiğini de şurdan anladım, benim gönderdiğim beyaz bir seagate modeliydi, bana siyah ve dock girişi olan bir harddisk modelini göndermişler. modeli google'da arattım, farklı bir model.
1. Total Requested Quantity : 1 2. Total Clean Received Quantity : 0 3. Total Expected Not Received Qty : 1 4. Total Discrepant Quantity : 1 5. Total Return Unrepaired Quantity : 0 6. Total OOW Charges : 0.00
6 sında teslım olan urunum konusunda bır gelısme olmadı sadece urunu teslım aldıklarına daır kısım evete döndü, yanı yukarıdakı @alperqaan arkadsımla aynı durumda beklıyorum yarın ayın 11 i 7 gun ıcersınde kargoya verılecektır yazıyor gerıye 3 gun kalıyor
Arrived at Sort Facility ISTANBUL - TURKEY yazıyor, öyle kaldı kargo takibinde. biraz araştırdım, normal şartlarda, birkaç saat içinde bu yazının üstünde "Clearance delay ISTANBUL" yazması gerekiyor sanırım. off ya uğraş dur şimdi.
2008'de aldığım disk bundan 1.5 yıl önce bozulmuştu. Aldığım yere götürdüğümde garantisi bitti, boşuna uğraşma bunla dediler, bende aldım bi köşeye attım. Sonrasında tesadüf eseri bu konuya denk geldim. Baktım ki diskin garantisi 2013'e kadar devam ediyor. Geçen hafta pazartesi ürünü kargoya verdim, bugün de yenisi elime ulaştı. Konuyu açan ve bilgilendiren herkese teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelist -- 12 Nisan 2012; 20:00:47 >
Arkadaşlar şuan kullandığım hddnin bazı sorunları var seagete ile test ettiğimde verdiği bilgiler; A8E29AE0 Kodu listede yok bu yüzden iade etsem değişim yaparlar mı?
Now is a good time to make sure you have a current backup of your important data.
Unfortunately, your Seagate product has failed an important diagnostic test, possibly caused by problem sectors which are difficult to read. Seagate recommends that you run SeaTools for DOS, which has the ability to repair most problem sectors. SeaTools for DOS may be able to save you from the inconvenience and down time of exchanging the drive. For more information on this subject see our online FAQ:
--------------- SeaTools for Windows v1.2.0.6 --------------- 13.04.2012 14:23:47 Model: *** Serial Number: *** Firmware Revision: ***
Short DST - Started 13.04.2012 14:37:43 Short DST - FAIL 13.04.2012 14:37:59 SeaTools Test Code: A8E29AE0 Fix All Fast - FAIL 13.04.2012 14:41:53 SeaTools Test Code: A8E29AC0 SMART - Pass 13.04.2012 14:43:49 Short DST - Started 13.04.2012 14:44:34 Short DST - FAIL 13.04.2012 14:44:50 SeaTools Test Code: A8E29AE0
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asc2 -- 13 Nisan 2012; 16:39:47 >
Arrived at Sort Facility ISTANBUL - TURKEY yazıyor, öyle kaldı kargo takibinde. biraz araştırdım, normal şartlarda, birkaç saat içinde bu yazının üstünde "Clearance delay ISTANBUL" yazması gerekiyor sanırım. off ya uğraş dur şimdi.
senin ürün kaç tb ?
benim ürün 1 tb'dı abi.
bu arada kargo bugün elime ulaştı. anladığım kadarıyla benim adıma itirazda bulunmuş DHL. yani bizi hiç uğraştırmadan, bizim adımıza itirazda bulunuyorlar gümrüğe. takdir ettim. benim, harddiski sefaköy adresine kargolamak dışında yaptığım bir şey olmadı.
böyle de bi şanssızlık görmedim arkadaş beni mi bulur böyle sorunlar hep herkes sorunsuz halledebilmiş 1 ay olacak nerdeyse hala ses yok adamlardan delirmemek elde değil
WD seagateyi almayı teklif etti . seagate WD'yi değil
Seagate, Samsung'un HDD bölümünü satın aldı. Western Digital, Hitachi'nin HDD bölümünü satın aldı. Bu durumda harddisk üreticisi azalmış oldu. Western Digital, Seagate'yi de satın alırsa neredeyse tekel olur.
14 Nisan da seagate tarafından teslim alınan samsung 1 terrabyte lık harddiskimin yerine verilen seagate 1 terabytlık barracuda 7200 ST 31000524AS modeli harddisk, bugün DHL tarafından teslim edildi. Seagate'in çalışma sistemininin birçok firmaya örnek olması gerekir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizkaya -- 20 Nisan 2012; 14:37:54 >
Buradan üye olabilirsiniz. https://partnerreg.seag...2Fforums.seagate.com%2F Arızalı ürünü kaydettiğinizde, iade adresi zaten sayfada gözüküyor. Yine de isterseniz adres şudur. Collection Point Seagate Istan UPS SCS INTERNATIONAL TRANSPORT LTD. Kartaltepe mah. Malazgirt Cad No:1 Sefakoy-Istanbul -, 34620 Turkey
Ben de geçen hafta yolladım. Shipped diyor bakalım ne zaman gelecek.
Arkadaşalar 2TB Harici HDD im 2 gün önce sorunsuz çalışlıyordu şimdi ise, fişe takıyorum, cıjk diye ötüyor ve evdeki hiç bir PC görmüyor tüm yedeklerim onun içinde Win7de denemedin olmadı ubantuda denedim olmadı, biosta çıkmıyor. Gitti mi tüm arşiv. :((
arkadaşlar ben baya önce göndermiştim 1 seneyi gecti ufak tavsiyeler yazayım. şimdi hdd yi hic bir sekilde görmeyen arkadaslar kod almanıza gerek yok rma kodu alın yazın kagıda koyun gonderın ben 1den cok hdd gondermemenızı tavsıye ederım 1tb+160gb sata gonderdım 1tb gumruge takıldı kan emıcı dhl aradı 300 tl masraf cıkardı ,160gb ıse 0 olarak 10 gune geldı . tek tek baska ısımlerde gonderın farklı ısımlerde uye olun yanı. kurcalanmıs ıcı acılmıs hdd lerı almıyordu genede sansınızı deneyım bı kargo ucretı var sonucta.
dhl kargo uyanıkdı hemen gumruk masrafını gosterıyordu sımdı ups gecısı ıyı olur ıns.
kargonuzu saglam yapın bırde zarar gorebılıyor IST a gıderken.
bu arada 160gb olan hdd hitachi ydi WD nin hitachi yi aldıgını sanmıyorum ama dediğim gibi 1 seneyi gecti ben göndereli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxcem -- 8 Mayıs 2012; 0:40:17 >
arkadaşlar benim samsung 1 TB HDD "Windows sabit disk sorunu algıladı" diye hata veriyordu ancak sorunsuz olarak çalışıyordu fakat harddiski formatlarken sorun çıkarttı ve seagate'e gönderdim.Pazartesi teslim alındı ürün hollandadan mail geldi 1 haftadır işleme devam ediyor yazıyor acaba daha ne kadar beklerim samsung olduğu için mi geciktiriliyor bilmiyorum genel olarak 3-4 günde herkesin ürünü kargolanmış son maillerimede cevap vermediler böyle bir durum yaşayan oldumu beyler?
@vanquish_szr Ürünün gecikmesinin Samsung olması ile alakası yok. Ben 15 Nisanda Seagate gönderdim 11 Mayısta geldi. 3 Mayısta gönderdiğim ürünle ilgili de halen ses seda yok. Yavaşlığın sebebini mail atarak sorduğumda, Bazen iade işleriminin 1 ay kadar sürebileceğini belirten bir mail attılar. Önceden ne güzel en geç 10günde falan geliyodu.
@vanquish_szr Ürünün gecikmesinin Samsung olması ile alakası yok. Ben 15 Nisanda Seagate gönderdim 11 Mayısta geldi. 3 Mayısta gönderdiğim ürünle ilgili de halen ses seda yok. Yavaşlığın sebebini mail atarak sorduğumda, Bazen iade işleriminin 1 ay kadar sürebileceğini belirten bir mail attılar. Önceden ne güzel en geç 10günde falan geliyodu.
hocam valla ne bileyim forumda okuduk okuduk millet ertesi gün kargoya verildi falan demiş gaza geldm sanırım yazdım yazdım ama cevap alamadım bide pcyi kullanamıyorum yeni HDD dünya para 2.el desem düşündürüyo doğrusu napıcam bilmiyorum 1 ay ewde pc olmaması demek çıldırmakla eşdeğer benm için
link için teşekkür ederim ama şöyle bir sorun var 5 adım var ben 1. adımda garantiyi dogruladım onda sıkıntı yok rma almak için direk adım 4. adıma tıkladım bir iadeyi başlat var ona tıkladım hdd deki bilgileri yazdım bana garanti süresini felan yazıyor eskiden alt sağda ileri vardı ileri tıklayınca isim adres felan yazardık şimdi o sayfada öyle kalıyor
geçen hafta 4 tane disk yolladım oradan buradan söktüğüm disklerdi :D 3 tanesi samsungdu onlarda çıkıyor artık seagate sayfasında.. 4 diskten 3ü geldi 1 tanesi seagate.com da işlemde görünüyor hala. dhl mail atıyor orada tarihide var tam yazdıkları tarihte elimde oldu diskler..gümrükte takılma felan yok yani.
geçen hafta 4 tane disk yolladım oradan buradan söktüğüm disklerdi :D 3 tanesi samsungdu onlarda çıkıyor artık seagate sayfasında.. 4 diskten 3ü geldi 1 tanesi seagate.com da işlemde görünüyor hala. dhl mail atıyor orada tarihide var tam yazdıkları tarihte elimde oldu diskler..gümrükte takılma felan yok yani.
Peki arkadaşım bu diskleri tek kargo ilemi gönderdiniz yoksa farklı isimlerle tek tekmi gönderdiniz ?
Akşam bir disk daha göndermek için RMA alıcam. Sonucu sizinle paylaşırım hocam...
bakalım umarım siz alabilirsiniz
RMA numarası aldım hocam herhangi bir aksilik çıkmadı. Bazen kullandığınız tarayıcıdanda sorun olabiliyor. Farklı tarayıcı ile deneyin birde isterseniz...
yahu bu rma yı bir turlu cozemedim, iadeyi baslat kısmından yola cıktım, sonunda bana bir form doldurttu ve onu bastırttı, ustunde de order numarası var.
rma dediginiz bumudur yoksa baska bir numaramı veriyor.
birde bu bastırdıgı formu icine koyup mu gonderim ustunemi yapıstırim anlamadım gitti, kargoyu nasıl hazırlıyorsunuz ?
Akşam bir disk daha göndermek için RMA alıcam. Sonucu sizinle paylaşırım hocam...
bakalım umarım siz alabilirsiniz
RMA numarası aldım hocam herhangi bir aksilik çıkmadı. Bazen kullandığınız tarayıcıdanda sorun olabiliyor. Farklı tarayıcı ile deneyin birde isterseniz...
internet explorer ve opera ile denedim adım 4 de bir iadeyi başlatı tıklıyorum hdd bilgilerini giriyorum acılan pecenrede garanti durumu gözüküyor ama orda kalıyor hep ss yükledim bakman için
Bende "Warranty Status" yazısının altında "Create Return" butonu çıkıyor. Oradan iade işlemini yapıyorum sm=dontknow.gif]
başka hddlerinde seri numarasını denedim gene değişen birşey yok acaba problem ne ? rma kaydı acarken aşama aşama ekran görüntüsünü alıp burda yayınlarmısınız acaba ben biyerde yanlışmı yapıyorum
başka hddlerinde seri numarasını denedim gene değişen birşey yok acaba problem ne ? rma kaydı acarken aşama aşama ekran görüntüsünü alıp burda yayınlarmısınız acaba ben biyerde yanlışmı yapıyorum
Bir tane daha disk göndericem onunda RMA kaydını en kısa zamanda açar ve burada tek tek resimli olarak paylaşırım hocam...
Bende "Warranty Status" yazısının altında "Create Return" butonu çıkıyor. Oradan iade işlemini yapıyorum sm=dontknow.gif]
Bir tane daha disk göndericem onunda RMA kaydını en kısa zamanda açar ve burada tek tek resimli olarak paylaşırım hocam...
sağol yardım için birde hangi tarayıcıda yaptıgınızı belirtirseniz sevinirim