Şimdi Ara

Nvidia Fermi tabanlı Tesla serisi ile yüksek kâr hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nükleer Reaktörlerin yaratıcısı İtalyan fizikçi Enrico Fermi'nin isim babalığını yaptığı yeni nesil grafik işlemci mimarisi için Nvidia'nın, Tesla ve Quadro serisi profesyonel grafik kartlarına öncelik verdiği yönündeki iddialar son birkaç aydır grafik endüstrisinin en popüler konuları arasında yer alıyor. Nvidia arka arkaya yaptığı açıklamalarla oyun dünyasının ve son kullanıcıların temel hedefleri arasındaki yerini koruduğunu belirtirken, GPU'nun artan önemine ve 3D hızlandırmanın yanı sıra profesyonel uygulamalarda kullanılarak, endüstriyel çalışmalara hız kazandıracağının altını da özellikle çiziyor.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla serisi ile yüksek kâr hedefliyor"


    Quadro ve Tesla serisinin artan önemiyle ilgili olarak Nvidia'nın hazırladığı bazı dökümanlar, bizlere önemli ipuçları veriyor. Santa Clara merkezli firmanın Fermi kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinde radikal değişikliklere gittiği biliniyor. Milyonlarca dolarlık araştırma geliştirme bütçesi ile yıllardır üzerinde çalışılan Fermi mimarisini Nvidia, her yeni mimari güncellemesinde olduğu gibi dizüstü bilgisayarladan masaüstü çözümlere, Quadro serisinden Tesla modellerine kadar hatta bazı iddialara göre ION ve Tegra platformlarının sonraki jenerasyonlarına kadar geniş bir yelpazede kullanmayı planlıyor.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla serisi ile yüksek kâr hedefliyor"


    Henüz Fermi tabanlı GeForce serisi için herhangi bir fiyat bilgisi olmasa da AMD'nin DirectX 11 destekli modelleri ve takip edilen fiyat politikası olası fiyatlar için bazı fikirler vermekte. GeForce GTX 380 modelinin performans olarak ATi Radeon HD 5870 ve 5970 modelleri arasında bir noktada konumlanması beklenirken, fiyatının da Radeon DH 5970'den düşük 5870'ten ise yüksek olması öngörülüyor. ATi Radeon HD 5870'in 400-450$ aralığında olduğu dikkate alınarak, GeForce GTX 380 için 499$ tahminleri yapılıyor ancak AMD'nin elinde "indirim kozu" olduğu ve GeForce 300 serisini beklediği de konuşuluyor.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla serisi ile yüksek kâr hedefliyor"


    Masaüstü için hazırlanan GeForce serisi ekran kartlarıyla aynı mimariyi kullanan ancak sürücü ve yazılım tarafında ciddi şekilde farklılaşn Tesla serisi profesyonel kartları içinse ciddi derecede daha yüksek fiyatlardan bahsedebilmek mümkün. Fermi tabanlı Tesla C20 serisi için fiyat bilgilerini bir süre önce açıklayan Nvidia, ikinci çeyrekte gelecek kartlardan 3GB bellekli Tesla C2050 modelinin 2500$, 6GB bellekli C2070 modelinin ise 4000$ seviyesinden müşterilere sunulacağını belirtmişti. Nvidia, Tesla serisi grafik kartlarıyla birlikte bu kartların kullanıldığı raf tipi 1U sunucuları için belirlediği fiyatları da açıkladı.


    alt="Nvidia Fermi tabanlı Tesla serisi ile yüksek kâr hedefliyor"


    Hatırlanacağı üzere son olarak Ulusal Tayvan Üniversitesi'nin Nvidia tabanlı yeni bir süper bilgisayar hazırladığını sizlerle paylaşmıştık. Performans, kurulum maliyetleri ve güç tüketimi gibi kriterlerde GPU tabanlı sunucu sistemlerin ciddi avantajlara sahip olduğunu belirten Nvidia, Fermi tabanlı sunucuları 12,995$ ile 18,995$ arasında fiyatlarla sunacak. Tesla C2050 ve C2070 GPU'ların kullanıldığı sistemler ile yüksek kâr hedefleyen Nvidia bir yandan Fermi mimarisinin oyuncu kimliğini yakında göstereceğini belirtirken, öte taraftan profesyonel pazarda yüksek başarı elde edeceğine dikkat çekiyor.








  • Nvidia stratejisini üretimden yana değil de magazinden yana kullanmaya başladı sanırım. Eee sonuçta bu da bi' taktik.
  • hadi yapsın da görelim bakalım nihayet.
    aylardır boş boş laflar, tahminler ve hayaller üzerine konuşulup duruluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    hadi yapsın da görelim bakalım nihayet.
    aylardır boş boş laflar, tahminler ve hayaller üzerine konuşulup duruluyor...


    bu haberle ne alakası var. bu haberde boş alf mı var? senin için tek geçerli konu oyun mu?
  • Önceki başka bir konuda da bahsetmiştim; 3GB bellekli Tesla C2050 modeli 2500$, 6GB bellekli C2070 modeli ise 4000$, birbirine performans olarak 5850 ve 5870 kadar yakın bu iki kartın fiyat farkı tam 1500$. E, rakibin olmadığı yerde her türlü fiyat çekilebiliyor.
  • Tesla ile elde edilecek yüksek kar umarım bizler için önemli olan GPU fiyatlarının düşmesine neden olur.
    Eğer Tesla ile doğru orantılı GT300 de yüksek fiyattan girerse vay halimize.

    sadtneverdie Sanırım Nvidia ile bir bağlantın var.
    Ekmeğini yediğin adamın kılıcını sallıyorsan amenna. Eğer sadece markaya bir sempatin varsa da acil şifalar diliyorum.
  • Yüksek kâr edebilmek için yüksek gelir elde etmek gerekiyor.
    Yüksek gelir için çok satması gerekiyor.
    Çok satması için çok kart gerekiyor.

    Yani siz ne kadar tartışsanız da işin sonu karta bağlanıyor arkadaşım. Kart çıkmadan kaç aydır oyalıyolar milleti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dellino

    Tesla ile elde edilecek yüksek kar umarım bizler için önemli olan GPU fiyatlarının düşmesine neden olur.
    Eğer Tesla ile doğru orantılı GT300 de yüksek fiyattan girerse vay halimize.

    sadtneverdie Sanırım Nvidia ile bir bağlantın var.
    Ekmeğini yediğin adamın kılıcını sallıyorsan amenna. Eğer sadece markaya bir sempatin varsa da acil şifalar diliyorum.



    her haberde nvidiaya laf edenler de o zaman amd yle bağlantılı? nasıl mantık saçma değil mi?

    Father Torque elinde bunun hakkında bir test varsa bizimle de paylaş çok kesin konuşuyorsun
  • Ne yapıyor bunlar iyice uçtu ya Daha ucuzlaması gerekirken fiyatların bu bollukta adamlar 2500$ Ekran kartından bahsediyor gerçek mi bu? Ki bu fiyat Avrupa içindir Tr için Kim bilir kaç olacak? Ulan dünya zengini olsam bile almam bu ekran kartını israf israf!!! Bir sürü aç insan var bE yazık!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

    Ne yapıyor bunlar iyice uçtu ya Daha ucuzlaması gerekirken fiyatların bu bollukta adamlar 2500$ Ekran kartından bahsediyor gerçek mi bu? Ki bu fiyat Avrupa içindir Tr için Kim bilir kaç olacak? Ulan dünya zengini olsam bile almam bu ekran kartını israf israf!!! Bir sürü aç insan var bE yazık!!!

    +1000
  • @sadtneverdie, daha önceki konuda paylaşmıştım, yine paylaşayım:

    BrightSideofNews incelemesinden alıntıdır.

    C2050 3GB - $2500 - 1040 GFLOPS / 520 GFLOPS DP
    C2070 6GB - $4000 - 1260 GFLOPS / 630 GFLOPS DP

    C2070, C2050'den GFLOPS olarak %10-17 arası daha performanslı ancak fiyat olarak %37 daha pahalı.
  • Zarar etmesinlerde...?
  • pekı kritik soru bu kart çıkınca sanırım bu olacak...GeForce GTX 380 için 499$ tahminleri yapılıyor -turkıyede artabilir- 5870 ile aradaki fiyat farkı vermeye deger mi acaba??bu performans farkına bu apraya degercekmi?? benm gorusum 5870 daha fazla satabilir gibime geliyor....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedevilcate

    Nvidia stratejisini üretimden yana değil de magazinden yana kullanmaya başladı sanırım. Eee sonuçta bu da bi' taktik.

    kesinlikle katılıyorum.

    her geçen gün nvidia yöneticilerinden yeni açıklamalar geliyor. yok fermi şöyle olacak, böyle olacak, ortalıgı yıkıp geçecek, ati müşterimizi çalıyo, hırsız ati vs. artık söz değil icraat bekliyoruz nvidiadan. böyle haberler çıktıkça komik duruma düşüyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie
    Father Torque sen 2 rakama bakarak bunu söylüyorsun elinde test var mı? onu soruyorum?

    Henüz yok ama siparişini verdiğim Tesla tabanlı Fermi'ler hafta sonu kargodan gelsin, ilk iş test sonuçlarını yayınlayacağım. Yahu ne testinden bahsediyorsun? Adamlar fiyatını ve GFLOPS değerlerini yayınlamışlar, fiyat ve performans hakkındaki bu bilgileri kendileri mi koydu sanıyorsun? NVidia'nın yayınladığı verileri değerlendiriyorlar. Ama sen de haklısın, sonuçta NVidia'nın yayınladığı veriler, güven olmaz. İlla bir şekilde test edilmesi lazım.




  • Hocam o kartlar senin, benim gibi ev kullanıcıları için değil. Profesyonel segment için
  • Yorumlara bak çay demle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 18 Aralık 2009; 19:49:54 >
  • Yukarıdaki satış fiyatlarından bahseden bir arkadaş sektör hakkındaki bilgisizliğini açığa vurmuş. Bahsi geçen Tesla kod adlı kartlar, tıpkı Quadro gibi profesyonel kullanıma hitap eden kartlardır dolayısıyla Quadro gibi Tesla'nın da fiyatları 2000$ civarlarında gezmektedir. Bilgisine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malko

    Yukarıdaki satış fiyatlarından bahseden bir arkadaş sektör hakkındaki bilgisizliğini açığa vurmuş. Bahsi geçen Tesla kod adlı kartlar, tıpkı Quadro gibi profesyonel kullanıma hitap eden kartlardır dolayısıyla Quadro gibi Tesla'nın da fiyatları 2000$ civarlarında gezmektedir. Bilgisine.

    O fiyatlardan bahseden arkadaş benim ve sektör hakkında senden daha fazla bilgiye sahibim merak etme, zira sektörün maalesef içindeyim. Yorumumda bahsettiğim konu C2050'nin 2500$ olması değil, performans olarak birbirine çok yakın iki kart arasındaki fiyat farkının 1500$ olması. Eğer bu durum sana normal geliyorsa bu sektörde böylesi az bir performans farkı için bu kadar fiyat farkının ödendiği bir başka örnek gösterirsen biz de öğrenmiş oluruz. 10$'lık zamma tepki gösterirler ama gelip 1500$'lık fiyat farkını savunurlar. E 10$ Ati'den, 1500$ NVidia'dan gelince böyle oluyor maalesef.




  • @Father Torque



    Senin yazılarında kullandığın usluptan dahi bu konularda bilgili ve ilgili olduğun anlaşılıyor. Sözüm sana değildi yukarıdaki Aragorn avatar'ını kullanan üye için sarfetmiştim. Ateşli tartışmalardan olsa gerek gözünden kaçmış diye düşünüyorum.



    Ayrıca maaleseftir ki ben de bu sektörün içindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wassermann -- 25 Aralık 2009; 13:58:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.