Şimdi Ara

Sararan ve matlaşan farların zımparalanıp temizlenerek parlatılması! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
28
Favori
140.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ellerinize saglık.Bir kaç sorum olacak.

    Bir far ortalama kaç yaşından sonra bu işlemi gerektirecek.

    Ayrıca sizin kadar bilgi birikimi yüksek ve eli bu işe bu kadar yatkın insanlar degiliz.

    Farları hiç sökmeden yüzeysel olarak tek zımparalama ve cilama yapmak sizce mantıklı mı?
  • çok doğru .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yadigar.

    Ellerinize saglık.Bir kaç sorum olacak.

    Bir far ortalama kaç yaşından sonra bu işlemi gerektirecek.

    Ayrıca sizin kadar bilgi birikimi yüksek ve eli bu işe bu kadar yatkın insanlar degiliz.

    Farları hiç sökmeden yüzeysel olarak tek zımparalama ve cilama yapmak sizce mantıklı mı?


    Merhaba.

    Benim farları sökerek uygulama yapmamın tek nedeni açıkta çalışacak müsait yerimin olmamasıydı. Ayrıca ev ortamında daha rahat çalışıyorum. Herhalde farı sökerek parlatma yapan da tek ben varım. Eğer müsait yeriniz varsa, polisaj için de elektrik varsa araç üzerinde de aynı işlemi yapabilirsiniz. Yalnızca maskelemeye özen gösterin yeter.

    Farın bu hale gelmesi için bir süre yok. Araçta yıkamada kullanılan deterjanın ve aracın güneş altında ne kadar beklediğinin bunda büyük etkisi var. Yani kimi araç vardır, hep özenle temizlenir. Farın üstündeki akrilik tabaka hiç kaybolmaz ve farı daima korur. Böylece matlaşma da olmaz. Aynı şekilde kimi araç vardır, sabah akşam güneşin altında bekler. Kimisi de garajda... Kesin bir ömür biçmek doğru olmaz.

    Bu iş için öyle bilgi birikimine de gerek yok. Zımpara kullanırken biraz hassas davranın yeter. Yanlış bir hareket yaparsanız da dönüşü yine var. Daha kalın bir zımpara ile yanlışlıkla yaptığınız çizikleri de alabilirsiniz.

    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 24 Aralık 2009; 21:59:36 >




  • Ankara'da 2000 dahil kum zımparaları ulus'ta itfaiyede bulabilirsiniz. Çoğu yapı markette de zaten 2000 kum dahil var. Zımparacı bir dükkan bulabilirseniz 3000 kum da bulunur.

    3000'kum zımparayı ve plastx'i meguiar's satıcılarından bulabilirsiniz. Ankara'da fiat yetkili servisleri meguiar's da satıyorlar...
  • benimde sol far içten kararmış gibi sökmeden dbi denemek lazım
  • Polisaj denen malzeme olmadan olmaz mı?

    nerede bulabiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.MARX

    Polisaj denen malzeme olmadan olmaz mı?

    nerede bulabiliriz?


    Polisaj makinesini kastediyorsanız 30 tl'ye düşük devirde çalışan biraz zayıf motorlu ucuz çin işi mallar satılıyor bauhaus, koçtaş gibi yapımarketlerde. Üstün verim alınamasa da en azından yorulmamış olursunuz.
     Sararan ve matlaşan farların zımparalanıp temizlenerek parlatılması!


    Biraz daha profesyonel, devir ayarlı polisaj makinelerinin çin malları 100tl'den başlıyor. Profesyonelleri, örneğin makita polisaj makinesi 400 tl civarında.

    Aracınızın pasta cilasında da kullanacaksanız çin işi, garantili, en fazla 1000 devirle başlayıp 3000 devire kadar çıkan devir ayarlı ürünleri 100 tl civarına alabilirsiniz.




  • Allah razı olsun,güzel bilgiler...
  • bu polısaj makınesıyle degılde kendımız elımızle yapsak olmaz mı ?

    bırde sızdede c-max var arka stoplar nasıl sokuluyor bılıyormusunuz ?
  • Üstad tekrar eline diline sağlık.

    peki bu uygulamayı aracın gösterge paneline uygulasak olur mu?
    Sanırım bi dönem kullandığım göğüs parlatıcı sprey aracın km, devir göstergelerinin önündeki camı matlaştırdı.
    Üzerinde ince bi tabaka oluşturduğunu düşünüyorum.

    Yoksa sadece ince bi pasta atsak daha mı iyi olur?

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birtasarimci

    Üstad tekrar eline diline sağlık.

    peki bu uygulamayı aracın gösterge paneline uygulasak olur mu?
    Sanırım bi dönem kullandığım göğüs parlatıcı sprey aracın km, devir göstergelerinin önündeki camı matlaştırdı.
    Üzerinde ince bi tabaka oluşturduğunu düşünüyorum.

    Yoksa sadece ince bi pasta atsak daha mı iyi olur?

    Teşekkürler


    Merhaba hocam.

    Rica ederim. Geç gördüm mesajınızı...

    Göstergeye de olur tabi ki. Ama ben göstergede zımpara veya pasta kullanılmadan önce plastx'in tek başına kullanılmasından yanayım. Tek başına plastx, veya öncesinde sıvı pasta ve ardından plastx güzel sonuçlar verecektir.

    Hala da geçmiyorsa çok ince zımpara ile veya kalın pasta ile denenebilir.

    Gösterge camı çok daha hassas bir çalışma istiyor. Sökerek, en azından göstergeyi yerinden sökerek yapmakta fayda var.

    Kolay gelsin.




  • Bu işlem işe yarıyor baksanıza büyük fark var arada...
  • Selamlar harika bir işçilik çıkartmışsınız. 2004 model aracımızda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Farlarda solma ve su izi gibi izler oluştu. Araç Hyundai Elantra.

     Sararan ve matlaşan farların zımparalanıp temizlenerek parlatılması!


    İşlemde kullandığınız malzemeleri nerden edinebilirim acaba? Polisaj makinesi bulurum sanayide tanıdıklarda var, ama plastx ve diğerlerini nereden edinebilirim. 3000lik zımparayı bulamamış bazı arkadaşlar, işe başlarız yarım kalır ondan endişeleniyorum.

    Saygılar
  • arkadaşlar hızı ayarlanabilen matkabınız varsa onun ucuna yaratacağınız bir aparat ile bu işi yapabilirsiniz... Ben öyle yaptım çok pratik oldu hemde maliyet düştü...
    bu şansınız da var elinizden biraz iş geliyorsa makine almak istemiyorsanız..
  • Çok güzel, faydalı bir paylaşım. Teşekkür ederim.
  • müthiş faydalı bir konu olmuş çok teşekkürler
  • benim arabada da sararma sorunu vardı. elektrikçi düzelmez dedi, beyaz mapül önerdi, çifti 80 tl idi, mecburen aldım, çünkü nerdeyse yolu göremiyorduk. sonra motor ustası dedi ki kaportacıda parlattırırım dedi, para da almadan parlattılar. belki kendi aralarında anlaşmışlığ vardır. ama şimdi gayet yeni gibi parlak.
  • OBK hocam ellerine sağlık, yenisi ile değiştirmesem deneyip sonucu paylaşmak isterdim, kısmetse artık birkaç yıl sonra Konuyla biraz alakasız olacak ama matlaşan ve çizik kaplı plastik iç aksam için ne önerirsiniz, yabancı forumlarda bunu araştırırken Meguiars'ın PlastX Clear and Polish diye bir ürünün yarattığı sonuç karşısında hayretlere düştüm, daha önce boyamayı denesem de çizikleri bir türlü kaybedemediğim gibi bir de sıcakta üzerine konan şeylerin şeklinde eriyip berbat bir iz bıraktı şimdi bu PlastX adlı ürünü alsam nasıl uygulamam gerekecek biliyormusunuz, özellikle de zımpara olayından hiç anlamam, gerekir mi gerekmez mi nasıl bir yol izlenmeli size danışayim dedim, şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaslar eger farda cizik falan yoksa sadece sararma varsa zimparadan once plastx i tek basina deneyin.Ben de fara baya parlaklik kazandirdi ama cok ufak cizikler harici cizik konusunda bir etkisi olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soylukan

    OBK hocam ellerine sağlık, yenisi ile değiştirmesem deneyip sonucu paylaşmak isterdim, kısmetse artık birkaç yıl sonra Konuyla biraz alakasız olacak ama matlaşan ve çizik kaplı plastik iç aksam için ne önerirsiniz, yabancı forumlarda bunu araştırırken Meguiars'ın PlastX Clear and Polish diye bir ürünün yarattığı sonuç karşısında hayretlere düştüm, daha önce boyamayı denesem de çizikleri bir türlü kaybedemediğim gibi bir de sıcakta üzerine konan şeylerin şeklinde eriyip berbat bir iz bıraktı şimdi bu PlastX adlı ürünü alsam nasıl uygulamam gerekecek biliyormusunuz, özellikle de zımpara olayından hiç anlamam, gerekir mi gerekmez mi nasıl bir yol izlenmeli size danışayim dedim, şimdiden teşekkürler.



    Merhaba.

    İç mekanda, özellikle de gösterge camı gibi hassas ve saydam parçalarda zımparadan önce plastx kullanın. Plastx'i el ile uygulayabilirsiniz. Nereye uygulayacağınızı söylerseniz farklı fikirler verebiliriz. Eğer çok derin çizikler varsa o zaman ince zımparalar dikkatle denenebilir.

    @birtasarımcı hocam corolla'nının göstergelerini sadece plastx kullanarak parlak ve çiziksiz hale getirmişti. O da tecrübesini aktaracaktır.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.