Merhaba, Nokia 5800 XM 'in iç camının çok ince olduğundan dolayı düşünce diğer dokunmatik ekranlı cep telefonlarına göre ekranının daha kolay kırıldığını duydum internette biraz araştırınca bununla ilgili bir şikayet buldum:
özellikle 5800'da böyle bir sorunla sık sık karşılaşılıyor mu? Yoksa ''her telefonda olabilecek bir şey sen düşürmemeye çalış'' mıı dersiniz?
Öncelikle foruma hoş geldiniz
Dokunmatik ekranlar oldukça hassastırlar kimse size düşürdüğünüz zaman kasanın veya ekranın zarar görmeyeceğini söyleyemez.. Genelikle 5800'ın malzeme kalitesini kötülenir oysa ben gibi kullanan bir çok kişi defalarca düşürmesine rağmen telefonunu sapasağlam çoğu zaman çiziksiz bir şekilde kullanmaya devam ediyor..
Ne derecede ölçüt olur bilmiyorum ama yaklaşık 1 hafta önce 1.5 metre mesafeden epey sert birşekilde düşürmüştüm.. ne kırık ne çizik nede herhangi bir arıza..
Fakat yine ve yeniden dokumatik ekranlardan sağlamlık beklemeyin. Telefon alayım birilerinin kafasına atayım diye bir düşünceniz varsa farklı modeller var
Sadece dokunmatik ekranlarda değil büyük renkli ekranlar darbelere karşı hassastır nokia 3310 u 1 metreden betona düşürdüğünüzde ekranına birşey olmaz ama 10 farklı renkli ekranlı telefonu düşürdüğünüzde 10 tanesinden 8 inin ekranı ya kırılacaktır yada boyası fışkıracaktır renkli ekranlar yapı itibariyle böyledir. Ekran ne kadar büyükse bu risk o kadar artar. Bizim arkadaş 1 haftalık iphone 3g sini yarım metreden düşürdü ekranın sol üst köşesi çatladı ekran boyası yayıldı.