Şimdi Ara

Apple'ın bu çeyrekteki iPhone satış sayısı 10 milyona erişecek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2007 yılındaki iPhone tanıtımında Steve Jobs'un 2008 yılında toplam 10 milyonluk iPhone satışına artık tek bir çeyrekte gerçekleşecek gibi duruyor. Tayvan merkezli Market Intelligence & Consulting Institute'in Tayvan'lı üreticilerin akıllı telefon tümleşik devre üretimlerinin 3.çeyrekte %30.9 artarak 116.7 milyon üniteye ulaşmasını gözönüne alarak yaptığı öngörüye göre bir önceki çeyrekte 7.4 milyon iPhone satışı yapan Cupertino merkezli firma, bu çeyrekte analistlerin 8-9 milyonluk satış beklentisinin üzerine çıkarak 10 milyon iPhone satış sayına ulaşacak.


    Apple, bu çeyrekte aralarında Çin ve Güney Kore'nin de bulunduğu çeşitli ülkelere merhaba diyerek, İngiltere ve Kanada'da birden fazla operatör aracılığıyla iPhone satışına başlamıştı.




  • Bir üründen yılın çeyreğinde 10 milyon satış rakamına ulaşıyorsun ve hala çok pahalı bir ürün açıkçası fiyatta revizyon şart.
  • yapan memnun
    satan memnun
    alan memnun


    baska urun varmi boyle?
  • realcem dediğin kendi ile çelişiyor, bir telefon zaten bir çeyrekte 10 milyon satıyorsa demekki çok pahalı değil ( alanlara göre tabi )
  • bir çeyrekte 10 milyon ne demek yahu... Harika bir rakam.
  • LG KP500 Cokiee son deree uygun fiyatina ragmen ciktigi gunden bu yana 10 milyon rakamini gecti diye habe konusu oldu.
    Keza Samsung Star da ayni sekilde. Keza 5800 da ayni sekilde. Ancak iPhone soz konusu cihazlarin 3 kati fiyatina satilmasina ragmen onlari piyasaya suruldukten bugune kadar ulasabildigi satis rakamina bir ceyrekte ulasiyor.

    Bunun aciklamasi sadece reklam mi?
  • Açıklaması ne markanın Apple oluşu, ne reklam değeri. Her markanın kendine göre fanatiği, yada en basitinden ulaşmak istediği bir kitle vardır. Apple bu telefonla herkese ulaşmayı denedi, tıpkı Nokia'nın daha önce N serisiyle yaptığı gibi, yada SE'nin K serisiyle... Diğer bir yandan Nokia fanatiği olanların kullanabileceği 10-15 adet üst düzey cep telefonu var, aynısı SE, LG vb. için de geçerli. Ama Apple'da sadece bir model olduğu göz önüne alınırsa aslında iPhone ile 5800 ya da N97 satışlarının değil, örneğin Nokia'nın iPhone'a yakın fiyat aralığındaki telefonların toplam satış rakamlarıyla iPhone'un satış rakamlarının karşılaştırması gerektiği gerçeğini gözardı etmemeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.