Şimdi Ara

Ay daki Yarık ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
18.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gezegenleri araştırıken Cassini hakkında bilgi edindim.İtalyan gökbilimci..1680 yılında Ay hakkında bir harita yapmış..

Gözüme ortadaki büyük yarık takıldı direk..ne olabilir?...

Hindistan'da bulunan bir heykel üzerinde "Ay'in ikiye ayrildigi sene yapilmistir" yazisinin bulunmasi...

kafam karıştı

• Meteor düştü oraya.
  • ilginçmiş.Eğer bi bilgi sahibi olursan haberdar olmak isterim
  • ben yapmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Meteor düştü oraya.

..meteor nasıl bir yarık açmış olabilir ki?..saol yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet.Refik

quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Meteor düştü oraya.

..meteor nasıl bir yarık açmış olabilir ki?..saol yinede

Salladım,ama öyle tahmin ediyorum.
  • Ayın ikiye bölünme şeysi var. O değilse de muhtemelen (tam bilgi sahibi değilim) ayda oluşan bir depremden dolayı olabiliritesi yüksek yüzey çaylağı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten aya doğru düzgün gidip orada ayın 2ye bölündüğünü kanıtlasalar (ki bu olsa bile bunu söylemezler) kimlere ne kapaklar olurda
  • Bence büyük bir kanyon.Marstaki gibi (Marineris Vadisi (Valles Marineris))
    Meteor krateride olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agnus_Dei -- 15 Aralık 2009; 12:20:48 >
  • deprem olmuştur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

gerçekten aya doğru düzgün gidip orada ayın 2ye bölündüğünü kanıtlasalar (ki bu olsa bile bunu söylemezler) kimlere ne kapaklar olurda

Aya çoktan gidilmiştir. Hem de oldukça çok kere. Ama niyeyse 2ye bölündüğüne dair bir şey yok. Yoksa doğru dürüst gidilmediğinden değil.

O yarığı bir çok şey yapmış olabilir. Meteor çarpması, belki şiddetiyle yerin çatlamasını sağlamıştır.
    quote:

Ne yani bilim dindeki gerçekleşen mucizevi şeyleri red mi ediyor?

Hayır bilim, bu bir çok şeyin açtığı bir yarık olabilir. Belki bir meteor açmıştır belki bilmemne açmıştır diyip araştırıyor. Ondan sonra araştırmasının sonuçlarını karşılaştırıyor vs vs sonuca ulaşıyor.
    Eğer Peygamber efendimiz yaptı, peygamber efendimiz demişti gibi şeyler söyleseydi nasıl çıkardı karanlıklar aydınlığa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

quote:

Orijinalden alıntı: tahago

gerçekten aya doğru düzgün gidip orada ayın 2ye bölündüğünü kanıtlasalar (ki bu olsa bile bunu söylemezler) kimlere ne kapaklar olurda

Aya çoktan gidilmiştir. Hem de oldukça çok kere. Ama niyeyse 2ye bölündüğüne dair bir şey yok. Yoksa doğru dürüst gidilmediğinden değil.

O yarığı bir çok şey yapmış olabilir. Meteor çarpması, belki şiddetiyle yerin çatlamasını sağlamıştır.
    quote:

Ne yani bilim dindeki gerçekleşen mucizevi şeyleri red mi ediyor?

Hayır bilim, bu bir çok şeyin açtığı bir yarık olabilir. Belki bir meteor açmıştır belki bilmemne açmıştır diyip araştırıyor. Ondan sonra araştırmasının sonuçlarını karşılaştırıyor vs vs sonuca ulaşıyor.
    Eğer Peygamber efendimiz yaptı, peygamber efendimiz demişti gibi şeyler söyleseydi nasıl çıkardı karanlıklar aydınlığa.

Cassininin Haritası ve Alt taraftaki Orbit 4 ün çektiği resim fake yani?...Gidin işinize ya...inanmıyorsunuz biz de sizin anlıyacapğınz dilden resim koyduk..

/>

Google ye Cassini Moon Map yaz bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThunderVoid -- 14 Aralık 2009; 22:45:14 >

• Ben yarık yok demedim ki? Ne bu agresiflik. Ben sadece bu yarığın bilimsel nedenleri olabilir dedim. Her çizgide yarıkta mucizeye başvuracaksak işimiz zor.
  • Bu arada sen konuyu açan, ilk mesajında bu yarığın sebebi ne olabilir kafam karıştı böyle bir yarık var vs vs. İyice kafam karıştı buna neler yol açmış gibisinden konuşuyorsun. Yani mucizden bahsetmiyorsun. Sadece neden olmuş olabileceğini söylüyorsun ama bir de mucizeye gönderme yapıyorsun. Mesajından mucize konusunda tam emin değilsin gibi bir anlam çıkıyor. Ama ne hikmetse ben bir mesaj yazınca üstüme çullanıp inanmıyosan inanmıyosun gerçekleri reddetme gibisinden mesaj yazıp bunun kesin olarak mucize olduğunu ima ediyorsun. Ne amaçla açılmış acaba bu konu??
  • quote:

Ben yarık yok demedim ki? Ne bu agresiflik. Ben sadece bu yarığın bilimsel nedenleri olabilir dedim. Her çizgide yarıkta mucizeye başvuracaksak işimiz zor.

... Tartışmaya gerek yok konun kapanmasını istemiyorum..İyi akşamlar..
  • bende diyom bu millet nerde herkes buraya toplanmış
    ya kız konusu yokmu
    ayı fazla kurcalamayın uzaylılar oraya üs yapmış deniyordu onların işidir
  • quote:

Ben yarık yok demedim ki? Ne bu agresiflik. Ben sadece bu yarığın bilimsel nedenleri olabilir dedim. Her çizgide yarıkta mucizeye başvuracaksak işimiz zor.

agresiflik yok arkadaşım..bu forumda ne zaman biri dinle alakalı bir şey paylaşsa, birileri gelip bunu çürütme, bir şekilde yok sayma ve alaya alma çabasına girip bizim bilimi kabul etmediğimizi felan vurgulamaya çalışıyor.Kişisel fikrim bilim herzaman dine muhtaçtır, bilim "bana göre" asla dinden üstün olamaz.Ama bilim dine hizmet edebilir.Herkes farklı düşünebilir.Ama bu benim düşüncem..

Bu forumda dine hakaret edilmesinden, desteksiz kuru sallamalarla dinle dalga geçilmesinden, medyada gördüğü "asılsız" haberleri tüm dindarlara m'al eden şeref yoksunlarından sıkıldım.Yönetim bunlara bir çare bulsun artık..

• Faça izi olduğu açık. Ay damarcıymış yani olamaz mı?
  • mesajım bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fraternity -- 14 Aralık 2009; 22:53:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enspektör

quote:

agresiflik yok arkadaşım..bu forumda ne zaman biri dinle alakalı bir şey paylaşsa, birileri gelip bunu çürütme, bir şekilde yok sayma ve alaya alma çabasına girip bizim bilimi kabul etmediğimizi felan vurgulamaya çalışıyor.Kişisel fikrim bilim herzaman dine muhtaçtır, bilim "bana göre" asla dinden üstün olamaz.Ama bilim dine hizmet edebilir.Herkes farklı düşünebilir.Ama bu benim düşüncem..

Bu forumda dine hakaret edilmesinden, desteksiz kuru sallamalarla dinle dalga geçilmesinden, medyada gördüğü "asılsız" haberleri tüm dindarlara m'al eden şeref yoksunlarından sıkıldım.Yönetim bunlara bir çare bulsun artık..

Şu topicte bir tane bile bahsettiğiniz mesajdan göremedim. Bazı kişiler haklı olarak illa mucize olması gerekmediğini bir meteorun depremin veya başka bir şeyin buna neden olmuş olabileceğini söylemişler.
    Bilim dine muhtaç değildir bu arada, aksi takdirde dinlerin olmadığı zamanlarda bilim olmazdı.

Bir konuda olanı ille Tanrıya dine vsye bağlamak yanlıştır. Bilimsel açıklamaları yapılmaya çalışılmalı sorgulanmaldır. Eğer dine bağlanırsa olay çözülemez. Gerçeklere ulaşılamaz. Bu bakımdan inanan inansın tabiki ama mümkünse bilimsel konuda bilimsel düşünsün.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.