Şimdi Ara

Michelin energy lastiklerinin deseni hatalı mı üretilmiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastik satılırken bu lastik sol taraf içindir, bu lastik sağ taraf içindir diye belirtilir mi?Aracın sahibi lastikleri serviste taktırmış ve daha sonra hiç elletmemiş.Bende tesadüf farkettim ve çok garip buldum.Su tahliye kanalı bir lastikte suyu dışa veriyor, diğer lastikte içe.Anlamadım gitti doğrusu aydınlatırsanız sevinirim.

atakan_35 in lastikleride aynı şekildeymiş...

ilk resim araca önden bakınca bize göre solda kalan teker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 17 Aralık 2009; 0:32:14 >

• Inside - Outside diye yazar zaten, ama sag sol olayini forumda Whisper911 ile birlikte cozememistik bir turlu...
  • hocam bu çizdiğin olay michelin primacy lastiklerinde mevcuttur, yanlış takma gibi bi şey söz konusu değil, bu lastiklerin yapısı böyle.
  • Lasliğin üzerinde outside yazan yüzeyinin dışarı gelmesi gerekiyor.

Düzeltme:Quadrifoglio belirtmiş zaten ben geç kalmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayen -- 13 Aralık 2009; 20:33:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rayen

Lasliğin üzerinde outside yazan yüzeyinin dışarı gelmesi gerekiyor.

Düzeltme:Quadrifoglio belirtmiş zaten ben geç kalmışım.
    Tamam suyu içe doğruda verebilir ama biri dışaarı verip biri içeri veriyorsa saçma olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Tamam suyu içe doğruda verebilir ama biri dışaarı verip biri içeri veriyorsa saçma olur bence

Alıntıları Göster
    başka fikri olan yok mu
  • quote:

başka fikri olan yok mu

Alıntıları Göster
    Lastikler doğru takılmış durumda. Suyu sağa verir sola verir ona bakmayın siz, dış kısmında outside yazıyorsa tamam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yolların tasarımı gereği enine hafif bir eğimi vardır, bu tür modellerde bu eğime göre çalışacak lastik tasarlamışlardır sanırım. Yani iki teker de tahliyeyi anı yönde yapması için tasarlanmış olablir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

quote:

Yolların tasarımı gereği enine hafif bir eğimi vardır, bu tür modellerde bu eğime göre çalışacak lastik tasarlamışlardır sanırım. Yani iki teker de tahliyeyi anı yönde yapması için tasarlanmış olablir.

Alıntıları Göster
    Bakın olay aynı tarafa su atmaları değil atmaları değil.Lastiklerden birisi bu şekil dönüyor ama diğeri tam tersi dönüyor

• quote:

Bakın olay aynı tarafa su atmaları değil atmaları değil.Lastiklerden birisi bu şekil dönüyor ama diğeri tam tersi dönüyor

Alıntıları Göster
    .

• quote:

.

Alıntıları Göster
    ok yönü gösteren işaret yokmu yantarafında

• YUKARDA ARKADAŞLAR YAZMIŞLAR... İÇ-DIŞ OLAYINI... BUNUNLA BİRLİKTE YÖN OLAYI DA VAR... BU TURUNCU ÇİZGİLERLE ÇİZDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ DOĞRU, BİR SONRAKİ RESİMDE KIRMIZI ÇİZGİLERLE İŞARETLEDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ TERS...

LASTİĞİN SUYU BOŞALTABİLMESİ İÇİN KANALLARIN KAPALI OLAN İÇ KISMININ ÖNCE YERE DEĞMESİ GEREKİYOR... TAM TERSİ DURUMDA AÇIK UÇ YERE ÖNCE DEĞERSE, KANALIN ÖBÜR UCU KAPALI OLDUĞU İÇİN SUYU TAHLİYE EDEMEZ VE AQUAPLANİNG DENİLEN SU ÜSTÜNDE KAYMA OLAYI GERÇEKLEŞİR...

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: roverci

YUKARDA ARKADAŞLAR YAZMIŞLAR... İÇ-DIŞ OLAYINI... BUNUNLA BİRLİKTE YÖN OLAYI DA VAR... BU TURUNCU ÇİZGİLERLE ÇİZDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ DOĞRU, BİR SONRAKİ RESİMDE KIRMIZI ÇİZGİLERLE İŞARETLEDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ TERS...

LASTİĞİN SUYU BOŞALTABİLMESİ İÇİN KANALLARIN KAPALI OLAN İÇ KISMININ ÖNCE YERE DEĞMESİ GEREKİYOR... TAM TERSİ DURUMDA AÇIK UÇ YERE ÖNCE DEĞERSE, KANALIN ÖBÜR UCU KAPALI OLDUĞU İÇİN SUYU TAHLİYE EDEMEZ VE AQUAPLANİNG DENİLEN SU ÜSTÜNDE KAYMA OLAYI GERÇEKLEŞİR...

quote:

Alıntıları Göster
    aracınızdaki lastik resimdeki michelin E3A ise üzerinde inside ve outside diye belirtiliyor. hatta dış yüzey kabartmalı iç yüzey kabartmasız düzdür.

bir de şöyle bir durum var. araç çekme yapıyorsa ve rot ayarı ile çözülememişse lastiği iç-dış yapmışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impress -- 14 Aralık 2009; 13:03:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: impress

aracınızdaki lastik resimdeki michelin E3A ise üzerinde inside ve outside diye belirtiliyor. hatta dış yüzey kabartmalı iç yüzey kabartmasız düzdür.

bir de şöyle bir durum var. araç çekme yapıyorsa ve rot ayarı ile çözülememişse lastiği iç-dış yapmışlardır.

Alıntıları Göster
    Istanbul - Beylikduzu'ndeki bir lastikci arkadas sagolsun on lastiklerden bir tanesini ters takmisti. SOnrasinda ne oldu, direksiyon cok ciddi bir sekilde bir tarafa cekmeye basladi ve sonradan anlasildi bu olay. Ic-Dis yazilarina dikkat etmek yeterli arkadaslarin da dedigi gibi, desenler yola farkli basabilir sorun olmaz

• quote:

YUKARDA ARKADAŞLAR YAZMIŞLAR... İÇ-DIŞ OLAYINI... BUNUNLA BİRLİKTE YÖN OLAYI DA VAR... BU TURUNCU ÇİZGİLERLE ÇİZDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ DOĞRU, BİR SONRAKİ RESİMDE KIRMIZI ÇİZGİLERLE İŞARETLEDİĞİN LASTİĞİN YÖNÜ TERS...

quote:

Alıntıları Göster
    Ufak bir anlam kargaşası olmuş @Akhileus bundan şikayetci tabi (:

Dediğiniz gibi içe de verse dışa da verse lastiklerin simetrik olması lazm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opt

Ufak bir anlam kargaşası olmuş @Akhileus bundan şikayetci tabi (:

Dediğiniz gibi içe de verse dışa da verse lastiklerin simetrik olması lazm.

Alıntıları Göster
    Takanların suçu olmadığı için başlığı değiştirdim.

sayın roverci;
    Bende sizin gibi düşünüyorum.Turuncu işaretlediğim lastik, olması gerek şekilde.Ama diğer tarafın lastiği niye ters?Yani en baştaki sorumu yinelemek istiyorum.Lastikler üretilirken ''bu lastik sağ taraf içindir, bu lastik sol taraf içindir'' diye mi üretiliyor.yoksa sayın Magnat_HiFi dediği gibi tüm michelinlerde bu hata var mı?(Belki hata değil ama bana göre hata.) Benim başıma böyle bir şey gelse hemen aldığım yere giderim ama maşallah arabanın sahibi pek umursamadı.

• quote:

Takanların suçu olmadığı için başlığı değiştirdim.

sayın roverci;
    Bende sizin gibi düşünüyorum.Turuncu işaretlediğim lastik, olması gerek şekilde.Ama diğer tarafın lastiği niye ters?Yani en baştaki sorumu yinelemek istiyorum.Lastikler üretilirken ''bu lastik sağ taraf içindir, bu lastik sol taraf içindir'' diye mi üretiliyor.yoksa sayın Magnat_HiFi dediği gibi tüm michelinlerde bu hata var mı?(Belki hata değil ama bana göre hata.) Benim başıma böyle bir şey gelse hemen aldığım yere giderim ama maşallah arabanın sahibi pek umursamadı.

Alıntıları Göster
    şu soruma net cevap verecek yok mu?

• LASTİKLER SAĞ SOL DİYE AYRI ÜRETİLMEZLER...
    YÖNSÜZ LASTİKLER VARDIR... TABANA NE TARAFTAN BAKARSAN BAK AYNI DESENİ GÖRÜRSÜN. BU LASTİKLERİ NASIL TAKARSAN TAK FARKETMEZ, YANİ TERSİ DÜZÜ OLMAZ...
    YÖNLÜ LASTİKLER VARDIR... LASTİĞİN YANAĞINDA DÖNMESİ GEREKEN YÖNÜ BELİRTEN BİR OK VARDIR... LASTİK SAĞA VEYA SOLA TAKILIRKEN BU OK YÖNÜNDE DÖNECEK ŞEKİLDE TAKILMALIDIR... OK YÖNÜ DOĞRU TAKILDIYSA SU TAHLİYE KANALLARI YÖN İTİBARİYLE DOĞRU OLACAKTIR...
    BİR DE ASİMETRİK DESENLİ LASTİKLER VARDIR. BU MİCHELİNLER GİBİ. LASTİK TABANININ YARISI BAŞKA DİĞER YARISI BAŞKA DESEN...
    BU LASTİKLER ÜRETİLİRKEN FARKLI DESENLERİN FARKLI AMACI VARDIR... BİR DESEN DAHA İYİ FRENLEME, DİĞER DESEN SU TAHLİYESİ GİBİ... BU LASTİKLERDE YÖN İŞARETİNE GÖRE TAKILMALIDIR. YANİ, ÖRNEK OLARAK VERDİĞİN LASTİKLER İÇİN KONUŞACAK OLURSAK, SAĞDA SOLDA OLDUĞUNA BAKMAKSIZIN HER İKİ LASTİK TE TURUNCU OK YÖNÜNDE DÖNECEK ŞEKİLDE TAKILMALIYDI... DOLAYISIYLA BU MİCHELİNİN BİR HATASI DEĞİL, TAKAN LASTİKÇİNİN HATASIDIR...

quote:

sayın roverci;

• quote:

LASTİKLER SAĞ SOL DİYE AYRI ÜRETİLMEZLER...
    YÖNSÜZ LASTİKLER VARDIR... TABANA NE TARAFTAN BAKARSAN BAK AYNI DESENİ GÖRÜRSÜN. BU LASTİKLERİ NASIL TAKARSAN TAK FARKETMEZ, YANİ TERSİ DÜZÜ OLMAZ...
    YÖNLÜ LASTİKLER VARDIR... LASTİĞİN YANAĞINDA DÖNMESİ GEREKEN YÖNÜ BELİRTEN BİR OK VARDIR... LASTİK SAĞA VEYA SOLA TAKILIRKEN BU OK YÖNÜNDE DÖNECEK ŞEKİLDE TAKILMALIDIR... OK YÖNÜ DOĞRU TAKILDIYSA SU TAHLİYE KANALLARI YÖN İTİBARİYLE DOĞRU OLACAKTIR...
    BİR DE ASİMETRİK DESENLİ LASTİKLER VARDIR. BU MİCHELİNLER GİBİ. LASTİK TABANININ YARISI BAŞKA DİĞER YARISI BAŞKA DESEN...
    BU LASTİKLER ÜRETİLİRKEN FARKLI DESENLERİN FARKLI AMACI VARDIR... BİR DESEN DAHA İYİ FRENLEME, DİĞER DESEN SU TAHLİYESİ GİBİ... BU LASTİKLERDE YÖN İŞARETİNE GÖRE TAKILMALIDIR. YANİ, ÖRNEK OLARAK VERDİĞİN LASTİKLER İÇİN KONUŞACAK OLURSAK, SAĞDA SOLDA OLDUĞUNA BAKMAKSIZIN HER İKİ LASTİK TE TURUNCU OK YÖNÜNDE DÖNECEK ŞEKİLDE TAKILMALIYDI... DOLAYISIYLA BU MİCHELİNİN BİR HATASI DEĞİL, TAKAN LASTİKÇİNİN HATASIDIR...

quote:

sayın roverci;

Alıntıları Göster
    Ne şans, bir haftadır aklımı kurcalayan bir mevzuydu.

Takılacak lastik üzerinde dönüş yönü işaretleri varsa sipariş edileceği zaman "2 sağ 2 sol" olarak istenmeli?

• YANLIŞ...
    2 SAĞ 2 SOL DİYE DEĞİL, 4 LASTİK DİYE İSTEYECEKSİN...
    TAKTIRIRKEN SAĞA MI SOLA MI TAKILACAK DİYE (YÖNÜNE) DİKKAT EDECEKSİN...

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Ne şans, bir haftadır aklımı kurcalayan bir mevzuydu.

Takılacak lastik üzerinde dönüş yönü işaretleri varsa sipariş edileceği zaman "2 sağ 2 sol" olarak istenmeli?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.