Şimdi Ara

PLAZMA => LCD => LED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.Birkaç sene öncesine kadar Plazma mı Lcd mi diye tartışılıp durulurken meydan şu anda Lcd Tv'lere kaldı.
    Ama teknoloji o kadar hızlı ilerliyorki yetişmek neredeyse imkansız.Birkaç sene önce aldığımız son model LCD lerin
    günümüzde adı bile anılmıyor.Şimdiki tartışma ise LCD mi LED tv mi oldu artık.Birkaç seneye kadar da LCD ler yerlerini
    LED tvlere mi bırakacak zamanla göreceğiz bakalım.Şu anda bende bekleme konumuna geçtim.Birkaç yıl piyasayı takip
    edeceğim bakalım.Meydan kime kalırsa seçimimi ondan yana kullanacağım.Eğer karar vermekte zorlanıyorsanız biraz daha
    beklemenizde fayda var sanırım.selamlar....

• LED TV diye bir şey yok, o bir ekran aydınlatma metodu. Plazmalar da hala satılıyor ve LCD ye hala bazı üstünlükleri var.
    Meydan kimseye kalmaz elektronik çağında. Aldığın ürün 1 ila 6 ay arasında artık en iyi olmayacaktır. Bundan sonra en iyi ürün olmamalı hedef. Fiyat/Performans ürünü almak daha da saçma. Amaç beğeni ve ihtiyaçlara uygun cihazı almak. Ne yazık ki bunu gerçek anlamda 2000lerde doğanlar anlayabilecek. Biz hala en iyisini almaya çalışıyoruz, teknolojiyi kovalayabileceğimizi sanıyoruz, bu yüzden evinde 8 adet tv olan, 2 yılda 6 bilgisayar almış olanlar tanıyorum. Ama onlar da kavradı durumu, daha doğrusu nefesleri kesildi, biraz soluklansınlar yine koşarlar.

LED dediğiniz LCD dir. Beyaz olanı, RGB olanı, local dimiing vs. var. Ancak insanların bildiği input lag, LED/CCFL yok konrast olayı dışında yüzlerce değişken var. Bunların teknolojileri, mesela işlemci özellikleri vs. ne olacak peki? Bir de meydanın kime kaldıĞı önemli değil, kriteriniz olmamalı meydan hep en iyi olana kalmıyor (bakınız Betamax-VHS, bakınız plazma-LCD).

Bir tek LED TV de LCD dir diye yazacaktım konu uzadı.

• yani ledlerin teknolojileri ayrı değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

yani ledlerin teknolojileri ayrı değil mi?

ayrı değil yalnızca aydınlatma farklı.Led tv diye bişey yoktur led lcd tv vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

yani ledlerin teknolojileri ayrı değil mi?

ayrı değil yalnızca aydınlatma farklı.Led tv diye bişey yoktur led lcd tv vardır.

• Kullandığım pioneer plazmadan daha iyi olan tek tük lcd vardır.. bunu bildiğim için mevcut televizyonum bi 5-6 sene başka televizyonlara bakmama neden olmayacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

Kullandığım pioneer plazmadan daha iyi olan tek tük lcd vardır.. bunu bildiğim için mevcut televizyonum bi 5-6 sene başka televizyonlara bakmama neden olmayacaktır..

sen öyle san
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Led tv arıza
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de memnunum plazmamdan :)
    ah bir de az yaksaydı
  • pio 5090-6090 ayarında bencede lcd yok gerçi bu plazmalarıda bulması güç bazen 5090 görüyorum ama beni aşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiritc85

pio 5090-6090 ayarında bencede lcd yok gerçi bu plazmalarıda bulması güç bazen 5090 görüyorum ama beni aşıyor.

Beni de aştığından 2 kez alma girişimim başarısız oldu ama şimdi niyetliyim. Basıp parayı alacam 5090'ı ama bitmiş o da. Siz nerelerde görüyorsunuz? Hemen bir bakayım oralara ve alayım isterim.
  • Sende öyle san..
    Bizim için bir mahsuru yok :)

quote:

Orijinalden alıntı: .WondercrafteR.

quote:

Kullandığım pioneer plazmadan daha iyi olan tek tük lcd vardır.. bunu bildiğim için mevcut televizyonum bi 5-6 sene başka televizyonlara bakmama neden olmayacaktır..

sen öyle san
  • Doğru bence de Pioneer 5090 ve 6090'dan daha iyi hiçbir LCD yok henüz. Sharp XS1 var ama onu ne görebiliyor ne ulaşabiliyoruz.

Bence 46-52 inçler arası iyiler ve kişisel sıralamam:
    Pio 5090 (ama bulunmuyor)
    Sony 46X4500 (ama kolay bulunmuyor)
    Philips 52PFL9704 (ama lag sorunu var)
    Sonra da Sharp, LGE ve Samsung'un LED'lileri (Ancak Samsung en iyi olsa bile almam, sevmiyorum Samsung'u)
  • quote:

Kardeş sen akıllı adammışsın

Ama "tevazu" göstermişsin ve Pio dan daha iyi tek-tük LCD var demişsin!!!

Pio dan iyi LCD filan yok kardeş,unut bunu,sadece Pio dan biraz daha iyi(bazı durumlarda çok daha iyi) "Motionhandling" yapan tek bir LCD var o da >>>>Tosh ZF355
    ama genel olarak görüntü işlemede ve doğru renk üretmede v.s de yine Pio en iyisidir

Bahsettiğim Pio lar ise G8/9 lardır!!

Ancak 5/6/7 ler ise yine bugünkü LED dahil çoğu LCD lerden bir çok konuda ciddi olarak iyidir!!!

Sürekli bir Pio ve diğerleri veya Pio ile LCD ler diye boş/saçma ve içine hiç bir şey doldurulamayan "muhabbetler" görmekteyim

Böyle muhabbetleri yapın elbette ama Pio yu bunların dışında tutun lütfen!!

++
    Bir not daha vereyim hala çoğu konuda Pio paneller "Reference" tır+
    bir ilginç not daha vereyim LED-LCD ler içinde hala "Referance" panel Samy F96 dır ve bu seri 2006 modeldir!!
    özellikle Contrast-ratio üretimi ve Response-time Native(ANSI) testleri buna göre yapılmaktadır!!!

++

• ilk aldığım panel SAMSUNG bir plazmaydı ve milyar renk vesaireyle gazlanan yeni çıkan bir üründü. allahtan kısa zaman sonra ekranın sağ alt köşesinde bir çizgi oluştu ve bu paneli pio 427XA ile değiştirdim. Gelip samsungu alıp PİO yu koydular ve tv yi açar açmaz arada nasıl bir fark olduğunu size anlatamam. kendi kendime harbiden alemin kralı bu panelmiş dedim. ama gel zaman git zaman HD kaynaklar,yayınlar arttı digitürkplus falan aldım ve sonrada 2. panel olarak philips in şuan model adını hatırlayamayacağım sadece sağ ve soldan ambilight lı full hd bir modelini aldım ve digitürkplus la beni daha çok tatmin etti açıkcası. nedenine gelincede tamam pio da rekler falan çok doğal ve doğru ama yinede plazma LCD nin yanında sönük kalıyor. yani LCD deki canılılık yok. PİO nun sonraki serilerini bilmiyorum ve bu zevk meselesidir elbette ama HD kaynak kullanılıyorsa artık plazma yerine ben LCD tercih edicem bundan sonrada. şuanda bir panel arayışındayım ve bulabilirsem 46X4500 alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur218 -- 15 Aralık 2009; 15:54:46 >

• Evet sen öyle san diyenlere güzel kapak olmuş albani üstad.. Bilmeden yazan çok var bu kurtlar vadisinde.. tamam sony led sharp led demiyoruz ama alayına isyan inadına pio..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

ben de memnunum plazmamdan :)
    ah bir de az yaksaydı

• Benimse plazma istememin sebebi LCD'deki canlılık ve parlaklık. Parlaklığı kısmayla da olmuyor. Plazma gibi bir teknoloji tam da süper meyvalar vermeye başlarken taşlandı yazık oldu. Ama yurtdışında buradaki gibi değil yine plazma satış oranı yüksek baya.
  • pio gerçekten çok farklı sağda solda panellere bakıyorum bazen pioyu kullandığımdan diğerlerini beğenmiyorum
  • Beyler parlaklık/canlılık veya renklerin çok doymuş olması(Vivid/Sature) v.s gibi tanımlamalarınız sadece sizin şahsi zevklerinize göredir!!!

Bu bir teknik yada şurası/burası doğrudur olayı değildir!!!

Yanıldığınız vede atladığınız hususta burasıdır!

Dolayısıyla şahsi beğeniler ile bu işi doğrusu veya olması gereken doğru v.s olayları farklıdır ve siz bir LCD veya PDP bu bahsettiğiniz konuda
    daha iyi geliyorsa elbette LCD daha iyi diyeceksiniz ama iyi gelme olayı illa doğru olan değildir,ancak neticede kişiler kendi göz zevklerine
    hangisi iyi/hoş geliyorsa onu kullanacaktır!!!

Kısaca aradaki farkı anlamak istemiyor bazı insanlar yada bu farkı hiç bilmiyorlar!!
    ++

Geçmişte özellikle çok çeşitli böyle Testler ve Uygulamalar yapılmıştı;unların en başında yapılan ise şudur;sizin LCD/PDP olayındaki tartışmanız gibi!

Denekler seçiliyor ve özellikle Göz doktorları nezdinde bunlara çeşitli testler v.s yapılır görme kabiliyetleri v.s kontol edildikten sonra Denek oluyor bu kişiler;

Çok çeşitli görüntüler/renkler static-motion v.s hareketler verilip her Test içinde ellerine bir kağıt kalem verilip,sonucu oradaki soruya göre cevaplıyorlar!

Özellikle Renklerin doğruluğu/tonların buluşması ve Natural/mat-soft renkler ile diğer durumlar ile görüntüleri izledikten sonra sorulara cevap veriyorlar
    ve bunu kağıda işaretliyorlar v.s v.s

Sonuç ta Uzmanlar ve tabiki Göz doktarları eşliğinde bu verilen cevaplara bakılınca testin durumuna göre %80 ortalama ile bu deneklerin "YANLIŞ" cevaplar verdiği
    görülmektedir!!!!
    Hatta bazı çok basit testlerde bile bu insanlar inanılmaz hatalı cevaplar vermişler,hem 720p lerde hemde 1080i/p lerde hemde özellikle bir rengin doğru/yanlış
    görüntüsünde.......

Özellikle renkler üzerine yapılan testlerde uzmanlar şunu tesbit etmişlerdir>>> canlı hatta sature/vivid renkler insanları müthiş etkiliyor;hatta o kadar etkiliyoki;
    bu insanlar adeta bar-kör oluyorlar!!!!! ve doğru renk/tonu yanlış görebiliyor yine özellikle yan yana iki panel konulunca!!! birisinde Prof.ISF ile kalibre edilmiş
    panel diğerinde ise normal ayar edilmiş ama bütün renklerin yanlış olduğu görüntüler ama insanlar hemde çok büyük çoğunlukla hep o canlı/sıcak ve normal
    değerlerlerinden çok daha yüksek değerde olan görüntüleri DOĞRU bulmuşlar!!!

++
    Buradan çıkan sonuç vede "uyanık" üreticilerin insanların bu "zaaflarını" bilenler,bu durumda;insanlar nelerden hoşlanıyorsa yada nasıl bir görüntü beklentileri varsa
    sizlere bunları veriyorlar!!! olay kısaca budur,yani bir renk doğrumu-yanlışmı olayı değildir buda insan gözünün-Beyin ile olan uyumundan vede aslında iyi
    görememesinden kaynaklanan bir sürü faktörleri bu uyanıklar güzel değerlendiriyorlar

++

Bu arada "Canlılık" dediğiniz olay hem göreceli hemde aslında bir doğruyu göstermez,ayrıca neye göre hangi kaynağa göre veya o sahnedeki örneğin ışık
    seviyesi nedirde neye göre canlı oluyor!

Baclit seviyesi çok yüksek ile az olan arasında sizin bahsettiğiniz canlılık oluşur ama bu LCD nin doğruda PDP yanlış olduğunu asla göstermezki!!!
    Ayrıca bir sahne var ve o sahnenin çekiminde o ortamdaki ışık şiddeti vardır(bunlarda test edilmiştir ayrıca) ve Camera bunu filme alıyor veya naklen yayınlıyor;
    daha sonra bunu PDP den ve LCD den izliyorsunuz,birisi canlı biriside mat-soft olsun>>>peki hangisi doğru ışık şiddetinde o zaman???? Evet sorumuz budur şimdi???

Diyelimki çekim anındaki şiddet 35 olsun,bu LCD den size 80/90 gibi gelecektir,yada siz LCD yi daha doğru Baclit/Brightness ayarıyla seviyesine indirmişseniz bile
    LCD lerin çalışma prensibine göre size bu 50/60 larde gelecektir,ama PDP lerde ise 40/45 civarında gelecektir!

Buradaki değerler benzetmedir ama oran olarak LCD ler çok fazla yüksektir,birde siz fazla aydınlık yüksek kontrast olarak paneli set etmişseniz orijinal çekim ile
    aranızda iki misli canlılık dediğiniz olay oluşur!!!

Yine karanlık sahnelerde özellikle LED-LCD ler yanlış çalışmaktadır ve görüntüyü işlerken bir yandan da görüntünün panelde oluşması için Baclit seviyesi ciddi olarak yükseliyor
    zaten Brightness seviyesi normalden yüksek olduğu için Gece oluyor Gündüz gibi!!! ve çevrede sankim ışık kaynağı var gibi bir oluşum oluyor!!!
    Helede Baclit ayarını Auto yaparsanız her karanlık sahnede panel kafasından ışık şiddetini yükseltiyor,yaw gecenin bir vakti,ortalık zifiri karanlık ama LED sistemlerde
    panel sanki bir Gece Görüş Dürbünü gibi çalışmaktadır!!

Peki bunu yapmazsa ne olacaktır yada oluyor>>>zaten karanlık olan sahnede(gece veya karanlık bir mekandan bahsediyorum)panellerin bunları işleme teknikleri
    hala oldukça zayıf olduğu için virtual-illumination dediğimiz sanal bir aydınlatma yaratarak kendi ayıbını kapatıyor aksi halde siz o anda hiç bir şey görmemeniz
    gerekiyor,yada belli-belirsiz görmeniz gerekiyor!!!çünkü bugünkü paneller vede özellikle LCD lerin maalesef böyledir(LED-LCD ler dahil)!!!

Ama bu Filmi örneğin Hollywood yapımcıları çekmişse heriflerin zaten elinde $ 300/500 bin lik Pany/Hitac/Sony v.s Cam. ler vardır ve o kadar hassastırki bunlar
    her bir şeyi net alır kaydeder v.s ama bunu panelde sen onun gibi hassas bir sistemin olmadığı için sanal uygulalamalar ile vede tabiki orjinal ışık şiddetinden
    vede canlılığından izleyemezsin,sizin izlediğiniz sanal bir canlılıktır sadece!!!

Dikkat edin,yerli Film/özellikle Diziciler gece sahnelerinde hemde oldukça yüksek ışık kullamnırlar NEDEN???
    Gecemi yoksa Gündüz mü belli değil!!! çünkü adamın elinde $ 5/10bin lik Cam.vardır(hatta çok daha ucuz) !!! ve bol ışığa ihtiyacı vardır!!

Sonuç olarak "canlı görüntü" veriyor,bu işin bir kere tekniğine hiç oturmuyor,ancak burada her zaman teknik devreye girmiyor,yada bu iş böyledirde böyle
    olması o panel kullanıcısını tatmin etmiyor,adam capcanlı/vivid hatta çizgi filmlerdeki gibi renkler görmek istiyor;bunada elbette saygı duymak lazım panel
    onun zevk onun

++

yaw beyler paneli yada canlıyı filanda geçinde,şu Site çok ağır,ayrıca "5sn içinde yönledirileceksiniz" diye zırt-pırt bir şey çıkıyor nedir bu iş anlamadım!!
    sayfalar gezmek işkence bende 2Mb Net var,sanırım 8/10Mb mi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Aralık 2009; 20:23:50 >

• arkadaşım "samsung lcd lerden daha iyi gösteren bir lcd daha görmedim hemen fark ediliyor renkler çok parlak ve canlı" demişti.. ben de samsung un vivid renkleri öne çıkardığını daha parlak ve canlı renk göstermesinin doğru olduğunu ama bunun iyi bir görüntü anlamına gelmediğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım nafile.. demek ki zevkler ve "renkler" cidden tartışılmazmış
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.