Şimdi Ara

5800 komik bi durum(daha dogrusu sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar gittim sabah ankara vatan bilgisayardan 5800 aldım şimdi şöle bi durum var ben telefona kendim şuan kullandığım avea hattımı takıyorum ve menuye girip haritalar a tıklıyorum şekilde gösterdiğim gibi

ve ardından karşımıza bu ekran çıkıyo(resimleri vermemin nedeni nereye girdiğimi ve ne yaptığımı tam olarak anlatmak)

bu şekilde girip kendi yerimizi telefona buldurup telefon ekranındaki bizi temsil eden kırmızı nokta ile arabaya binip biraz dolaştıktan sonra kapatıyorum ve 1 yada 2 kontorum gidyor şimdi gelelim işin ilginç kısmına kardeşimin ta ne zaman kullanmayı bıraktığı evin bi köşesinde duran ve telefona taktıgımda şebeke yok uyarısı veren turkcell hattını telefona takıp aynı işlemi yapabiliyorum yani hiç bi sıkıntı yaşamıyorum turkcell hat takılıyken tek sorun ilk açtığınızda tam yerinizi bulamıyor ama arabaya binip hereket ettiğinizde hemen buluveriyor ve kapattığınızda hiçbişey olmuo ne kontor gidiyo ne bişey ben buna anlam veremedim beyler neden oluo bana bi söyleyin de çözeyim her lazım oldugunda ta bataryaya kadar sökmek istemiyorum hat değiştirmek için(garmin yükle demeyin zaten yüklicem ama bu durumu açıklığa kavuşturduktan sonra)

• Navigasyon GPS antenine bağlıdır.Yani telefon hattı takılı olmasa bile sinyal alabildiği yerlerden navigasyondan yararlanabilirsin.Telefon hattını sadece Yardımlı GPS modunda kullanır konum bilgisini sunucudan daha hızlı alabilmek için.Yani burada sorun olarak görünen birşey yok.Aksine telefon hattı olmadan da navigasyonu kullanabilmen bir avantaj.
  • chip dergisi bu telin navigasyonunu iphone 3g den daha başarılı buluyor denemelerinde öyle bir yazı okumuştum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitsizim

chip dergisi bu telin navigasyonunu iphone 3g den daha başarılı buluyor denemelerinde öyle bir yazı okumuştum...

heralde daha başarılı siz iphoneyi ne sanıyorsunuz anlamadım iphone genç işi zevk telefonu o telefon elinizdeyken canınız sıkılmaz elinizden bırakamazsınız ama 5800 dan eksikleri var insanlar ihtiyaçlarına göre alıyor
  • Uygulamalar > Yer > Konumlama >Konumlama Sunucusu > konumlama sunucusu kullan kısmını otomatikten kapalı ya da her zaman sor konumuna getir ya komple kapanır ya da bağlanmak istediğinde bilgi verir
  • peki arkadaşlar bu durum hep devam edermi yani telefon bende oldugu sürece aylardır kullanılmayan hattı takıp gps den ücretsiz faydalanabilirmiyim yoksa 1 hafta yada ne biliyim 1 aylıgına falanmı bu durum böle devam eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

peki arkadaşlar bu durum hep devam edermi yani telefon bende oldugu sürece aylardır kullanılmayan hattı takıp gps den ücretsiz faydalanabilirmiyim yoksa 1 hafta yada ne biliyim 1 aylıgına falanmı bu durum böle devam eder

en iyisi kablosuz bir internet bağlantısı bulun. ardından en çok dolaştığınız yerleri bu wlan aracılığıyla kendi elinizle tarayın. üstte arkadaşın anlattığı "bağlantı seçeneğini her zaman sor'a " getrin. tekrar buralarda gezdiğinizde haritayı önbelleğe aldığı için internetten haritayı indirmek zorunda kalmayacaktır. muhtemelen aveada kontörünüz gitti çünkü o dolaştığınız yerleri ilk gez gps modunda gezmişsiniz ve kontörsüz turkcell hattı takılıyken aynı yerlerden tekrar geçtiğinizde harita bilgilerini indirmeye ihtiyaç duymadığı için indirme söz konusu olmamıştır. zoom yaptıkça ayrıntılar artmakta buna da dikkat edin.

sonuçta dediğim gibi sabredip bi wlan ağına bağlanın ve en çok gezdiğiniz yerlerde kendi elinizle haritada şöyle bir dolaşın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    PS2 de Tuhaf Bir Sorun?
    14 yıl önce açıldı
    bu durum normal mi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki arkadaşlar bu durum hep devam edermi yani telefon bende oldugu sürece aylardır kullanılmayan hattı takıp gps den ücretsiz faydalanabilirmiyim yoksa 1 hafta yada ne biliyim 1 aylıgına falanmı bu durum böle devam eder

Yukarıda söylediğim şekilde olan ayarı yaparsan o turkcell hattını takmana gerek kalmaz kontör gitmeden yerini tespit eder.
    GPS ücretsizdir yalnızca nokia mapsin navigasyon lisansı sona erer bu durumda;
    1)lisans satın alabilir,
    2)Garmin programını yükleyebilirsin (ücretsiz)
    3)5800 navi koduyla güncelleyip bedava kullanabilirsin
  • @wolkan33
    hocam işte asıl merak ettiğim o nokıa mapsın lisansı ne zaman sona erer ben bunu sureklı kullanabilirmiyim yoksa ne biliyim 2 ay sonra bitermi bunu merak ediyorum

@firatciftci2008
    hocam wlan agını buldugumda yapacaklarımı bi sırayla yazarmısın çünkü telefonu daha dün aldım çok karıştıramadım daha öncede böle bi telefon kullanmadığım için bilmiyorum nasıl yapılacagını
  • quote:

@wolkan33
    hocam işte asıl merak ettiğim o nokıa mapsın lisansı ne zaman sona erer ben bunu sureklı kullanabilirmiyim yoksa ne biliyim 2 ay sonra bitermi bunu merak ediyorum

@firatciftci2008
    hocam wlan agını buldugumda yapacaklarımı bi sırayla yazarmısın çünkü telefonu daha dün aldım çok karıştıramadım daha öncede böle bi telefon kullanmadığım için bilmiyorum nasıl yapılacagını

kendi 5800'ım elimde menülere bakarak senin için sırayla yazıyorum ok ;)
    0- ilk önce nolur nolmaz TELEFONU HATSIZ MODUNA GETİR tekrar durduk yere kontörün gitmesin
    1- MENÜ>HARİTALAR>SEÇENEKLER>ARAÇLAR>AYARLAR>İNTERNET burdan en üsttekini "HER ZAMAN SOR" seçeneğine getir
    2- Haritalardan çık bekleme ekranına gel ve bir WLAN ağına bağlan
    3- Tekrar MENÜden haritalar kısmını yine aç sana aynı "internete bağlanılsın mı" sorusunu wlan dan internete bağlı olduğun için sormayacaktır. sorarsa da bağlan diyebilirsin ztn hatsız moddasın
    4- Çok fazla gezdiğin yerleri iyice zoom yap sokak numaraları görünene kadar
    5- Daha sonra kendi elinle yavaş yavaş buralarda gez

takıldığın yer olursa sor cevaplamaya hazırım ;)

bunu en iyisi bi konu başlığı altında açalım ya :)

• hocam dediklerini anladım yapmaya da çalıştım fakat bir wlan ağına bağlanıyorum ve bağlı görünmeme ragmen haritalara girdiğimde internete bağlanılsınmı sorusunu soruyor bağlan diorum bağlantı yok diyor ordan çıkıp wlan ağı görünüyomu diye internete giriyim diyorum bu seferde ağ geçidi cevap vermiyor diyip beni netten atıyor ama hala bağlı görünüyorum telefonda garip şeyler oluyor
    quote:

Orijinalden alıntı: firatciftci2008

quote:

@wolkan33

@firatciftci2008

kendi 5800'ım elimde menülere bakarak senin için sırayla yazıyorum ok ;)
    0- ilk önce nolur nolmaz TELEFONU HATSIZ MODUNA GETİR tekrar durduk yere kontörün gitmesin
    1- MENÜ>HARİTALAR>SEÇENEKLER>ARAÇLAR>AYARLAR>İNTERNET burdan en üsttekini "HER ZAMAN SOR" seçeneğine getir
    2- Haritalardan çık bekleme ekranına gel ve bir WLAN ağına bağlan
    3- Tekrar MENÜden haritalar kısmını yine aç sana aynı "internete bağlanılsın mı" sorusunu wlan dan internete bağlı olduğun için sormayacaktır. sorarsa da bağlan diyebilirsin ztn hatsız moddasın
    4- Çok fazla gezdiğin yerleri iyice zoom yap sokak numaraları görünene kadar
    5- Daha sonra kendi elinle yavaş yavaş buralarda gez

takıldığın yer olursa sor cevaplamaya hazırım ;)

bunu en iyisi bi konu başlığı altında açalım ya :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.